!

Varázslat (Sequels 2.) 78 csillagozás

Judith McNaught: Varázslat
Könyvtár

Jordannek, Hawthorne hercegének csupa veszély és kihívás az élete. A számító, erkölcstelen asszonyokból kiábrándult férfi sorsa egy csapásra megváltozik, amikor egy rablótámadás során az ifjú Alexandra megmenti az életét. Jordan, hogy az eset során kompromittált lány jó hírét visszaadja, kötelességtudatból feleségül veszi. A romantikus lány rögtön beleszeret a cinikus férfiba, akit mélyen megérint Alexandra tiszta lelke, szellemessége és műveltsége. Egy váratlan esemény azonban szinte azonnal el is választja őket. A kényszerű különlét mindkettőjüket átformálja. Az életunt, kiábrándult férfit az a remény és vágy élteti, hogy egyszer hazajut ahhoz a tiszta lelkű lányhoz, akit feleségül vett. A naiv, szerelmes lány helyett azonban – aki ez idő alatt kénytelen volt szembenézni a fájdalmas valósággal – egy romantikus illúzióitól megfosztott gyönyörű nőt talál. Vajon képes-e a remény, a vágy és a csekély közös emlék két embert összetartani a kíméletlen valóság ellenében? Judith McNaught… (tovább)

Eredeti mű: Judith McNaught: Something Wonderful

Eredeti megjelenés éve: 1988


Hirdetés

Kedvencelte 16

Most olvassa 2

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

+
>!
anikho
Judith McNaught: Varázslat

Varázslatos volt!
Elképesztő módon nem tudom megunni ezeket a romantikus történeteket, amik – alapjaikban véve – szinte majdnem ugyanarra a sémára épülnek fel.

Egy zord, szívtelen, kemény férfi, aki nem tudja mik azok az érzelmek, és egy lány aki üde, friss, és végtelenül vidám. Ők összetalálkoznak és gyökeresig felfordítják egymás életét, miközben a mindent elsöprő szenvedély csak úgy süt a lapokról. Persze az írónőhöz hűen a hatalmas félreértések sem hiányozhatnak, amik következtében a két szerelmes gyilkos indulattal viseltetik egymás iránt. De a végén mind a ketten elismerik, hogy totálisan szerelmesek egymásba és boldogan élnek tovább.

Jordan remek főszereplőnek bizonyult, akárcsak Alex, bekerültek a kedvenc párosok közé.

+
>!
_Enii_ P
Judith McNaught: Varázslat

Megvolt benne minden ami egy jó történelmi romantikushoz kell,mégis nekem valami hiányzott belőle… A fülszöveg alapján nagyobb változásra számítottam Alex részéről. Ennek ellenére egyes részeknél összeszorult a torkom,másoknál nevettem az abszurd helyzeteken. Nem akarom leírni,mert műfajában igenis ott van a legjobbak között,hiába úgy tűnik az írónőtől számomra örök 1. az Álomkirályság marad. :))

+
>!
Odilia P
Judith McNaught: Varázslat

Újraolvasás :) Ez évek óta nagy kedvencem! Valahogy úgy van megírva, hogy hiába tudom, hogy jó a vége, nem egy helyen folyik a könny az arcomon olvasás közben.

+
>!
Kiera
Judith McNaught: Varázslat

nagyon tetszett. mindig is szerettem az ilyen korban íródott könyveket. az alap storyt mondhatjuk szokványosnak, de az írónőnek sikerült belőle kihozni, hogy senki ne tudjon unatkozni, és hogy ne legyen ez a könyv is olyan, mint a hasonló történetűek.

+
>!
Bagneso
Judith McNaught: Varázslat

Szeretem McNaught romantikus regényeit, és ezt is nagyooon szerettem! :)

+
>!
Tamlilla
Judith McNaught: Varázslat

Akárcsak a sorozat többi része, elbűvölő, szórakoztató kis történet, szimpatikus szereplőkkel és sok sok félreértéssel.

+
>!
Lady_E
Judith McNaught: Varázslat

Örülök, hogy rátaláltam erre az írónőre, mert nagyon megszerettem a stílusát. Izgalmas, fordulatos történeteket ír, amiből persze a romantika sem marad ki. A karakterei mindig szimpatikusak, akik belopják magukat a szívembe. Már kezdem is a következő könyvét.

+
>!
veresjudit81
Judith McNaught: Varázslat

Ez egy igazi varázslatos történet. A többi McNaught-tól eltérően nemcsak a férfi-női büszkeségből adódó félreértésekkel kell a szereplőknek megküzdeniük, hanem a rangbeli különbséggel is. Nekem ez egy igazi romantikus történet volt, kevesebb realitással, mint az eddig megszokott regények. Pont azért lett kedvenc könyvem, mert kellenek a „hamupipőkés érzelmek” is. Imádtam!

1 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Judith McNaught: Varázslat

McNaughtban most sem csalódtam. Számomra mindig ő írja a legjobb 19. századi romantikus történeteket. Ebből a könyvből sem hiányoztak a fordulatok és megható jelenetek. Volt merénylet, mérgezés stb. Előző kötet( Végtelen szerelem) főszereplőit jobban kedveltem, csak emiatt nem adtam meg rá a max pontot.

2 hozzászólás
+
>!
marchesa
Judith McNaught: Varázslat

McNaught hozta a szokásos formáját,jó volt, csakúgy mint a többi történelmi romantikus, amit eddig olvastam tőle.


Népszerű idézetek

+
>!
hrabi

Nagyapja gyakran mondogatta: a tudatlanság betegség, amelynek egyetlen ellenszere van, a kérdezés. Így hát Alexandra ártatlan őszinteséggel így fordult férjéhez:
– És hogyan kell gyereket csinálni?
Jordan egy pillanatra hátrahőkölt, válaszra nyitotta a száját, de aztán valamiért mégis képtelen volt megszólalni. Alexandra először nem tudta mire vélni ezt a fura hallgatást, de aztán minden megvilágosodott előtte. Rosszallóan megcsóválta a fejét. és együtt érző sóhajjal fejezte ki csalódottságát kettejük kölcsönös tudatlansága okán:
– Maga sem tudja, igaz?

+
>!
_Enii_ P

Hiszen, lássuk be, ez a csodálatos világ mégiscsak az önérdek tengelye körül forog.

+
>!
_Enii_ P

Ami kiszámítható, az olyan unalmas tud lenni, nem gondolja?

+
>!
Sippancs P

Én szeretem az életet, még akkor is, amikor rossz dolgok történnek velem. Soha nem szűnök meg szeretni.

83. oldal

+
>!
hrabi

– Alexandra – szólalt meg Jordan, s higgadt, tárgyilagos hangjára a lány megtorpant és visszafordult. – Igen?
– Semmi szükség arra, hogy ijesztő gondolatokkal gyötörje magát. Nem áll szándékomban önnel aludni ma éjszaka.
Alexandra, akinek pillanatnyilag az okozta a legnagyobb gondot, hogy szeretett volna kimenni a t fogadó toalettjébe, meglepettem és értetlenül nézett a hercegre.
– Ilyesmi meg sem fordult a fejemben. Miért is akarna velem egy szobában aludni, amikor a fogadó éppen elég tágas, ön pedig nyugodtan megengedhet magának egy külön szobát?

+
>!
Sippancs P

Ha nem bízik – mondta a bölcsesség és a naivitás lefegyverző egyvelegével –, akkor valóban soha senkiben nem fog csalódni. Ugyanakkor megfosztja magát attól az esélytől, hogy valaha is tökéletesen boldog lehessen – tette hozzá Alex…

132. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Sequels sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is