Ki ne őrizné legszebb gyerekkori emlékei között Csipkerózsa tündérszép történetét, melyben csak akkor ébredhet fel álmából a száz éve alvó királykisasszony, hogyha a szépséges herceg áttöri a vadrózsákból fonódott, pókhálókból szövődött rengeteget, és csókjával kelti életre szerelmesét?
Ki ne aggódott volna gyermekkorában Hófehérke sorsáért, akit még a törpék gyöngéd szeretete sem óvott meg a gonosz királyné ármányától?
A rablótanyát elfoglaló állatok, a libapásztorrá varázsolt királykisasszony, a sárkánnyal küzdő bátor ifjú, a mindenkinél eszesebb Hüvelyk Matyi, a palackból kiszabadult szellem, meséink legkedvesebb alakjai kelnek életre ebben a szép mesekönyvben.
A Móra Ferenc Könyvkiadó Grimm-kötetében az olvasók megtalálhatják régi kedves meséiket, de ezeken kívül kevésbé ismerteket is. Ötven Grimm-mese található a gazdagon illusztrált, hat színes melléklettel készült mesekötetben.

Címkék
Most olvassa
Várólistán
Kívánságlistán
Top értékelések
Hát ez a könyv…
Amikor kicsi voltam, apukám mesélt ebből mindig, a párbeszédekben a szerepeknek megfelelően elváltoztatott hanggal… Imádtam ezt a könyvet. Aztán amikor már kinőttünk testvéreimmel a mesehallgatós korból, titkon reménykedtem, hogy ez a KiTudjaHonnanACsaládbaKerült Régi Könyv az enyém lesz. De aztán az unokatestvéreméké lett, én meg csak sóvárogtam utána, valahányszor megláttam náluk a polcon. Azóta (szerintem kb. 16 éves korom óta) ha bementem egy könyvesboltba vagy antikváriumba, mindig kerestem, de egyszer sem láttam, ha valaki megkérdezte, mit kérek karácsonyra, húsvétra, szülinapomra ajándékba, mindig ezt a könyvet akartam. Csak sajnos senki nem találta meg soha, aztán mindenféle más kiadású Grimm, Andersen, Benedek Elek mesekönyvekkel vigasztaltak, de egyik sem ugyanaz.
Pár hónappal ezelőtt az interneten próbaként rákerestem, hátha valaki el akarja adni, és csodák csodájára megtaláltam! Alig hittem el! Ennyire még talán nem örültem semminek.
Szóval tíz év után végre van saját Grimm legszebb meséi könyvem, és komolyan mondom, a legnagyobb kincsem.
A legnagyobb kedvencem. Csak az itthoni példánynak leszakadt pár oldala és a hátlapja, úgyhogy nem tudom, mi a vége… :)
Kedvenc mesekönyvem volt. Én is királykisasszony akartam lenni, unszoltam is a Nenikémet varrjon nekem uszályos ruhát, fátylat.
Édesanyám minden este mesélt nekem, esetek többségében ebből a könyvből. Felnőttként én olvasom magamban, de folyton őt idézem fel. Gyerekként abszolút kedvenc volt (és mai napig nem vesztett fényéből), ez a salátaszerű példányon is látszik.
Nagyon szeretem. 2 példány is van belőle. Az egyik még nagymamám tesójáé volt.
Imádtam! :) Ha lesz egy kis időm, megkeresem, és újra elolvasgatom őket.
Ez volt az első könyv, amit az ABC megtanulása után végigolvastam. :)
Top idézetek
Élt egyszer egy király, annak a legkisebbik lánya olyan szép volt, hogy még a nap is elcsodálkozott, ha rásütött, pedig az már látott egyet-mást, mióta fent jár az égen.