A vízisten menyasszonya 1. (Vízisten menyasszonya 1.) 90 csillagozás

Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 1.

Az elszegényedett, kétségbeesett falu, ahol Szoa eddigi életét élte, úgy hiszi, ha feláldoznak egy szép lányt Habeknek, a víz istenének, a kis közösség megmenekül, és végre eljön a rég áhított eső. Ennek érdekében vízbe veszejtik Szoát. A fiatal lány nagy meglepetésére azonban ahelyett, hogy megölné, Habek megmenti, ráadásul varázslatos királyságába invitálja, ahol egy izgalmas, új élet vár rá. A legmeglepőbb azonban maga a víz istene, és hogy mennyire különbözik attól a szörnyetegtől, akinek Szoa képzelte. A vízisten menyasszonya varázslatos és romantikus történetével, lenyűgöző rajzstílusával 2006-ban Korea legnépszerűbb szundzsong, lányoknak szóló manhwája volt.

Vad Virágok Könyvműhely, Újhartyán, 2008

BakaNeko könyve
1.350 Ft ★★★★★ Eladó
miss_andolyn könyve

csüpek

Ha előre tudom, hogy még ma elolvasom, akkor még 2 részét kivettem volna (délelőtt hoztam ki a könyvtárból, de nem terveztem, hogy ma nekiállok). Tetszett a történet, a rajzolása meg – különösen az apró részleteké – egészen gyönyörű! Szívesen olvasnám teljesen színesben, még akkor is, ha ez azzal járna, hogy a szemem sokkot kap a színkavalkádtól. (igazság szerint volt 1-1 olyan kép, amit így fekete-fehérben nem tudtam azonnal értelmezni, hanem csak az utána következő néhány segített megfejteni)

Kristiina

I.M.Á.D.T.A.M nagyon !!!!! Új szerelmem : <3 Habek <3 ( az esti változata )
A történet nagyon jó tetszik , még nem olvastam ilyet , és nagyon kellemes csalódás volt. Úgy tűnik többször kellene ilyet olvasnom :) Köszönöm Arinak ( osztálytársam) , hogy odaadja , és kölcsönadja a további könyveket . :) Szoa , őt is szerettem , jaj azt hiszem kedvenc könyvre leltem megint :))

Aprile

Imádom, imádom, imádom Dél-Koreát, imádom a koreai szépirodalmat, a doramákat, és a manhwákat^^ A vízisten menyasszonyát egyszerűen nem lehet nem szereti^^ Aranyos történet, meglepően részletes, szemet gyönyörködtető rajzok, és érezhető koreai hangulat. Kell ennél több, ha manhwát olvasva akar kikapcsolódni az ember?^^ Persze, az első kötetben még kevés a történés, keveset tudunk a szereplőkről, de mégis, van benne spiritusz, várom a folytatást^^

Angria_Wolf

A koreaiak ezúttal sem hazudtolták meg magukat. Akár csak a filmjeik, a ez a manhwa is gyönyörű, és érzelemdús, teli intrikával és cselszövéssel, nehogy már unatkozzunk egy pillanatra is. :) Teljesen beleszerettem a csodálatosan részletgazdag képekbe, a tájak, az épületek, a virágok, mind mind lenyűgözően ki vannak dolgozva. Megmondom az őszintét az első négy kötetet ezért vettem meg. Aztán elolvastam (bár már nem is tudom, hogy 2011-ben, vagy 2012-ben) és akkor kezdtem izgulni a szereplőkért is.

๑ηυττψ๑

Nagyon jó manga :D Az alaptörténet is fenomenális a grafikájáról nem beszélve.Mivel egy mangában nekem nagyobb részt nem a történet , hanem a grafika számít ha egy manga nagyon jó történet ügyileg de csúnya a grafikája nem olvasom el de ennek nagyon jó grafikája és története is van:DD 5csillagos :D

Leah

nagyon tetszik*-*
oh és habek felnőtten … én olvadok! -^^-
gyönyörű a rajzolása és töténet is érdekes

flamepetals

Tipikus koreai rajzélmény, Istenek, átokszerűség… Ide a következő részt! :D Kíváncsi vagyok, Szovango milyen meglepetéseket tartogat még számunkra :)

Chuti

Itt a molyon csak a 2. olvasásként látszik, de valójában már sokadik újra olvasás. Mivel még futó sorozatról van szó, ezért ha újabb kötetekhez jutok, akkor mindig elölről elolvasom az egész sorozatot.
Egyrészt, azért mert viszonylag lassan publikálják a részeket, így elfelejtem, hogy eddig mi is történt és mivel zárult az utoljára kiadott kötet. :P
Másrészt pedig, mert nem tudok betelni a mangaka gyönyörűséges rajzaival. :)
Tehát az újra olvasás az félig direkt teszem, mert így valamelyest tovább tart. :D

Maga az első kötet tartalma magával ragadó, sejtelmes és izgalmas! Az első kötetben megismerjük a vízistent, annak birodalmát, Szugukot és a főbb szereplőket. Persze az első kötet nem fed fel minden apró részletet, de a végére úgy nagyjából képbe kerül az olvasó.
Szerintem a rajzstílushoz egy picit hozzá kell szoktatunk a szemünket, mert elég elnagyoltak a karakterek, jó hosszú végtagokkal rendelkeznek és a kidolgozásuk is igen részletgazdag. Főleg, ami a ruhákat illeti. Azok valami pompásak!

Viszont azt sajnálom, hogy a könyv ragasztása ilyen gyenge, még egy-két olvasás és már hullani fognak belőle a lapok, pedig én tényleg nagyon vigyázok rájuk! Több ragaszót, kérem szépen!!!

danlin P

Igazi művészi munka, le se tudom írni, milyen gyönyörűek a képek. A történet kicsit lassan folyik, de fenntartja az érdeklődést a második kötetre. Természetesen itt is a férfi hős, Habek, aki megfogja az ember lányának szívét, aki nappal imádni való kisfiú, éjjel pedig szexi ifjú.

Priszcilla

Szerintem ebbe a kötetben még nem nagyon bontakozott ki a történet, de így is érdekes volt. A rajzolása pedig egyszerűen gyönyörű! Imádom a mangákat, de ahányszor meglátok egy manhwát, biztos, hogy be kell szereznem/kölcsön kérnem, még annak ellenére is, hogy néha tisztában vagyok vele, hogy a történet teljesen hidegen hagy. A vízisten menyasszonyánál, nem csak a rajzok, a gyönyörű szemek, a részletesen kidolgozott ruhák, de még a történet is elnyerte a tetszésem, szóval ment az 5 csillag. Nem bántam meg, hogy megvettem, és nem kölcsön kértem. Így akármikor fellapozhatom :)

Batus

– Helló, nővérkém… Mit gondolsz erről a történetről? Egy fiúról szól, aki minden éjszaka megnő…
– ….. Perverz.

Utószó

Melia

Anyám szomorú hangja… Azon a napon, amikor az egész házat elöntötte a bánat… mintha temetésre készültünk volna, Az esküvőm napján.

Melia

Nem csak arról van szó, hogy szigorú… Valójában azért rettegnek Szovangmótól… mert ő a büntetés és a kínzás istennője! De azért ne idegeskedj! Ő egyben a szépség és a szerelem istennője is. De azért nem is könnyebbülhetsz meg teljesen mert ő a kórság istennője is.

NoemiSmile

Guhában vándorlunk szüntelen
A szél feltámad, hogy összecsapjon a vízzel
Hogy találhatnék menedékre a tengernyi vízben
Míg az egymás nyomában járó sárkányokon lovagolok?
– Habek költeményeiből
(guga vers / csosza stílus)

Brigi007

Szovangmo: Nagyon hosszú idő telt el, Csudong. Négyszáz éve volt már, hogy barackot loptál tőlem a mennyei kertemből?
Csudong: Ahahaha… Valóban. (gondolja:) A francba! Micsoda memória!