Én nem az vagyok, akinek ismersz 11 vélemény

J. C. Oates, ebben az újabb novelláskötetében tízenkilenc elbeszélést nyújt át az olvasónak, melyekben megismerteti a kortárs amerikaiak változatos, elgondolkodtató, olykor bizar életét. A Tűzben egy zavart, fiatal nő ritka, ragyogó boldogságot talál egy házasságtörő kapcsolatban. A Pirosbodorkában egy kislány úgy dönt, hogy felfedi a féltve őrzött családi titkot, mellyel visszavonhatatlanul megváltoztatja az életét. Az elrabolt lány elbeszélése, melyet 2001-ben a legjobb amerikai bűnügyi történetnek választottak. Egy fiatal lány szenvedéseit, megpróbáltatásait mutatja be, akinek sikerül megmenekülnie egy sorozatgyilkos rabságából. A Három lányban visszamegyünk az időben, 1956 havas estéjére, amelyben két new yorki egyetemista lány megvédi Marylin Monroe inkognitóját egy antikváriumban. Oates folytatja csodálói és kritikusai ingerlését, miközben új elbeszélő műveivel igyekszik megnyerni és kiszélesíteni olvasói táborát.
| Kiadás | ISBN | Oldal | Fordította | Illusztrálta | |

Aktuális kihívások
| Kihívás | Résztvevők | Véget ér | |
|---|---|---|---|
| Ismerkedj meg Joyce Carol Oates műveivel | ★ | 91 | 2012. június 16., 00:00 |
Nem voltak rosszak ezek a novellák, de mindig érdekes történeteket, alaphelyzeteket választ ki és ez regényben kibontva sokkal ütősebb. Engem legalábbis az eddig olvasott regényei (Luxusvilág, Irgalmas ég, Napforduló) jobban magukkal ragadtak, mint a novellák.
Nem mondhatni, hogy végigolvastam volna az összeset. Az zavart benne, hogy mindig csak elindul egy történet, amit lecsap azelőtt, mielőtt érdekes lenne számomra, ez 5-6 után már idegesített. Pont ezzel a könyvével akartam megtudni, hogy érdemes e elolvasnom egy hosszabb regényét is az írónőnek, de egyáltalán nem győzött meg, hogy nekem való lenne. Aki olvasta más regényét is: érdemes lenne eggyel próbálkozni még, ha ez a novelláskötet nem is jött be?
2 kommentNem volt rossz, voltak elgondolkodtató történetek belőle, és voltak olyanok is, amik végét örömmel üdvözöltem. :D
Még mindig nem tudtam eldönteni szeretem-e az írónőt, vagy sem…
Nincsenek linkek.