!

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter 5.) 117 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix
1 2
Amazon
1 2 3 4 5 6
Book Depository

There is a door at the end of a silent corridor. And it's haunting Harry Potter's dreams. Why else would he be waking in the middle of the night, screaming in terror? Here are just a few things on Harry's mind: – A Defense Against the Dark Arts teacher with a personality like poisoned honey. – A venomous, disgruntled house-elf – Ron as keeper of the Gryffindor Quidditch team – The looming terror of the end-of-term Ordinary Wizarding Level exams . . . and of course, the growing threat of He-Who-Must-Not-Be-Named. In the richest installment yet of J. K. Rowling's seven-part story, Harry Potter is faced with the unreliability of the very government of the magical world and the impotence of the authorities at Hogwarts. Despite this (or perhaps because of it), he finds depth and strength in his friends, beyond what even he knew, boundless loyalty; and unbearable sacrifice. Though thick runs the plot, listeners will race through these tapes and leave Hogwarts, like Harry, wishing only… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tartalomjegyzék

Szereplők népszerűség szerint

Severus Snape · Albus Dumbledore (angol) · Fred Weasley (angol) · George Weasley (angol) · Harry Potter (angol) · Minerva McGonagall · Molly Weasley (angol) · Ron Weasley (angol) · Sirius Black (angol)

Hirdetés

Kedvencelte 21

Most olvassa 13

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 36

Elcserélné vagy eladná

>!
Elcserélhető
graphoman könyve Megjegyzés
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Linka4 könyve
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
SuzyQ könyve
>!
Elcserélhető
Kazimir könyve
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Andrees könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
tataijucc
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Testvéreim az Irodalomban! Sokat törpöltem, vajon mit is írhatnék, végül ezekre a gondolatmorzsákra jutottam:

1. A vörös hajú lányok kapósak.
2. Már régóta tudom, de ez mostantól ofisöl: Weasley is our king!
3. Zseniális, ahogy Stephen Fry játszik a hangjával – igen, ez is hangosban ment.
4. Szeretem Ginny kedvességét és harciasságát.
5. Neville-nek van a legnagyobb szíve.
6. Umbridge – nál gerinctelenebb irodalmi karaktert – az eddigi olvasmányaim alapján – még nem hordott hátán a könyvespolcom.
7. McGalagony for prezident! Kétségtelenül megmcgalagonyizálódtam. (:
8. Az ikrek megérdemlik a Legjobb Irodalmi Ikrek díját.
9. Szabadalmaztatni kellene Magyarországon a self-correcting ink használatát.
10. Szeretnék enni Kondéros kekszet. Jobban mit Csokibékát és Csokipocakot, melyben málnakrém és tejszínhab leledzik.
11. Valószínűleg nem meglepő, de szívesen lennék DS tag.

+1. Az a baj ezzel a résszel, hogy nagyon-nagyon hosszú, még hallgatva is, emiatt egyes részekben vontatottá válik a történet… na meg a kedvenc szereplőim eltávolításáról ne is beszéljünk, szóval a mínusz egy csillag ideális.

38 hozzászólás
+
>!
Gabye 
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

A történet továbbra is zseniális, ahogy Rowling keveri kavarja a kártyáit, ahogy képes elvarázsolni úgy is, hogy már ismerem a történetet..És Stephen Fry továbbra is fantasztikus, ahogy játszik a hangjával..Valamiért az a kedvencem amikor Tonks-ként beszél, de minden karakternek külön sajátos hangot tud kölcsönözni..Brávó.
Viszont itt volt az, hogy kicsit megcsömörlöttem és az agyamra ment Harry. Amikor korábban-akkor még először- olvastam a történetet ez nem tűnt fel, valószínűleg akkor annyira elvarázsolódtam hogy ezen simán átlendültem, de itt és most kellett tartanom pár hónap szünetet, mert legszívesebben felképeltem volna ezt a tökfejet a hősködésével és ahogy idióta módon fejjel megy a falnak nem törődve senkivel és semmivel..
De hogy jót is mondjak, Hermione és Ron továbbra is tompítják Harry idiotizmusát, Umbridge annyira undok, hogy komoly érzelmeket mozgatott meg bennem – klapp klapp és ehem ehem :-))..Örültem, hogy Neville kicsit kibontakozhatott és L.L is érdekes egyéniség..Ginny is kezd előlépni a homályból..és hát mit is mondhatnék még.. „Weasley is our king”!! :-DD

+
>!
NannyOgg P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Az van, hogy
    - borzalmasan hosszú ez a könyv, de ezt csak az utolsó 100 oldalnál vettem észre.
    - az összes HP szereplő közül Umbridge-et utálom a legjobban. Voldemort semmi ennyi genyasághoz képest.
    - Harry szedhetne valamit a gyenge memóriájára. Elfelejtkezni a) Pitonról és b) a tükörről?? Máris nem történt volna meg a vászonos incidens…
    - én eddig azt hittem, csak az számít félvérnek, akinek egyik szüleje mugli. Most meg már Harry is le lett félvérezve. És egyébként mi van a nagyszüleivel? Tök fiatalok voltak a szülei, amikor Harry született, hogyhogy egy nagyszülője sem él?
    - kicsit beleestem a Weasley ikrekbe, az ciki?

5 hozzászólás
+
>!
ElinorA
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

I think this part is the least likeable for me from the 7 books, but still it is cool. :)
I listened it in audiobook format, read by Stephen Fry.
7/10
—–
FILM:
Harry Potter és a Főnix rendje (Harry Potter and the Order of the Phoenix) [2007]
http://www.imdb.com/title/tt0373889/
8/10

+
>!
MFKata P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Az egyik legizgalmasabb kötet és mégis az egyik legszomorúbb. Talán itt érezni először, hogy kezd borongósabb lenni a sorozat…

+
>!
Why_Doboz P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Hát ez most lassú volt… Ebbe persze belejátszott nagyban, hogy nem mindig van kedvem e-könyvet olvasni. Szeretem ennek a résznek a depressziós hangulatát, utálom viszont Harry hisztijeit, amiből, lássuk be, van sok, le is kellett vonnom a csillagokból…

1 hozzászólás
+
>!
Luca87 IP
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Nagyon rossz volt ennyire szétdarabolva olvasni, de sajnos ez a nyár ilyen, örülhetek, hogy 40 nap alatt a végére értem.

Ettől eltekintve nagyon tetszett. Sok mindenre nem emlékeztem már, ami nem csoda, hiszen kb. nyolc éve olvastam először és eddig utoljára. Umbridge még annál is zseniálisabb figura, mint amilyenre emlékeztem, meg mint amilyen a filmben, pedig ott se semmi. De most meggyőződtem róla, hogy ő a hét kötet legjobb genyója, Voldemortot és Malfoyt is simán előzi.

Szerencsére most nem nyomasztott annyira a történet, mint elsőre, mert ha részleteket nem is tudtam, a főbb események még megvoltak, ezért nem is izgultam annyira. Viszont éppen a könyv legsötétebb eseménye sokkal jobban nyomasztott, mint amire számítottam, mert már nem emlékeztem rá, hogy azt milyen sok ember milyen sok ostobasága okozza.

A kedvenc új szereplőm Luna Lovegood, aki kicsit álmodozó, kicsit furcsa, de nagyon jó meglátásai és mondásai vannak. Az utolsó oldalakon mond néhány olyat, amit érdemes lenne felírni valahová, és rossz napokon elővenni.

Rowling nagyon jó írónő, mondjon bárki bármit. Nagyon remélem, hogy a felnőtteknek szánt könyve is hasonló színvonalú lesz.

+
>!
vizdor
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Befejeztem. Nem az egész sorozatot, csak ezt a kötetet. Megint sikerült lekötnie annyira, hogy hajnali fél 3-ig olvastam, hogy végére érhessek az aktuális kötetnek.
Ez már nem gyerekkönyv. Felnőttként olvasni igazán megrázó volt, 2 hét depresszió :-). Nem emlékszem, hogy annak idején ennyire a hatása alá kerültem volna. Ez a rész nagyon sötétre sikeredett.
A hétvégén adták pont ezt a részt a TV-ben, direkt nem néztem meg. A könyv sokkal jobb (megint szimpatikus figura Harry :-), kezd kikopni az emlékeimből film-beli alakja) . És ahogy haladunk a sztoriban, úgy lesz egyre eltérőbb a film a könyvtől.
Itt is a kedvenc részem a könyv végén Dumbledore magyarázata volt, ahogy mindent a helyére tesz. Angolul olvastam, mégis annyira átjött az egész, szinte ott dühöngtem Harryvel. Alapvetően nem vagyok egy agresszív típus, de törni-zúzni tudtam volna én is vele együtt :-)
Megint találtam egy kulcsmondatot. Bár ahogy közelít a végjáték, egyre kevesebb ilyet várok, hiszen már a megoldások jönnek elő a korábbi „kulcsokhoz”. De íme: „ … also a heavy locket that none of them could open…” A könyv elején Harry-ék takarítják a Black házat, és kidobálnak egy csomó kacatot, amiből pár dolgot megment Kreecher (Sipor, most jutott eszembe a magyar neve), a házimanó.
Rowlingnak ezért a kötetért megítélem a magam irodalmi Nobel-díját.
Remélem a következő kötet kevésbé lesz megrázó. Már alig emlékszem a történetre. Annyira nem, hogy amikor reggel elkezdtem olvasni a villamoson a következő kötetet, nem vettem észre, hogy nem a 6.-at, hanem az utolsó részt nyitottam ki :-) Ez már rövidebb lesz, alig 500 oldal…
És a fordításért is adományoznék valami érdemérmet. Ahogy egyre jobban megismerkedek az angol elnevezésekkel, és visszajönnek a magyar verzió emlékei, rá kell jönnöm, hogy nagyon jó magyar fordítás született!

+
>!
Sceurpien IMP
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

A harmadik kötettel döntetlen volt nagyon sokáig, és csak nagy nehezen tudta átvenni a vezetést. Meg kellett emészteni, hogy ebben a kötetben Harry egy ellenszenves tini. De így utólag ez is kellett hozzá. Legalább annyira jól meg van komponálva, mint a harmadik kötet, de ami még fontosabb, úgy lett irdatlanul hosszú, hogy nem volt mellette igazán sok extra történet, eltekintve a bevezető résztől, valamint a karácsonyi szünettől. Pont azokat a nagyszerű helyzetfestéseket hiányoltam én a negyedik kötetből, amik itt megvoltak. Mert hiába volt Harry végig dührohamokkal tarkított, végül is egy rendes srác maradt, elég ha a DA-ra gondolunk, vagy a kviddicsedzésekre, vagy Hagrid jeleneteire. Ezt kisit nehéz volt megértenem, de mire kikristályosodott, már egyértelműen ez volt a legjobb.
Mindez persze elérhetetlen lett volna egy rakat olyan mellékszereplő nélkül, akiket Rowling úgy hozott be ebben a kötetben, hogy nem is gondoltunk volna rájuk. Luna eszméletlen jó, és Ginny komolyabb szerepe is itt kezd kifejlődni, de a lényeg, az egyértelműen Umbridge. Ő egy fogalom, egy annyira tökéletesen megalkotott karakter, hogy generációk fogják hozzá hasonlítani az irritáló embereket. Egyfajta kaszt, ahova az inkompetens, hatalommániás, saját maguk igazát érvek nélkül is bizonyítottnak elfogadott ember mintája. A béka-asszony megjelenése az első tárgyalásos jelenettől egészen az utolsó nyöszörgős kórtermi részig maga a kínzó gyötrelem, hogy pofán vágjunk egy könyvszereplőt. Ezt az érzést visszaadni közel lehetetlen, és nem tudok mást, akinek sikerült.

+
>!
metahari
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Az utolsó húsz oldalért ennyi szenvedés?! Kezdem azt gondolni, hogy mind Harry, mind Dumbledore egy lúzer, vagy legalábbis ezt a képet sugallja J.K.R. Amin most mindjárt el is gondolkodom egy picit, vajon miért kaptak ők ilyen kevésbé jól megrajzolt karaktert, amikor Umbridge, Hermione, Fudge és még sokan a többiek közül sokkal jobbra sikeredtek? A sztorira ráesett egy rétestészta, nyögve nyeltem a végére, de aztán vége lett. A nagy coming out egy banális kis félig hallott suttogó jóslás – na mi lett belőle? a fekete varázsló öldöklésbe kezd. hm. megerősít abban a vélekedésemben, hogy nem a végcél az érdekes, hanem az odavezető út. bravó, J.K.R.

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
sztimi53 P

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mrs Weasley let out a shriek just like Hermione’s. “I don’t believe it! I don’t believe it! Oh, Ron, how wonderful! A prefect! That’s everyone in the family!”
“What are Fred and I, next-door neighbours?” said George indignantly, as his mother pushed him aside and flung her arms around her youngest son.

149. oldal, The Woes of Mrs Weasley, Bloomsbury, 2003.

Kapcsolódó szócikkek: George Weasley (angol) · Molly Weasley (angol)
+
>!
Reelka 

ʹWell?ʹ said Professor McGonagall, rounding on him. ʹIs this true?ʹ
ʹIs what true?ʹ Harry asked, rather more aggressively than he had intended. ʹProfessor?ʹ he added, in an attempt to sound more polite.
ʹIs it true that you shouted at Professor Umbridge?ʹ
ʹYes,ʹ said Harry.
ʹYou called her a liar?ʹ
ʹYes.ʹ
ʹYou told her He Who Must Not Be Named is back?ʹ
ʹYes.ʹ
Professor McGonagall sat down behind her desk, watching Harry closely. Then she said, ʹHave a biscuit, Potter.ʹ

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter (angol) · Minerva McGonagall
+
>!
Bogas 

But Dumbledore says he doesn't care what they do as long as they don't take him off the Chocolate Frog Cards…

The Order of the Phoenix

+
>!
csend_zenésze

A slightly stunned silence greeted the end of this speech, then Ron said, “One person can’t feel all that at once, they’d explode.”
“Just because you’ve got the emotional range of a teaspoon doesn’t mean we all have,” said Hermione nastily picking up her quill again.

349. oldal, The Eye of the Snake

+
>!
sztimi53 P

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

“Yeah, Quirrell was a great teacher,” said Harry loudly, “there was just that minor drawback of him having Lord Voldemort sticking out of the back of his head.”

284. oldal, The Hogwarts High Inquisitor, Bloomsbury, 2003.

+
>!
sztimi53 P

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

“Yes, as I was saying, Potter, Professor Lupin thought you showed a pronounced aptitude for the subject, and obviously for an Auror – ”
“Did you not understand my note, Minerva?” asked Professor Umbridge in honeyed tones, quite forgetting to cough.
“Of course I understood it,” said Professor McGonagall, her teeth clenched so tightly the words came out a little muffled.
“Well, then, I am confused… I’m afraid I don’t quite understand how you can give Mr Potter false hope that – ”
“False hope?” repeated Professor McGonagall, still refusing to look round at Professor Umbridge. “He has achieved high marks in all his Defence Against the Dark Arts tests – ”
“I’m terribly sorry to have to contradict you, Minerva, but as you will see from my note, Harry classes with me – ”
“I should have made my meaning plainer,” said Professor McGonagall, turning at last to look Umbridge directly in the eyes. “He has achieved high marks in all Defence Against the Dark Arts tests set by a competent teacher.”

585. oldal, Careers Advice, Bloomsbury, 2003.

4 hozzászólás
+
>!
Lahara SP

'What are you doing, Potter?' said Snape as coldly as ever, as he strode over to the four of them.
'I'm trying to decide what curse to use on Malfoy, sir' said Harry fiercely.

939. oldal

+
>!
Rosaliacska

“Is it true that you shouted at Professor Umbridge?"
„Yes.”
„You called her a liar?”
„Yes.”
„You told her He Who Must Not Be Named is back?”
„Yes.”
"Have a biscuit, Potter.”

+
>!
sztimi53 P

That’s what they should teach us here, he thought, turning over on to his side, how girls’ brains work… it’d be more useful than Divination, anyway…

408. oldal, The Eye of the Snake, Bloomsbury, 2003.

+
>!
tataijucc

None of the staff but Filch seemed to be stirring themselves to help her [Umbridge]. Indeed, a week after Fred and Georgeʹs departure Harry witnessed Professor McGonagall walking right past Peeves, who was determinedly loosening a crystal chandelier, and could have sworn he heard her tell the poltergeist out of the corner of her mouth, ʹIt unscrews the other way.ʹ

Chapter Thirty


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el