69. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

A titok (Felföldi urak 1.) 151 csillagozás

Julie Garwood: A titok Julie Garwood: A titok
Könyvtár

Judith Hampton gyönyörű, büszke és hűséges lány. Gyermekkori barátnője állapotos, és Judith megígérte neki, hogy mellette lesz a nehéz pillanatokban. De más oka is volt, hogy elhagyja sivár angliai otthonát, és megtegye a Felföldre vezető hosszú utat. Találkozni akart soha nem látott apjával, a Maclean nemzetség urával. Semmi nem készíthette fel azonban a barbár skót harcos látványára, aki azért érkezett, hogy elkísérje a földjére…
Iain Maitland, nemzetségének vezetője, büszke és hatalmas nagyúr, olyan ellenállhatatlan vonzerővel, amilyennel Judith még soha nem találkozott. A hagyományok tisztelete és az új utak keresése csap itt össze, de Judith még szenvedélyes vitáik közepette is élvezi a férfi gyengéd csókjait és gondos törődését. Iaint elképeszti a lány bátor fellépése, elbűvöli üdesége, rabul ejti gyengéd természete, és hagyja, hogy magával ragadja Judith szerelme. Semmi sem árthat a vonzalomnak vagy a bizalomnak, melyet a férfi iránt érez… még a féltve őrzött titok… (tovább)

Eredeti mű: Julie Garwood: The Secret

Eredeti megjelenés éve: 1992

>!
GABO, Budapest, 2006
408 oldal · ISBN: 9639635995 · Fordította: Tóth Gizella
>!
Pannon, Budapest, 1993
266 oldal · ISBN: 9637866728 · Fordította: Földeák Iván

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Iain Maitland


Hirdetés

Kedvencelte 49

Most olvassa 1

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 28

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★☆☆ Eladó Elcserélhető
f_agi könyve Julie Garwood: A titok
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
kis_timea könyve Julie Garwood: A titok Megjegyzés

Kiemelt értékelések

+
>!
Nikyy18
Julie Garwood: A titok

Nagyon jó volt. Judith és Ian szócsatái nagyon jók voltak. Volt mikor hangosan is felnevettem pár résznél.

+
>!
NightStar P
Julie Garwood: A titok

Na igen, így kell jó történelmi romantikust írni! Imádtam az elejétől a végéig! Sokkal jobban tetszett, mint A menyasszony, pedig azt is szerettem.

Természetesen hasonló alapokra épül a két könyv, de Judith személyisége sokkal közelebb áll hozzám, mint Jamie harcos jelleme, ami sokszor ellentmondásosnak tűnt nekem. Viszont feltűnt, hogy Garwood nagyon jó az utálatos szereplők megalkotásában, itt is volt egy égetnivaló boszorkány Agnes személyében.

Iain és Judith párosa úgy imádnivaló, ahogy van. Haladunk, már kezdem megszeretni a kort és a skót barbárokat. :-)

5 hozzászólás
+
>!
anikho
Julie Garwood: A titok

Bajban vagyok. Csalódtam.. Pedig annyira akartam szeretni.

A legjobb szó erre a hirtelen. Valahogy minden egyszerre történt, nem volt semmi felvezetés. Kb. Judith nem is hallota még Iain hangját, már totál szerelmes volt belé. Nem voltak civakodások, és az érzelmek kialakulását sem fedeztem fel. Ezek is, mintha csak mindig is lettek volna. Ez nem jó! Véleményem szerint ezért is nem kötött le annyira, hogy bepusziljam legfeljebb 3 nap alatt. Továbbá a karakterek is a semleges zónában maradtak, mondhatni unalmasak voltak. Ahogy a párbeszédeik is.
De ezen felül, ha sikerült belelendülnöm, könnyen tudtam olvasni.

Valószínűleg elolvasom a sorozat következő két könyvét is, de még hagyok időt magamnak előtte.

2 hozzászólás
+
>!
Odilia P
Julie Garwood: A titok

még mindig szeretem, attól függetlenül, hogy a korabeli szülésekről a leírás mindig kidob a történetből, mert nem sok köze van a valósághoz.

+
>!
_Enii_ P
Julie Garwood: A titok

Ha vicces szerelmi csipkelődéseket akarok olvasni,akkor egyértelműen Julie Garwood a nyerő választás. Sok helyen olvastam,hogy a könyvei egy sémára mennek. Igen,és akkor mi van? Hány író és költő alkot egy behatárolható műfajon vagy cselekményszálon belül és mégis imádjuk őket. Na,ez a Titokkal sem volt másképp. :))
Aranyos történet,ellentétes életű és szokású főszereplőkkel akik egymásba szeretnek+ehhez még hozzájön egy jó adag humor és néhány érdekes fordulat.
A fél csillagos levonás pedig csak azért,mert számomra Judith irracionálisan kedves volt (bár jobb mint ha egy hárpia lett volna). Az itteni értékelések alapján elég magas százalékot kapott,de engem az előző rész jobban megfogott->talán az újdonság varázsa miatt ;)

+
>!
otaksa
Julie Garwood: A titok

Első Garwood könyvem. Azért választottam ezt, mert a trilógia mindhárom könyve 90% feletti tetszési indexszel bír, és ugye a legjobbal érdemes kezdeni.
Azt kell mondjam, megérdemli az eddig kapott dicséreteket. Ugyan Lady Judith Elizabeth túl kedves volt nekem (nemcsak a szőke hajszíne, hanem a mentalitása alapján is), szerencsére kapott mellé észt és tűzről pattant jellemet is. Iain Maitland is határozott és kellő rafinériával megáldott klánvezér volt. Kellett bele az a nagy adag angol-skót ellentét, na meg ugye Mailtand – Maclean viszály is. Fél csillag levonás viszont kell, mert kevés volt a hiteles történelmi hivatkozás. Ebben a műfajban nekem még mindig Christina Dodd A király parancsa az etalon, ott olyan részletességgel van leírva a kastély felépítése, a konyha berendezése, a ruhaviselet, a korabeli építkezés és szerszámok, ami nekem az alapos írói kutatómunkát jelenti. Itt ezt hiányoltam.
Helyszín: Skócia, idő: 1200.

+
>!
Tímea
Julie Garwood: A titok

Jaj, ezek a felföldi harcosok! Egy hozzám is ellovagolhatna! :) Nagyon jó kis könyv, teljesen kikapcsolt, elvarázsolt az olvasás alatt. Tetszett, ahogy Judith helyre rakta a férfiakat az életében, ezeken a jeleneteken jókat derültem.

+
>!
Balázs_Petra
Julie Garwood: A titok

IMÁDTAM!Faltam minden sorát.Életemben nem nevettem ennyit egy könyv olvasása közben.

++
>!
apwbdum P
Julie Garwood: A titok

Ha csak annyit írok, hogy ez az a könyv amit akármikor akárhol boldogan olvasom újra és újra, az elég?
Ha nem, akkor olvasd el te is!
Nálam kedvenc lett!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
_Enii_ P

Egyetlen sóhaj, ha hozzáadjuk sok ezer hasonló sóhajhoz, már kiáltásnak hangzik.

+
>!
krisztina0419

Tekintete Frances Catherine nagy pocakjára esett. Újabb lépést tett előre és mélyen barátnője szemébe nézett. Suttogva szólt hozzá, hogy valóban csak ő hallhassa.
– Pontosan emlékszem, hogy megígértük egymásnak, soha nem iszunk bort férfi kupájából. Ha jól látom, Frances Catherine, te ugyancsak megszegted a szavad.

129. oldal

+
>!
krisztina0419

Isabelle, az természetes, hogy félsz egy kicsit, de ugyanakkor izgalmat és örömet is kellene érezned, hiszen új életet hozol a világra.
– Jobban örülnék, ha Winslow csinálná végig.

176-177. oldal

+
>!
estimese24

– Összetörted a szívemet.
– Majd később rendbe hozom.

+
>!
krisztina0419

Barátok lettek, mielőtt megérthették volna, hogy ők tulajdonképpen ellenségek.

(első mondat)

+
>!
Veress_Éva

Brodick három zsákot cipelt be, Patrick kettőt. A férfiak az ágyra tették a csomagokat.
– Mégis, mennyi ideig akar itt maradni, kislány? – kérdezte Patrick.
Hangjából aggodalom csendült ki, és Judith nem tudta megállni, hogy ne ugrassa egy kicsit.
– Egy vagy két évet – mondta, mire a férfi összerezzent, bármennyire is igyekezett uralkodni magán. A lány elnevette magát. – Csak tréfáltam – nyugtatta meg Patricket.
– Brodick, itt kell maradnia vacsorára! – invitálta Frances Catherine a másik harcost. – Judith, te pedig ne rémisztgesd Patricket! Olyan lett szegény, mint a meszelt fal.

+
>!
krisztina0419

– Én viszont majdnem mindent tudok – hencegett Frances Catherine. – A papa szerint legalábbis is mindig ezt hajtogatom. Még azt is tudom, hogyan kerül a baba a mama hasába. Akarod hallani, hogyan?
– Ó, de még mennyire!
– Miután összeházasodtak, a papa beleköp a borospoharába, és ráveszi a mamát, hogy igyon belőle. Mihelyt a mama lenyeli a bort, a kisbaba már ott is van a hasában.

7. oldal

+
>!
krisztina0419

Patrick az állapota miatt nem akarja magára hagyni asszonyát négy óránál tovább. – Kuncogva folytatta. – A fiú folyton félrevon, és azt duruzsolja a fülembe, hogy az asszonya mennyire fél, amikor magára hagyja. Nem régen pedig az asszonyka vont félre és könyörgött, hogy vigyem el az urát egész napra vadászni, hogy legyen végre egy kis nyugta tőle.

340. oldal

+
>!
Hales

A világ igazságtalanságai miatt háborogtam, és pontosan emlékszem rá, mit javasoltál. Azt mondtad, ha nem tetszik nekem valami, akkor próbáljam megváltoztatni. Egyetlen sóhaj, ha hozzáadjuk sok ezer hasonló sóhajhoz, már kiáltásnak hangzik. Emlékszel?

+
>!
krisztina0419

Az egyik öreg őrjöngő dühbe lovallta magát. Miután üvöltve hangot adott véleményének, szörnyű köhögésroham jött rá. Szegény ember fuldokolva kapkodott levegő után. Úgy tűnt, egyedül Judith vette észre az öreg nyomorú állapotát. A lány megigazította a széket, amelyet Iain felrúgott, majd a tálalószekrényhez sietett, és vizet öntött az egyik ezüst kupába. Senki nem próbálta megállítani. A szócsata a tetőfokára hágott. Judith odanyújtotta a vizet az öregnek, és miután az nagyot kortyolt a kupából, ütögetni kezdte a hátát.A férfi intett neki, hogy abbahagyhatja, és hátrafordult, hogy megköszönje a segítséget, ám a mondat közepén elakadt a szava. Könnyben úszó szeme tágra nyílt a hitetlenkedéstől. Judith úgy vélte, az öreg csak most döbbent rá, ki segített neki. A férfi nagyot nyögött, és újra köhögni kezdett.
– Nem lenne szabad ennyire felizgatnia magát – figyelmeztette, miközben ismét ütögetni kezdte az öreg hátát. – És nem kellene ennyire utálnia engem – tette hozzá. – A gyűlölet bűn. Kérdezze csak meg Laggan atyát, ha nem hisz nekem. Különben is, semmi rosszat nem tettem magának.
Mivel Judith minden figyelmét lefoglalta, hogy tanáccsal lássa el az öreget, nem vette észre, hogy abbamaradt a kiabálás.
– Judith, ne püföld tovább Gelfridet! – parancsolt rá Iain.

234. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Iain Maitland

A sorozat következő kötete

Felföldi urak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kinley MacGregor: A kitaszított
Judith McNaught: Álomkirályság
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Judith McNaught: Földi mennyország
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Jude Deveraux: A Felföld bársonya
Nora Roberts: Királyt Skóciának!
A. J. Cronin: Vétlen vétkes
Mhairi McFarlane: Helló, szia, szeretlek!
Jenny Colgan: Amanda esküvője