!

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek 51 csillagozás

John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek

Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal. A marslakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik. Erőkifejtésüket erre, valamint erejük és képességük kiteljesítésére összpontosítják. Jelszavuk: siker, győzelem, önmegvalósítás. A vénuszlakó nőknek más az értékrendjük. Szerelem, folyamatos kommunikáció, mély kapcsolat kiépítése a fontos. Zászlójukon: Szeress, hogy szerethesselek, gondoskodhassak rólad! Önbecsülésüket kapcsolataik minősége határozza meg. A marsbéli és vénuszlakók szerelme varázslatosan indul. Idővel azonban az érzések megkopnak, az eddigi természetesnek vett különbözőségek már nem varázslatként hatnak, hanem mérgezik a kapcsolatot. A könyv ezt a kibékíthetetlennek tűnő ellentétet oldja fel tanácsaival: – segít, hogyan szeressük a másikat anélkül, hogy megfojtanánk egymást, – miként bocsássunk meg egymásnak úgy, hogy ne csorbuljon önbecsülésünk, hiszen valamikor úgy imádtuk egymást.

Eredeti mű: John Gray: Men Are from Mars, Women Are from Venus

Eredeti megjelenés éve: 1992


Enciklopédia 2


Hirdetés

Kedvencelte 3

Most olvassa 9

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
Papusz SP

Minél tovább olvastam, annál jobban idegesített, leginkább azért, mert nem szeretem az olyan könyveket, amik azt ígérik, hogy varázsütésre szivárványos álommá változik az életem, ha követem a tanácsaikat. Ahogy azt sem szeretem, amikor hatszor leírnak valamit, a maguk szájbarágós amerikai módján. Az már csak hab volt a tortára, hogy végig úgy éreztem, ember nem tudja teljesíteni mindazt, amit ez leír. Legfeljebb a Született feleségek Breeje tud mindig szélesen mosolyogni ahelyett, hogy kiabálni kezdene, és az ő mosolya sem őszinte.
Azért három csillagnyi hasznosságot elismerek neki – mert végül is nem azt állítom, hogy hülyeségeket ír, csak azt, hogy számomra fogyaszthatatlan módon.

4 hozzászólás
+
>!
Aquarius 

„Ami elromolhat, az el is romlik!” – ez bizony igaz a párkapcsolatokra is. Többségében nem egyik pillanatról a másikra történnek a dolgok, hanem egy út vezet az elhidegüléshez, a bizalomvesztéshez, végső esetben a szakításhoz. A könyv nem megoldást kínál, csupán a lehetőségek tárházát vonultatja fel, hogy időben felismerjük a jeleket, amelyek a párkapcsolatok felbomlásához vezethetnek. Egyformán boncolgatja a női, és a férfi lélek különbözőségét. Tetszettek az életből kiragadott példák. Néha a megoldás egyszerű, csak nyitottnak kell lenni rá. Nem mindig tesszük azt, amit az ész diktál, sokkalta inkább az érzelmeink vezérelnek bennünket. Folytattam némi önvizsgálatot a reakcióim helyességéről, vagy helytelenségéről miközben a sorok között haladtam. Érdekes volt, és ha csak egyetlen dologban tud segíteni, vagy utat mutatni a megoldás felé, már megérte elolvasni.

+
>!
Lanatie

Nagyon hasznos könyv, amiből szerintem minden háztartásba kellene egy példány. Mi közösen olvastuk párommal. Ritkán olvastunk belőle, és mindig csak egy-egy fejezetet, hogy legyen idő átgondolni és megtanulni alkalmazni a leírtakat, de mindenképpen megérte. Sokat tanultunk belőle, és sokkal közelebb jutottunk általa a másik nem gondolkodásához. Biztos, hogy nem most volt utoljára a kezünkben.

3 hozzászólás
+
>!
Tiger205 P

az első ilyen témájú könyv, amit olvastam. Elsőnek vicces és jó volt, ma már unom őket.

+
>!
Attila_Török_2

Szerintem mindenki, aki a normál párkapcsolatban gondolkodik ,tud meríteni ebből a könyvből olyan dolgot amit előbb vagy utóbb hasznosítani tud.Ezt a könyvet soha nem késő elolvasni.

+
>!
Adastra9

Életem egyik leghasznosabb könyve. Szerencsére akkortájt került a kezembe amikor összejöttem leendő férjemmel- ha nem igy lett volna az én addigi (és azutáni:)) béna hozáállásommal biztos elszúrtam volna valamit. Igy viszont azóta harcos szószólója vagyok a férfiak és nők különbségének, amitől egyáltalán szép és izgalmas és idegesítő az élet :P de ha gond lenne csak nyúlok ehhez teljesen gyakorlatias kis „szabálykönyvhöz” és tudom mit kell csinálnom. A másik fő pozitivuma számomra az volt h. végre egy férfi írta le, mit gondolnak a férfiak és nem egy nő találgatta több-kevesebb sikerrel. A másik viszont, h. ismerkedni ebből se lehet megtanulni!!!! inkább csak azt hogyan tartsd fönt hosszútávon eredményesen a kapcsolatodat….

+
>!
monalisa

Nekem nagyon tetszett, szerintem kifejezetten hasznos könyv, biztosan fogom még olvasgatni.

+
>!
Szávitrí SP

Szerintem ez egy nagyon hasznos könyv. Nekem sok újdonságot mondott, illetve megerősített olyan dolgokban, amiket eddig is tudtam, vagy sejtettem. Leginkább a „férfi-női szótár” részek tetszettek és hogy mindenre konkrét példát, szituációt hoz. Nem a levegőbe beszél, a tanácsai pedig tényleg működnek. Persze nem könnyű ezeket a dolgokat beépíteni a mindennapi életbe, de úgy gondolom, megéri törekedni rá.

+
>!
Veron P

Kötelező olvasmány, mindenkinek aki bármilyen kapcsolatban él ellenkező neművel:) Nekem mondott újat:$ És mindent ellenőriztem, tényleg így van:D

+

Népszerű idézetek

+
>!
Szávitrí SP

Az ember úgy is lehet szókimondó, őszinte, hogy oly módon fejezi ki az érzéseit, amely nem bántó a másik számára.

+
>!
esőember

A vitákat azzal kerülhetjük el, ha sosem feledjük: párunk nem arra figyel, amit mondunk, hanem arra, ahogyan. Ahhoz, hogy vita kerekedjen, két ember kell, de a megállításához egy is elég.

140. oldal

+
>!
Szávitrí SP

A nő sokszor el sem tudja képzelni, miért nem kérnek bocsánatot a férfiak, amikor valami igazán súlyos hibát, tévedést követnek el. Az igazság az, hogy a férfi fél: nem bocsátanak meg neki.

197. oldal (Fabula ,1995)

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · nők
+
>!
Aquarius 

A férfiak általában nem tudják, milyen váratlanul és radikálisan változhatnak szeretetteljes társból felelőtlen és távoli idegenné.

33. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

+
>!
Aquarius 

Ha egy férfi bevonul a barlangjába, általában sérült a lelke, vagy egyedül próbálja megoldani a gondjait. (…) Ne üljünk közvetlenül a barlang szája előtt arra várva, hogy végre kijöjjön.

69. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

+
>!
Aquarius 

Minél meghittebb a viszonyunk valakivel, annál nehezebb tárgyilagosan meghallgatnunk az álláspontját anélkül, hogy védekezni, visszavágni próbálnánk. (…) Nem az fáj, amit ilyenkor mondunk, hanem az, ahogyan.

142. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

+
>!
Szávitrí SP

A legtöbb vita nem abból keletkezik, hogy két ember nem ért egyet, hanem vagy a férfi érzi úgy, hogy a nő helyteleníti kiindulását, vagy a nő rosszalja azt, ahogyan a férfi beszél vele. Ha a férfiak és a nők megtanulnák egymást elfogadni és értékelni, nem kellene vitatkozniuk.

159. oldal (Fabula, 1995)

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · nők
+
>!
Aquarius 

A legtöbb nőt meglepi, hogy a férfinak, még ha az szereti is őt, bizonyos időszakonként el kell távolodnia tőle, mielőtt megint közelebb kerülhetne hozzá. A férfiak ösztönösen érzik ezt a kényszert. Nem döntés vagy választás kérdése – egyszerűen megtörténik.

87. oldal, Trivium Kiadó, 2001.

+
>!
Ciccnyog ISMP

A férfiak megerősítésének titka az, hogy sosem szabad a megváltoztatásukkal, a „megnevelésükkel” próbálkozni. Természetesen minden nő meg akarja változtatni a párját – de ne engedjünk a kísértésnek. A férfiak csak akkor hajlandók megfogadni az ilyen ötleteinket, ha ők kértek tanácsot hozzá.

133. oldal (Trivium, 2013)

+
>!
Ciccnyog ISMP

Ha a férfi hallgat, a nő könnyen a legrosszabbra gondol, hisz a nők csak akkor hallgatnak, ha tartanak tőle, hogy mondanivalójuk a másik számára fájdalmas lenne, vagy ha azért nem akarnak beszélni valakivel, mert már nem bíznak benne, és lényegében semmi közük sincs hozzá. Nem csoda, hogy a nők megijednek, amikor egy férfi hirtelen elhallgat.

62. oldal (Trivium, 2013)


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is