!

A titok (Felföldi urak 1.) 116 csillagozás

Julie Garwood: A titok Julie Garwood: A titok
Könyvtár

Szerelem mindig volt és mindig lesz.
Tanúsítja ezt Judith és Iain szerelmének regénye is, amely a 12. században játszódik. De az írónő – s neki köszönhetően – a főhősök gondolkodása egyáltalán nem nevezhető középkorinak. Így igazi, hús-vér szerelem történetét olvashatjuk ebben a könyvben, kedves humorral fűszerezve.
A címben szereplő titokra itt természetesen nem derítünk fényt, erről csak annyit: Judith angol hölgy, Iain pedig skót nemzetségfő. S a két nemzet ebben az időben esküdt ellensége egymásnak.

Eredeti mű: Julie Garwood: The Secret

Eredeti megjelenés éve: 1992


Hirdetés

Kedvencelte 40

Most olvassa 1

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 22

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
Odilia P
Julie Garwood: A titok

még mindig szeretem, attól függetlenül, hogy a korabeli szülésekről a leírás mindig kidob a történetből, mert nem sok köze van a valósághoz.

+
>!
_Enii_ P
Julie Garwood: A titok

Ha vicces szerelmi csipkelődéseket akarok olvasni,akkor egyértelműen Julie Garwood a nyerő választás. Sok helyen olvastam,hogy a könyvei egy sémára mennek. Igen,és akkor mi van? Hány író és költő alkot egy behatárolható műfajon vagy cselekményszálon belül és mégis imádjuk őket. Na,ez a Titokkal sem volt másképp. :))
Aranyos történet,ellentétes életű és szokású főszereplőkkel akik egymásba szeretnek+ehhez még hozzájön egy jó adag humor és néhány érdekes fordulat.
A fél csillagos levonás pedig csak azért,mert számomra Judith irracionálisan kedves volt (bár jobb mint ha egy hárpia lett volna). Az itteni értékelések alapján elég magas százalékot kapott,de engem az előző rész jobban megfogott->talán az újdonság varázsa miatt ;)

+
>!
otaksa
Julie Garwood: A titok

Első Garwood könyvem. Azért választottam ezt, mert a trilógia mindhárom könyve 90% feletti tetszési indexszel bír, és ugye a legjobbal érdemes kezdeni.
Azt kell mondjam, megérdemli az eddig kapott dicséreteket. Ugyan Lady Judith Elizabeth túl kedves volt nekem (nemcsak a szőke hajszíne, hanem a mentalitása alapján is), szerencsére kapott mellé észt és tűzről pattant jellemet is. Iain Maitland is határozott és kellő rafinériával megáldott klánvezér volt. Kellett bele az a nagy adag angol-skót ellentét, na meg ugye Mailtand – Maclean viszály is. Fél csillag levonás viszont kell, mert kevés volt a hiteles történelmi hivatkozás. Ebben a műfajban nekem még mindig Christina Dodd A király parancsa az etalon, ott olyan részletességgel van leírva a kastély felépítése, a konyha berendezése, a ruhaviselet, a korabeli építkezés és szerszámok, ami nekem az alapos írói kutatómunkát jelenti. Itt ezt hiányoltam.
Helyszín: Skócia, idő: 1200.

+
>!
Tímea
Julie Garwood: A titok

Jaj, ezek a felföldi harcosok! Egy hozzám is ellovagolhatna! :) Nagyon jó kis könyv, teljesen kikapcsolt, elvarázsolt az olvasás alatt. Tetszett, ahogy Judith helyre rakta a férfiakat az életében, ezeken a jeleneteken jókat derültem.

+
>!
Balázs_Petra
Julie Garwood: A titok

IMÁDTAM!Faltam minden sorát.Életemben nem nevettem ennyit egy könyv olvasása közben.

++
>!
Roszka P
Julie Garwood: A titok

Szórakoztató, könnyed, romantikus. Igazi nyári olvasmány.

+
>!
siomina
Julie Garwood: A titok

Garwood egy újabb remekművel bizonyította , hogy helyem van a csodálói között . Imádtam elejétől a végéig .

+
>!
apwbdum P
Julie Garwood: A titok

Ha csak annyit írok, hogy ez az a könyv amit akármikor akárhol boldogan olvasom újra és újra, az elég?
Ha nem, akkor olvasd el te is!
Nálam kedvenc lett!

1 hozzászólás
+
>!
Fairymysz 
Julie Garwood: A titok

Valamikor régen már olvastam, és akkor is nagyon tetszett a könyv. Az írónő humora ugyanolyan jó, a karakterek imádni valóak. Az esküvőt végignevettem. Aranyos volt, ahogy Judith végül mindenkit meghódított.
És most kíváncsi vagyok, hogy Brodick és Ramsey megtalálja-e a maga angol asszonykáját. :D


Népszerű idézetek

+
>!
_Enii_ P

Egyetlen sóhaj, ha hozzáadjuk sok ezer hasonló sóhajhoz, már kiáltásnak hangzik.

+
>!
krisztina0419

Tekintete Frances Catherine nagy pocakjára esett. Újabb lépést tett előre és mélyen barátnője szemébe nézett. Suttogva szólt hozzá, hogy valóban csak ő hallhassa.
– Pontosan emlékszem, hogy megígértük egymásnak, soha nem iszunk bort férfi kupájából. Ha jól látom, Frances Catherine, te ugyancsak megszegted a szavad.

129. oldal

+
>!
krisztina0419

Isabelle, az természetes, hogy félsz egy kicsit, de ugyanakkor izgalmat és örömet is kellene érezned, hiszen új életet hozol a világra.
– Jobban örülnék, ha Winslow csinálná végig.

176-177. oldal

+
>!
krisztina0419

Barátok lettek, mielőtt megérthették volna, hogy ők tulajdonképpen ellenségek.

(első mondat)

+
>!
Hales

A világ igazságtalanságai miatt háborogtam, és pontosan emlékszem rá, mit javasoltál. Azt mondtad, ha nem tetszik nekem valami, akkor próbáljam megváltoztatni. Egyetlen sóhaj, ha hozzáadjuk sok ezer hasonló sóhajhoz, már kiáltásnak hangzik. Emlékszel?

+
>!
estimese24

– Összetörted a szívemet.
– Majd később rendbe hozom.

+
>!
Veress_Éva P

Brodick három zsákot cipelt be, Patrick kettőt. A férfiak az ágyra tették a csomagokat.
– Mégis, mennyi ideig akar itt maradni, kislány? – kérdezte Patrick.
Hangjából aggodalom csendült ki, és Judith nem tudta megállni, hogy ne ugrassa egy kicsit.
– Egy vagy két évet – mondta, mire a férfi összerezzent, bármennyire is igyekezett uralkodni magán. A lány elnevette magát. – Csak tréfáltam – nyugtatta meg Patricket.
– Brodick, itt kell maradnia vacsorára! – invitálta Frances Catherine a másik harcost. – Judith, te pedig ne rémisztgesd Patricket! Olyan lett szegény, mint a meszelt fal.

+
>!
krisztina0419

Patrick az állapota miatt nem akarja magára hagyni asszonyát négy óránál tovább. – Kuncogva folytatta. – A fiú folyton félrevon, és azt duruzsolja a fülembe, hogy az asszonya mennyire fél, amikor magára hagyja. Nem régen pedig az asszonyka vont félre és könyörgött, hogy vigyem el az urát egész napra vadászni, hogy legyen végre egy kis nyugta tőle.

340. oldal

+
>!
krisztina0419

– Én viszont majdnem mindent tudok – hencegett Frances Catherine. – A papa szerint legalábbis is mindig ezt hajtogatom. Még azt is tudom, hogyan kerül a baba a mama hasába. Akarod hallani, hogyan?
– Ó, de még mennyire!
– Miután összeházasodtak, a papa beleköp a borospoharába, és ráveszi a mamát, hogy igyon belőle. Mihelyt a mama lenyeli a bort, a kisbaba már ott is van a hasában.

7. oldal

+
>!
krisztina0419

Az egyik öreg őrjöngő dühbe lovallta magát. Miután üvöltve hangot adott véleményének, szörnyű köhögésroham jött rá. Szegény ember fuldokolva kapkodott levegő után. Úgy tűnt, egyedül Judith vette észre az öreg nyomorú állapotát. A lány megigazította a széket, amelyet Iain felrúgott, majd a tálalószekrényhez sietett, és vizet öntött az egyik ezüst kupába. Senki nem próbálta megállítani. A szócsata a tetőfokára hágott. Judith odanyújtotta a vizet az öregnek, és miután az nagyot kortyolt a kupából, ütögetni kezdte a hátát.A férfi intett neki, hogy abbahagyhatja, és hátrafordult, hogy megköszönje a segítséget, ám a mondat közepén elakadt a szava. Könnyben úszó szeme tágra nyílt a hitetlenkedéstől. Judith úgy vélte, az öreg csak most döbbent rá, ki segített neki. A férfi nagyot nyögött, és újra köhögni kezdett.
– Nem lenne szabad ennyire felizgatnia magát – figyelmeztette, miközben ismét ütögetni kezdte az öreg hátát. – És nem kellene ennyire utálnia engem – tette hozzá. – A gyűlölet bűn. Kérdezze csak meg Laggan atyát, ha nem hisz nekem. Különben is, semmi rosszat nem tettem magának.
Mivel Judith minden figyelmét lefoglalta, hogy tanáccsal lássa el az öreget, nem vette észre, hogy abbamaradt a kiabálás.
– Judith, ne püföld tovább Gelfridet! – parancsolt rá Iain.

234. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Felföldi urak sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is