Kaffka Margit: Színek és évek 3.97 / 87
Ennél jobb ajánló nem kell. Azt hiszem.
Nagyon tetszett!
Azt gondolom ehhez az is kellett,hogy életem jó szakaszában olvassam, 18 évesen talán nem lelkesedtem volna érte.
Furcsa volt. MIndenképp érdekes felnövőben lévő fejjel, 27 évesen egy nő életszakaszait, érzéseit követni, miközben otthon vár egy csaknem kislány nagyságú csodálatos hölgy, aki megajándékoz a szerelmével. Talán jobban megérthetem őt. :)
Szépen megírt asszonyi sors.
Ez volt az első Kaffka Margit regényem, de nem az utolsó.Nekem nagyon tetszett a stílusa, a mód, ahogy szavakba önti az asszonyi lélek vívódásait.
Nagyon jól és hitelesen megírt regénynek tartom, ami pedig külön érdekes, hogy számos (amire Magyarországba bejutó, addigra már divatból kimenő) irodalomelméleti koncepciót igazol, gyakorlatban alkalmaz (Ricoeur, Iser, stb.)
Külön élmény számomra, hogy modern magyar irodalom vizsgámon Kaffka életművét húztam, és miután dr. habil Sipos Lajos CSc. szolidan elküldött anyámba, míg a felelet közben belekérdezett még a Mária Terézia korabeli ruszin kisebbség autonóm törekvéseibe (valóban így történt), majd belátván, bármit kérdezhet: beírta a jelest.