19. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

A menyasszony (Skót urak menyasszonyai 1.) 90 csillagozás

Julie Garwood: A menyasszony
Könyvtár

Julie Garwood legújabb romantikus regényében egy össze nem illő párt mutat be, akik azonban különböző társadalmi hátterük és természetük ellenére is megszeretik egymást. A menyasszony a középkori Skócia csodálatos vad világába viszi el olvasóit. Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja… örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.
Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad – vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a… (tovább)

Eredeti mű: Julie Garwood: The Bride

Eredeti megjelenés éve: 1989


Hirdetés

Kedvencelte 33

Most olvassa 4

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
eltim
Julie Garwood: A menyasszony

Habár a borítója rettenetes, a történet mindenért kárpótol. Szerethető szereplőkkel és igazi felföldi hangulattal tűzdelt történet. Az egész éjszakát átolvastam, mert nem tudtam letenni. Mindenki olvassa el, aki csak kicsit is szereti Skóciát és a romantikát!

2 hozzászólás
+
>!
Odilia P
Julie Garwood: A menyasszony

Első olvasási élményem az írónőtől :) Repültek az oldalak, már kezdem is a folytatást :))))

1 hozzászólás
+
>!
wallery
Julie Garwood: A menyasszony

Mivel a másik kötettel kezdetem az olvasást, már valamilyen módon tisztában voltam Alec és Jamie szerepével. Történetüket azonban könyvbe foglalni sokkal jobban sikerült, mint képzeltem volna. Mindegyik sora magával ragadott.

++
>!
Heske P
Julie Garwood: A menyasszony

Ez az egyik kedvencem Garwood-tól. Tele van humorral, bájjal, romantikával és mindez a „vad” skót felföldön. Letehetetlen!

+
>!
márika
Julie Garwood: A menyasszony

Remek könyv. Könnyesre nevettem msgamat, pont ez hiányzott. Nagyon szórakoztató. Imàdtam a párbeszédeket és a civakodást. Mindenkinek szívből sjánlom.

+
>!
estimese24
Julie Garwood: A menyasszony

Nem akartam, hogy vége legyen a könyvnek :( Megszerettem a főszereplőket, ezt a kort, az évődésüket. Persze lehetett tudni, hogy nagyjából mi lesz a vége de, hogy ki a gonosz arra nem jöttem rá. Másra gondoltam. Szóval érdekes, izgalmas romantikus kis regény. :)

+
>!
Kakalyo
Julie Garwood: A menyasszony

Akárki akármikor megkérdezi melyik a kedvenc könyvem kapásból ezt mondom mindig. Akárhányszor olvasom nem fogom megunni.
Valakinek nincs eladó??

+
>!
RCsonge
Julie Garwood: A menyasszony

Már olvastam az írónőnek egy másik sorozatát, azt is imádtam, de ezt talán egy fokkal jobban! :)
Jamie karaktere nagyon tetszett, már máskor is írtam, de itt ismét le kell írnom, hogy imádom a nagyszájú főhősnőket! :D
A történet tele van fordulatokkal, humorral, romantikával… minden, ami kell! :D CSak úgy faltam a könyveket, még szívesen olvasnék a 2 főszereplőről, a piszkálódásukról, a szerelmükről…

+
>!
Tamlilla 
Julie Garwood: A menyasszony

Imádom. Annyira aranyos történet, sok, kedves szereplővel. Nagyon sokszor megnevettetett. Biztos, hogy még jópárszor el fogom olvasni. :)


Népszerű idézetek

+
>!
krisztina0419

Agnes és Alice készítette a születésnapomra. – Alaposan szemügyre vette Gavint és Marcust, aztán Alechez fordult. – Nem gondolod, hogy össze kéne ismertetnünk a nővéreimet Gavinnel és Marcusszal? Bizonyos vagyok benne, ha…
– Ne is próbálj itt házasságot szervezni, Jamie – szólt közbe Alec.
– A nővérei hasonlítanak magára? – érdeklődött Gavin.
– Nem, nem. Mind a kettő sokkal csinosabb, mint én.
Gavin szeme tágra nyílt. – Akkor feltétlenül meg kell ismernem őket – jelentett ki.
– A természetük viszont Maryére hasonlít – morogta Alec.
– Felejtsük el – mondta gyorsan Gavin.

299. oldal

+
>!
krisztina0419

Három háborút is indított már az első héten.
Jamie indítékai meglehetősen tiszteletre méltóak voltak. Elhatározta, hogy a lehető legjobban kihasználja a helyzetet, elfogadva a tényt, hogy egy neves földesúr felesége. Megteszi a kötelességét mint feleség, és gondot visel férjére és háza tájára. Bármilyen nehéz lesz Alec számára elfogadtatni ezt, ő nem fog kibújni a kötelezettségei alól.
Valahol a tudata mélyén élt a remény, hogy mialatt szorgalmasan végzi háziasszonyi kötelességeit, néhány alapvető változást is sikerül bevezetnie. Ha komolyan eltökéli magát, még az is lehet, hogy civilizált embereket farag ezekből a felföldi barbárokból.
A háborúk, egyik a másik után, tulajdonképpen észrevétlenül lopakodtak Jamie nyomában. Ő még csak véletlenül sem akart konfliktusokat szítani. Nem, csakis a skótok a hibásak az ostoba szokásaikkal, makacs természetükkel, de legfőképpen merev büszkeségükkel. Tehet ő róla, hogy ezeknek a barbároknak egy csepp sütnivalójuk sincs?

208. oldal

++
>!
krisztina0419

Rendben, mondta, ha a pletyka mégis igaznak bizonyulna, akkor talán a Skót felesége rászolgált az aljas tettre. Valószínűleg csak alapos verésnek indult a dolog, de aztán egyre jobban belejött, valószínűleg elragadtatta magát egy kicsit, és kicsúszott kezei közül az irányítás.
Ez a magyarázat a báró szerint teljesen ésszerű és logikus volt. Sikerült is lányai figyelmét magára vonni, de az arcukra kiülő hitetlenkedő kifejezés nem az volt, amire számított. Az ő drága angyalkái olyan elborzadva néztek rá, mintha csak most fedeznék fel, hogy egy hatalmas, gusztustalan pióca lóg az orráról. Ezek bolondnak nézik, döbbent rá hirtelen. A báró indulata ekkor teljes erővel robbant ki. Azt üvöltötte, hogy az a szánalmas asszony minden bizonnyal túl gyakran visszapofázott az urának. Ez majd jó lecke lesz tiszteletlen lányainak.

12. oldal

+
>!
krisztina0419

Mary kitört. – Jamie azt mondta, hogy a skótok elveszik, amit akarnak, és akkor veszik el, amikor akarják. És azt is mondta, hogy különleges igényeik vannak.
– És mik lennének azok? – kérdezte Kampóorr kíváncsian.
– Erős lovak, kövér birkák és gyengéd asszonyok.
– Lovak, birkák és asszonyok?
– Igen, Kampóorr, mégpedig ebben a sorrendben. Jamie azt állítja, hogy inkább a lovaik mellett alszanak, mintsem az asszonyaik mellett. Igaz ez?

45. oldal

+
>!
krisztina0419

– Ezek szerint sohasem hallottál a mi különleges igényeinkről? – kérdezte hamiskás hangon Daniel.
A lány felkapta a fejét, arcán ijedt kifejezés ült. – Igények, uram?
– Bizonyos elvárások. – Daniel mosolya már a füléig ért.
– Elvárások? – Mary vad tekintetet vetett Jamie felé, mielőtt újra Danielhez fordult volna. – Nem, uram, még nem hallottam ezekről az igényekről.
– Ó, akkor fel kell hogy világosítsalak – jelentette ki. Szemmel láthatóan élvezte a helyzetet.
– Nem óhajtom, hogy felvilágosítsanak – morogta Mary.
Alec Jamie-t figyelte. A lány szeme tágra nyílt, amikor Daniel az igényeket említette. Nyilvánvalóan megértette barátja célzását.
A férfi hihetetlenül vonzónak találta a lányt. Elég volt csak ránéznie, és máris többet akart. Szeméből eltűnt a mosoly, amikor rádöbbent, milyen forrón kívánja őt. Különös, de egyáltalán nem számított, hogy angol.
– Mary, kedvesem – kezdte Daniel, újra magára vonva Alec figyelmét. – Bizonyára hallottál már a kívánságlistánkról. Mindenki tudja, hogy a skótok kedvelik az erős lovakat, a kövér birkákat és a gyengéd, készséges asszonyokat.
Daniel mindezt lassú, zamatos hangon adta elő, ahogy a vénasszonyok szokták a legújabb pletykákat. Alec barátja hangjához igazította a sajátját, majd hozzátette: – De természetesen ebben a sorrendben.
– Hát persze – helyeselt Daniel.

56. oldal

+
>!
exodi

– Nem hiszem, hogy sokat számítana a mi akaratunk Mary. Ha nem egyezel bele, hogy Danielhez menj feleségül, akkor királyod ellen cselekszel.
– Igen, de ha azt mondom, hogy hozzá akarok menni feleségül, akkor Isten ellen cselekszem, nem igaz? – vitatkozott Mary. – Hiszen akkor nem mondok igazat.
– Az Isten szerelmére, Mary, válaszolj a pap kérdésére! – csattant fel Jamie.
Jamie barátságtalan hangja megtette a hatását. Mary egy hosszú percig nézte a húgát, aztán a paphoz fordult. – Jó, nem bánom. Hozzámegyek. – Aztán újra Jamie-hez fordult. – Tessék, most boldog vagy? – morogta. – Arra kényszerítettél, hogy hazudjak Isten szolgájának.

+
>!
Bak_Beatrix P

– Milyen pletykákról beszélsz? – kíváncsiskodott Mary.
– A skótok fatörzseket hajigálnak egymásra, csak a sport kedvéért.
– Fatörzseket?
– Fenyőfákat Mary.
Mary hangosan, hölgyhöz egyátalán nem méltón horkant fel. – Nem hiszem.
– Pedig igaz. – erősködött Jamie. – Ha pedig a fatörzsdobálás nem barbár szokás, akkor én nem tudom mi számít annak.
– Azt hiszed, hogy ezentúl elhiszek bármit is neked?
– Jamie igazat mond – ismerte el Kampóorr. – Valóban szoktak fatörzset vetni, de nem egymásra.
Mary megrázta a fejét. – látom az arcotokon, hogy megint csak ugratni akartok. De igen, látom. – vágta a férfi szavába, aki tiltakozni készült. – És azt hiszed, tényleg elhiszem, hogy a skótok női ruhát viselnek?
– Micsoda? – köhécselt Kampóorr. Remélte, hogy a harcosok már rég elhagyták az istállót, vagy legalább azt, hogy nem hallják ezt a beszélgetést.

+
>!
hrabi

– Nem értük még el a határt?
Alec a fejét rázta – Már csak egy kőhajitásnyira van.
-Akkor miért mosolyog?
-Előlegképpen.

+
>!
hrabi

Alec tökéletesen világossá tette az álláspontját vele kapcsolatban, amikor nem mutatta be a szövetségeseinek. Nyilvánvaló, hogy nem tetszik neki.
Ami azt illeti, a férfi sem valami nagy ajándék.


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Skót urak menyasszonyai sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is