Harapnivaló 79 csillagozás
Egy hősnő, akinek sötétebb a múltja, mint áldozatainak.
Egy harc, amely mindhalálig tart… vagy még tovább.
Eljött a halandók és halhatatlanok összecsapásának ideje.
A CIA vámpírokat alkalmaz egy terrorista csoport megfékezésére, amely szintén lepaktál a vérszívókkal.
A cél nem kevesebb, mint Tor-al-Degan kiszabadítása, és segítségével a világ leigázása. Aki előbb hajtja igába a rémet, az kaparintja meg a hatalmat, és még valamit…
A hátborzongatóan tehetséges Jaz és főnöke, Vayl a titkosszolgálat alkalmazottjaiként nem csak a földi ellenséggel, de a legtitokzatosabb, misztikus erőkkel is harcba szállnak. Az ő számításaikat is keresztülhúzhatja azonban egy áruló a csapatból, vagy a szerelem, amely még akkor is elsöprő szenvedéllyel csap le, ha a kiválasztottak más-más világ lakói.
Jennifer Rardin világszerte sikeres sorozatának első részében előlép Jasmine E. Parks, korunk legvadabb és legvadítóbb vámpírvadásza. Feketeöves harcművész,…(tovább)
Eredeti mű: Jennifer Rardin: Once Bitten, Twice Shy
Eredeti megjelenés éve: 2007

Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Nagyon tetszett! Humor,kaland, akció! Már alig várom a folytatást! Kíváncsi lennék az írónő többi könyvére is.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
A tartalma azonnal felkeltette az érdeklődésem, mert imádom az ilyen vázra épülő sztorikat, de kevés a jó ebben a műfajban. így mégis kissé félve kezdtem neki. De ez alaptalan volt, mert már az elején elsodort a történet. Igaz, voltak hiányosságai, néhol kissé zavaros, érthetetlen, csöppet katyvasznak tűnt. A szerelmi szál nem volt rendesen kibontva, de ezt elnézem, mert a főszereplők egyike se túl romantikus alkat, de ennek ellenére nagyon remélem, hogy lesz folytatás. Tetszett, hogy olyan tulajdonságokkal ruházta fel a karaktereket, amiktől éleltre keltek. Például Jaznek ez a kártya keverési mániája. Mégis leginkább a humor tetszett benne! Akkorákat nevettem rajta, hogy emiatt minden hibáját elnézem :)
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Valahogyan mégsem sikerült megbarátkoznunk. Amikor először olvastam – amiről nem maradt sok emlékem – már akkor sem tudtam annyira belemerül, de akkor még nagyon fiatal voltam ehhez a műfajhoz. Ezért döntöttem úgy, hogy megpróbálom most újra, és a jó poénok nagyon tetszettek, szinte az egész ilyen ironikus és paródiaszerű volt. Most viszont több bakit is észrevettem azon a pár oldalon, amit elolvastam nemrég és ez eléggé felbosszantott, illetve Jaz gondolkodása – a poénokon kívül – sem nyerte el a tetszésem. Lehet neki futok majd még egyszer, de most nem. Sajnálom. ):
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Nagyon tetszett! Várom a folytatását.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Hihetetlenül jó ez a könyv. Teljesen rákattantam a Bloody Good Books könyvekre és ebben sem csalódtam. Imádom a stílusát és a szereplőket egyaránt. Bár nagyon sajnáltam, hogy a végén meghalt az egyik kedvenc szereplőm, de hát néha ilyen is kell. Alig várom a következő részét. :)
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Tetszett ez könyv. Érdekes a történet és kíváncsi lennék hogyan alakul tovább kettejük kapcsolata. Izgalmas és felkeltette az érdeklődésemet, csak azt sajnálom, hogy nincs több rész magyarul megjelenve. Pedig szívesen olvasnám tovább!
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Tetszett, a szöveg nagyon olvastatta magát, a szereplőket is hamar megkedveltem (Vayl és Cole <3 ).
SPOILER:
Csak a szertartásos rész miatt nem kap maximum csillagot, fura volt, hogy hű, de fel akarják áldozni Jazt, és egyik pillanatról a másikra már senki sem törődik vele. Illetve, hogy a főgonoszok eléggé szerencsétlenek voltak, nem ezt vártam volna, hanem vmi agyafurt, zseni gonoszokat. Persze nekik is lehet balszerencséjük, de az ilyen regényekben általában csak a jókkal történnek bakik, és nem a gonosszal.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Olcsón jutottam hozzá, így szépen el is tettem, mert gyanús volt.
Aztán mikor most rukkolták tőlem, gondoltam gyors elolvasom, míg nem tudom elküldeni.
Kellemes csalódás volt.
Tele van humorral, jobbnál- jobb szócsatákkal.
Néhol hiányoznak a magyarázatok, néhol fogtam a fejem, hogy most mi is van?
A világról nem túl sokat tudunk meg és a lényekről(vámpír, démon…) sem.
Viszont kárpótol az izgalom, a humor és a jó szereplők.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Bár a nagy vámpíros-fantasys olvasáshullámomban néha elfog a kétely, mégis nagy kincsekkel áldanak meg az írók és a kiadók. Én ezt a könyvet is a kincsek közé sorolom! Tetszett minden karakter, a rejtélyek, és nem maradtam válaszok nélkül, kell ennél több? Nekem úgy tűnik nem :P (csak azt sajnálom, hogy a sorozat többi része nem látott napvilágot magyarul, de talán egyszer ezt is behabzsolom angolul :D )
Micsoda pasi! Kár, hogy pár évszázada már nem nagyon él.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
– Add ide a gyűrűt! – sziszegte Liliana, olyannyira kísértetiesen hasonló mozdulattal, mint Tolkien Gollamja, hogy el is nevettem magam.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Eltemettem a múltam, és félig magamat is
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Ahogy vezetsz, attól hányingerem van, pedig nincs is gyomrom.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
A munkám megölt, aztán megmentette az életem. A sors iróniája, nem?
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
– Nézd, Pete, tényleg szóltál már, hogy fejezzem be a karambolokat. Mert túl költséges a javíttatás. Ezt mondtad. És én befejeztem. Három hónapja nem volt balesetem. Hiszen tudod. Ezt a mostanit egyszerűen nem lehetett elkerülni.
– Úgy hallom, kiütötted az MI5-os kollégámat.
– Hát igen, de csak azért, mert a sofőrje benne volt az összeesküvésben. Rendbe fog jönni. Ugye ezt is hallottad? Talán csak hat hét kell a hátának, és meggyógyul.
– És úgy hallom, valami bomba is volt a történetben.
– De nem robbant fel!
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Szemét dolog a félelem. Mert soha nem lehet tudni, mikor támad.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
– Az ember úgy mondja meg az igazat, vagy úgy utaljon rá, hogy közben ne sokkolja vele a másikat.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
Hogy is van azokkal az emberekkel, akik a legjobban ismernek? Az ember sose árulja el nekik, hol található a titkos menj-csak-az-agyamra gomb, és mégis, mint a bölcsisek, valahogy mindig megtalálják, és folyton azt nyomogatják.
Jennifer Rardin: Harapnivaló 75% Jaz Parks vámpírvadász
– Halott vagy – recsegte, és lassan megindult felém.
Gonosz vigyorral válaszoltam:
– Ki hinné, hogy ez mennyire így van!
Megállt, nem tudta, mihez kezdjen ezzel az információval.