Figyelj oda jobban! – A koncentrálóképesség zavarai és a fejlesztés lehetőségei 1 csillagozás

Helmuth Veyhreter: Figyelj oda jobban! – A koncentrálóképesség zavarai és a fejlesztés lehetőségei

Dr . Helmut Weyhreter sok éve pszichológusként dolgozik az Ulmi Egyetemi Klinika pszichológiai tanácsadójában. Különösen tanulási és iskolai teljesítményekkel kapcsolatos problémákkal küzdő gyermekekkel és azok családjával foglalkozik. Könyvében rávilágít a kisebb-nagyobb koncentrációs zavarok okaira, és segítséget nyújt a probléma leküzdéséhez.
Az iskolai sikerek alapja a képesség a koncentrált munkára. Önök akkor tudják gyermekeiket ennek kialakításában segíteni, ha
� pontosan tudják, melyek azok a tényezők, amelyek a koncentrálást elősegítik, illetve akadályozzák
� gyermekeik eredményesség-motivációját megerősítik; – megteremtik a családban a megfelelő munkakörülményeket
� a gyerekeket hatékony munkatechnikákkal ismertetik meg
� játékokkal, edzésprogramokkal és más intézkedésekkel segítik.
Gyermekük mindezt sikeresebb tanulással, jobb eredményekkel fogja Önöknek meghálálni.

Folyóvíz

Szülőknek szóló, színvonalas, mégis érthető könyv. Világossá válik belőle, ahogy a koncentrálóképességet nem gyógyszerekkel meg pszichológussal, hanem szülői odafigyeléssel és sokféle, látszólag oda nem tartozó tevékenységgel lehet fejleszteni. Minden szülőnek ajánlom, mert a koncentrálóképesség fejlesztése minden gyerekre ráfér, és ebből a képességből később nagyon sokat profitálhatnak.