28. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

A menyasszony (Skót urak menyasszonyai 1.) 130 csillagozás

Julie Garwood: A menyasszony
Könyvtár

Julie Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a… (tovább)

Eredeti mű: Julie Garwood: The Bride

Eredeti megjelenés éve: 1989

>!
GABO, Budapest, 2004
390 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639526517 · Fordította: Tóth Gizella
>!
GABO, 2004
390 oldal · ISBN: 9789639526518 · Fordította: Tóth Gizella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Alec Kincaid


Hirdetés

Kedvencelte 47

Most olvassa 3

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 35

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

+
>!
NightStar P
Julie Garwood: A menyasszony

Ez az első könyvem Garwoodtól és kissé nehezen csúszott, de szerintem inkább bennem van a hiba, nem a könyvben (akár a manapság oly elterjedt és fertőzőnek bizonyuló olvasási válságra is foghatnám :D). De őszintén szólva tetszett.

A főszereplők szerethetőek, miután az ember megszokta és elfogadta őket. Találkozásukkor Alecnek és Jamie-nek is határozott (és esetlegesen téves) elképzelései vannak a világról és abban betöltött szerepéről, amit az együtt töltött idő fokozatosan csiszolgat. Elég gyorsan kiismerik és megszeretik egymást, bár utóbbi fel- és beismerése már lassabban történik.

A mellékszereplők közül csak Jamie családjáról szeretnék pár szót szólni, mivel ilyen erős szereplő-öldöklési-vágy talán még életemben nem fogott el. Ilyen önző és szerencsétlen embereknek még papíron sem kéne léteznie.

Amit kiemelnék és számomra meglepő volt, hogy milyen izgalmas volt a végén az akció szál, ilyet egy romantikus könyvben egyáltalán nem vártam volna. Bár az is előfordulhat, hogy én vagyok lassú felfogású, de a végén már mindenkire gyanakodtam, csak a valódi tettesre nem. :)

Abban biztos vagyok, hogy nem ez lesz az utolsó Julie Garwood könyvem, mert a cselekményszövés, a humor és a szereplők meggyőztek arról, hogy igenis érdemes olvasni. Még nem érzem azt, amit Julia Quinn és Lisa Kleypas esetében, de talán szoknom kell, hogy az írónő nem a 19. századi Angliába, hanem a 12. századi Skóciába kalauzolja olvasóit.

+
>!
Ashriver
Julie Garwood: A menyasszony

Az biztos, hogy én nem tudnék ebben a korban élni. Ha nekem ma egy férfi azt mondaná, hogy azt csinálod amit mondok, mert a tulajdonom vagy és még számos módon kifejezné, hogy nem vagyunk egyenrangúak és nincs szabad akaratom, na tuti gyilkosságot követnék el. De ezektől a megnyilvánulásoktól függetlenül jó volt a könyv. Igazi kikapcsolódást jelentett és a skót férfiak…hmm, na igen, róluk érdemes álmodozni :D

+
>!
Trice29
Julie Garwood: A menyasszony

Izgalmas történet, egy igazán szerethető női főszereplővel. Nagyon élveztem a humoros párbeszédeket. Továbbra is gyengéim a skót harcosok :o)

+
>!
eltim
Julie Garwood: A menyasszony

Habár a borítója rettenetes, a történet mindenért kárpótol. Szerethető szereplőkkel és igazi felföldi hangulattal tűzdelt történet. Az egész éjszakát átolvastam, mert nem tudtam letenni. Mindenki olvassa el, aki csak kicsit is szereti Skóciát és a romantikát!

2 hozzászólás
+
>!
Indie P
Julie Garwood: A menyasszony

Egy nagyon jól megírt történelmi romantikus regény. Tele szenvedéllyel, konoksággal, csipkelődéssel, és persze szerelemmel.
Elvarázsolt, és végig izgultam az egészet :)
Bővebben a blogunkon:
http://konyvjelzobloog.blogspot.hu/2015/08/julie-garwoo…

+
>!
Odilia P
Julie Garwood: A menyasszony

Első olvasási élményem az írónőtől :) Repültek az oldalak, már kezdem is a folytatást :))))

1 hozzászólás
+
>!
Fairymysz
Julie Garwood: A menyasszony

Imádtam. Az egyik nagy kedvencem az írónőtől Az oroszlán asszonya, és Jamie olyan sok dologban hasonlított Christinára, hogy egyszerűen muszáj volt őt is szeretnem. Alec pedig egyszerűen csodálatos.
Jó történet, szerethető karakterek, humor, egy kis áskálódás és persze rengeteg skót.
Nem is kell ennél több.
(Csak a borító ne lenne ilyen randa.)

+
>!
Habók P
Julie Garwood: A menyasszony

Már megint bedőltem egy címkének. Történelmi romantikus. Annyi benne a történelem, hogy időnként emlegetik a két királyt. (Hacsak az „egypetéjű ikrek” nem kimondottan középkori kifejezés…) Ettől eltekintve szórakoztató olvasmány.

++
>!
carduelis
Julie Garwood: A menyasszony

Tetszett, bár szerintem a Felföldi urak sorozat könyvei kicsit jobbak.
Bírtam az asszonyválasztást, Jamie nagyszerű karakter volt. Alec is jóarc volt a maga felföldi, marcona módján. Könnyed, romantikus, kalandokkal teli olvasmány.


Népszerű idézetek

+
>!
NightStar P

A férfi olyan tuskó, hogy fát lehetne vágni rajta.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
+
>!
krisztina0419

Agnes és Alice készítette a születésnapomra. – Alaposan szemügyre vette Gavint és Marcust, aztán Alechez fordult. – Nem gondolod, hogy össze kéne ismertetnünk a nővéreimet Gavinnel és Marcusszal? Bizonyos vagyok benne, ha…
– Ne is próbálj itt házasságot szervezni, Jamie – szólt közbe Alec.
– A nővérei hasonlítanak magára? – érdeklődött Gavin.
– Nem, nem. Mind a kettő sokkal csinosabb, mint én.
Gavin szeme tágra nyílt. – Akkor feltétlenül meg kell ismernem őket – jelentett ki.
– A természetük viszont Maryére hasonlít – morogta Alec.
– Felejtsük el – mondta gyorsan Gavin.

299. oldal

+
>!
Guinevere

– Átkozott legyen az a nap, hótól és jégtől dermedt, amikor magához megyek feleségül, uram.
– Épp most írtad le a telet a Felföldön, lányka.

Kapcsolódó szócikkek: Alec Kincaid
+
>!
Fairymysz

– De te nem úgy öltözködsz, mint a katonáid, ugye? – reménykedett Jamie.
– De igen.
– Az lehetetlen. (…)
– És hogy csinálják, hogy a nadrág ne lógjon ki a pléd alól?
– Sehogy.
– Akkor mit… – A férfi ördögi tekintete láttán a lány úgy döntött, hogy nem is akarja igazán tudni. – Felejtsd el – bökte ki. – Meggondoltam magam. Nem akarom tudni, hogy mit viselnek alatta.
– Ó, de én szeretném elmondani.
(…)- Később is elmondhatod – suttogta. – Késő éjjel, amikor elég sötét van, és senki nem látja a zavaromat. Ha csatába mennek, páncélinget viselnek? – kérdezte még, hogy elterelje a figyelmet az alsónemű hiányáról.
– Soha nem viselünk páncélt – magyarázta Alec. – A legtöbbünk csak plédet hord. A viharedzett harcosok persze jobban kedvelik a régi módit.
– Az milyen?
– Nincs rajtuk semmi.

168-169. oldal

+
>!
Fairymysz

A férfi durván semmibe vette javaslatát. Továbbra is ott állt és őt nézte. – Van valami, amit mondani szeretne? – kérdezte metsző hangon a lány.
Justin zavarba jött. – Nem, asszonyom. Én… én csak élveztem hallgatni a szokatlan kiejtését – bökte ki végül.
– Ez angol akcentus, Justin, és egy skótnak körülbelül annyira kellemes, mintha szöget húznának végig az ablakon.

346. oldal

+
>!
krisztina0419

– Ezek szerint sohasem hallottál a mi különleges igényeinkről? – kérdezte hamiskás hangon Daniel.
A lány felkapta a fejét, arcán ijedt kifejezés ült. – Igények, uram?
– Bizonyos elvárások. – Daniel mosolya már a füléig ért.
– Elvárások? – Mary vad tekintetet vetett Jamie felé, mielőtt újra Danielhez fordult volna. – Nem, uram, még nem hallottam ezekről az igényekről.
– Ó, akkor fel kell hogy világosítsalak – jelentette ki. Szemmel láthatóan élvezte a helyzetet.
– Nem óhajtom, hogy felvilágosítsanak – morogta Mary.
Alec Jamie-t figyelte. A lány szeme tágra nyílt, amikor Daniel az igényeket említette. Nyilvánvalóan megértette barátja célzását.
A férfi hihetetlenül vonzónak találta a lányt. Elég volt csak ránéznie, és máris többet akart. Szeméből eltűnt a mosoly, amikor rádöbbent, milyen forrón kívánja őt. Különös, de egyáltalán nem számított, hogy angol.
– Mary, kedvesem – kezdte Daniel, újra magára vonva Alec figyelmét. – Bizonyára hallottál már a kívánságlistánkról. Mindenki tudja, hogy a skótok kedvelik az erős lovakat, a kövér birkákat és a gyengéd, készséges asszonyokat.
Daniel mindezt lassú, zamatos hangon adta elő, ahogy a vénasszonyok szokták a legújabb pletykákat. Alec barátja hangjához igazította a sajátját, majd hozzátette: – De természetesen ebben a sorrendben.
– Hát persze – helyeselt Daniel.

56. oldal

+
>!
krisztina0419

Három háborút is indított már az első héten.
Jamie indítékai meglehetősen tiszteletre méltóak voltak. Elhatározta, hogy a lehető legjobban kihasználja a helyzetet, elfogadva a tényt, hogy egy neves földesúr felesége. Megteszi a kötelességét mint feleség, és gondot visel férjére és háza tájára. Bármilyen nehéz lesz Alec számára elfogadtatni ezt, ő nem fog kibújni a kötelezettségei alól.
Valahol a tudata mélyén élt a remény, hogy mialatt szorgalmasan végzi háziasszonyi kötelességeit, néhány alapvető változást is sikerül bevezetnie. Ha komolyan eltökéli magát, még az is lehet, hogy civilizált embereket farag ezekből a felföldi barbárokból.
A háborúk, egyik a másik után, tulajdonképpen észrevétlenül lopakodtak Jamie nyomában. Ő még csak véletlenül sem akart konfliktusokat szítani. Nem, csakis a skótok a hibásak az ostoba szokásaikkal, makacs természetükkel, de legfőképpen merev büszkeségükkel. Tehet ő róla, hogy ezeknek a barbároknak egy csepp sütnivalójuk sincs?

208. oldal

+
>!
exodi

– Nem hiszem, hogy sokat számítana a mi akaratunk Mary. Ha nem egyezel bele, hogy Danielhez menj feleségül, akkor királyod ellen cselekszel.
– Igen, de ha azt mondom, hogy hozzá akarok menni feleségül, akkor Isten ellen cselekszem, nem igaz? – vitatkozott Mary. – Hiszen akkor nem mondok igazat.
– Az Isten szerelmére, Mary, válaszolj a pap kérdésére! – csattant fel Jamie.
Jamie barátságtalan hangja megtette a hatását. Mary egy hosszú percig nézte a húgát, aztán a paphoz fordult. – Jó, nem bánom. Hozzámegyek. – Aztán újra Jamie-hez fordult. – Tessék, most boldog vagy? – morogta. – Arra kényszerítettél, hogy hazudjak Isten szolgájának.

+
>!
estimese24

Már majdnem álomba merült, amikor Alec megszólalt.
– Jamie?
– Igen, Alec?- suttogta álmosan.
– A plédemet viseled.

126. oldal

+
>!
krisztina0419

Rendben, mondta, ha a pletyka mégis igaznak bizonyulna, akkor talán a Skót felesége rászolgált az aljas tettre. Valószínűleg csak alapos verésnek indult a dolog, de aztán egyre jobban belejött, valószínűleg elragadtatta magát egy kicsit, és kicsúszott kezei közül az irányítás.
Ez a magyarázat a báró szerint teljesen ésszerű és logikus volt. Sikerült is lányai figyelmét magára vonni, de az arcukra kiülő hitetlenkedő kifejezés nem az volt, amire számított. Az ő drága angyalkái olyan elborzadva néztek rá, mintha csak most fedeznék fel, hogy egy hatalmas, gusztustalan pióca lóg az orráról. Ezek bolondnak nézik, döbbent rá hirtelen. A báró indulata ekkor teljes erővel robbant ki. Azt üvöltötte, hogy az a szánalmas asszony minden bizonnyal túl gyakran visszapofázott az urának. Ez majd jó lecke lesz tiszteletlen lányainak.

12. oldal


A sorozat következő kötete

Skót urak menyasszonyai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Julia Quinn: Mint a mennyben
Julia Quinn: Hogyan fogjunk márkit
M. C. Beaton: Miss Pym és a rámenős márki
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív
Jeaniene Frost: Karó és sírhant
Sherrilyn Kenyon: Pokoli tűz