53. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

A szingli fejvadász 3. (A szingli fejvadász 3.) 169 csillagozás

Janet Evanovich: A szingli fejvadász 3.

Stephanie Plum legújabb ügye: el kell kapnia Mo bácsit, az ismert fagyizó és cukrászdatulajdonost, aki egy piti szabálysértés után nem jelent meg a bíróságon. Mo bácsit az egész város tiszteli, Stephanie-t pedig leköpdösik, amiért a szentéletű cukrosbácsit hajkurássza. Mo csak nem akar előkerülni, viszont szépen szaporodnak a hullák. Valaki így akarja jobb belátásra bírni a környék drogdílereit. Stephanie Lulával, a kiérdemesült kurvával és Mazur nagyival nyomoz, de úgy tűnik, sikertelenül, ezért bánatában pizzát eszik, narancssárgára festeti a haját, és rugdossa a kocsiját… A szingli fejvadász minden idők talán legsikeresebb női sorozata. Stephanie Plum és Joe Morelli kettősében a népszerű szerző egy harmincas, imádni valóan szerencsétlen nő és „A PASAS” klasszikus, se veled, se nélküled kapcsolatát írja meg. Hol szeretkeznek, hol majdnem meghalnak, máskor csak pizzáznak és tévéznek, leginkább azonban egymást húzzák. Rutinosan és kőkeményen. Az olvasó meg győzze kivárni a folytatást.

Korábban megjelent: „Hárman a pácban” illetve „Három díler” címmel is:

Blue_Nadine könyve
Elcserélhető
Kkatja könyve

Moncsycsy

Szegény Rex már megint egy életre szóló traumát szerzett…*_*

Timus P

Ezen a részen is nagyon jókat kacarásztam, de nekem nagyon hiányoztak a Mazur nagyi féle és a Morelli féle poénos részek.
Annak ellenére, hogy már egy ideje fejvadászkodik a kiscsillag, nekem nem nagyon tűnt úgy, hogy bármennyit is fejlődött volna. Ugyanolyan esetlen és kétbalkezes… De én éppen ezért imádom ennyire. :D

Röfipingvin MP

Lula karaktere kicsit idegesített, ettől eltekintve csúcs :)(:
és azt hittem, hogy nem fogok ilyet írni, mert hogy eleinte tetszett, de jöjjenek már össze….!!! :)(:

Rubintpikkely

Ez is egy nagyon jó résznek indult, és az is lett. Kicsit azonban mégis különbözöztt a többitől. Nem volt annyira sok csattanó poén, csípős beszólogatás Steph és Morelli között, Mazur nagyi tájékán sem volt semmi igazán kiemelkedő, hozta a formáját. Rex azonban még mindig a kedvenc szereplőm: benne nem lehet csalódni!

Shanara

Szerintem ez a kötet valamivel gyengébb, mint az előző kettő. Nagyon jó volt olvasni, szórakoztató és ugyanolyan jó kikapcsolódást nyújt, mint a többi, de mégis hiányérzetem volt az olvasás közben és a könyv végén is. Először is: már megint bajom van a fülszövegíróval. Azt írja a fülszöveg, hogy „Mazur nagyival nyomoz”. Hát nem! Mazur nagyival alig találkozunk. Hiányzott is rendesen. Azt hittem egész New Jersey romokban fog heverni, én pedig kockásra nevetem a hasam a könyv olvasása közben, ha a nagyi beindul. Ennek ellenére alig kaptunk belőle valamit.
Lula nekem ebben a részben kicsit sok volt. A Lula-Mazur nagyi fordított arány jobb lett volna. Stephanie hozza a formáját, vele minden oké. Viszont kocsit tutira nem mennék el vele vásárolni. :-)) És Morelli… Szintén nem a legsziporkázósabb szereplő volt. Valahogy nagyon visszafogott. Belőle is kevesebbet kapunk ebben a kötetben és akkor is inkább zsaru, mint jópofa figura.
A negatívumaim ne riasszanak el senkit az olvasástól. A könyv jó és szórakoztató még akkor is, ha nem nevettem az olvasása közben annyit, mint az előző résznél.

PaAn

Stephanie céloz, lő és talál. Megint. Engem legalábbis ügyesen levadászott :-) Van, aki szerint ez a kötet gyengébb, mint az előző kettő, van aki szerint jobb. Személy szerint mindkét véleménnyel egyetértek, és nem, nem vagyok tudathasadásos :-)
Ami annyira nem tetszett, hogy kétbalkezes-kétballábas fejvadászunk még mindig semmit sem tesz, hogy kevésbé legyen egy két lábon járó katasztrófa. Persze nem szeretném, ha elveszítené csetlő-botló báját, de ki az az épeszű nő, aki ilyen meló mellett ne iratkozna be minimum egy önvédelmi edzésre? De legalább már futni elkezdett :-)
Ami viszont tetszett ebben a részben, hogy továbbra is képes megnevettetni, hogy többet kapunk más szereplőkből (különösen a szuperhős Rangerből), hogy egyre inkább otthon érzem magam a Burgban, és egy egész csillag jár azért, hogy a vonat végre tanult egy pár új útvonalat :-)

Abigail

Na jó, én Stephanie helyébe hagynám a francba Morellit, inkább rástartolnék Batmanre (alias Ranger). Ő mégiscsak egy szuperhős! (Bár élek a feltevéssel, hogy Mazur nagyi most is beletrafált, és nőnemű lénynek esélye sem lehet a szuperhősnél…)
Apropó Mazur nagyi.. Sajnos nem kapott nagy szerepet, így elmaradtak az Edna-féle poénok (ez a nagyis borító inkább a második részhez illene), és mintha Morelli sem lenne már az a nagy dumagép, akinek a beszólásain lehet nevetni…
Ettől függetlenül ez a második legjobb (az elsőt nem übereli eddig semmi), úgyhogy nyúlok is a következőért.

Sayara

imádtam ennek is mind az összes sorát*.*
Bár a Morelli szál egy kicsit laposabb lett, aminek nem túlzottan örültem*durci* kicsit megijedtem mikor kinyilvánította ezt a „barátság” dolgot..
Stephanie hozta a formáját, az ügy is tetszett.. csak így tovább:D nagyon várom a következő részt.

Rozmaring

Hű. Hát, hűűűűű…
Ez valami eszméletlenül fantasztikus volt! Izgalmas, lebilincselő, kellően humoros, egyszóval pont egy olyan könyv, amit egy átlagos napra terveztek, mikor az ember nem vágyik másra, csak hogy olvasson egy jó könyvet, amihez nem kell túl sokat gondolkodni, csak hagyni, hogy a történet sodorja magával.
Hát ez az volt. Többszörösen is. Jól kitalált történet, úgy megírva, hogy ne jöhessél rá, mi is fog igaziból történni, kellő huzavona két kedvenc szereplőnk, Morelli és Stephanie között, majd jött a szikra, az erotika, és minden, ami kell ahhoz, hogy nálam ez egy tutibiztos 5 csillagot kapjon.
És még valami. Az utolsó, amit gondoltam, a legutolsó sornál, a legutolsó pillanatban:
Folytatást akarok!!!!!!!!!

Comet

Tetszett ez a kötet, habár még mindig a második rész a kedvenc. Hiányzott Mazur nagyi, és elegem volt Lulából. Számomra nagyon alpári volt az a nő, nem tudtam rajta nevetni, csak nagy ritkán, a vége felé. Voltak abszurd, idegőrlő, izzó jelenetek, ahogyan kell. Stephanie nagyon szerencsétlen, én nem is értem, hogy lehet ekkora mázlija néha. Morellit hiányoltam, lehetett volna belőle több is.

Izolda A×+SP

Kerestem valami vasalnivalót is, de nem találtam. A vasalnivalót egy kosárban tartom. Ha eltelik egy év, és egy cucc még mindig a kosárban van, azt kidobom. Ez jó rendszer, mert végül csupa olyan cuccom marad, amit nem kell vasalni.

308.

Francica

Sokat hibázom. De nagyon igyekszem, hogy ugyanazt a hibát három-négynél többször ne kövessem el.

260.

gladyna

Egyik karjával a pultra könyökölt, és megdézsmálta a sült krumplimat.
– Ha rendben lenne a szexuális életed, nem kellene ilyen pótszerekhez folyamodnod – kezdte vigyorogva. Szabályos fogsora fehéren világított a sötét borostában.
– Semmi baj a szexuális életemmel.
– Ja – felelte Morelli. – De feldobja, ha néha partner is van hozzá.

Francica

Nem vagyok nagy piás. Régen rájöttem, hogy nem érdemes ködösíteni az agyamat töménnyel. Józanul is épp elég gondot okoz a világos gondolkodás.

Nusii

– Az ember lassan már a házból se léphet ki – sopánkodott Mrs. Karwatt. – Amilyen jeges az idő, meg ez a lövöldözés is! Amióta az ember a holdra lépett, azóta ez az egész bolygó fenekestől felfordult.
Régóta kerestem már bűnbakot, akire egész szánalmas életem összes kudarcát rátolhatnám, de miért pont szegény Neil Armstrongra?

Shanara

A burgban egyszerű az élet. A bűnöket a katolikus egyház megbocsátja, a piszkos ablakokat viszont a szomszédság nem. A mindennapi élet kerekét a pletyka olajozza, és az ember jól teszi, ha meggondolja, mit mond a szomszédasszony szemébe a lányáról. Még akkor is, ha igazat mond.

36. oldal (Ulpius-ház, 2008.)

Shanara

– Nem vagyok két lábon járó katasztrófa. Nem értem miért mondod ezt.
– Bármikor összemelegszem veled, a végén ott maradok magamban. Meztelenül, az utca közepén.
Égnek emeltem a tekintetem. – Ez csak egyszer történt… És nem is voltál meztelen. Volt rajtad zokni meg trikó.

282. oldal (Ulpius-ház, 2008.)

Timus P

– A nappaliban leszek, és bemelegítek.
Már el is tűnt az ajtóban, csak a hátát láttam. Komolyan beszél? Bemelegít? Mihez? Magamra rángattam a melegítőt, és utána botorkáltam. Félkezes fekvőtámaszokat csinált.
– Ötvennel kezdünk – mondta.
Lehasaltam a padlóra, és nekigyürkőztem. Öt perc múlva Ranger készen volt, én pedig majdnem megcsináltam egyet.

Shanara

Régen az ember attól rettegett, hogy Joyce Barnhardt elszereti a fiúját. Ma meg attól, hogy az öccse Kevin szereti el a fiúját.

279. oldal (Ulpius-ház, 2008.)

Timus P

– Nem Joe Morelli az? – kérdezte anyám. – Azt hittem, már nem vagytok jóban.
– Nem vagyunk, és soha nem is voltunk – mondtam, ami nem fedte teljesen az igazságot. Kapcsolatunk Morellivel széles skálán mozgott az ismeretségtől a szoros, majd még szorosabb barátságon át a halálos gyűlölködésig. Tizenhat éves koromban elvette a szüzességemet, és tizennyolc éves koromban pedig megpróbáltam elgázolni apám Buickjával. A két esemény nagyjából mutatja kapcsolatunk árnyaltgazdagságát.