Értékelések

!Detty89 2012. május 1., 09:25

Az elején kicsit pesszimista voltam a történettel kapcsolatban. Ahogy haladtam az olvasásával, úgy egyre jobban megtetszett az írónő által felépített világ: jó tündérek, rossz tündérek, vámpírok. Persze Mac és Jericho kapcsolata sem hétköznapi, kíváncsi vagyok a folytatásra. :)

!dsaci 2012. április 29., 19:47

Ez a könyv engem valahogy nem fogott meg. Leginkább a stílusával voltak gondjaim, de a történetben is voltak érdekes dolgok. Ami miatt levontam egy csillagot, a már említett stílus. Minden egyes alkalommal mikor elkezdett valamiről monologizálni a főhős, a végén akár egy mondattal is, de a hangulatot elrontotta. Számomra a legemlékezetesebb ilyen – talán mert a vége felé volt :) – az volt amikor elkezdte a harc hevében/előtt sorolni hogy harcolok a nővéremért, az elesettekért a halott maffiózókért stb. stb. már kezdtem elkapni a hangulatot, hogy igen lássuk el azoknak a szemét tündéreknek vagy akármiknek – éppen mi volt ott akkor- a baját, erre utolsó mondat „…épp most törött le a harmadik rózsaszín körme!” Nekem ez egy kicsit kiábrándító volt… Nem kaptam el a hangulatát, lehet hogy ezt nem nekem készült, vagy csak rosszkor olvastam, nem tudom. A fél csillag az eleje miatt volt. Megmondom őszintén nem igazán szeretem a rózsaszín Barbie babákat könyvekben. Ebben a könyvben meg kaptam valami extrém változatot, aki kívülről „Szivárvány kisasszony”, belülről pedig egy könyvtáros kisasszonyra hajaz, de inkább Barbie… Igazából az eleje annyira nem fogott meg, hogy kis híján ugyan, de abbahagytam volna (Félbe is hagytam egy időre a szingli fejvadász miatt, ami jót tett :)
Minden hibája ellenére, ami leginkább az én személyes nem tetszésem terméke, egész jó kis könyv. Érdekes alap sztorival, és kellően gyors karakterfejlődéssel. Valamint sok nyitott kérdést hagyott. Most hogy belegondolok ebben a kötetben nem is kaptunk semmire sem választ, mert az író a végén még a gyilkos kilétéről is elbizonytalanított…
Egyszóval a kíváncsiság nagy úr és a végére egészen belerázódtam a stílusába is a könyvnek, valamint a főhős sem volt már annyira idegesítő számomra, (akkor lett először szimpatikus amikor levágta a haját :) szóval folytatása lesz a dolognak :)

3 komment