„Ujjait öntudatlanul a karjába fúrta, mintha fizikai fájdalommal viaskodna. Össze sem tudta számolni, hányszor hullott már a vére. Egyszer elvesztette a jobb karja összes csontját, s ennek az útnak a során a homlokán és a kezén viselt sebhely mellé máris szerzett még egyet a mellkasára és párat az alkarjára, se mindeddig soha, egyetlenegyszer sem érezte azt, amit most: hogy végzetesen meggyengült, hogy pőre és kiszolgáltatott lett, hogy varázsereje legjavától fosztották meg. Hermione, ha ezt elpanaszolná neki, azt mondaná, a pálca annyit ér csak, amennyit a varázsló, aki használja. De Hermione nem tudhatja ezt, ő nem élte át, hogy a pálcája magától meglódul, akár az iránytű, és aranyló lángokat lő az ellenségre. Harry most érezte csak át igazán, hogy mennyire bízott őrangyalában, a pálcájában lévő ikermagban, most, mikor már elveszítette azt.”
Harry, mint mindig, most is a Privet Drive-on, az őt csecsemőkorában befogadó Dursley-család otthonában tölti az iskolai szünetet. Ám hetedik tanévét nem kezdheti el a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A Főnix Rendje azon fáradozik, hogy biztos helyre szöktesse, ahol Voldemort és csatlósai nem találnak rá. De teljesítheti-e folytonos bujkálás és életveszély közepette a küldetést, melyet Dumbledore professzortól kapott?
Harry Potter történetének hetedik, befejező kötete.
Sorozatpolc
A sorozat kötetei:
- J. K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Címkék
Most olvassa
Várólistán
Kívánságlistán
Top értékelések
Órák után jutott eszembe, hogy vannak bizonyos testi igényeim. De nem annyira érdekelt, csak olvastam, olvastam és olvastam.
Nekem nagyon bejött, ez a rész különösen. Olyan világ, ahol szívesen lennék boszorkány… :)
A megjelenés óta most jutottam el odáig, hogy elolvassam. Minden percét élveztem. Nekem kifejezetten tetszett az, hogy ennyire el lett húzva a történet, így minden szösszenetről tudtam. Abszolút 5 csillag.
Nagyon izgalmas könyv. Szerintem az összes Harry Potter könyv közül ez a legjobb. :)
A könyv elején így szól az ajánlás: "… és Neked, ha elkísérted Harryt útja végéig." Harry is elkísért engem az elmúlt 9 évben megtett utamon, ami azóta telt el, mióta megismerkedtem a sorozattal. Észrevétlenül tanított meg angolul, ismertetett össze a HTML nyelvvel a 3 év alatt, amit egy rajongói honlap szerkesztésével töltöttem, és nem utolsósorban végérvényesen megszerettette nyolcéves önmagammal a könyveket. Akkor sem adnék rá 5 csillaggal kevesebbet, ha egyébként megérdemelné, de ez a kötet méltó lezárása a sorozatnak.
Nagyon jó volt, talán mindegyik közül a legjobb.
ez a könyv már túl sok volt nekem. mindenkit megölnek az oké, de akkor már a harrynek is meg kellett volna halnia. nekem nem tetszett a vége hogy "csak azért is happy end „.” szerintem sokkal ütősebb lett volna ha a főszereplő meghal.
Imádtam, de a vége nagyon hirtelen jött. Úgy értem a több száz oldalnyi izgalom után váratlan a befejezés.
én a negyedikig szerettelek harry potter, és az, hogy a hetedik végén ott van az a 20év múlva rész….kiverte nálam a biztosítékot, sajna
Több kötetre elegendő ötletet próbált Rowling összesűríteni egybe – talán nem kellett volna ennyire ragaszkodnia ahhoz, hogy márpedig csak hétrészes lesz a sorozat. Ennek eredményeképpen nem eléggé kidolgozott, olykor összecsapott hatást kelt.
De mivel az előzetes feltételezéseim nagy része beigazolódott, nem szeretném lepontozni sem :)
Top idézetek
…tény, hogy az emberünk szükség esetén olyan fürge tud lenni, mint Perselus Piton, ha samponnal kergetik.
J.K. Rowling: Harry Potter és a Halál ereklyéi - Huszonkettedik fejezet - A Halál Ereklyéi
– Hogy érzed magad, kisfiam? – suttogta Mrs Weasley. – Fáj?
George keze megindult a feje felé.
– Ahol a madárka, csak ott – motyogta.
– Mit beszél? – Fred rekedt volt a rémülettől. – Az agya is megsérült?
– Ahol a madárka… csak ott fáj – George kinyitotta a szemét, és ikertestvérére nézett. – Ahol a fülemüle… ahol a fülem üle, nem érted?
Mrs Weasley rázkódott a zokogástól. Fred arca falfehérből vörösbe váltott.
– Szörnyű – fintorodott el. – Nagyon ciki! A többszáz füles poén közül pont ezt a vacak szóviccet kellett kinyögnöd?
Ötödik fejezet - Az elesett harcos
– Különben is, minek vacakolsz azokkal a könyvekkel? – kérdezte Ron, miután visszabicegett az ágyához.
– Kiválogatom azokat, amelyeket érdemes magunkkal vinnünk, ha majd elindulunk horcruxokat keresni.
– Ja persze – csapott a homlokára Ron. – El is felejtettem, hogy mozgókönyvtárnak álcázva megyünk levadászni Voldemortot.
Hatodik fejezet - A pizsamás padlásszellem
Ne szánd a holtakat, Harry. Az élőket sajnáld, s legfőképp azokat, akik szeretet nélkül élnek.
– […] Már a híd közepén jártak, mikor egy csuklyás alak állta útjukat. S a Halál megszólította őket…
– Bocsánat – szólt közbe Harry –, de hogyhogy megszólította őket a Halál?
– Ez egy mese!
– Ja persze, bocsánat. Folytasd!
Huszonegyedik fejezet - A három testvér meséje
Egy pálca sosem erősebb, mint a varázsló, aki használja. Csak vannak mágusok, akik szeretnek azzal dicsekedni, hogy az övék nagyobb meg jobb másokénál.
A manó vékony karja remegett a súlytól, de nem eresztette le a serpenyőt.
– Csak még egyet, Harry gazdám, párosan szép a pofon.
Lopás és vesztegetés
– Meg vagyok hatva, Perselus – mondta őszintén Dumbledore. – Hát mégis eljutott odáig, hogy fontos magának a fiú?
– A fiú? – mennydörögte Piton. – Expecto patronum!
A pálca hegyéből kirobbant az ezüst őzsuta. Puhán a padlóra szökkent, egyszer körbenyargalt a szobában, azután kiröppent az ablakon. Dumbledore elnézte, ahogy tovaszáll, majd mikor kihunyt a derengés, újra Piton felé fordította arcát. A szeme csordultig volt könnyel.
– Ennyi év után is?
– Örökké – felelte Piton.
…emberünk szükség esetén olyan fürge tud lenni, mint Perselus Piton, ha samponnal kergetik.