The Iron King – Vaskirály (Vastündérek 1.) 212 csillagozás ↑ 7%

Julie Kagawa: The Iron King – Vaskirály

Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna.

Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… és otthon sem.
Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer.
De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.

Eredeti mű: Julie Kagawa: The Iron King

adriana23 könyve Megjegyzés
kerry4ever könyve Megjegyzés
lin_da könyve

Elhaym

Ifjúsági könyvek távol állnak tőlem. Nem szeretek olvasni a tinik szerelmi életéről, arról hogy a hősnő több pasi között őrlődik, azt sem szeretem, ha a szereplők iskolába járnak. Abban nincs semmi izgalmas. A Vaskirályra biztos nem figyeltem volna fel ha az első könyvconon nem osztogatnak belőle Arc példányokat. Nem vártam sokat a könyvtől, azt hittem ez is egy átlagos, unalmas, tini románc lesz. Nagy meglepetésként ért, hogy nem bírtam letenni. Mesevilág elvarázsolt, mindig történt valami izgalmas, szereplők szerethetőek és szerelmi szál is csak kevéske volt.
Bővebben:

brena

Te jó ég!
Micsoda világ!Micsoda lények!Micsoda nevek!Micsoda kalandok!Micsoda fantázia!Micsoda befejezés!
@Szilvamag köszönöm még egyszer ezt az óriási kalandot!:))))Imádtam!

mary_chan

Kezdek úgy hozzáállni a VP-s könyvekhez,hogy húú biztos nagyon jó lesz,de ez általában csak azt eredményezi,hogy jó nagyot koppanok, viszont ha lent tartom az elvárásaimat,akkor igenis nagyon jó könyveket adnak ki. Az első részben írtak alól most a Vaskirály kivételt képez.
Maga a könyv tényleg nagyon jó. Az elején se kellett sokat várni az események beindulására és utána már pörögtek az események. Talán kezdenek egy kicsit elklisésedni ezek a könyvek is, legalábbis számomra, évezhetőek és kész.
Ebben a sorozatban én a Szentivánéji szálat kihagytam volna, anélkül is remekül megállta volna a helyét,más nevű tündékkel. Fel sem tűnt volna,hogy ez valahonnan ismerős.Ez kicsit zavart az elején,de aztán gyorsan megszoktam. Nekem Masina birodalma volt a legizgalmasabb rész. A kedvenceimmé vált Meghan, Kacor, Puck és persze a Téli herceg, Ash is, aki a végén már majdnem meghalt, de ugye milyen dolog lenne már, ha az egyik főhős meghal, szerencsére nem így történt.
Egybefoglalva remek olvasmány ez. Kicsit megszokott tündéres és egyben eltérő azoktól a meséktől.

Cassy

Első ránézésre megtetszett, és nagyon jó simizni a könyvet. Igen, volt mikor percekig csak néztem és azt mondtam hűhha. Nah de tudjuk, hogy nem minden a külsőség. ( Jelen esetben a borító )
Viszont azt kell mondjam, hogy ebben a történetben is kellemesen csalódtam!
Ugyanis, nagyon tetszett :D
Nos kezdjük az elején.
Van nekünk egy Meghan-unk, egy aranyos, szeretnivaló falusi lányka. Az élete a szokásos dolgokról szólt ( fiúk-szerelem, tanulás, barátok stb ) de mindig is különleges volt. A testvérét elrabolják, és ő megtudja hogy van Tündérország, varázslatos lények amikről eddig talán még álmodni se mert.
Legjobb barátja Robbie sem az akinek mutatja magát. Hiszen ő a már jól ismert Robin pajtás ( a Szentiván éji álomból ) becenevén Puck, így hát felkerekednek, hogy megkeressék Meghan testvérét. A történet tényleg izgalmas volt. Végig szorítottam, és szinte visszamentem gyermek éveimbe miközben faltam a lapokat.
Aztán jött az én egyik fénypontom.
Kacor.
Ó de jóó ég!! Hát nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem bírtam volna ki Meghan helyében, és úgy de úgy meggyomroztam volna a macsekot. Jujj, az a sziszaaa. Azt hiszem szerelmes vagyok *-*
Imádtam őt, és szinte mindig megnevettetett. Nagyon jól eltalálta az írónő a karakterét szerintem.
Aztán jött Ash. Nemrég @The_girl_on_fire-el beszélgettem róla.
Egy tökéletes jellemzés róla:
"Ő nem egy „tipikus szőke herceg” az biztos. Ahelyett, hogy felvenne a lovára és elvágtázna veled a naplementébe inkább lelök, vagy a ló után húz és közben majd megfagysz a modorától.
Nos, ebből talán sok minden lejön :D
A fiúk civódásait imádtam, és tényleg nehéz volt eldönteni, hogy kit szeretek jobban. Ahogy haladt előre a cselekmény, úgy bontakoztak ki nekünk a karakterek. Már Puck se azt a felelőtlen „jóbarát” látszatát keltette, és Ash jeges szíve is rengeteg titkot fedett fel. Meghant akármit is csinált csak imádni tudtam. Nem volt hisztis, és bár nem bízott magában de még így se lett idegesítő nekem kicsit sem.
A történet a vége felé még jobb lett, és bár volt benne néhány nagyon mesés klisé, engem nem zavart.
Alig várom a folytatást, szerintem mindenképp megéri elolvasni!
Már csak azért is, hogy megtudjuk felolvad e jeges szíve Ash hercegnek.
Az ideig egyik legjobb könyv, amit olvastam <3
Ash, Pls Marry Me!!!!

janka0416

Borító: 5/5****** – Legeslegszebb vörös pöttyös könyv :)
Cselekmény: 5/5*********** : 2013 legjobb könyve!
Hol is kezdjem… minden tetszett ! :D Nem tudok egy negatívumot sem mondani.
De egy dolog biztos. 16os szám egy varázsszám :D
16-án születtem :D minden könyv amelyben 16os szám szerepelt, kedvencem! :D
A kedvenc részem:
„Elvesztettem az egyensúlyomat. Felnéztem rá, és ő megcsókolt.
Megdermedtem, de csak egy pillanatra. Karjaimat a nyaka köré fontam, lábujjhegyre álltam, és olyan mohón csókoltam vissza, hogy mind a ketten meglepődtünk. Magához szorított, én végigfutottam kezemet selymes haján, tincseit átcsúsztattam az ujjaim között. Ajka hűvös volt az ajkamon, bizsergett a szám. És egy pillanatig nem létezett sem Ethan, sem Puck, sem a Vaskirály. Nem létezett más, csak ez a pillanat"

kellyolvas P

Nagyszerű kezdeményezés a kiadó részéről az ARC példányokkal elérhetővé tenni a könyvet az igazi kiadás előtt. Nekik óriási gratula!
Ez a történet egy valóságos olvasztótégelye a klasszikusnak számító tündérmeséknek, Shakespeare-től elkezdve a Labyrinth című filmig. És mindezt nem rejtette véka alá az írónő, nevén nevez több művet, és átveszi a szereplők neveit is. Ez engem nagyon zavart. Bár el tudom képzelni, hogy egy nem túl olvasott 12-16 éves ezt észre sem veszi.
Egy mondatban a történet: A szegény lány küldetésre megy, hogy megmentse testvérét a félelmetes királytól, aki azt akarja, hogy az övé legyen, de a lány szíve már foglalt, kétszeresen is, egyrészt ott a barátja, másrészt a herceg, aki bár hideg, de hát love at first sight.
Mindezek ellenére kíváncsi vagyok a folytatásra!

Nicky_

Annyira hűűűű de nagyon imádtam. :)
Imádom a meséket és annyira jó volt olvasni is és nemcsak nézni…bár azt hozzá kell tennem, hogy ezt nagyon szívesen megnézném filmbe. :)
A szereplők szerethetőek, bááár én egy kicsivel több humort elbírtam volna viselni.
A történet eleje szerintem kevésbé kidolgozott, Keveset kapunk az alap sztoriból, ami nem baj,mert így hamar a közepébe csapunk és nem unatkozunk.
Mondjuk ami kicsit zavart a végén, hogy egész könyvön át keresik a kis tesót, kiderül, hogy a Vaskirálynál van….erről szól a könyv…megtalálják és 3 oldal alatt meg van oldva a probléma. Ott valami nagyobb bummra számítottam volna.
Ash vs Puck ….. naná, hogy Ash a befutó nálam is…őt még puhítani kell, fel kell olvasztani a szívét, egy férfiban kell lennie kihívásnak. :D Puck a jó barát.. :)
Mikor jelenik meg a következő réééész??? :)

nixitN

Ez a könyv nagyon hatása alá vont, és egyszerűen annyira szívesen olvasnám most a következő kötetet. Ez volt az első olyan könyv, melyet én választottam meg a tündérekről. Már régebben olvastam tündérekről, de az messze sem volt ilyen jó, mint a Vas tündér sorozat. Eleinte kicsit furcsa volt olvasnom, de utána egyre jobban belelendültem a történetbe, egyszerűen olvastatta magát velem a könyv.
* Spolier *
Meghan Chase egy félvér, félig ember, félig tündér. Amint betölti a tizenhatot onnantól fenekestül felfordul élete. Kiderül legjobb barátjáról, Robbie-ról, hogy Robin mester a Szentivánéji álomból, és tulajdonképpen azért volt mind végig a lány mellett, hogy megvédje őt. Meghan testvérét a Vaskirály elviszi magával és helyette egy alakváltó gyermeket hagynak, ennek céljául elmegy a tündérek világába, hogy megmentse öcsét, Ethant. Jobban megismeri Ash herceget is, akik az Árnyudvar hercege, és édesanyja Mab királynő. Megismeri Meghan édesapját is, Oberont, akit hosszú ideig nem képes elfogadni, és nem tudja elhinni, hogy ő tündér, amíg nem törnek felszínre tündéri képességei. Sok minden történik a történet olvasása alatt, hisz időközben beleszeret Ash hercegbe is Meghan, Puck megsérül, így nem tud velük tovább menni a Vaskirály udvarába, kiderül, hogy Masina az igazi Vaskirály, Ferrum helyét töltötte be. Végül megöli Masinát, de sok kérdés fenn marad, hogy valójában kivel cseréltette ki Ethant egy váltott gyerekre. Meg ugye Meghan betartja Ash hercegnek tett ígéretét, hogy elmegy vele az Árnyudvarba, szóval a történt itt nem maradt abban. Meghan képességei is egyre jobban előtörnek felszínre, és nem egy lény tett említést arról neki, hogy hatalmas erővel rendelkezik.
* Spolier vége *
Összességében ez egy igazán remek történet a tündérekről, koboldokról, manókról, sellőkről, és további varázslatos mesebeli lényekről. Akik bizony nem azok a nagyon szívélyes, és kedves lények, hanem más oldalukról ismerjük meg őket. A borítóját is ötletesnek találom, nekem igazán tetszik, tetszenek a tüskés bokrok, melyek körülölelik minden igaz Meghant, hisz a történetben is nem egyszer esik szó a szúrós bokrokról, melyek elviszik őket az átjáró portokhoz. Ezzel a könyvvel egy új kedvencem lett, és végre jó esett más történetet olvasni, az eddigi olvasmányaimhoz képest. Ami biztos, most tele vagyok sok-sok kíváncsisággal a következő kötet terén, hogy vajon miket tartogat még az írónő az Olvasók számára.

Moncsycsy

Kábé azóta voltam kíváncsi erre a könyvre, amióta csak megjelent ARC példányokban és én lemaradtam róla. Persze nem azért mert nem jutott, hanem csak később tudtam meg hogy van már ilyen is. Mindenesetre miután beszereztem a könyvet, a borító rögtön kárpótolt. Olyan szép volt.
Az eleje nem fogott meg igazán. Izgalmasnak izgalmas volt, de volt valami szörnyen idegesítő Meghan karakterében ami kihatott az egész könyvre. Már azon gondolkodtam, hogy mennyire nem az én stílusom ez a könyv, meg a borítót eltekintve mennyire melléfogás volt a megvásárlása, amikor…
Egyszer csak elkezdtem élvezni a könyvet a Szent Iván éji álom és a Kacor király gyökeres lekoppintásának ellenére is. Nem tudom mikor történt ez, talán a száz, százötvenedik oldalon vagy esetleg a Sohaföldjére való belépés után, de még az is lehet, hogy akkor, amikor először jelent meg Ash a történetben. Nem tudom. Bár az utóbbi a legvalószínűbb. :)
A lényeg, hogy a könyv kisebb-nagyobb hibáinak ellenére is úgy fejeztem be a könyvet, hogy akarom a második kötetet. Lehetőleg most azonnal….

RoseMarry

Nagyon tetszett.
A cselekmény érdekes volt és szerintem jól össze volt rakva. Meghan a viszonylag jól bírta a dolgokat. Nagyon tetsz3tt benne, hogy bármit megadna azért, hogy megvédje a szeretteit.
A másik kedvenc szereplőm Kacor volt. Furfangos, ravasz és mindig van valami jó ötlete (Még, ha nem is ingyen) és, hogy szinte a fél tündérvilág szívességekkel tartozik neki.
Puck-ban az a jó, hogy a legtöbb dolgot mókaként fogja fel, míg Ash a tökéletes ellentéte. A két fiú közül én Ash-t szerettem jobban.

SzAngelika

– Akkor hát mit kívánsz?
Meghajolt. – Egy táncot.
Micsoda?! – meredtem rá hitetlenül. – De hiszen megpróbáltál megölni.
– Technikai értelemben, Puckot próbáltam megölni. Te történetesen éppen ott voltál.

171. oldal (ARC)

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash) · Meghan Chase
Greylupus

Jóságos ég, a Jégherceg tréfál; vége lehet a világnak!

297. oldal (Könyvmolyképző, 2011 - ARC)

Kapcsolódó szócikkek: Ashallyn' darkmyr Tallyn (Ash)
SzAngelika

– Ne küzdj meg vele. Valaki meghalhat.
– A halálig folytatott párbajok általában úgy végződnek.

218. oldal (ARC)

nixitN

– Bravó! – szólalt meg Kacor, és lenézett ránk Rideg Tom melléről. – A Téli herceg és Oberon tréfamestere egyezséget köt. Itt a világ vége.

Cassy

– Elég! – szóltam rájuk villogó szemmel – Azonnal hagyjátok abba! Letenni a fegyvert! Ash, nem vagy olyan állapotban, hogy verekedj. Te meg, Puck, szégyellheted magad! Sebesülttel akarsz párbajozni? Leülni, mind a kettő! És pofa be!

NoemiSmile

A halandók tökéletességre fejlesztették azt a művészetet, hogy aminek a jelenlétére nem számítanak, azt nem is látják.

Cassy

Megnyaltam az ajkamat. – Ez az a pillanat, amikor bejelented, hogy meg fogsz ölni?
Szája egyik sarkát mosolyra húzta. – Ha akarod – suttogta, és végre mosoly suhant át az arcán, . Bár a dolog kezd ahhoz túl érdekessé válni.

nixitN

Te több vagy. Te Oberonnak és Melissa Chase-nek vagy a lánya. Te vagy az, aki megelőzhet egy tündérháborút. Puck barátja; Ethan nővére; Ash szerelme; több vagy, mint gondolnád. Megvan mindened, amire csak szükséged lehet. Nincs más dolgod, mint előrelépni.

Cassy

Éreztem, hogy elmosolyodik. – Hála neked, megint élőnek érzem magam – suttogta.

Cassy

– Fel fog hólyagosodni, de nem lesz nagyobb baj. Legfeljebb két ujjadat veszíted el.
Éles pillantást vetettem rá, de ő somolygott. Egy pillanatig nem találtam a szavakat. Jóságos ég, a Jégherceg tréfál! Ez már a vég!