Kísértés Rt. 163 csillagozás

Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.

Az Új Lenyomat és a Magyar Író Akadémia szépirodalmi pályázatának különdíjas regénye

Mit tehet egy sikeres bérgyilkosnő, ha egy amúgy is fárasztó nap után hat dekoratív munkatársa kíséretében megjelenik a lakásában az ördög?

Esetleg a másik oldalára fordul és alszik tovább, erősen győzködve magát, hogy csak képzelődött.

Sajnálatos módon Serene Nightingale ennyivel nem intézheti el a Pokol pofátlan, narcisztikus és mellesleg igen jóképű Nagyurát. Lucifer ugyanis nem merő szórakozásból keresi fel éjnek évadján: Serene lelkéért verseny folyik közte és a mindenható Anyaúristen, Pandora között. Ha a Teremtő nyer, a világ fele megszabadul a gonosztól. Ha Lucifer, akkor a démonúr a száműzetése óta először térhet vissza legálisan a Mennybe.

A tét tehát nagy, ám talán nem meglepő, hogy Miss Nightingale hócipője két perc alatt tele lesz a túlvilági cirkusszal. Vissza akarja kapni az eddigi életét: egyetemre akar járni, a bátyját bosszantani, és tovább ölni…(tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

Főnix Könyvműhely, Debrecen, 2011
394 oldal · ISBN: 9789637051319 · Illusztrálta: Imre Viktória Anna

Lucifer · Serene Nightingale · Anachel · Maara · Melpomené · Nathanael · Orifiel · Pandora · Vincent Nightingale

pokol

Elcserélhető
Anitaaa könyve
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Furaha könyve

Amadea

Hát lehet nem imádni egy történetet, amelyben az ördög virágos kötényben palacsintát süt a konyhában és tízórait csomagol az egyetemre, a múzsák skótkockás szoknyában díszelgő démonlányok, és a Halál megdézsmálja a keksztartalékunkat?
Testet ennek a regénynek, különben mindenki megy a tartályba!:D
(Bővebben majd a linkeknél.)

Algernon ×+SP

Szkeptikus voltam, mint minden molyos szerzővel szemben. És az első pár oldal után elmúlt a félelmem.
Szeretem a Teremtéstörténeteket, az angyalokat, és a démonokat, a szó nem újhullámos értelmében. vámpírok, vérfarkasok viszont mehetnek a kukába Egy fantasyban természetesen. Nem is kellett csalódnom.
Gördülékeny, számomra különösen tetsző, többszörösen összetett mondatok, és végig egy mosoly az arcomon. Nem lehet nem szeretni. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, nagy adagokban nem tudtam fogyasztani, ennek okát azonban nem sikerült megfejtenem.
Jól esett bolyongani ebben a világban.
Ha pedig mindennek a végén Pokolra jutok, és Lucifer ott vár rám, már most rohanok megváltani a „csak a Kárhozatba” szóló jegyemet, retúr nélkül :)

brena

Nekem kicsit tömény volt,ezért kisebb nagyobb szünetekkel olvastam,így tudtam befejezni.
Érdekes ötletek,sok vicces rész,szófordulat,sokszor felnevettem.Lucifer volt a legjobb:)A biciklizős rész is:))))Annyira szemem előtt volt:))
És a borító,és a benne lévő rajzok fergetegesek:)))
Bámulatos, hogy egyesekben micsoda történetek vannak:))
Gratulálok!
@Leoni köszi, hogy elolvashattam:)

Jean

Nevettem, sírtam, minden betűjét imádtam! Egy újabb kedvenccel bővült a könyvtáram. A karaktereket imádtam (na jó, Metatront nem), a névválasztás zseniális! Ennyit, könyv olvasása közben, még nem ültem Wikipédia előtt :D A rajzok pedig csodálatosak!

@Serene, köszönöm az élményt! Nagyon várom a következő könyved! :)

Most láttam, hogy augusztus 10-én van a szülinapod!! Nekem 11-én :D

kellyolvas P

Lehengerlően szórakoztató. Lucifer, imádtalak.
Minden oldalra jutott egy-egy poén, rég rötyögtem ennyit könyvön. Gratulálok a szerzőnek, nálam nyert egy ötöst.

Birdie

Kár, hogy Madách nem erre az elméletre építette fel Az ember tragédiáját. Sokkal lelkesebb lettem volna, mikor kihúztam szóbeli érettségin a tételét. Nem fintorogtam volna.

Imádtam!

Később, bővebben: Lassan haladtam vele, ami nem a könyv hibája, hanem a lustaságomé. Az alaptémáért, nem vagyok oda, aki ismer, az tudja, hogy milyen ateista lélek vagyok. Remélem azért ez még bocsátható bűn és nem kerülök a tartályba :( :)
Ez a regény elsősorban egyedi. Az egész történet nagyon eredeti, nem hiszem, hogy egyáltalán valaha megjelent ehhez hasonló. Be kell vallanom, abban a pillanatban, hogy kiderült, hogy Isten egy nő… megvett a sztori. Én elhittem, hogy a világ így működik és azt hiszem ez a legfontosabb, hogy ne csak élvezze az olvasó a könyvet, hanem benne is éljen, adjon neki egy élményt. Ezért szerettük a Harry Pottert is, mert benne éltünk.
Az is nagyon tetszett, hogy nem igazán volt főszereplő, hanem sok fontos szereplő volt, akiknek mind-mind gyönyörűen kidolgozott a személyisége. Ez nagyon jó, mert így mindenki megtalálja a saját kedvencét. Az én kedvencem a kedves Anyaúristen, Pandora volt, meg is mondom, miért: egyszerűen mert ő volt az, akivel teljesen azonosulni tudtam.
A vége zseniális volt, elképesztő, ahogyan a szálak keverve voltak, soha nem lehetett tudni, hogy mi történik a következő pillanatban. Azta'. A nyelvezete is említést érdemel, mert gördülékeny, frappáns, eredeti, szóval nem egyszer tettem fel a kérdést, hogy úristen, hogy tud valaki ilyen könyvet írni? Úristen, ha ez a könyv külföldön jelent volna meg, az írónő már világhírű lenne, Cassandra Clare ehhez képest… na, az. Pedig szeretem Cassandát is.

Szerettem a szép betűtípusával, az illusztrációival, az összes karakterével, minden mondatával, poénjával, fordulatával, szavával (és az első oldalon lévő dedikálással <3) együtt.

Natsu

Döbbenetesen jó alaphelyzet, izgalmas cselekmény, imádnivaló, olykor szívdöglesztő, máskor esetlen, vagy éppenséggel humoros, élethű karakterekkel, egy kis mitológia angyalokkal, démonokkal, múzsákkal, Luciferrel, Pandával, romantikával, mindez Londonba helyezve, ráadásul még kis rajzokkal is megspékelve..
Hát kell ennél több, hogy ne imádjam még jobban ezt a történetet? :)

Úgyhogy ezúttal is köszönöm szépen @Serene, hogy egy ilyen színvonalas könyvet olvashattam! :)

Vicky3

Nagyon, nagyon tetszett:)
A három főkolompost – Maarát, Pandoát és Lucifert – nagyon imádtam, a karakterük nagyon kidolgozott és sok rétegű volt. Egyik se volt csak rossz vagy csak jó attól függetlenül, hogy Pandora az Isten, Lucifer az Ördög Maara meg maga a Halál. Ami pedig a legjobban tetszett az egyértelműen a világfelépítés volt, ahogy a bibliai elemeket beleszőtte ebbe az új világba, felfogásba az író.
A naiv, együgyű angyalokat ugyanúgy szerettem, mint a cselszövő szukkubuszokat.
A könyv másik erőssége egyértelműen a humora volt. rengeteget nevettem olvasás közben, – az egyik kedvenc részem az volt, mikor Lucifer kiskötényben reggelit készített Serenének – és az egész történet megfogalmazása vicces volt.
Ami viszont idegesített és ami miatt ilyen lassan haladtam vele, valamint a fél csillagot is levontam az a főhősnőnk. Hmm….igazából annyira nem is idegesített volna – egyes irracionális döntését leszámítva, amikor úgy viselkedett, mint egy agyatlan liba – ha nem több mint 50 áldozattal rendelkező bérgyilkosnő. Úgy értem le volt írva, hogy az de ennyi…a viselkedéséből végig nem ez jött le. Én nem tudtam elképzelni, hogy megöl valakit, pedig ez le is volt írva Jillian esetében. Ez sokat levett az olvasás élményéből és ezért félre is kellett raknom egy időre a könyvet.
Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom és tényleg le a kalappal @Serene előtt:)
U.i: az illusztrálás nagyon tetszett:)

bozs P

Most megtalált egy olyan könyv, ami nem a mi családunk életéhez íródott. Erre a könyvre jobban oda kellett figyelnem, mert hirtelen jelent meg sok szereplő és mindig valami újabb a mennyből vagy éppen a pokolból. Ehhez nem volt jó a három percenként kiabáló gyerekeim: „Anya, segíts a leckében” "Anya, mi lesz a vacsora?" „Anya, ülj le mellém.” "Anya, figyelj egy picit." Éjszaka az ágyban pedig gyorsan sikerült ráborulnom a lapokra.
Mikor elolvastam az első sort, már beleszerettem. Nem tudom miért, de a Nightingale nevet annyira jól esett/esik kimondani. (ez valami zavar lehet nálam!?) Amikor pedig kiderült, hogy az Isten egy nő, na ott megvett a könyv :)
A fél csillagot azért vontam le, mert nem kedvemre való a könyv vége.
Jaj, jaj a rajzokat majdnem kifelejtettem – 10 csillagosak!!

Liliane_Evans

Hát nagyon akartam szeretni ezt a regényt, úgy álltam hozzá hogy szeretni fogom és szerettem is csak hát néhány vonás nem tetszett, ezért 4 csillag.

Nagyon érzékeny vagyok a vallási témára, már a Lázadónál is az angyalokkal volt probléma, ezek szerint nem adok egy centit sem az angyalokról szóló elképzeléseimből. Nem tetszett az irónia és hogy egy kicsit nevetségesek voltak. Biztos hogy nem az írónő hibája mert értem, hogy az angyalok naivak és így jönnek a vicces szituációk, de a „sötét" oldal végig szimpatikusabb volt, mint a „jó" oldal. :)
Serene sem volt szimpatikus.

Akkor jöjjön a jó oldal is:
Amiben elbukhatott volna, nem bukott el. Végig hű maradt a bibliai szellemiséghez és nagyon jól átcsavarta az alapot. Spoilerek nélkül nem írhatok többet.
Az is jól „átjött" hogy a határok nem különülnek el teljesen jó és rossz kategóriára, mindkettő ott van a másikban is.
Sikerült megnevettetni, ami nagy szó.

Szóval összességében úgy látszódnak a jó dolgok vannak kisebbségben, de ez nem így van, ezért 4 csillag. Kíváncsi vagyok Az őrült hold alattra is. :)

NoemiSmile

– Az a helyzet, hogy én vagyok az apád. – Később ez a mondatom igen nagy népszerűségnek örvendett. Ha ezt előre tudom, komolyan levédetem.

papirzsepi

– Nos, én… végtelenül örvendek – nyögte ki sután. – Ezek szerint te biztosan tudsz nekem segíteni.
– Miben is? – érdeklődött a nő elhűlve.
– Egy kárhozott lelket szeretnék elvitelre. – Anachel az élethez legszükségesebb mondatokat a gyorséttermekben tanulta. – De nem kérek mellé sült krumplit.

Sister P

… A macskának ugyanis meggyőződése volt, hogy a világon mindenki az életére akar törni. Általában hosszú órákat áldozott különféle összeesküvés-elméletek gyártására, ingatag lábakon álló összefüggéseket képzelt mindenhová, továbbá egy házikedvenc testébe kényszerített felsőbbrendű faj képviselőjének tartotta magát. Mindebből Serene csak annyit vett észre, hogy Amadeus szokatlanul sok időt tölt maga elé bámulással és ámokfutással.

10. oldal, Első fejezet

Aprile

Szóval maga lenne az a bizonyos ördög. – vonta fel a szemöldökét a pap. – Egészen újszerű külsőt talált ki magának és a kontaktlencse is meggyőző, de a hajviseletét kissé túlzónak találom. Azonkívül még alacsonyabb is nálam. Remélem, nem frusztrálja.

Kapcsolódó szócikkek: Lucifer
Sister P

– Tehát… az ördög – ismételte meg elbizonytalanodva.
– Mint ahogy azt már legalább háromszor kifejtettem, Miss Nightingale, igen, Lucifer vagyok, a Pokol démonura – dörzsölte halántékát fáradtan a vörös kabátos férfi. – Legközelebb hozok egy táblát, és felírom rá hat nyelven a nevem.
– Tábla a Főnöknek – jegyzetelt a háttérben a szemüveges Kleio.

14. oldal, Első fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lucifer
chibizso

Az ember lánya azt gondolná, egy férfi kezes báránnyá válik, ha olyan kegyben részesül, hogy a kanapéról a franciaágy egyik oldalára költözhet, erre tessék: pofátlanabb, mint valaha.

Röfipingvin MP

A könyvek raktárában állt, ahol Lucifer az ősidőktől kezdve összegyűjtött írásos dokumentumokat tárolta. Hiába tartotta gyengének az embereket, úgy bújta a könyveiket, akár egy betegesen aggódó apa a lánya naplóját. Meg akarta érteni leszármazottai gondolkodásmódját, és ennek céljából sikerült egy hiánytalan könyvtárat összeállítania, amelynek láttán bármelyik történész, régész vagy íráskutató sírva fakadt volna a gyönyörűségtől. A könyvtárosokról nem is beszélve.

137. oldal 5. bek.

Aprile

A saját szemeddel láttad, hány könnycseppé változik egyetlen pisztolygolyó.

chibizso

Theo egy egyszerű fekete reverendát viselt. Haja öntörvényű tincsekben hullott a vállára, arcán jó szándékú mosoly ült. Ahogy így állt előtte, Serene biztosra vette: megtörtént már, hogy egy esküvőt azért kellett lemondani, mert a menyasszony inkább a papot választotta volna a vőlegény helyett.