Facebook Twitter RSS

J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

J. K. Rowling »

„Ujjait öntudatlanul a karjába fúrta, mintha fizikai fájdalommal viaskodna. Össze sem tudta számolni, hányszor hullott már a vére. Egyszer elvesztette a jobb karja összes csontját, s ennek az útnak a során a homlokán és a kezén viselt sebhely mellé máris szerzett még egyet a mellkasára és párat az alkarjára, se mindeddig soha, egyetlenegyszer sem érezte azt, amit most: hogy végzetesen meggyengült, hogy pőre és kiszolgáltatott lett, hogy varázsereje legjavától fosztották meg. Hermione, ha ezt elpanaszolná neki, azt mondaná, a pálca annyit ér csak, amennyit a varázsló, aki használja. De Hermione nem tudhatja ezt, ő nem élte át, hogy a pálcája magától meglódul, akár az iránytű, és aranyló lángokat lő az ellenségre. Harry most érezte csak át igazán, hogy mennyire bízott őrangyalában, a pálcájában lévő ikermagban, most, mikor már elveszítette azt.”

Harry, mint mindig, most is a Privet Drive-on, az őt csecsemőkorában befogadó Dursley-család otthonában tölti az iskolai szünetet. Ám hetedik tanévét nem kezdheti el a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A Főnix Rendje azon fáradozik, hogy biztos helyre szöktesse, ahol Voldemort és csatlósai nem találnak rá. De teljesítheti-e folytonos bujkálás és életveszély közepette a küldetést, melyet Dumbledore professzortól kapott?

Harry Potter történetének hetedik, befejező kötete.

Borítók (1)

[névtelen] 10q4286

Top értékelések

sssajt P 8 hónapja 3× kedvenc
→ 2010. január 16., 22:20

Órák után jutott eszembe, hogy vannak bizonyos testi igényeim. De nem annyira érdekelt, csak olvastam, olvastam és olvastam.
Nekem nagyon bejött, ez a rész különösen. Olyan világ, ahol szívesen lennék boszorkány… :)

Dorcus 7 hónapja 2× kedvenc
→ 2010. február 20., 16:39

A megjelenés óta most jutottam el odáig, hogy elolvassam. Minden percét élveztem. Nekem kifejezetten tetszett az, hogy ennyire el lett húzva a történet, így minden szösszenetről tudtam. Abszolút 5 csillag.

Ordi97 20 napja 1× kedvenc
korábbi olvasás

Nagyon izgalmas könyv. Szerintem az összes Harry Potter könyv közül ez a legjobb. :)

Vöge 11 napja 1× kedvenc
korábbi olvasás

A könyv elején így szól az ajánlás: "… és Neked, ha elkísérted Harryt útja végéig." Harry is elkísért engem az elmúlt 9 évben megtett utamon, ami azóta telt el, mióta megismerkedtem a sorozattal. Észrevétlenül tanított meg angolul, ismertetett össze a HTML nyelvvel a 3 év alatt, amit egy rajongói honlap szerkesztésével töltöttem, és nem utolsósorban végérvényesen megszerettette nyolcéves önmagammal a könyveket. Akkor sem adnék rá 5 csillaggal kevesebbet, ha egyébként megérdemelné, de ez a kötet méltó lezárása a sorozatnak.

narancs_citrom 1 éve 1× kedvenc
→ 2009. augusztus 20., 19:01

Nagyon jó volt, talán mindegyik közül a legjobb.

sinnovea 6 hónapja 1× kedvenc
korábbi olvasás

ez a könyv már túl sok volt nekem. mindenkit megölnek az oké, de akkor már a harrynek is meg kellett volna halnia. nekem nem tetszett a vége hogy "csak azért is happy end „.” szerintem sokkal ütősebb lett volna ha a főszereplő meghal.

Lily_Neko 10 hónapja 1× kedvenc
korábbi olvasás

Imádtam, de a vége nagyon hirtelen jött. Úgy értem a több száz oldalnyi izgalom után váratlan a befejezés.

cashews 11 hónapja 1× kedvenc
korábbi olvasás

én a negyedikig szerettelek harry potter, és az, hogy a hetedik végén ott van az a 20év múlva rész….kiverte nálam a biztosítékot, sajna

ppayter PS 6 hónapja 18 komment 1× kedvenc
→ 2010. március 16., 17:14

Több kötetre elegendő ötletet próbált Rowling összesűríteni egybe – talán nem kellett volna ennyire ragaszkodnia ahhoz, hogy márpedig csak hétrészes lesz a sorozat. Ennek eredményeképpen nem eléggé kidolgozott, olykor összecsapott hatást kelt.
De mivel az előzetes feltételezéseim nagy része beigazolódott, nem szeretném lepontozni sem :)

Top idézetek

hodoaat 7 hónapja 24× kedvenc

…tény, hogy az emberünk szükség esetén olyan fürge tud lenni, mint Perselus Piton, ha samponnal kergetik.

J.K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi - Huszonkettedik fejezet - A Halál Ereklyéi

Morn 6 hónapja 4 komment 16× kedvenc

– Hogy érzed magad, kisfiam? – suttogta Mrs Weasley. – Fáj?
George keze megindult a feje felé.
– Ahol a madárka, csak ott – motyogta.
– Mit beszél? – Fred rekedt volt a rémülettől. – Az agya is megsérült?
– Ahol a madárka… csak ott fáj – George kinyitotta a szemét, és ikertestvérére nézett. – Ahol a fülemüle… ahol a fülem üle, nem érted?
Mrs Weasley rázkódott a zokogástól. Fred arca falfehérből vörösbe váltott.
– Szörnyű – fintorodott el. – Nagyon ciki! A többszáz füles poén közül pont ezt a vacak szóviccet kellett kinyögnöd?

Ötödik fejezet - Az elesett harcos

Morn 6 hónapja 1 komment 12× kedvenc

– Különben is, minek vacakolsz azokkal a könyvekkel? – kérdezte Ron, miután visszabicegett az ágyához.
– Kiválogatom azokat, amelyeket érdemes magunkkal vinnünk, ha majd elindulunk horcruxokat keresni.
– Ja persze – csapott a homlokára Ron. – El is felejtettem, hogy mozgókönyvtárnak álcázva megyünk levadászni Voldemortot.

Hatodik fejezet - A pizsamás padlásszellem

[névtelen] 5 hónapja 1 komment 10× kedvenc

Ne szánd a holtakat, Harry. Az élőket sajnáld, s legfőképp azokat, akik szeretet nélkül élnek.

Morn 5 hónapja 10× kedvenc

– […] Már a híd közepén jártak, mikor egy csuklyás alak állta útjukat. S a Halál megszólította őket…
– Bocsánat – szólt közbe Harry –, de hogyhogy megszólította őket a Halál?
– Ez egy mese!
– Ja persze, bocsánat. Folytasd!

Huszonegyedik fejezet - A három testvér meséje

z 23 napja 27 komment 9× kedvenc

Egy pálca sosem erősebb, mint a varázsló, aki használja. Csak vannak mágusok, akik szeretnek azzal dicsekedni, hogy az övék nagyobb meg jobb másokénál.

z 24 napja 9× kedvenc

A manó vékony karja remegett a súlytól, de nem eresztette le a serpenyőt.
– Csak még egyet, Harry gazdám, párosan szép a pofon.

Lopás és vesztegetés

z 22 napja 142 komment 8× kedvenc

– Meg vagyok hatva, Perselus – mondta őszintén Dumbledore. – Hát mégis eljutott odáig, hogy fontos magának a fiú?
– A fiú? – mennydörögte Piton. – Expecto patronum!
A pálca hegyéből kirobbant az ezüst őzsuta. Puhán a padlóra szökkent, egyszer körbenyargalt a szobában, azután kiröppent az ablakon. Dumbledore elnézte, ahogy tovaszáll, majd mikor kihunyt a derengés, újra Piton felé fordította arcát. A szeme csordultig volt könnyel.
– Ennyi év után is?
– Örökké – felelte Piton.

z 23 napja 8× kedvenc

…emberünk szükség esetén olyan fürge tud lenni, mint Perselus Piton, ha samponnal kergetik.

[névtelen] 5 hónapja 8× kedvenc

Magad azzal ékesíted, ha elmédet élesíted.

Külső linkek