!

A titok (Felföldi urak 1.) 91 csillagozás

Julie Garwood: A titok Julie Garwood: A titok

Szerelem mindig volt és mindig lesz.
Tanúsítja ezt Judith és Iain szerelmének regénye is, amely a 12. században játszódik. De az írónő – s neki köszönhetően – a főhősök gondolkodása egyáltalán nem nevezhető középkorinak. Így igazi, hús-vér szerelem történetét olvashatjuk ebben a könyvben, kedves humorral fűszerezve.
A címben szereplő titokra itt természetesen nem derítünk fényt, erről csak annyit: Judith angol hölgy, Iain pedig skót nemzetségfő. S a két nemzet ebben az időben esküdt ellensége egymásnak.

Eredeti mű: Julie Garwood: The Secret

Eredeti megjelenés éve: 1992

Hirdetés

Kedvencnek jelölte 32

Most olvassa 2

Várólistán 18

Kívánságlistán 23


Kiemelt értékelések

+
>!
otaksa
Julie Garwood: A titok

Első Garwood könyvem. Azért választottam ezt, mert a trilógia mindhárom könyve 90% feletti tetszési indexszel bír, és ugye a legjobbal érdemes kezdeni.
Azt kell mondjam, megérdemli az eddig kapott dicséreteket. Ugyan Lady Judith Elizabeth túl kedves volt nekem (nemcsak a szőke hajszíne, hanem a mentalitása alapján is), szerencsére kapott mellé észt és tűzről pattant jellemet is. Iain Maitland is határozott és kellő rafinériával megáldott klánvezér volt. Kellett bele az a nagy adag angol-skót ellentét, na meg ugye Mailtand – Maclean viszály is. Fél csillag levonás viszont kell, mert kevés volt a hiteles történelmi hivatkozás. Ebben a műfajban nekem még mindig Christina Dodd A király parancsa az etalon, ott olyan részletességgel van leírva a kastély felépítése, a konyha berendezése, a ruhaviselet, a korabeli építkezés és szerszámok, ami nekem az alapos írói kutatómunkát jelenti. Itt ezt hiányoltam.
Helyszín: Skócia, idő: 1200.

+
>!
Tímea
Julie Garwood: A titok

Jaj, ezek a felföldi harcosok! Egy hozzám is ellovagolhatna! :) Nagyon jó kis könyv, teljesen kikapcsolt, elvarázsolt az olvasás alatt. Tetszett, ahogy Judith helyre rakta a férfiakat az életében, ezeken a jeleneteken jókat derültem.

+
>!
kis_timea
Julie Garwood: A titok

Hát ez remek kikapcsolódás nyújtott, kíváncsi vagyok a folytatásra!! :)

+
>!
wallery
Julie Garwood: A titok

Ez egy nagyon jó könnyed és igazán remek történelmi romantika. Ahogy jobban belegondolok, jobb lesz, ha ezentúl többször választok véletlenül a könyvtárba :) Jöhet a következő rész, B. úgyis a szívemhez nőtt.

+
>!
Veronika_Szakács
Julie Garwood: A titok

Kár, hogy nem ezzel kezdtem anno, amikor megismertem Garwood műveit. Igencsak kellemetes volt, még akkor is, ha soká tartott átvergődnöm az első 2-3 oldalon.

4 hozzászólás
++
>!
Kim_H_Angel
Julie Garwood: A titok

Nagyon tetszett a könyv, a kedvenceim közé is került. Skótokról valahogy mindig szeretek olvasni, nem tudom miért, pedig nem sokat tudok a történelmükről (de azt hiszem a közeljövőben ez meg fog változni).
A két főszereplő civódásai mindig megnevettettek, és a mellékszereplők is szerethetőek voltak . Úgyhogy jöhet a második kötet.

+
>!
anitapanyik
Julie Garwood: A titok

Imádtam ezt a könyvet. Teljesen kikapcsolt és csak erre figyelhettem. Iain konoksága és Judit találékonysága teljesen elvarázsolt. :)

+
>!
camylla
Julie Garwood: A titok

Megdöbbentően jó!
Rajta van a top5-ös listámon! Imádtam és kész.

+
>!
Kiskosar P
Julie Garwood: A titok

Nagy reményekkel vágtam neki, s a történet kb olyan is lett, mint amilyet vártam. De vagy a fordítás rossz, vagy az eredetiben is vannak totál logikátlan, oda nem illő mondatok. a közepénél már nagyon zavartak…

amúgy könnyed, nyári olvasmány.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
krisztina0419 

Tekintete Frances Catherine nagy pocakjára esett. Újabb lépést tett előre és mélyen barátnője szemébe nézett. Suttogva szólt hozzá, hogy valóban csak ő hallhassa.
– Pontosan emlékszem, hogy megígértük egymásnak, soha nem iszunk bort férfi kupájából. Ha jól látom, Frances Catherine, te ugyancsak megszegted a szavad.

129. oldal

+
>!
krisztina0419 

Isabelle, az természetes, hogy félsz egy kicsit, de ugyanakkor izgalmat és örömet is kellene érezned, hiszen új életet hozol a világra.
– Jobban örülnék, ha Winslow csinálná végig.

176-177. oldal

+
>!
krisztina0419 

Barátok lettek, mielőtt megérthették volna, hogy ők tulajdonképpen ellenségek.

(első mondat)

+
>!
krisztina0419 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Valóban Iain asszonyát fogta el – kezdte Judith.
Maclean felhorkant. Judith kinyitotta öklét, és hagyta, hogy a gyűrű az asztalra koppanjon a férfi előtt.
Maclean sokáig némán bámulta az ékszert, majd végül felvette. Arcán világosan látszódott a meglepetés. A fiatalasszonyra emelete a tekintetét, és komoran, értetlenül bámult rá.
Judith mély lélegzetet vett.
– Bizony, Iain asszonyát fogta el – ismételte meg. – Csakhogy ő a maga lányát vette feleségül.

356. oldal

+
>!
Hales

A világ igazságtalanságai miatt háborogtam, és pontosan emlékszem rá, mit javasoltál. Azt mondtad, ha nem tetszik nekem valami, akkor próbáljam megváltoztatni. Egyetlen sóhaj, ha hozzáadjuk sok ezer hasonló sóhajhoz, már kiáltásnak hangzik. Emlékszel?

+
>!
estimese24 P

– Összetörted a szívemet.
– Majd később rendbe hozom.

+
>!
Veress_Éva P

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Szóval, szeretek uralkodni másokon – folytatta lesütött szemmel. – Frances Catherine természetesen tisztában van a tökéletlenségemmel, és ami azt illeti, számít is rájuk.
– Miért? – csodálkozott Brodick.
– Mert azt hiszi, hogy meg fog halni – magyarázta Judith, majd halkan felsóhajtott, mielőtt befejezte volna. – Én pedig túl makacs vagyok ahhoz, hogy csak úgy hagyjam.

Második fejezet vége

+
>!
Veress_Éva P

– Gondoljátok, hogy egyenesen belesétál a vízbe? – kérdezte Alex.
– Talán felébred, mielőtt odaért – vigyorgott Gowrie.

+
>!
Veress_Éva P

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Valahányszor választhat, mindig terád esik a választása.
– Miről beszélsz, Brodick?
– A te hátadhoz tapad, nem az enyémhez. Szívesebben lovagol veled. Nem vetted észre, milyen szerencsétlen arcot vágott, amikor ma Alex nyergében kellett ülnie? Igencsak kétségbeesettnek látszott.
Iain mosolygott.
– Észrevettem – ismerte be. – De csak azért kedvel engem, mert Patrick fivére vagyok.
– Az ördögbe is, te is tudod, hogy jóval többről van szó!
Iain nem válaszolt barátja kifakadására.
Néhány perc múlva Brodick szólalt meg újra.
– Áruld el nekem, Iain!
– Mit?
– Meg akarod őt tartani vagy sem?
– És mi van, ha nem?
– Akkor az enyém lesz.

+
>!
Veress_Éva P

Brodick három zsákot cipelt be, Patrick kettőt. A férfiak az ágyra tették a csomagokat.
– Mégis, mennyi ideig akar itt maradni, kislány? – kérdezte Patrick.
Hangjából aggodalom csendült ki, és Judith nem tudta megállni, hogy ne ugrassa egy kicsit.
– Egy vagy két évet – mondta, mire a férfi összerezzent, bármennyire is igyekezett uralkodni magán. A lány elnevette magát. – Csak tréfáltam – nyugtatta meg Patricket.
– Brodick, itt kell maradnia vacsorára! – invitálta Frances Catherine a másik harcost. – Judith, te pedig ne rémisztgesd Patricket! Olyan lett szegény, mint a meszelt fal.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el