!

A rejtelmes sziget 276 csillagozás

Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget
Könyvmolyképző · 3.999 Ft –36% 2.559 Ft
Régikönyvek.hu · 3.999 Ft –15% 3.399 Ft
1 2
Bookline 2.295 Ft-tól
Könyvtár

Példátlan erejű szélvihar sodorja a Csendes-óceán vízsivatagja fölött a léghajót, amelyen öt derék amerikai menekült el Richmondból, a rabszolgatartásért harcoló déli csapatok fogságából. A gáz lassan szivárog el, minden felszerelésüket a vízbe kell hányniuk, és csak a puszta életüket menekítik egy lakatlan szigetre. Kifosztottabbak, mint a hajdani Robinson volt, de leleményükkel, szorgalmukkal és kitartásukkal lassacskán felülkerekednek a helyzet és a természet mostohaságán. Sorsukkal úgy-ahogy elégedettek, de egy sor megmagyarázhatatlan jelenség nyugtalanítja őket. A szigetnek valami titka van, és hőseink megindulnak, hogy a rejtélyt felderítsék.

Eredeti mű: Jules Verne: L'île mystérieuse

Eredeti megjelenés éve: 1875

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
812 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452999 · Fordította: Majtényi Zoltán
>!
Holnap, Budapest, 2010
662 oldal · ISBN: 9789633467299 · Fordította: Majtényi Zoltán
>!
Népszabadság, Budapest, 2008
718 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639709584 · Fordította: Zempléni P. Gyula

14 további kiadás


Hirdetés

Kedvencelte 52

Most olvassa 16

Várólistára tette 78

Kívánságlistára tette 36

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó
Jean könyve Jules Verne: A rejtelmes sziget
>!
150 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Lione könyve Jules Verne: A rejtelmes sziget Megjegyzés
>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
unikornis83 könyve Jules Verne: A rejtelmes sziget

Kiemelt értékelések

+
>!
J_Goldenlane I
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Kétségtelen tény, hogy Verne a legnagyobb hatású steampunk író, de a Rejtelmes sziget-et, így, 2016-ban mégis inkább A marsi-val állítanám párhuzamba.

Ez egy hajótörött-regény, ami a túlélés technikai-tudományos részleteire teszi a hangsúlyt. Az 1800-as évek vége felé játszódik, tehát Verne hajótöröttei ennek a kornak a high-tech vívmányait hívják segítségül, és ennek a korszaknak az optimista, „az ember ura a természetnek” mentalitása jellemzi őket. (És igen, túlélik.)

Mivel a regény több, mint száz éves, tehát lassú és vontatott. Más oldalról a nitroglicerin készítés menetét tényleg nem lehet túl izgalmasan előadni.

Ha még nem olvastál semmit sem Vernétől, és érdeklődsz a természettudomány iránt, akkor mindenképpen javaslom, hogy tégy vele egy próbát.

3 hozzászólás
+
>!
korkata
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Az első könyv nem igazán nyerte el a tetszésemet. A második már alakulóban volt. A harmadikat tudtam igazán élvezni. Kár, hogy a vége olyan hirtelenre sikeredett.
A tudományos leírásokat nagyon unalmasnak találtam.
A szereplők szerethető figurák voltak. Mindegyiket valami másért szerettem. Nem tudtam kedvencet avatni, de ez nem baj, mert így még érdekesebb volt. Egyformán izgultam mindegyikükért. Irigyeltem őket a kitartásukért. Ahogy egy csodálatos világot varázsoltak a szigetből. Figyelemre méltó az összetartozásuk. Azt hiszem ez az igazi barátság. A mai világban ez szinte elképzelhetetlen. Olyan meseszerű.
Végre megtudhattam, hogy mi lett Némo kapitány sorsa, mert a róla szóló könyvből ez nem derült ki.
Ha nincs az első könyv, akkor több csillagot kapott volna.

+
>!
bonnie9 P
Jules Verne: A rejtelmes sziget

A túlélők: eleinte úgy éreztem, idegenek, és azok is maradnak, de ahogy egyre jobban megismertem őket, úgy kezdtek egyre inkább ismerősökké, majd barátokká válni. A kedvencemmé végül Nabot és Jupot emeltem.
Az élet: egyrészt élvezetes volt ennyi technikáról, műveltségről, eszközről, ötletről olvasni, soknak utána néztem, hogy is néz ki, tényleg úgy van-e; másrészt néha kicsit úgy éreztem, ez még McGyvernek is sok lenne, de végül úgy fogtam fel, mint egy mesét, ott pedig bármi megtörténhet :)
Tájleírás meglepő módon nem volt unalmas, fenn tudta tartani az érdeklődésem – pedig az ilyen részekkel sokszor hadilábon állok.
Nemo: a könyvet a Nemo kapitány után olvastam, így nagyon vártam a felbukkanását, mivel azt olvastam, itt aztán minden kiderül. Kiderült, de kicsit csalódott lettem, amiért ez terjedelemben alig egy fejezetet töltött meg. És történetileg is elszomorított…
Utalások: na ez nagyon tetszett, ahogy más regényeivel is összekapcsolta és ezáltal kiegészítette a saját történeteit. Nagy piros pont.
Vége: nekem túl hirtelen és túl sablonos volt. Az egész könyv alatt küzdöttek, itt meg csak úgy hopp…..és pont az, és pont úgy, és pont akkor….
Összegzés: Harmadik Verném, és azt kell mondjam a zökkenők ellenére egyre jobban élvezem.

>!
Móra, Budapest, 1980
796 oldal · puhatáblás · ISBN: 963112343X · Fordította: Majtényi Zoltán · Illusztrálta: Hegedüs István
+
>!
Duchon_Jenő
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Vágytam valamire, amiben régi lapok vannak, amelyek sárgák, szagosak. Tökéletesen megkaptam! Kellemes élmény volt olvasni. Ugyanakkor izgalmas volt látni, hogy mennyire idealizált regény ez. Jók vannak és rosszak. Még aki rossz volt, az is jó lesz. Nincs átmenet. Hősök vannak, akik mindenhez értenek, csodálatos emberek, és persze a végén megjelenő nagyon csúnyák. A regény másik nagy előnye, hogy bővíti a Verne univerzumot. Izgalmas volt a kapcsolat két másik regénnyel is. Mindamellett végig az járt a fejemben, vajon egy mai srác el tudná e olvasni a regényt. Hiszen minden benne történt dolog elmesélhető negyed ennyi oldalon is. Hiszen maga a cselekmény nem olyan összetett, látványos (mai, 3D mozis szemmel) fordulatok sincsenek benne. Egy eseménysort mesél el. Méghozzá az emberi evolúció meséjét. Ahogy a semmiből eszközkészítőkké, állattenyésztővé, földművessé váltunk. Éppen ezért, ha akár egy kézikönyvként is használható a regény. No, persze nem Bear Grylls módra, de jól jön, ha egy lakatlan szigetre keverednénk. Persze lehet, hogy ehhez magunknak is a hősökhöz hasonló idealizált emberekké kell válnunk.

+
>!
vmiki88
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Első Verne regény amit elolvastam és magával ragadott. Főleg az ragadott meg, hogy rengeteg tudományos adat szerepelt benne, a karakterek érdekesek voltak és mikor ellaposodna a történet, akkor bummm, valami váratlan fordulat történik.

Ezután valószínűleg el fogom olvasni a mestör többi művét is.

+
>!
Panni777
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Végig izgalmas volt, bár el tudom képzelni, hogy akik nem annyira érdeklődnek az iránt, hogy hogy készül a malom vagy a nitroglicerin, azok unják… Elég részletesek voltak ugyanis a leírások, szerintem kézikönyvként is lehetne használni, ha egyszer ilyen helyzetbe hozna az élet. :D Ahhoz képest, hogy 1875-ben íródott, még ma is érthető – itt nem a nyelvre gondolok, hanem a technológiákra. Logikus volt, ahogy megcsinálták a dolgokat és érdekes is.
Az viszont nem tetszett, hogy a karakterek vagy jók voltak vagy rosszak. Nem volt átmenet, a telepesek mindegyike optimista és szerető volt, nyitott a világra. Nekem biztos 2 hét után szükségem lett volna már a magányra, de ők mindig udvariasak és kedvesek maradtak egymással.
Tetszett, ahogy más regényeket is beleszőtt a Verne-történetekből (Grant kapitány, Nemo kapitány), ezért nagy pirospont jár minden esetben.
A vége kicsit hirtelen jött, de hát ezt hozta az élet… :D

2 hozzászólás
+
>!
Eltiron
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Kiskamasz korom újabb kedvenc könyve. Ezt is rongyosra olvastam, bár ma már látom a nagyon komoly hibáit, akkor sem tudom lejjebb értékelni ennél. Ráadásul egy nagyon régi (30-40-es évekbeli) kiadást olvastam, ami külön kihívást jelentett nekem a helyesírás terén :)

+
>!
Morgiana
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Gyerekkorom egyik kedvenc olvasmánya, nagyon szerettem volna én is ott lenni és meghódítani a szigetet….nem keveredtem volna rossz társaságba, az biztos!:)))

+
>!
szkeri P
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Meg kellett szoknom a kissé lassabb, mindent leírós stílusát, de nagyon szerettem. Nagyon megkedveltem a telepeseket, reménykedtem végig, hogy haza jutnak. Az utolsó 100 oldal már pörgősebb volt, több volt az izgalom, aztán jött a várva-várt Nemo kapitány. :) Nagyon örülök, hogy megleptek vele Karácsonyra, jó kis könyv volt, többször kellene ilyet olvasnom. Biztos nagyon szép lehetett a Lincoln sziget, szívesen ott tölteném a nyaralásom. Az én kedvencem Pencroff volt, mindig azonnal kimondta amit gondol, sokszor meggondolatlanul, de nagyon jó szíve volt. :)
Bonnie9 írta, hogy jobbak, mint MacGyver, ezzel tökéletesen egyetértek, nekik semmi nem volt lehetetlen. Vártam, hátha a vasút is elkészül végül… :)))

+
>!
Mareszkaresz
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Azt hiszem Vernét most kicsit hanyagolni fogom. Rettentő lassú és mindent teljes pontossággal ír le. Olyannyira, hogy ha akarnék, tudnék puskaport előállítani. Én kalandregényre számítottam és az is lett volna ha nincs az a rengeteg leírás, gy nagyon vontatott.


Népszerű idézetek

+
>!
Duchon_Jenő

Ilyen az emberi természet. Szükségét érzi, hogy maradandó művet alkosson, olyat, amely túléli őt magát: ez épp egyik jele annak, hogy az ember ennyivel magasabb rendű, mint bármely más lény. S többek közt ez az, aminek világuralmát köszönheti, és ami világuralmának jogosságát igazolja.

529. oldal Harmadik rész 15. fejezet (Rejtelmes sziget - Móra Ferenc könyvkiadó Budapest 1961)

+
>!
Gicula

-Figyelmeztetlek Pencroff – világosította föl barátját Herbert –, hogy ezek az állatok egyáltalán nem disznók…..
-Nem baj fiacskám – felelte a tengerész, és a verem fölé hajolt, megragadta az egyik állat apró farkcsökevényét, majd kihúzta a malacféleséget. – Nem baj, hadd higgyem azt, hogy disznó!
-De miért?
-Mert örömem telik benne!
-Annyira szereted a disznóhúst, Pencroff?
-Nagyon szeretem – felelte a tengerész –, különösen a csülkét! És ha nyolc csülke volna négy helyett, akkor kétszeresen szeretném!

261. oldal

+
>!
Gicula

Cyrus Smithszel egyidőben, ugyanazon a napon, még egy fontos személyiség esett a déliek fogságába. Nem kisebb férfiú, mint a tiszteletreméltó Gedeon Spilett, a New York Herald tudósítója, akinek az volt a feladata, hogy az északi seregek kötelékében beszámoljon a háború fordulatairól.

Gedeon Spilett azoknak a bámulatra méltó angol vagy amerikai haditudósítóknak a sorába tartozott – mint Stanley és mások –, akik semmitől sem riadnak vissza, csakhogy egy-egy pontos értesülést szerezzenek, s azt a lehető leggyorsabban eljuttassák lapjuk szerkesztőségébe. Az Egyesült Államok újságjai, köztük a New York Herald is, valóságos hatalmasságok, s ezért kiküldött munkatársaik is számottevő emberek. És Gedeon Spilett ezek közt is a legrangosabb hírében állt.

Harmadik fejezet, 19oldal.

+
>!
blackett

Egyébiránt a humor sem hiányzott belőle. Ő volt az, aki a Fekete-folyónál zajló összecsapás idején két óra hosszat diktálta távírógépbe a Biblia első fejezeteit, hogy ekként őrizze meg helyét a sürgönyhivatal ablakánál, és végül is elsőként jelenthesse lapjának a csata kimenetelét. Ez a csíny kétezer dollárjába került a New York Heraldnak, de mégiscsak ez az újság kapta meg elsőként a tudósítást.

14. oldal

+
>!
bonnie9 P

Ó, hiszen a magány mindenkit keservesen elcsigáz, ám annak a legiszonyúbb, akit az önvád marcangol!

Második rész, 17. fejezet

+
>!
R_Kingaa P

… a szükség maga a legjobb tanítómester: annak a szavára mindig hallgatnak a tanítványok…

207. oldal, 17. fejezet

+
>!
Biró_Krisztina

Ó de nagyra nő a képzelet, ha éltetője a bizalom!

II. rész, 7. fejezet

++
>!
Panni777

A földgolyó minden tengerét behajózta már, és minden kalandot megélt, ami kétlábú, tollatlan lénnyel csak megeshetik.

Első rész, Második fejezet, 22. oldal (Móra, 1965)

+
>!
Habók P

A kellő nyílcsúcsokról Top gondoskodott: a derék állat ugyanis nyakon csípett egy sündisznót, s ennek a máskülönben sovány zsákmánynak most vitathatatlanul nagy értéket kölcsönzött a hátán meredő tüskeerdő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Westerfeld: Behemót
Ian McDonald: Síkvándor
Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
Emily Diamand: Kalózok nyomában
Karl May: Az Ezüst-tó kincse
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták
J. R. R. Tolkien: A hobbit