!

Extremely Loud and Incredibly Close 26 csillagozás

Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close
1 2 3
Amazon
1 2 3
Book Depository
1 2
Bookline 2.627 Ft-tól
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

In Extremely Loud and Incredibly Close, Jonathan Safran Foer tells the story of a precocious 9-year old boy, Oskar Schell. Oskar is very intelligent and independent, writes letters to Stephen Hawking, designs jewelry, and wanders about New York City wearing only white while playing the tambourine. On 9/11, he discovers the family's answering machine contains 5 messages from his father trapped in the north tower before he dies, and he hides the messages from his mother. Oskar struggles to deal with this inconsolable loss, distancing himself from his mom who eventually finds another man, and dreaming of fanciful inventions that can protect people from harm. When he finds a key in his father's closet with the word „Black” on the envelope holding it. Oskar seaches the city for every family named Black in hopes they can tell him the secret of the key, in hopes of understanding his father better. Oskar's grandmother lives across the street from him, and she struggles with the loss of her… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
Penguin, London, 2009
326 oldal · ISBN: 9780141025186
>!
Mariner Books, Boston, 2006
326 oldal · ISBN: 9780618711659
>!
Penguin, London, 2005
356 oldal · ISBN: 9780141012698

Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 6

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
Véda MP
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

:nagyhatalmassóhaj: Szerettem volna átölelni Oscart és a fájdalmát a regény végeztével. Ez volt az első gondolatom.
Torok- és gyomorszorító, szívfacsaró…Olyan, ami nyomot hagy az emberben. Vagy emberen?

+
>!
regnisalramsmiles
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Jonathan Safran Foer a múlt és jelen összekötésében ismét tökéleteset alkotott. A varázslat szélén táncoló, emlékezésen alapuló személyes történetekről szól ez a könyv is. A múlt kutatása, a megoldások keresése, egyáltalán nem közhelyes szinten. (A Minden vilángol miatt ismét.)

+
>!
Luca87 I
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Különleges könyv. Az emlékekről és az emberi kapcsolatokról szól, és bárcsak Mr. Black ne lenne ilyen konok. Talán mind közül őt sajnálom a legjobban.

++
>!
chibizso
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Nem annyira jó, mint az Everything is illuminated (Minden vilángol), de azért ennél a könyvnél se találom igazán a szavakat.

Anno, amikor először olvastam leginkább a karakterek furcsa szokásain csodálkoztam el, miközben éreztem a könyvből áradó szorongató melankóliát. Most azt hiszem összeállt, legalábbis valamennyire, hogy miről is szól a könyv. Itt mindenki gyászol. És senki sem éli azt az életet, amit szeretne, mert fél élni. És amikor erre rájön az ember, csak a megbánás marad. Ezt az érzést leginkább ez a mondat foglalja össze a könyvben: „I regret that it takes a life to learn how to live.” (Azt bánom, hogy egy életbe telik megtanulni élni).
Lehet, hogy úgy tűnik, a szereplők érzései egyszerűen, közhelyesen vannak tálalva, vagy épp hatásvadász az egész, de megismerve a történetüket, és a szavak mögé gondolva igenis fáj ez a könyv. Mert a húsz évem alatt én is megbántam dolgokat. Én is bánom, hogy még mindig nem tanultam meg, hogy ne féljek élni. Sokan mások is így vannak, úgy hiszem, akár húsz akár hetven évesek.

Kedvenc könyvem. Szívből ajánlom mindenkinek.

+
>!
negyvenketto P
Jonathan Safran Foer: Extremely Loud and Incredibly Close

Nem rossz, nem rossz, de nem is annyira jó, mint a rengeteg rajongó értékelésből gondoltam volna. Oscar jópofa, de nem sikerült bennem úgymegvédenémavilágtól-érzéseket keltenie, a nagymama képtelen magánéletileg a sarkára állni, a nagypapának pedig legszívesebben lekevertem volna egy-két pofont. Ne pózoljon már, kapja össze magát, senkinek nincs szüksége az ő szenvelgésére! (Nem érzéketlenségből mondom ezt, egy bogár eltaposásán is tudok én bőgni, ha az úgy van megírva. Hát ez nagyon nem úgy volt. Ebből csak az jött le, hogy nagypapa élvezettel dagonyázik a tragikus múltjának pocsolyájában.)
Sajnos ez a könyv nekem túlságosan hiteltelen volt, végülis mekkora esély van rá, hogy egy családban ennyi (nem örökletesen) elcseszett ember legyen?


Népszerű idézetek

+
>!
Véda MP

She wants to know if I love her, that's all anyone wants from anyone else, not love itself but the knowledge that love is there, like new batteries in the flashlight in the emergency kit in the hall closet.

++
>!
forczekadri

I think and think and think, I've thought myself out of happiness one million times, but never once into it.

++
>!
Véda MP

Sometimes I can hear my bones straining under the weight of all the lives I'm not living.

+
>!
Véda MP

There were things I wanted to tell him. But I knew they would hurt him. So I buried them, and let them hurt me.

+
>!
forczekadri

..everything was wonderful, because I didn't know that in reality everything was actually horrible.

+
>!
Véda MP

I like to see people reunited, I like to see people run to each other, I like the kissing and the crying, I like the impatience, the stories that the mouth can't tell fast enough, the ears that aren't big enough, the eyes that can't take in all of the change, I like the hugging, the bringing together, the end of missing someone.

+
>!
Véda MP

I hope that one day you will have the experience of doing something you do not understand for someone you love.

+

Hasonló könyvek címkék alapján

Don DeLillo: Falling Man
Slavoj Žižek: Welcome to the Desert of the Real
Claire Messud: The Emperor's Children
Art Spiegelman: In the Shadow of No Towers
Thane Rosenbaum: The Stranger Within Sarah Stein
Neil Gaiman – Jill Thompson – Stan Lee – Will Eisner – Marie Severin – Joe Kubert – Eduardo Risso – Geoff Johns: 9-11: September 11th 2001
Catherine Ryan Hyde: When You Were Older
Alan Greenspan: The Age of Turbulence – Adventures in a New World
Amy Waldman: The Submission
Will Eisner – P. Craig Russell – Tatiana Gill – John McCrae: 9-11: Artists Respond