!

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek 49 csillagozás

John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal. A marslakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik. Erőkifejtésüket erre, valamint erejük és képességük kiteljesítésére összpontosítják. Jelszavuk: siker, győzelem, önmegvalósítás. A vénuszlakó nőknek más az értékrendjük. Szerelem, folyamatos kommunikáció, mély kapcsolat kiépítése a fontos. Zászlójukon: Szeress, hogy szerethesselek, gondoskodhassak rólad! Önbecsülésüket kapcsolataik minősége határozza meg. A marsbéli és vénuszlakók szerelme varázslatosan indul. Idővel azonban az érzések megkopnak, az eddigi természetesnek vett különbözőségek már nem varázslatként hatnak, hanem mérgezik a kapcsolatot. A könyv ezt a kibékíthetetlennek tűnő ellentétet oldja fel tanácsaival: – segít, hogyan szeressük a másikat anélkül, hogy megfojtanánk egymást, – miként bocsássunk meg egymásnak úgy, hogy ne csorbuljon önbecsülésünk, hiszen valamikor úgy imádtuk egymást.

Eredeti mű: John Gray: Men Are from Mars, Women Are from Venus

Eredeti megjelenés éve: 1992

Szereplők népszerűség szerint

férfiak · nők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Most olvassa 8

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
Elcserélhető
negoti könyve
>!
1.200 Ft Eladó
lauranne könyve
>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Judy_G_Lj könyve
>!
Elcserélhető
Tímea_Vörös könyve Megjegyzés

Kiemelt értékelések

+
>!
Why_Doboz P
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Minél tovább olvastam, annál jobban idegesített, leginkább azért, mert nem szeretem az olyan könyveket, amik azt ígérik, hogy varázsütésre szivárványos álommá változik az életem, ha követem a tanácsaikat. Ahogy azt sem szeretem, amikor hatszor leírnak valamit, a maguk szájbarágós amerikai módján. Az már csak hab volt a tortára, hogy végig úgy éreztem, ember nem tudja teljesíteni mindazt, amit ez leír. Legfeljebb a Született feleségek Breeje tud mindig szélesen mosolyogni ahelyett, hogy kiabálni kezdene, és az ő mosolya sem őszinte.
Azért három csillagnyi hasznosságot elismerek neki – mert végül is nem azt állítom, hogy hülyeségeket ír, csak azt, hogy számomra fogyaszthatatlan módon.

4 hozzászólás
+
>!
Aquarius
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

„Ami elromolhat, az el is romlik!” – ez bizony igaz a párkapcsolatokra is. Többségében nem egyik pillanatról a másikra történnek a dolgok, hanem egy út vezet az elhidegüléshez, a bizalomvesztéshez, végső esetben a szakításhoz. A könyv nem megoldást kínál, csupán a lehetőségek tárházát vonultatja fel, hogy időben felismerjük a jeleket, amelyek a párkapcsolatok felbomlásához vezethetnek. Egyformán boncolgatja a női, és a férfi lélek különbözőségét. Tetszettek az életből kiragadott példák. Néha a megoldás egyszerű, csak nyitottnak kell lenni rá. Nem mindig tesszük azt, amit az ész diktál, sokkalta inkább az érzelmeink vezérelnek bennünket. Folytattam némi önvizsgálatot a reakcióim helyességéről, vagy helytelenségéről miközben a sorok között haladtam. Érdekes volt, és ha csak egyetlen dologban tud segíteni, vagy utat mutatni a megoldás felé, már megérte elolvasni.

+
>!
Lanatie
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Nagyon hasznos könyv, amiből szerintem minden háztartásba kellene egy példány. Mi közösen olvastuk párommal. Ritkán olvastunk belőle, és mindig csak egy-egy fejezetet, hogy legyen idő átgondolni és megtanulni alkalmazni a leírtakat, de mindenképpen megérte. Sokat tanultunk belőle, és sokkal közelebb jutottunk általa a másik nem gondolkodásához. Biztos, hogy nem most volt utoljára a kezünkben.

3 hozzászólás
+
>!
Tiger205
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

az első ilyen témájú könyv, amit olvastam. Elsőnek vicces és jó volt, ma már unom őket.

+
>!
Attila_Török_2
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Szerintem mindenki, aki a normál párkapcsolatban gondolkodik ,tud meríteni ebből a könyvből olyan dolgot amit előbb vagy utóbb hasznosítani tud.Ezt a könyvet soha nem késő elolvasni.

+
>!
esőember
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Kötelező olvasmány minden párkapcsolatban élőnek. Komolyan. Mindenkinek el kell olvasnia, aki párkapcsolatban élt, él, vagy élni fog.

+
>!
monalisa
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Nekem nagyon tetszett, szerintem kifejezetten hasznos könyv, biztosan fogom még olvasgatni.

+
>!
Szávitrí SP
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Szerintem ez egy nagyon hasznos könyv. Nekem sok újdonságot mondott, illetve megerősített olyan dolgokban, amiket eddig is tudtam, vagy sejtettem. Leginkább a „férfi-női szótár” részek tetszettek és hogy mindenre konkrét példát, szituációt hoz. Nem a levegőbe beszél, a tanácsai pedig tényleg működnek. Persze nem könnyű ezeket a dolgokat beépíteni a mindennapi életbe, de úgy gondolom, megéri törekedni rá.

+
>!
Veron P
John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Kötelező olvasmány, mindenkinek aki bármilyen kapcsolatban él ellenkező neművel:) Nekem mondott újat:$ És mindent ellenőriztem, tényleg így van:D

+

Népszerű idézetek

+
>!
Szávitrí SP

Az ember úgy is lehet szókimondó, őszinte, hogy oly módon fejezi ki az érzéseit, amely nem bántó a másik számára.

+
>!
esőember

A vitákat azzal kerülhetjük el, ha sosem feledjük: párunk nem arra figyel, amit mondunk, hanem arra, ahogyan. Ahhoz, hogy vita kerekedjen, két ember kell, de a megállításához egy is elég.

140. oldal

+
>!
Aquarius

A férfiak általában nem tudják, milyen váratlanul és radikálisan változhatnak szeretetteljes társból felelőtlen és távoli idegenné.

33. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

+
>!
Aquarius

Ha egy férfi bevonul a barlangjába, általában sérült a lelke, vagy egyedül próbálja megoldani a gondjait. (…) Ne üljünk közvetlenül a barlang szája előtt arra várva, hogy végre kijöjjön.

69. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

+
>!
Aquarius

Minél meghittebb a viszonyunk valakivel, annál nehezebb tárgyilagosan meghallgatnunk az álláspontját anélkül, hogy védekezni, visszavágni próbálnánk. (…) Nem az fáj, amit ilyenkor mondunk, hanem az, ahogyan.

142. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

+
>!
Szávitrí SP

A nő sokszor el sem tudja képzelni, miért nem kérnek bocsánatot a férfiak, amikor valami igazán súlyos hibát, tévedést követnek el. Az igazság az, hogy a férfi fél: nem bocsátanak meg neki.

197. oldal (Fabula ,1995)

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · nők
+
>!
Aquarius

A legtöbb nőt meglepi, hogy a férfinak, még ha az szereti is őt, bizonyos időszakonként el kell távolodnia tőle, mielőtt megint közelebb kerülhetne hozzá. A férfiak ösztönösen érzik ezt a kényszert. Nem döntés vagy választás kérdése – egyszerűen megtörténik.

87. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

+
>!
Szávitrí SP

A legtöbb vita nem abból keletkezik, hogy két ember nem ért egyet, hanem vagy a férfi érzi úgy, hogy a nő helyteleníti kiindulását, vagy a nő rosszalja azt, ahogyan a férfi beszél vele. Ha a férfiak és a nők megtanulnák egymást elfogadni és értékelni, nem kellene vitatkozniuk.

159. oldal (Fabula, 1995)

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · nők
+
>!
Lanatie

Érzelmeik kifejezése céljából a nők költői eszközökhöz folyamodnak: túlzó fokú jelzőket, szóképeket és általánosításokat használnak. A férfiak ezeket a kifejezéseket – tévesen – szó szerint veszik. Mivel félreértik a szöveg valódi értelmét, általában a válaszaik további félreértésekhez vezetnek.

54. oldal

+
>!
déjzi

A férfi nagyon is ragaszkodhat a párjához, mégis eltávolodik tőle. (…) Az erős kötődésben a férfi elveszítheti önmagát.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el