20. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

A menyasszony (Skót urak menyasszonyai 1.) 95 csillagozás

Julie Garwood: A menyasszony
Könyvtár

Julie Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a… (tovább)

Eredeti mű: Julie Garwood: The Bride

Eredeti megjelenés éve: 1989


Hirdetés

Kedvencelte 36

Most olvassa 4

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
eltim
Julie Garwood: A menyasszony

Habár a borítója rettenetes, a történet mindenért kárpótol. Szerethető szereplőkkel és igazi felföldi hangulattal tűzdelt történet. Az egész éjszakát átolvastam, mert nem tudtam letenni. Mindenki olvassa el, aki csak kicsit is szereti Skóciát és a romantikát!

2 hozzászólás
+
>!
Odilia P
Julie Garwood: A menyasszony

Első olvasási élményem az írónőtől :) Repültek az oldalak, már kezdem is a folytatást :))))

1 hozzászólás
+
>!
Fairymysz 
Julie Garwood: A menyasszony

Imádtam. Az egyik nagy kedvencem az írónőtől Az oroszlán asszonya, és Jamie olyan sok dologban hasonlított Christinára, hogy egyszerűen muszáj volt őt is szeretnem. Alec pedig egyszerűen csodálatos.
Jó történet, szerethető karakterek, humor, egy kis áskálódás és persze rengeteg skót.
Nem is kell ennél több.
(Csak a borító ne lenne ilyen randa.)

+
>!
wallery
Julie Garwood: A menyasszony

Mivel a másik kötettel kezdetem az olvasást, már valamilyen módon tisztában voltam Alec és Jamie szerepével. Történetüket azonban könyvbe foglalni sokkal jobban sikerült, mint képzeltem volna. Mindegyik sora magával ragadott.

++
>!
Heske P
Julie Garwood: A menyasszony

Ez az egyik kedvencem Garwood-tól. Tele van humorral, bájjal, romantikával és mindez a „vad” skót felföldön. Letehetetlen!

+
>!
márika
Julie Garwood: A menyasszony

Remek könyv. Könnyesre nevettem msgamat, pont ez hiányzott. Nagyon szórakoztató. Imàdtam a párbeszédeket és a civakodást. Mindenkinek szívből sjánlom.

+
>!
Kakalyo
Julie Garwood: A menyasszony

Akárki akármikor megkérdezi melyik a kedvenc könyvem kapásból ezt mondom mindig. Akárhányszor olvasom nem fogom megunni.
Valakinek nincs eladó??

+
>!
bookandcup
Julie Garwood: A menyasszony

Egyszerűen tökéletes ez a könyv! Imáááádtam minden oldalát! :)

+
>!
RCsonge
Julie Garwood: A menyasszony

Már olvastam az írónőnek egy másik sorozatát, azt is imádtam, de ezt talán egy fokkal jobban! :)
Jamie karaktere nagyon tetszett, már máskor is írtam, de itt ismét le kell írnom, hogy imádom a nagyszájú főhősnőket! :D
A történet tele van fordulatokkal, humorral, romantikával… minden, ami kell! :D CSak úgy faltam a könyveket, még szívesen olvasnék a 2 főszereplőről, a piszkálódásukról, a szerelmükről…


Népszerű idézetek

+
>!
krisztina0419

Agnes és Alice készítette a születésnapomra. – Alaposan szemügyre vette Gavint és Marcust, aztán Alechez fordult. – Nem gondolod, hogy össze kéne ismertetnünk a nővéreimet Gavinnel és Marcusszal? Bizonyos vagyok benne, ha…
– Ne is próbálj itt házasságot szervezni, Jamie – szólt közbe Alec.
– A nővérei hasonlítanak magára? – érdeklődött Gavin.
– Nem, nem. Mind a kettő sokkal csinosabb, mint én.
Gavin szeme tágra nyílt. – Akkor feltétlenül meg kell ismernem őket – jelentett ki.
– A természetük viszont Maryére hasonlít – morogta Alec.
– Felejtsük el – mondta gyorsan Gavin.

299. oldal

+
>!
Fairymysz

– De te nem úgy öltözködsz, mint a katonáid, ugye? – reménykedett Jamie.
– De igen.
– Az lehetetlen. (…)
– És hogy csinálják, hogy a nadrág ne lógjon ki a pléd alól?
– Sehogy.
– Akkor mit… – A férfi ördögi tekintete láttán a lány úgy döntött, hogy nem is akarja igazán tudni. – Felejtsd el – bökte ki. – Meggondoltam magam. Nem akarom tudni, hogy mit viselnek alatta.
– Ó, de én szeretném elmondani.
(…)- Később is elmondhatod – suttogta. – Késő éjjel, amikor elég sötét van, és senki nem látja a zavaromat. Ha csatába mennek, páncélinget viselnek? – kérdezte még, hogy elterelje a figyelmet az alsónemű hiányáról.
– Soha nem viselünk páncélt – magyarázta Alec. – A legtöbbünk csak plédet hord. A viharedzett harcosok persze jobban kedvelik a régi módit.
– Az milyen?
– Nincs rajtuk semmi.

168-169. oldal

+
>!
Fairymysz 

A férfi durván semmibe vette javaslatát. Továbbra is ott állt és őt nézte. – Van valami, amit mondani szeretne? – kérdezte metsző hangon a lány.
Justin zavarba jött. – Nem, asszonyom. Én… én csak élveztem hallgatni a szokatlan kiejtését – bökte ki végül.
– Ez angol akcentus, Justin, és egy skótnak körülbelül annyira kellemes, mintha szöget húznának végig az ablakon.

346. oldal

+
>!
krisztina0419

– Ezek szerint sohasem hallottál a mi különleges igényeinkről? – kérdezte hamiskás hangon Daniel.
A lány felkapta a fejét, arcán ijedt kifejezés ült. – Igények, uram?
– Bizonyos elvárások. – Daniel mosolya már a füléig ért.
– Elvárások? – Mary vad tekintetet vetett Jamie felé, mielőtt újra Danielhez fordult volna. – Nem, uram, még nem hallottam ezekről az igényekről.
– Ó, akkor fel kell hogy világosítsalak – jelentette ki. Szemmel láthatóan élvezte a helyzetet.
– Nem óhajtom, hogy felvilágosítsanak – morogta Mary.
Alec Jamie-t figyelte. A lány szeme tágra nyílt, amikor Daniel az igényeket említette. Nyilvánvalóan megértette barátja célzását.
A férfi hihetetlenül vonzónak találta a lányt. Elég volt csak ránéznie, és máris többet akart. Szeméből eltűnt a mosoly, amikor rádöbbent, milyen forrón kívánja őt. Különös, de egyáltalán nem számított, hogy angol.
– Mary, kedvesem – kezdte Daniel, újra magára vonva Alec figyelmét. – Bizonyára hallottál már a kívánságlistánkról. Mindenki tudja, hogy a skótok kedvelik az erős lovakat, a kövér birkákat és a gyengéd, készséges asszonyokat.
Daniel mindezt lassú, zamatos hangon adta elő, ahogy a vénasszonyok szokták a legújabb pletykákat. Alec barátja hangjához igazította a sajátját, majd hozzátette: – De természetesen ebben a sorrendben.
– Hát persze – helyeselt Daniel.

56. oldal

+
>!
krisztina0419

Három háborút is indított már az első héten.
Jamie indítékai meglehetősen tiszteletre méltóak voltak. Elhatározta, hogy a lehető legjobban kihasználja a helyzetet, elfogadva a tényt, hogy egy neves földesúr felesége. Megteszi a kötelességét mint feleség, és gondot visel férjére és háza tájára. Bármilyen nehéz lesz Alec számára elfogadtatni ezt, ő nem fog kibújni a kötelezettségei alól.
Valahol a tudata mélyén élt a remény, hogy mialatt szorgalmasan végzi háziasszonyi kötelességeit, néhány alapvető változást is sikerül bevezetnie. Ha komolyan eltökéli magát, még az is lehet, hogy civilizált embereket farag ezekből a felföldi barbárokból.
A háborúk, egyik a másik után, tulajdonképpen észrevétlenül lopakodtak Jamie nyomában. Ő még csak véletlenül sem akart konfliktusokat szítani. Nem, csakis a skótok a hibásak az ostoba szokásaikkal, makacs természetükkel, de legfőképpen merev büszkeségükkel. Tehet ő róla, hogy ezeknek a barbároknak egy csepp sütnivalójuk sincs?

208. oldal

+
>!
exodi

– Nem hiszem, hogy sokat számítana a mi akaratunk Mary. Ha nem egyezel bele, hogy Danielhez menj feleségül, akkor királyod ellen cselekszel.
– Igen, de ha azt mondom, hogy hozzá akarok menni feleségül, akkor Isten ellen cselekszem, nem igaz? – vitatkozott Mary. – Hiszen akkor nem mondok igazat.
– Az Isten szerelmére, Mary, válaszolj a pap kérdésére! – csattant fel Jamie.
Jamie barátságtalan hangja megtette a hatását. Mary egy hosszú percig nézte a húgát, aztán a paphoz fordult. – Jó, nem bánom. Hozzámegyek. – Aztán újra Jamie-hez fordult. – Tessék, most boldog vagy? – morogta. – Arra kényszerítettél, hogy hazudjak Isten szolgájának.

+
>!
estimese24

Már majdnem álomba merült, amikor Alec megszólalt.
– Jamie?
– Igen, Alec?- suttogta álmosan.
– A plédemet viseled.

126. oldal

+
>!
krisztina0419

Rendben, mondta, ha a pletyka mégis igaznak bizonyulna, akkor talán a Skót felesége rászolgált az aljas tettre. Valószínűleg csak alapos verésnek indult a dolog, de aztán egyre jobban belejött, valószínűleg elragadtatta magát egy kicsit, és kicsúszott kezei közül az irányítás.
Ez a magyarázat a báró szerint teljesen ésszerű és logikus volt. Sikerült is lányai figyelmét magára vonni, de az arcukra kiülő hitetlenkedő kifejezés nem az volt, amire számított. Az ő drága angyalkái olyan elborzadva néztek rá, mintha csak most fedeznék fel, hogy egy hatalmas, gusztustalan pióca lóg az orráról. Ezek bolondnak nézik, döbbent rá hirtelen. A báró indulata ekkor teljes erővel robbant ki. Azt üvöltötte, hogy az a szánalmas asszony minden bizonnyal túl gyakran visszapofázott az urának. Ez majd jó lecke lesz tiszteletlen lányainak.

12. oldal

+
>!
Bak_Beatrix P

– Milyen pletykákról beszélsz? – kíváncsiskodott Mary.
– A skótok fatörzseket hajigálnak egymásra, csak a sport kedvéért.
– Fatörzseket?
– Fenyőfákat Mary.
Mary hangosan, hölgyhöz egyátalán nem méltón horkant fel. – Nem hiszem.
– Pedig igaz. – erősködött Jamie. – Ha pedig a fatörzsdobálás nem barbár szokás, akkor én nem tudom mi számít annak.
– Azt hiszed, hogy ezentúl elhiszek bármit is neked?
– Jamie igazat mond – ismerte el Kampóorr. – Valóban szoktak fatörzset vetni, de nem egymásra.
Mary megrázta a fejét. – látom az arcotokon, hogy megint csak ugratni akartok. De igen, látom. – vágta a férfi szavába, aki tiltakozni készült. – És azt hiszed, tényleg elhiszem, hogy a skótok női ruhát viselnek?
– Micsoda? – köhécselt Kampóorr. Remélte, hogy a harcosok már rég elhagyták az istállót, vagy legalább azt, hogy nem hallják ezt a beszélgetést.

+
>!
hrabi

Alec tökéletesen világossá tette az álláspontját vele kapcsolatban, amikor nem mutatta be a szövetségeseinek. Nyilvánvaló, hogy nem tetszik neki.
Ami azt illeti, a férfi sem valami nagy ajándék.


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Skót urak menyasszonyai sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján

Judith McNaught: Álomkirályság
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Judith McNaught: Földi mennyország
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Kinley MacGregor: Lángoló szenvedély
Kinley MacGregor: A kitaszított
Kinley MacGregor: A fekete lovag legendája
Jude Deveraux: A Felföld bársonya
Nora Roberts: Királyt Skóciának!
A. J. Cronin: Vétlen vétkes

Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is