Értékelések

legrin P

Aranyos kis mese, legjobb az egészben a kiadás, Tolkien kézírásával és rajzaival. Nekem maga a történet mindig az estimesélést juttatja eszembe, és még nézegetni is lehet közben a pasztell színű rajzokat.

Reelka

Szórakoztató és nagyon tolkienszerű. A szójátékokat nagyon élveztem (Erős Paprika, Nyuráf). A kivitelezés pedig meseszép. Varázslatos, hogy láthatjuk a szerző saját keze írását és rajzait a magyar fordítás mellett, egyszerre :)

Batus

A történet aranyos, de felejthető, maga a kiadás viszont nagyon szép (de ez nem is volt kérdés).

SophieOswald P

Azt olvastam valahol, hogy Tolkien úr nagyon kedvelte Kenneth Grahame gyerekkönyvét a Békavári uraság és barátai-t (Szél lengeti a fűzfákat). Nem nehéz felfedezni néhány közös motívumot e két könyv között, például az automobilt. Kürtő úr kalandjai (is) azzal indulnak, hogy egy reggel piros kerekű, kanárisárga automobilt vásárol magának és elindul meglátogatni a barátait.
Tolkien nem okozott (okozhat) csalódást: játékos, könnyed történet, angolos karakterek, egy kis angol humorral fűszerezve. Kedvenc részem amikór az urak benyújtják számláikat egymásnak.

A fakszimile kiadás egy igazi kincs: Tolkien kézírása (a mese angol nyelven!) és rajzai szemet gyönyörködtetőek és hangulatosak: olyan mintha egy szép, dédszüleinktől örökölt, ódon mesekönyvet tartanánk a kezünkben. Ezt tartom egyik legkülönlegesebb könyvemnek!
Tolkien rajongóknak kötelező!!!

Aranymag

Nagyon igényes, szép faximile kiadás. Mindig is imádtam Tolkien műveit de ez is ékes bizonyítéka tudásának és hozzáértésnek. Ráadásul az ember nem győz csodálkozni és felváltva gyönyörködni a Tolkien által készített kis rajzokban. Ehhez is értett, nemhiába.
A magyar szöveg mellett megtalálható a teljes angol szöveg is. Nem nehéz a nyelvezet, gyerekeknek is nagyszerűen olvasható, bár az íráskép kicsit régies, viszont ennek megfelelően szintén művészi (kicsit a kódexképekre hajaz, kacskaringós, tintás).
A mese bár alsós tagozatos gyerek számára is tökéletesen megérteti mondanivalóját, mégis talán a felnőtteknek is maradandó.

holle

Kedves, szerethető, humoros, Tolkien… Kell ennél több? :)

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!