!

Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.) 571 csillagozás

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Könyvtár

Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Eredeti mű: Jeaniene Frost: Halfway to the Grave

Eredeti megjelenés éve: 2007

Kapcsolódó zóna

!

Jeaniene Frost

167 tag · 30 karc · Utolsó karc: 2014. december 2., 11:33 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Bones (a.k.a. Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (a.k.a. Charles DeMortimer)


Hirdetés

Kedvencelte 252

Most olvassa 24

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
heni093 könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Hare könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
>!
2.200 Ft ★★★★★ Eladó
e_doki könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Miss_Bettina könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Kiemelt értékelések

+
>!
bankicsniki
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Atyaég,hogy én mekkora idióta vagyok,hogy ezt a könyvet meg nem olvastam!!! :D

Nagyon imádtam!!Izgalmas volt,humoros…egyszerűen nem tudtam letenni. Azonnal kezdem a folytatást!:D

A borító viszont nem valami szép…

14 hozzászólás
+
>!
Renkaa P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Már régóta terveztem a sorozat újraolvasását és most, hogy nemrég megkaptam az 5. részt is, tudtam, hogy elérkezett a pillanat. Először csak a 3-4.-et akartam, mert azokat még csak egyszer olvastam de aztán inkább úgy döntöttem, hogy legyen az egész. Úgysincs még hozzájuk értékelésem sem, ami hallatlan, úgyhogy közben ezt s orvosolom. :)

Ez a legkedvencebb vámpíros sorozatom! Imádom!
A történetét, a szereplőit, mindent! (Kivéve egy dolgot, de arról majd később.)
Cat, a kedvenc főhősnőm. Igazi belevaló, kemény karakter. Szarkasztikus humorral, amit imádok. Hatalmas dumái, beszólásai vannak!
Bones pedig.. *.* Abszolút álompasi. Nálam benne van a Top3-ban! Sőt, nálam a Barrons-Bones párbajt is, még ha csak egy picivel is, de ő nyeri! :) Mondjuk ezzel nem biztos,hogy sokan így vannak/lesznek, főleg azok, akik a Tündérkrónikákat olvasták előbb, de nekem plusz pont, hogy Bones már itt, az első részben is kimutatja az érzéseit. Nem tudok róla semmi rosszat írni, na jó, talán szortyint-hatna kevesebbet. :D

És akkor, ami mellett egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni, mert azóta zavar, idegesít, hogy legelőször megpillantottam.. igen, jól gondoljátok, a borító!!
Één, én, ezt nem is értem. De most komolyan! Hát mi ez???
Ez a legocsmányabb borító amit valaha láttam!
Ha csak rá gondolok mérges leszek, hogy hogy lehetett így elrontani??!!
Főleg ha megnézzük az eredetit. Azok annyira jók és illenek a könyvhöz, és szép egységesek!
Nagyon nem szeretem az Ulpius-os könyvek végén az ajánlókat, főleg a régebbieknél, ahol van olyan, ahol 50!! oldalnyi is van belőlük!! De! Itt most mégis jól jött, mert ha ebből a könyvből nincs részlet, – ha jól emlékszem, akkor a True blood végén találkoztam vele először – akkor lehet, hogy sose olvasom el ezt a sorozatot. A boltban, 1000% , hogy nem emeltem volna le a polcról. És mekkora kár lett volna érte! Úgyhogy kérnék mindenkit, hogy NE a borító alapján ítélje meg ezt a könyvet! :)

16 hozzászólás
+
>!
Katamano
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

A legeslegeslegeslegeslegjobb vámípros amit valaha olvastam. Egyszerűen csak a szívem csücske ez a sorozat. Bones pedig a világ legtökéletesebb pasija:):) *.* Nem tudok rosszat írni a sorozatról imádom úgy ahogy van.

21 hozzászólás
+
>!
brena P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Jaj hát ez nagyon jó volt!:))Annyira jó kis humoros könyv kis romantikával kis akcióval:)Az elejétől a végéig imádtam:)Most úgy érzem még még,igen is akarom Cat további kalandjait olvasni,remélem Bones-al..:))De azért Timmie-t is imádtam..:)

1 hozzászólás
+
>!
oldmoviegirl01 
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Én vámpíros könyvet? Na neeee. Bevallom alig hittem, hogy én valaha olvasni fogok ilyesmit (engem messze elkerült az Alkonyat láz). De jött a „moly” és lépten nyomon belebotlottam a sorozatba a figyeltjeimnél, olvastam a jobbnál jobb rajongó értékeléseket plusz a 90 százalék feletti értékek minden kötetnél. Na akkor vágjunk bele. És, és nagyon tetszett!! Rögtön magával ragadott a történet. Szeretem az olyan könyveket, amelyeknél rögtön belecsöppenünk az események sűrűjébe és apránként a cselekmény során, a párbeszédekből, a gondolati reakciókból rakhatóak össze a karakterek, a háttérvilág. Ó ez itt fantasztikusan működött.
Hiába volt tele mindenféle vámpírokkal, véres harcokkal, sok-sok igazán emberi érzelemről, veszteségről, önelfogadásról, előítéletek leküzdéséről is szólt. Annyira szép, ahogy Cat Bones hatására és segítségével az önelfogadás útjára lép, igazán a szívembe zártam őket. Cat a különcségét elfogadni próbálva éli életét, a harcias keménység páncélját magára öltve vámpírokra vadászik, miért, mert azt mondták neki, hogy vámpírok velejükig gonosz lények, akik nem is érdelemnek mást csak a halált és egyébként is a férfiak csak kihasználják a nőket. És akkor betoppan életébe Bones, aki szépen apránként kezdi megingatni ebben a hitében….
Megszerettem a bátorságukat, a kitartásukat, a humorukat és az olyan apró részletet is, minthogy Cat állandóan begyűjti az összes takarót :)
Nem állok meg az első résznél, annál is inkább mert így nem lehet vége…

8 hozzászólás
+
>!
Jean
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Nagyon régóta csücsült már a polcomon a könyv, de nem tudom, hogy miért vártam vele ennyi ideig.. Mert tetszett!
Megszerettem Cat & Bones párosát, főleg Bonest! :)

+
>!
Bleeding_Bride IP
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Bár ódzkodom a sorozatoktól immár a harmadik szippantott magába. Kacagtam, izgultam sokat. A vége felhúzta a kontyom, de mivel ennyi sok rész van még hátra, meggyőződésem, hogy a helyzet változik, s lesz itt még csont a cicának.
Külön köszi @Ittimi78-nek, hogy kitartóan győzködött hónapokig, hogy kezdjem el, sőt tőle kaptam a kötetet, annyira nem akarta feladni az unszolást :))

7 hozzászólás
+
>!
abstractelf 
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Nos, ezt a könyvet nem a történetéért pontoztam öt csillagra; sokkal inkább, mert a karakterorientált énemet határozottan boldoggá tette. Nagyon erős karakterek vannak a könyvben, akik mind szövegükkel, mint kinézetükkel (hehe, Bones *-*) elnyomják a történetben lévő hiányosságokat / hibákat.
A történet szempontjából, az mindenképp pozitív, hogy nem PWP-t kellett olvasnom, hanem ténylegesen történtek is a dolgok. Csak olyan könnyedén zajlottak le bonyolultabb, és nagyon várt jelenetek, hogy csak kapkodtam a fejemet. Sőt, az is megfordult a fejemben, hogy ez miképp lehetséges amúgy? (ez főleg a végjátéknál, 330. oldal környékén)
Ezt leszámítva viszont egyáltalán nem bántam meg, hogy belekezdtem a sorozatba, imádom, mert megnevettetett, néha pedig elérte, hogy kicsi pocsolyába olvadjak el. :)

2 hozzászólás
+
>!
Amygdala P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Nagyon szuper volt! :) Szörnyűséges, hogy eddig nem kezdtem bele ebbe a könyvbe, mert szerelembe estem. :) Természetesen Bones-ba <3
A következő kötet fülszövegében olvastam, hogy Cat újra szerelmes lesz másba…
MEGŐRÜLT?!
A csaj kap egy ilyen pasast, és ő szerelmes lesz MÁSBA??? :D :D agyrém…

+ Bones nagyon hasonlít Barrons-re. Vagy Barrons hasonlít Bones-ra? ;)

+ 6 óra alatt elolvastam. :D

1 hozzászólás
+
>!
Nusejka_Sentellion
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Kezdem a negatívval.
Borító: hát ez valami förtelem. Többször kacérkodtam már ezzel a könyvvel, de szó szerint nem volt gusztusom hozzá, olyan piszokmód igénytelen a borítója. Ma reggel jöttem rá, hogy mire emlékeztet: buta kislányok minimál képszerkesztő progival próbálnak egy szexinek hitt, rossz fényviszonyok között készült képet menővé varázsolni, hogy aztán azzal hódítsanak a facebookon… Ha nem tudnám miről szól, a borító alapján legjobb esetben is egy drogos prosti memoárjának hinném a könyvet. Különben is, kit akar ábrázolni a fekete hajú csaj? Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezért valakinek fizettek.
Fordítás: Szortyintott. Elképedve. Dühösen. Megvetően. Nem igazán tudom eldönteni, hogy szerencsétlen Bones folyamatosan pipázik, vagy talán valami légúti megbetegedés gyötri? Az utóbbira tippelnék, mert legalább kétszer szerepelt a megszívta az orrát is. A könyvfordításhoz nem elég angolul tudni, magyarul sem ártana, a szinonima szótár miért nem kötelező olvasmány a fordítóknak?

Miután kidühöngtem magam a könyv tartalmához szorosan nem kapcsolódó hibákon, talán már rá tudok térni a lényegre is :)
Cat-től a könyv elején lepadlóztam, 22 évesen az anyjával és a nagyszüleivel él, amivel nem lenne baj, ha nem félne tőlük a pasiügyei meg egyebek miatt, meg nem kellene rejtegetni a véres cuccait stb. De ez így elég gáz, ahogy az elején még a csaj is. Szerencsére a végére kitört belőle a dög, tökös csaj lett ezt hívják karakterfejlődésnek?:D
Bones karakterével nem tudok egyenlőre mit kezdeni, oké, hogy szexi, meg huncut, de nekem kicsit gyenge karakter. A Cicuskázás is idegesített, én már régen pofánvágtam volna érte.

Ami nagyon tetszett, az az volt, ahogy Cat belénevelt előítéleteit rombolgatják szépen lassan, miközben szembesül vele, hogy az emberek is tudnak gonoszak lenni, és nem minden gyilkosság és emberrablás szárad a vámpírok lelkén.

Összességében azt mondanám, hogy a történet nekem egy kicsit lapos volt és a karakterek sem kerültek közel hozzám, de ez valószínűleg nem jelent sokat, mivel az összes kedvenc sorozatom első kötetéről elmondhatom, hogy nem tetszett :D Adok esélyt a további részeknek is és szerintem eredeti nyelven is ki fogom próbálni, mert ez most túllépte a szortyintás-küszöbömet :)

16 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
vedina007

Mi sem növeli jobban az ember önbizalmát, mint ha más még cikibb nála.

2 hozzászólás
+
>!
Francica

…ne feledd, hogy csak akkor légy jó, ha a rosszalkodás nem szórakoztatóbb!

+
>!
Amadea

– Catherine, mi bajod? Nyisd már ki az ajtót!
Teljesen pánikba estem.
– Az anyám az! – suttogtam, mintha Bones nem jött volna rá magától is. – El kell bújnod!
A hálószoba felé tuszkoltam Bonest, és fennhangon kiáltottam:
– Mindjárt megyek! Nem vagyok felöltözve!
Bones jött, de minden pánik nélkül.
– Cicuska, te még mindig nem mondtad el neki? A fenébe is, mire vársz?
– Jézus második eljövetelére! – csattantam fel. – De egy perccel sem elóbb! Gyere ide be, a szekrénybe!

272 .oldal

+
>!
Francica

– Nem nézel. – Közelebb húzódott, s már teljesen zöld volt a szeme. – Átnézel rajtam, mintha itt sem lennék. Rám nézel… és nem egy férfit látsz. Egy vámpírt látsz, és ezért nem törődsz velem. A múltkori hétvége kivételével. Amikor átöleltelek és megcsókoltalak, láttam a szemedben felébredni a vágyat, és tudtam, hogy akkor egyszer tényleg annak látsz, ami vagyok. Nem csak egy dermedt szívnek valami porhüvelyben. Azt szeretném, ha megint így néznél rám most, és nem kennéd a drogokra. Kívánlak. – Halovány mosoly ült ki a szájára, mikor ezt kibökte. – Az első pillanattól kezdve, és ha azt hiszed, hogy nem támad fel bennem a vágy, ha melltartóban üldögélsz mellettem, nagyon tévedsz. Csak éppen nem megyek oda,
ahová nem hívnak.

++
>!
vedina007

Mindnyájunknak azokkal a lapokkal kell játszani, amiket leosztottak nekünk. És azokat a csatákat megvívni, amiket meg tudunk nyerni.

1 hozzászólás
+
>!
vedina007

– Cicuska, döntened kell. Vagy itt maradunk és viselkedem, vagy elmegyünk, és akkor biztos… – A hangja elmélyült, és szavai a számba vesztek. – …akkor biztos, hogy nem fogok viselkedni.

+
>!
°panka°

– Akkor térjünk át az utolsó fázisra. Csábító démont kell csinálnunk belőled. Valószínűleg ez lesz a legnehezebb.
– Kösz.

71. oldal

7 hozzászólás
+
>!
vedina007

Azokkal a kártyákkal kell játszanod, amit leosztottak neked, mint mindenki másnak ebben a rohadt világban.

Hetedik fejezet

1 hozzászólás
+
>!
Kinga_Kenéz

Csak akkor légy jó, ha a rosszalkodás nem szórakoztatóbb!

Tizennegyedik fejezet


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Cat és Bones sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is