!

Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter 5.) 159 csillagozás

J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Amazon
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Book Depository
1 2 3
Bookline 3.613 Ft-tól
Könyvtár

There is a door at the end of a silent corridor. And it's haunting Harry Potter's dreams. Why else would he be waking in the middle of the night, screaming in terror? Here are just a few things on Harry's mind: – A Defense Against the Dark Arts teacher with a personality like poisoned honey. – A venomous, disgruntled house-elf – Ron as keeper of the Gryffindor Quidditch team – The looming terror of the end-of-term Ordinary Wizarding Level exams . . . and of course, the growing threat of He-Who-Must-Not-Be-Named. In the richest installment yet of J. K. Rowling's seven-part story, Harry Potter is faced with the unreliability of the very government of the magical world and the impotence of the authorities at Hogwarts. Despite this (or perhaps because of it), he finds depth and strength in his friends, beyond what even he knew, boundless loyalty; and unbearable sacrifice. Though thick runs the plot, listeners will race through these tapes and leave Hogwarts, like Harry, wishing only… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

Tartalomjegyzék

>!
Pottermore, 2015
896 oldal · ASIN: B0192CTMXM
>!
Pottermore, 2015
ASIN: B017WO4VQK · Felolvasta: Stephen Fry
>!
Bloomsbury, London, 2015
768 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781408865439

15 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Harry Potter

1409 tag · 4075 karc · Utolsó karc: 2016. május 27., 09:37 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Perselus Piton · Hermione Granger · Sirius Black · Ron Weasley · Harry Potter · Fred Weasley · Albus Dumbledore · George Weasley · Minerva McGalagony · Draco Malfoy · Ginny Weasley · Molly Weasley · Nymphadora Tonks · Rita Vitrol


Hirdetés

Kedvencelte 22

Most olvassa 18

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 66

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
tataijucc 
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Testvéreim az Irodalomban! Sokat törpöltem, vajon mit is írhatnék, végül ezekre a gondolatmorzsákra jutottam:

1. A vörös hajú lányok kapósak.
2. Már régóta tudom, de ez mostantól ofisöl: Weasley is our king!
3. Zseniális, ahogy Stephen Fry játszik a hangjával – igen, ez is hangosban ment.
4. Szeretem Ginny kedvességét és harciasságát.
5. Neville-nek van a legnagyobb szíve.
6. Umbridge – nál gerinctelenebb irodalmi karaktert – az eddigi olvasmányaim alapján – még nem hordott hátán a könyvespolcom.
7. McGalagony for prezident! Kétségtelenül megmcgalagonyizálódtam. (:
8. Az ikrek megérdemlik a Legjobb Irodalmi Ikrek díját.
9. Szabadalmaztatni kellene Magyarországon a self-correcting ink használatát.
10. Szeretnék enni Kondéros kekszet. Jobban mit Csokibékát és Csokipocakot, melyben málnakrém és tejszínhab leledzik.
11. Valószínűleg nem meglepő, de szívesen lennék DS tag.

+1. Az a baj ezzel a résszel, hogy nagyon-nagyon hosszú, még hallgatva is, emiatt egyes részekben vontatottá válik a történet… na meg a kedvenc szereplőim eltávolításáról ne is beszéljünk, szóval a mínusz egy csillag ideális.

38 hozzászólás
+
>!
tees06
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Amikor legelőször olvastam ezt a könyvet, akkor ez tetszett a legkevésbé a sorozatból. Úgy éreztem, hogy nem pörögnek elég gyorsan az események, és a szerző elhúzza az egész történetet. Ehhez képest most imádtam. Időmhöz képest gyorsan haladtam vele, és sokkal izgalmasabbnak éreztem. Mindenképpen jól felépített ez is a többihez hasonlóan, illetve itt látszik először, hogy elkezdtek felnőni a karakterek. Számomra ez egy amolyan nyugodt év az iskolában, Umbridge ellenére is. :)

+
>!
ddani P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

(Már nem emlékszem, egyáltalán miért nem olvastam továb a HP sorozatot a 4-ik kötet után. Mindegy: megvolt az már vagy 10-15 éve, most pedig elővettem újra a Hogswart diákvarázslóit.)
Kalandos, viszonylag összetett cselekmény (spoilert azértse!), a szereplők cseperednek és bonyolodnak. Ami eddig is jól működött (a varázsvilág, ami a valóságunknak épp szórakoztatóan görbe tükre) az most is flottul megy, erősödöt a politikai szál, ahol a Minisztérium mindenféle hazug és bürokraikus manipulációja csöppet sincs távol a minket sújtó körülvevő kormányzati szerepvállalástól, mondjuk még a HP lsztoriban sem kizárólag az oktatás terén – és ez is tetszett.
Pár dologgal nem vagyok megelégedve: Hagrid alig kap jelentőséget a cselekményben azon túl, hogy nagyon ragaszkodnak hozzá, és mindenféle interkulturális okokból neki sem könnyű. Sok a Quiddich, amit én éppúgy nem szívlelek, ahogy a hosszas időhúzós passzusokat az iskolai házifeladatírás gyötrelmeiről. Hosszú könyv ez, és néhol kicsit már túl hosszúnak is tűnt, de leginkább csak ezektől.
Folytatom a következő résszel, végülis már csak két éve van hátra a csapatnak.

1 hozzászólás
+
>!
NannyOgg SP
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Az van, hogy
    – borzalmasan hosszú ez a könyv, de ezt csak az utolsó 100 oldalnál vettem észre.
    – az összes HP szereplő közül Umbridge-et utálom a legjobban. Voldemort semmi ennyi genyasághoz képest.
    – Harry szedhetne valamit a gyenge memóriájára. Elfelejtkezni a) Pitonról és b) a tükörről?? Máris nem történt volna meg a vászonos incidens…
    – én eddig azt hittem, csak az számít félvérnek, akinek egyik szüleje mugli. Most meg már Harry is le lett félvérezve. És egyébként mi van a nagyszüleivel? Tök fiatalok voltak a szülei, amikor Harry született, hogyhogy egy nagyszülője sem él?
    – kicsit beleestem a Weasley ikrekbe, az ciki?

5 hozzászólás
+
>!
Gabye
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

A történet továbbra is zseniális, ahogy Rowling keveri kavarja a kártyáit, ahogy képes elvarázsolni úgy is, hogy már ismerem a történetet..És Stephen Fry továbbra is fantasztikus, ahogy játszik a hangjával..Valamiért az a kedvencem amikor Tonks-ként beszél, de minden karakternek külön sajátos hangot tud kölcsönözni..Brávó.
Viszont itt volt az, hogy kicsit megcsömörlöttem és az agyamra ment Harry. Amikor korábban-akkor még először- olvastam a történetet ez nem tűnt fel, valószínűleg akkor annyira elvarázsolódtam hogy ezen simán átlendültem, de itt és most kellett tartanom pár hónap szünetet, mert legszívesebben felképeltem volna ezt a tökfejet a hősködésével és ahogy idióta módon fejjel megy a falnak nem törődve senkivel és semmivel..
De hogy jót is mondjak, Hermione és Ron továbbra is tompítják Harry idiotizmusát, Umbridge annyira undok, hogy komoly érzelmeket mozgatott meg bennem – klapp klapp és ehem ehem :-))..Örültem, hogy Neville kicsit kibontakozhatott és L.L is érdekes egyéniség..Ginny is kezd előlépni a homályból..és hát mit is mondhatnék még.. „Weasley is our king”!! :-DD

+
>!
dorcika
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Még nagyon a hatása alatt vagyok, nem tudok sokat írni róla. De az biztos, hogy ennél a könyvnél a varázslás, mint olyan már csak háttértényező volt. Inkább a szereplők konfliktusai voltak a középpontban, az Umbridge és Fudge által felépített orwelli mindennapok pedig nagyon is mugliszerűek voltak. Tetszett, de pont a mi világunkkal való hasonlóság miatt nehéz is volt olvasni.

+
>!
sdorottya
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Igazából csak a szokásost tudnám leírni, nagyon élvezem, hogy most eredetiben és kicsit lassabban olvasom a HP könyveket, mert így még szebben kibontakoznak előttem azok a részletek, amik aztán végül szépen alátámasztják a későbbi eseményeket. Ezt a kötetet talán még sosem éreztem ennyire sötétnek és nyomasztónak, és ami meglepett, hogy különösen a közepénél jött elő ez az érzés. Imádom, hogy mindig tud valami újat adni!

+
>!
dorothy_emerald
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Persze, lehet sok mindent írni, hogy túl hosszú, lassan indul be, hogy Harry nyavalygása szörnyen idegesítő, de az igazság az, hogy az utolsó közel 100 oldal alatt, ugyanúgy bőgtem, mint 10 évvel ezelőtt, alig 10 évesen. Így a többi, nem igazán számít.

+
>!
MFKata P
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Az egyik legizgalmasabb kötet és mégis az egyik legszomorúbb. Talán itt érezni először, hogy kezd borongósabb lenni a sorozat…

+
>!
A_albiel
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Ez az első könyv a sorozatból, amit még nem olvastam se magyarul, se sehogy. Érezhetően egy amolyan átvezető/felkészítő rész.
A szereplők kezdenek felnőni, ezt persze leginkább Harryn érezzük, akinek a könyv végére fel kell nőnie. Új szereplőt is megismerhetünk Luna Lovegood személyében, akit még mindig nem tudom, hogy sajnáljak-e vagy hülyének nézzek, de kíváncsi lennék egy átlagos otthoni napjára az apjával. Szerintem érdemes lenne látni. :D
A fél csillag levonás Sirius miatt.


Népszerű idézetek

+
>!
Reelka

ʹWell?ʹ said Professor McGonagall, rounding on him. ʹIs this true?ʹ
ʹIs what true?ʹ Harry asked, rather more aggressively than he had intended. ʹProfessor?ʹ he added, in an attempt to sound more polite.
ʹIs it true that you shouted at Professor Umbridge?ʹ
ʹYes,ʹ said Harry.
ʹYou called her a liar?ʹ
ʹYes.ʹ
ʹYou told her He Who Must Not Be Named is back?ʹ
ʹYes.ʹ
Professor McGonagall sat down behind her desk, watching Harry closely. Then she said, ʹHave a biscuit, Potter.ʹ

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Harry Potter · Minerva McGalagony
+
>!
Rosaliacska

“Is it true that you shouted at Professor Umbridge?"
„Yes.”
„You called her a liar?”
„Yes.”
„You told her He Who Must Not Be Named is back?”
„Yes.”
"Have a biscuit, Potter.”

+
>!
csend_zenésze

A slightly stunned silence greeted the end of this speech, then Ron said, “One person can’t feel all that at once, they’d explode.”
“Just because you’ve got the emotional range of a teaspoon doesn’t mean we all have,” said Hermione nastily picking up her quill again.

349. oldal, The Eye of the Snake

+
>!
Bogas 

But Dumbledore says he doesn't care what they do as long as they don't take him off the Chocolate Frog Cards…

The Order of the Phoenix

+
>!
sztimi53 P

That’s what they should teach us here, he thought, turning over on to his side, how girls’ brains work… it’d be more useful than Divination, anyway…

408. oldal, The Eye of the Snake, Bloomsbury, 2003.

+
>!
Lahara SP

'What are you doing, Potter?' said Snape as coldly as ever, as he strode over to the four of them.
'I'm trying to decide what curse to use on Malfoy, sir' said Harry fiercely.

939. oldal

+
>!
Ashtray_Heart

– I was never a prefect myself – said Tonks. (…) – My Head of House said I lacked certain necessary qualities.
– Like what? – said Ginny.
– Like the ability to behave myself – said Tonks.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ginny Weasley · Nymphadora Tonks
+
>!
NannyOgg SP

„I have already told you,” said Snape smoothly, "that I have no further stocks of Veritaserum. Unless you wish to poison Potter--and I assure you I would have the greatest sympathy with you if you did--I cannot help you.

656. oldal, Out of the Fire (Raincoast Books, Vancouver, 2003)

Kapcsolódó szócikkek: Perselus Piton
+
>!
Ashtray_Heart

For heaven's sake, act more like a dog, Sirius!

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Molly Weasley · Sirius Black
+
>!
tataijucc

None of the staff but Filch seemed to be stirring themselves to help her [Umbridge]. Indeed, a week after Fred and Georgeʹs departure Harry witnessed Professor McGonagall walking right past Peeves, who was determinedly loosening a crystal chandelier, and could have sworn he heard her tell the poltergeist out of the corner of her mouth, ʹIt unscrews the other way.ʹ

Chapter Thirty


A sorozat következő kötete

Harry Potter sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Cassandra Clare: City of Bones
J. K. 롤링: 해리포터: 마법사의 돌. 1
J. K. 롤링: 해리포터: 마법사의 돌. 2
J. K. ローリング: ハリー・ポッターと賢者の石 (Harry Potter to kenja no ishi)
Natalie Whipple: House of Ivy & Sorrow
Kelley Armstrong: The Reckoning
Claudia Gray: The First Midnight Spell
E. Van Lowe: Boyfriend From Hell
Susan Dennard: Truthwitch