!

Félúton a sírhoz (Cat és Bones 1.) 703 csillagozás

Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Régikönyvek.hu · 3.500 Ft –30% 2.450 Ft
Könyvtár

Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.

Jeaniene Frost Cat és Bones vámpírvadász-sorozata fergeteges sikert arat a vámpírrománc rajongóinak körében. Humorral, érzékiséggel és hihetetlen izgalmakkal teli könyveit felejthetetlen karakterekkel népesíti be. A Cat és Bones páros egy csapásra világhírű lett, a sorozat pedig vezeti a sikerlistákat.

Eredeti mű: Jeaniene Frost: Halfway to the Grave

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542386 · Fordította: Hoppán Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Jeaniene Frost

189 tag · 37 karc · Utolsó karc: 2016. május 16., 22:15 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Bones (Crispin Russell) · Catherine Crawfield · Spádé (Charles DeMortimer)


Hirdetés

Kedvencelte 296

Most olvassa 26

Várólistára tette 187

Kívánságlistára tette 145

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Azazel könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Nutty könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
>!
2.200 Ft ★★★★★ Eladó
e_doki könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
>!
1.500 Ft ★★★☆☆ Eladó Elcserélhető
Csilluuu könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
szindilu könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Bellon_Rebeka könyve Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Kiemelt értékelések

+
>!
deen
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Végre egy könyv, ami egyszerre volt izgalmas, humoros, akció dús, romantikus megfelelő arányban. Sajnálom, hogy ennyi ideig hagytam a polcon árválkodni. Minden perc megérte, amit az olvasással töltöttem. Cat egy igazán belevaló csaj, aki szerencséjére pont Bones-ba fut bele, és ezzel kezdetét veszi egy igazán remek történet. Azt kell mondjam, hogy tökéletesen megfér egymás mellett több vámpírvadász könyv is. Bevallom féltem, hogy sok lesz a hasonlóság közöttük, de egyáltalán nem zavart az a néhány. Végig lekötött, faltam a sorokat, és elégedetten csuktam be. Volt eleje, közepe és vége, de most komolyan, manapság ez is ritkaság. Megkapjuk az elején Cat hátterét, Bones karaktere pedig fokozatosan teljesedik ki, ahogy kettejük kapcsolata is. A nyomozásuk izgalmas volt, a cselekmény pörgős. Amikor kicsit ellaposodott volna, rögtön történt valami. A történet lezárását sem mondanám szokványosnak. Fenntartja az érdeklődést, de nem kell lerágnom a körmömet türelmetlenségemben. Imádtam!

15 hozzászólás
+
>!
Naiva P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Egyáltalán nem bírom a vámpíros történeteket. Még évekkel ezelőtt volt egy bizonyos vámpíros, agyonmarketingelt’ könyvsorozat, – amit a nyugalom megzavarása érdekében nem neveznék meg. Kíváncsi voltam rá és beleolvastam ugyan, de hamar kiderült, hogy nem az én világom, pedig akkor még nagyon tini voltam. Az első rész után nem is érdekelt a többi.
Aztán egy barátnőm nyomására elkezdtem a Cat és Bones-t és rögtön hatalmas rajongójukká váltam. Nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy szeressem az Urban Fantasy/Paranormal Romance témájú történeteket. Aztán ott van Bones, aki teljes vállszélességgel jött, látott és győzött. Megint. Mindig. Teljesen kimeríti a szexisség fogalmát. Ő volt az első vámpír, akit megszerettem. Továbbra is ő a Nr.1. Cat-tel közösen még mindig a legjobb könyves páros, lefőzhetetlen elegyet alkotnak, pedig azóta sok-sok könyvet olvastam, hasonló témában is. Olyan jó volt újraolvasni, hogy kezdődött az egész kapcsolatuk. Egy szó mint száz, Cat és Bones története még mindig nagy kedvenc. A borítós mellélövést kihagyom, mert azt már szinte minden hozzászóló említette. Az egyetlen, amit továbbra is nehezményezek, az a könyv vége. Ugyan tudtam, mi fog történni, akkor is megszakadt a szívem. Fájt, és nem tudom elképzelni, hogy miért tette Cat azt, amit tett. Ez a sorozat bizony sokszor olvasható kategória.

14 hozzászólás
+
>!
Renkaa
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Már régóta terveztem a sorozat újraolvasását és most, hogy nemrég megkaptam az 5. részt is, tudtam, hogy elérkezett a pillanat. Először csak a 3-4.-et akartam, mert azokat még csak egyszer olvastam de aztán inkább úgy döntöttem, hogy legyen az egész. Úgysincs még hozzájuk értékelésem sem, ami hallatlan, úgyhogy közben ezt s orvosolom. :)

Ez a legkedvencebb vámpíros sorozatom! Imádom!
A történetét, a szereplőit, mindent! (Kivéve egy dolgot, de arról majd később.)
Cat, a kedvenc főhősnőm. Igazi belevaló, kemény karakter. Szarkasztikus humorral, amit imádok. Hatalmas dumái, beszólásai vannak!
Bones pedig.. *.* Abszolút álompasi. Nálam benne van a Top3-ban! Sőt, nálam a Barrons-Bones párbajt is, még ha csak egy picivel is, de ő nyeri! :) Mondjuk ezzel nem biztos,hogy sokan így vannak/lesznek, főleg azok, akik a Tündérkrónikákat olvasták előbb, de nekem plusz pont, hogy Bones már itt, az első részben is kimutatja az érzéseit. Nem tudok róla semmi rosszat írni, na jó, talán szortyint-hatna kevesebbet. :D

És akkor, ami mellett egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni, mert azóta zavar, idegesít, hogy legelőször megpillantottam.. igen, jól gondoljátok, a borító!!
Één, én, ezt nem is értem. De most komolyan! Hát mi ez???
Ez a legocsmányabb borító amit valaha láttam!
Ha csak rá gondolok mérges leszek, hogy hogy lehetett így elrontani??!!
Főleg ha megnézzük az eredetit. Azok annyira jók és illenek a könyvhöz, és szép egységesek!
Nagyon nem szeretem az Ulpius-os könyvek végén az ajánlókat, főleg a régebbieknél, ahol van olyan, ahol 50!! oldalnyi is van belőlük!! De! Itt most mégis jól jött, mert ha ebből a könyvből nincs részlet, – ha jól emlékszem, akkor a True blood végén találkoztam vele először – akkor lehet, hogy sose olvasom el ezt a sorozatot. A boltban, 1000% , hogy nem emeltem volna le a polcról. És mekkora kár lett volna érte! Úgyhogy kérnék mindenkit, hogy NE a borító alapján ítélje meg ezt a könyvet! :)

20 hozzászólás
+
>!
Vivi_
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Már nagyon régóta szemezgettem a sorozattal és valami hasonlót akartam, mint a Tündérkrónikák. Igazából már sok ideje halogatom az olvasását, de most sikerült sort keríteni rá. A sok jó értékelés miatt nagyok voltak az elvárásaim, s nem teljesítette mindet.

A Cat és Bones párost imádtam, ez kétségtelen. Cat remek főhősnő szarkasztikus humorával, bátorságával és makacsságával. Bones pedig… hát igen, ismét kaphatunk egy pasit, akiért lehet nyáladzani. Bár valahogy én nem tudom elképzelni őt platinaszőke hajjal, de sebaj. Az ő kapcsolatuk is civakodással kezdődött, s egyikük sem félt beszólni a másiknak. Tetszett, ahogyan alakult a köztük lévő kapocs, de nekem az a szeretlek szó túlságosan is hamar jött.

A romantika mellett az akcióra is nagy hangsúlyt fektetett Frost, abból is bőven kapunk. Jó volt, hogy magyarázatot kapunk a vámpírokról. Pár dolog: rózsaszín a könnyük, zölden izzó szemük van, amivel hipnotizálni tudnak.

Nem volt rossz kezdésnek, remélem a további kötetek még sokkal-sokkal jobbak lesznek.

1 hozzászólás
+
>!
Katamano
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

A legeslegeslegeslegeslegjobb vámípros amit valaha olvastam. Egyszerűen csak a szívem csücske ez a sorozat. Bones pedig a világ legtökéletesebb pasija:):) *.* Nem tudok rosszat írni a sorozatról imádom úgy ahogy van.

21 hozzászólás
+
>!
bankicsniki
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Atyaég,hogy én mekkora idióta vagyok,hogy ezt a könyvet meg nem olvastam!!! :D

Nagyon imádtam!!Izgalmas volt,humoros…egyszerűen nem tudtam letenni. Azonnal kezdem a folytatást!:D

A borító viszont nem valami szép…

14 hozzászólás
+
>!
brena
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Jaj hát ez nagyon jó volt!:))Annyira jó kis humoros könyv kis romantikával kis akcióval:)Az elejétől a végéig imádtam:)Most úgy érzem még még,igen is akarom Cat további kalandjait olvasni,remélem Bones-al..:))De azért Timmie-t is imádtam..:)

1 hozzászólás
+
>!
_Enii_ P
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

A fülszöveggel már régebben találkoztam,de aztán ahogy más könyveket is olvastam,lassan elfejtettem a címét. Aztán persze kerestem,de mivel nem találtam már lemondtam róla,hogy valaha is meglelem. Pár napja pedig csak véletlenül belebotlottam,akkor tudtam,hogy ezt azonnal el kell kezdenem,és milyen szerencse hogy hallgattam az első megérzésemre. Ez a könyv 5*-os kedvenc lett,mert minden megvan benne ami egy ilyen típusú könyvhöz kell. A nagy kedvenceimben a civakodós részekben sem volt hiány,ahogy a szenvedélyt sem kellett nélkülözni. A vége pedig,áááá….szerencse hogy kéznél van a következő rész. ;)
Ui: és ha nem túl nagy kérés,akkor egy saját Bones-t elfogadnék. ;)

6 hozzászólás
+
>!
oldmoviegirl01
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Én vámpíros könyvet? Na neeee. Bevallom alig hittem, hogy én valaha olvasni fogok ilyesmit (engem messze elkerült az Alkonyat láz). De jött a „moly” és lépten nyomon belebotlottam a sorozatba a figyeltjeimnél, olvastam a jobbnál jobb rajongó értékeléseket plusz a 90 százalék feletti értékek minden kötetnél. Na akkor vágjunk bele. És, és nagyon tetszett!! Rögtön magával ragadott a történet. Szeretem az olyan könyveket, amelyeknél rögtön belecsöppenünk az események sűrűjébe és apránként a cselekmény során, a párbeszédekből, a gondolati reakciókból rakhatóak össze a karakterek, a háttérvilág. Ó ez itt fantasztikusan működött.
Hiába volt tele mindenféle vámpírokkal, véres harcokkal, sok-sok igazán emberi érzelemről, veszteségről, önelfogadásról, előítéletek leküzdéséről is szólt. Annyira szép, ahogy Cat Bones hatására és segítségével az önelfogadás útjára lép, igazán a szívembe zártam őket. Cat a különcségét elfogadni próbálva éli életét, a harcias keménység páncélját magára öltve vámpírokra vadászik, miért, mert azt mondták neki, hogy vámpírok velejükig gonosz lények, akik nem is érdelemnek mást csak a halált és egyébként is a férfiak csak kihasználják a nőket. És akkor betoppan életébe Bones, aki szépen apránként kezdi megingatni ebben a hitében….
Megszerettem a bátorságukat, a kitartásukat, a humorukat és az olyan apró részletet is, minthogy Cat állandóan begyűjti az összes takarót :)
Nem állok meg az első résznél, annál is inkább mert így nem lehet vége…

8 hozzászólás
+
>!
felícia97
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz

Nos bevallom elég régen olvastam utoljára vámpírokról szóló könyvet.Félre értés ne essék,nem azért mert nem szeretem az ilyen sztorikat,hanem egyszerűen nem érdekeltek az utóbbi időben.Aztán itt a molyon egyre többször jött velem szembe ez a sorozat,én meg úgy voltam vele,hogy üsse kő elolvasom,hátha átsegít azon a kisebb olvasási válságon ami a héten gyötört.(bár azt azért itt zárójelben megjegyezném,hogyha csak a borítót nézem nem hiszem,hogy valaha is kézbe vettem volna…)Na szóval a lényegre visszatérve most már értem mit szeretnek annyian rajta.Ez a könyv engem is elkapott,és szó szerint bezárt a lapjai közé. :D
Álmaimban sem gondoltam volna,hogy ennyire be fog jönni.Igen a sorozat első részeként talán nem a legütősebb,vagy a leginkább kidolgozott.De kit érdekel? Imádtam! Csak úgy faltam a sorokat,és erőszakkal se lehetett volna abbahagyatni velem. :) Cat és Bones pedig ha így folytatják nagyon hamar a kedvenc párosaim között találják magukat. :D Úgyhogy teljes erőbedobással folytatom a sorozatot ez nem is lehet kérdés. :)


Népszerű idézetek

+
>!
Chrissie P

Mi sem növeli jobban az ember önbizalmát, mint ha más még cikibb nála.

2 hozzászólás
+
>!
Francica

…ne feledd, hogy csak akkor légy jó, ha a rosszalkodás nem szórakoztatóbb!

+
>!
Francica

– Nem nézel. – Közelebb húzódott, s már teljesen zöld volt a szeme. – Átnézel rajtam, mintha itt sem lennék. Rám nézel… és nem egy férfit látsz. Egy vámpírt látsz, és ezért nem törődsz velem. A múltkori hétvége kivételével. Amikor átöleltelek és megcsókoltalak, láttam a szemedben felébredni a vágyat, és tudtam, hogy akkor egyszer tényleg annak látsz, ami vagyok. Nem csak egy dermedt szívnek valami porhüvelyben. Azt szeretném, ha megint így néznél rám most, és nem kennéd a drogokra. Kívánlak. – Halovány mosoly ült ki a szájára, mikor ezt kibökte. – Az első pillanattól kezdve, és ha azt hiszed, hogy nem támad fel bennem a vágy, ha melltartóban üldögélsz mellettem, nagyon tévedsz. Csak éppen nem megyek oda,
ahová nem hívnak.

+
>!
Amadea

– Catherine, mi bajod? Nyisd már ki az ajtót!
Teljesen pánikba estem.
– Az anyám az! – suttogtam, mintha Bones nem jött volna rá magától is. – El kell bújnod!
A hálószoba felé tuszkoltam Bonest, és fennhangon kiáltottam:
– Mindjárt megyek! Nem vagyok felöltözve!
Bones jött, de minden pánik nélkül.
– Cicuska, te még mindig nem mondtad el neki? A fenébe is, mire vársz?
– Jézus második eljövetelére! – csattantam fel. – De egy perccel sem elóbb! Gyere ide be, a szekrénybe!

272 .oldal

+
>!
Amadea

Az utánzás a hízelgés legőszintébb formája.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: utánzás
4 hozzászólás
+
>!
Chrissie P

– Cicuska, döntened kell. Vagy itt maradunk és viselkedem, vagy elmegyünk, és akkor biztos… – A hangja elmélyült, és szavai a számba vesztek. – …akkor biztos, hogy nem fogok viselkedni.

+
>!
Darkshine

Mindnyájunknak azokkal a lapokkal kell játszani, amiket leosztottak nekünk. És azokat a csatákat megvívni, amiket meg tudunk nyerni.

1 hozzászólás
+
>!
Chrissie P

Azokkal a kártyákkal kell játszanod, amit leosztottak neked, mint mindenki másnak ebben a rohadt világban.

Hetedik fejezet

1 hozzászólás
+
>!
°panka°

– Akkor térjünk át az utolsó fázisra. Csábító démont kell csinálnunk belőled. Valószínűleg ez lesz a legnehezebb.
– Kösz.

71. oldal

7 hozzászólás
+
>!
Veron P

És a hajszálereimet ne adjam oda fogselyemnek?

226. oldal


A sorozat következő kötete

Cat és Bones sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Christopher Moore: Vérszívó démonok
Christopher Moore: Ördögöd van!
Kresley Cole: Vámpírharc
Kerstin Gier: Rubinvörös
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Cally Taylor: A mennyország várhat
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat