!

A rejtelmes sziget 248 csillagozás

Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget
Könyvmolyképző · 3.999 Ft –16% 3.359 Ft
Könyvtár

Példátlan erejű szélvihar sodorja a Csendes-óceán vízsivatagja fölött a léghajót, amelyen öt derék amerikai menekült el Richmondból, a rabszolgatartásért harcoló déli csapatok fogságából. A gáz lassan szivárog el, minden felszerelésüket a vízbe kell hányniuk, és csak a puszta életüket menekítik egy lakatlan szigetre. Kifosztottabbak, mint a hajdani Robinson volt, de leleményükkel, szorgalmukkal és kitartásukkal lassacskán felülkerekednek a helyzet és a természet mostohaságán. Sorsukkal úgy-ahogy elégedettek, de egy sor megmagyarázhatatlan jelenség nyugtalanítja őket. A szigetnek valami titka van, és hőseink megindulnak, hogy a rejtélyt felderítsék.

Eredeti mű: Jules Verne: L'île mystérieuse

Eredeti megjelenés éve: 1875


Hirdetés

Kedvencelte 43

Most olvassa 14

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó
Jean könyve Jules Verne: A rejtelmes sziget
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Sammymoon könyve Jules Verne: A rejtelmes sziget
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
AkosAkos könyve Jules Verne: A rejtelmes sziget
>!
150 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Lione könyve Jules Verne: A rejtelmes sziget Megjegyzés
>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
unikornis83 könyve Jules Verne: A rejtelmes sziget

Kiemelt értékelések

+
>!
korkata

Az első könyv nem igazán nyerte el a tetszésemet. A második már alakulóban volt. A harmadikat tudtam igazán élvezni. Kár, hogy a vége olyan hirtelenre sikeredett.
A tudományos leírásokat nagyon unalmasnak találtam.
A szereplők szerethető figurák voltak. Mindegyiket valami másért szerettem. Nem tudtam kedvencet avatni, de ez nem baj, mert így még érdekesebb volt. Egyformán izgultam mindegyikükért. Irigyeltem őket a kitartásukért. Ahogy egy csodálatos világot varázsoltak a szigetből. Figyelemre méltó az összetartozásuk. Azt hiszem ez az igazi barátság. A mai világban ez szinte elképzelhetetlen. Olyan meseszerű.
Végre megtudhattam, hogy mi lett Némo kapitány sorsa, mert a róla szóló könyvből ez nem derült ki.
Ha nincs az első könyv, akkor több csillagot kapott volna.

+
>!
bonnie9 P

A túlélők: eleinte úgy éreztem, idegenek, és azok is maradnak, de ahogy egyre jobban megismertem őket, úgy kezdtek egyre inkább ismerősökké, majd barátokká válni. A kedvencemmé végül Nabot és Jupot emeltem.
Az élet: egyrészt élvezetes volt ennyi technikáról, műveltségről, eszközről, ötletről olvasni, soknak utána néztem, hogy is néz ki, tényleg úgy van-e; másrészt néha kicsit úgy éreztem, ez még McGyvernek is sok lenne, de végül úgy fogtam fel, mint egy mesét, ott pedig bármi megtörténhet :)
Tájleírás meglepő módon nem volt unalmas, fenn tudta tartani az érdeklődésem – pedig az ilyen részekkel sokszor hadilábon állok.
Nemo: a könyvet a Nemo kapitány után olvastam, így nagyon vártam a felbukkanását, mivel azt olvastam, itt aztán minden kiderül. Kiderült, de kicsit csalódott lettem, amiért ez terjedelemben alig egy fejezetet töltött meg. És történetileg is elszomorított…
Utalások: na ez nagyon tetszett, ahogy más regényeivel is összekapcsolta és ezáltal kiegészítette a saját történeteit. Nagy piros pont.
Vége: nekem túl hirtelen és túl sablonos volt. Az egész könyv alatt küzdöttek, itt meg csak úgy hopp…..és pont az, és pont úgy, és pont akkor….
Összegzés: Harmadik Verném, és azt kell mondjam a zökkenők ellenére egyre jobban élvezem.

>!
Móra, Budapest, 1980
796 oldal · ISBN: 963112343X · Fordította: Majtényi Zoltán · Illusztrálta: Hegedüs István
+
>!
Duchon_Jenő

Vágytam valamire, amiben régi lapok vannak, amelyek sárgák, szagosak. Tökéletesen megkaptam! Kellemes élmény volt olvasni. Ugyanakkor izgalmas volt látni, hogy mennyire idealizált regény ez. Jók vannak és rosszak. Még aki rossz volt, az is jó lesz. Nincs átmenet. Hősök vannak, akik mindenhez értenek, csodálatos emberek, és persze a végén megjelenő nagyon csúnyák. A regény másik nagy előnye, hogy bővíti a Verne univerzumot. Izgalmas volt a kapcsolat két másik regénnyel is. Mindamellett végig az járt a fejemben, vajon egy mai srác el tudná e olvasni a regényt. Hiszen minden benne történt dolog elmesélhető negyed ennyi oldalon is. Hiszen maga a cselekmény nem olyan összetett, látványos (mai, 3D mozis szemmel) fordulatok sincsenek benne. Egy eseménysort mesél el. Méghozzá az emberi evolúció meséjét. Ahogy a semmiből eszközkészítőkké, állattenyésztővé, földművessé váltunk. Éppen ezért, ha akár egy kézikönyvként is használható a regény. No, persze nem Bear Grylls módra, de jól jön, ha egy lakatlan szigetre keverednénk. Persze lehet, hogy ehhez magunknak is a hősökhöz hasonló idealizált emberekké kell válnunk.

+
>!
vmiki88

Első Verne regény amit elolvastam és magával ragadott. Főleg az ragadott meg, hogy rengeteg tudományos adat szerepelt benne, a karakterek érdekesek voltak és mikor ellaposodna a történet, akkor bummm, valami váratlan fordulat történik.

Ezután valószínűleg el fogom olvasni a mestör többi művét is.

+
>!
Eltiron

Kiskamasz korom újabb kedvenc könyve. Ezt is rongyosra olvastam, bár ma már látom a nagyon komoly hibáit, akkor sem tudom lejjebb értékelni ennél. Ráadásul egy nagyon régi (30-40-es évekbeli) kiadást olvastam, ami külön kihívást jelentett nekem a helyesírás terén :)

+
>!
szkeri

Meg kellett szoknom a kissé lassabb, mindent leírós stílusát, de nagyon szerettem. Nagyon megkedveltem a telepeseket, reménykedtem végig, hogy haza jutnak. Az utolsó 100 oldal már pörgősebb volt, több volt az izgalom, aztán jött a várva-várt Nemo kapitány. :) Nagyon örülök, hogy megleptek vele Karácsonyra, jó kis könyv volt, többször kellene ilyet olvasnom. Biztos nagyon szép lehetett a Lincoln sziget, szívesen ott tölteném a nyaralásom. Az én kedvencem Pencroff volt, mindig azonnal kimondta amit gondol, sokszor meggondolatlanul, de nagyon jó szíve volt. :)
Bonnie9 írta, hogy jobbak, mint MacGyver, ezzel tökéletesen egyetértek, nekik semmi nem volt lehetetlen. Vártam, hátha a vasút is elkészül végül… :)))

+
>!
Bence_Sorbán

Ez egy tipikus olyan könyv ami letehetetlen. Van vagy 800 oldal benne de én két nap alatt ( ha nem kevesebb) kiolvastam. Éjszaka nem bírtam aludni rendben akkor olvassunk. És nem fáradtam bele.Egyszerűen zseniális, egy igazi mestermű. Szerintem ez Jules Verne legjobb könyve, komolyan mondom. Még a Nemo kapitánynál is jobban tetszett. A szereplők, a történet egyszerűen minden jó benne. Az ember nem sokszor találkozik ilyen művel. Az evolúció felvázolása is tetszett a regényben. Elképesztő ,hogy mi mindent ki tud váltani az emberből az akarat ,hogy életben maradjon. Öt bátor, becsületes ember története akik a semmiből építik fel az otthonukat. Biztos vagyok benne ,hogy még sokszor el fogom olvasni ezt a remekművet.

+
>!
Mareszkaresz

Azt hiszem Vernét most kicsit hanyagolni fogom. Rettentő lassú és mindent teljes pontossággal ír le. Olyannyira, hogy ha akarnék, tudnék puskaport előállítani. Én kalandregényre számítottam és az is lett volna ha nincs az a rengeteg leírás, gy nagyon vontatott.

+
>!
egyperces

Az első Verne-regény amit olvastam, sok közül. Az év legjobb napja volt, amikor apukám meglepett vele abban a nagy üres nyárban. És amióta olvastam, képes vagyok gyakorlatilag bármit megenni, ami elém kerül mindenféle asztalokon, elég csak odaképzelnem magam a szigetre.

+
>!
Sinope

Nem ez lett a kedvenc könyvem Vernétől, bár nagyon szeretem az író műveit. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tetszett a könyv, csak… nem is tudom, valahogy nem pont erre számítottam. Némó kapitány megjelenését nagyon vártam már, kár, hogy csak 1-2 fejezetet kapott a végén :( Amúgy a Némó kapitány című művet még nem olvastam, talán jobb lett volna, ha legalább azt olvasom el először, de most már mindegy.
A telepeseket nagyon megkedveltem, még Jupot is, és persze Ayrtont. Az a sok tudományos dolog viszont kicsit túl sok volt nekem és nem nagyon tudtam követni, sajnos fizikából, meg effélékből nem vagyok jó, ez persze csak az én hibám, nem az íróé.
Tetszettek a más regényeire való utalások.


Népszerű idézetek

+
>!
Duchon_Jenő

Ilyen az emberi természet. Szükségét érzi, hogy maradandó művet alkosson, olyat, amely túléli őt magát: ez épp egyik jele annak, hogy az ember ennyivel magasabb rendű, mint bármely más lény. S többek közt ez az, aminek világuralmát köszönheti, és ami világuralmának jogosságát igazolja.

529. oldal Harmadik rész 15. fejezet (Rejtelmes sziget - Móra Ferenc könyvkiadó Budapest 1961)

+
>!
Gicula

-Figyelmeztetlek Pencroff – világosította föl barátját Herbert –, hogy ezek az állatok egyáltalán nem disznók…..
-Nem baj fiacskám – felelte a tengerész, és a verem fölé hajolt, megragadta az egyik állat apró farkcsökevényét, majd kihúzta a malacféleséget. – Nem baj, hadd higgyem azt, hogy disznó!
-De miért?
-Mert örömem telik benne!
-Annyira szereted a disznóhúst, Pencroff?
-Nagyon szeretem – felelte a tengerész –, különösen a csülkét! És ha nyolc csülke volna négy helyett, akkor kétszeresen szeretném!

261. oldal

+
>!
Gicula

Cyrus Smithszel egyidőben, ugyanazon a napon, még egy fontos személyiség esett a déliek fogságába. Nem kisebb férfiú, mint a tiszteletreméltó Gedeon Spilett, a New York Herald tudósítója, akinek az volt a feladata, hogy az északi seregek kötelékében beszámoljon a háború fordulatairól.

Gedeon Spilett azoknak a bámulatra méltó angol vagy amerikai haditudósítóknak a sorába tartozott – mint Stanley és mások –, akik semmitől sem riadnak vissza, csakhogy egy-egy pontos értesülést szerezzenek, s azt a lehető leggyorsabban eljuttassák lapjuk szerkesztőségébe. Az Egyesült Államok újságjai, köztük a New York Herald is, valóságos hatalmasságok, s ezért kiküldött munkatársaik is számottevő emberek. És Gedeon Spilett ezek közt is a legrangosabb hírében állt.

Harmadik fejezet, 19oldal.

+
>!
blackett MP

Egyébiránt a humor sem hiányzott belőle. Ő volt az, aki a Fekete-folyónál zajló összecsapás idején két óra hosszat diktálta távírógépbe a Biblia első fejezeteit, hogy ekként őrizze meg helyét a sürgönyhivatal ablakánál, és végül is elsőként jelenthesse lapjának a csata kimenetelét. Ez a csíny kétezer dollárjába került a New York Heraldnak, de mégiscsak ez az újság kapta meg elsőként a tudósítást.

14. oldal

+
>!
bonnie9 P

Ó, hiszen a magány mindenkit keservesen elcsigáz, ám annak a legiszonyúbb, akit az önvád marcangol!

Második rész, 17. fejezet

+
>!
R_Kingaa

… a szükség maga a legjobb tanítómester: annak a szavára mindig hallgatnak a tanítványok…

207. oldal, 17. fejezet

+
>!
R_Kingaa

… pirkadni kezdett.
Az égbolt tetején, ahol ritkásabban torlódott a pára, néhány szürkés árnyalat vált el a felhők peremétől, majd a tenger fölött, a láthatáron is valamilyen világosabban derengő vonal rajzolódott az égaljra a felhőszegély komor sötétje alatt. A hullámok taréján halvány, rőtes fénypettyek csillámlottak, a víztajték pedig visszanyerte fehér színét. Ugyanekkor bal kéz felől, a partvidék hepehupás felén, ha egyelőre csak szürkésfekete borongásban is, de lassacskán, elmosódottan kibontakozott a tájék.

83. oldal, 7. fejezet

+
>!
R_Kingaa

… a lombok közül előcsillant a tó napsütötte vizükre. Elragadó tájék tárult a telepesek elé. A már sárguló levelű fák szemvidító, festői csoportokban susogtak. A zöldellő gyepszőnyegen néhány fekete kérgű, időrágta, óriási, kidőlt vén facsonk ütött el a fű színétől. Zajosan nyüzsgő kakaduk százai feleseltek a fákon, és olyan tarka kavargással csapongtak ágról ágra, mintha megannyi sokszínű prizma röpködött volna a levegőben. A szemlélőnek szinte az a képzete támadt, mintha maga a különleges gallyrengeteg bontaná szivárványszínekre a napsugarakat.

193. oldal, 16. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is