!

Menekülés Nyú Drcenből 7 csillagozás

Jeffrey Stone: Menekülés Nyú Drcenből
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

2099. augusztus 18-án egy albán típusú vállról indítható rakétával ismeretlen tettesek lelövik az Elnöki Helikoptert Nyú Drcen belvárosának légterében. Az elnök katapultál, élve megússza a merényletet, de aztán rejtélyes módon nyoma vész. A H-Turul titkosszolgálat tehetetlen. Jobb híján Igor ”Tetű” Ruzkint, a helyi alvilág egyik sokat próbált ezermesterét bízzák meg azzal, hogy előkerítse Magyarhon elnökét akár a csatornák mélyéről. Tetű a felkínált jelentős díj ellenére is csak nehezen tudja beiktatni a feladatot bokros teendői közé, mivel előjegyzési naptárában tucatszám sorakoznak a fontosabbnál fontosabb ”munkák”, amikre már korábban leszerződött: emberrablás és zsarolás, sztrájkszítás és sztrájktörés, szereplés egy futballmeccsen, botránykeltés egy rossztékonysági koncerten, s pofozkodás a kínai maffia egyik főemberével. De nem aggódik az elnök miatt: elvégre rossz pénz nem vész el…
…csak átalakul: jó pénzzé.
Fordulatos, szórakoztató sci-fi kalandregény, amely… (tovább)


Hirdetés

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
Traclon
Jeffrey Stone: Menekülés Nyú Drcenből

A könyvet még 2011 januárjában kaptam ajándékba, akkor bele is kezdtem, de 40 oldal után félretettem, annyira nem bírtam az erőltetett futurisztikus műszlenget, ami mellé a sztori sem akart beindulni. Erősen csodálkoztam is Nemes Istvánon, hogy ilyen gyengét is képes volt alkotni, ráadásul saját bevallása szerint ez élete egyik fő műve.
Aztán tavaly év végén valahogy ismét elővettem, folytattam és érdekes módon ezúttal sikerült magával rántania. Nem tudom, hogy éppen 40 oldal után pörög fel a cselekmény a könyvben, vagy csak engem kapott el egy sokkal jobb passzban második alkalommal, de egy igazán izgalmas, fordulatos, pörgős kalandregénnyel találkoztam, s ezúttal a nyelvezete sem volt zavaró, nagyon bejött a humora. Végül tehát egy jó könyv lett belőle, bár az író fő művének továbbra sem nevezném.

4 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is