!

A szökevény (Florida 1.) 22 csillagozás

Heather Graham: A szökevény
Bookline · 3.465 Ft –40% 2.079 Ft
Könyvtár

Tara Bent, akit olyan bűnténnyel vádolnak, amit nem követett el, az életéért menekül. Miután sikerül leráznia üldözőjét, New Orleansban találkozik a gyönyörű felesége halálát még mindig gyászoló özveggyel, Jarrett McKenzie-vel.
Jarrettet, aki szeminol indián féltestvére iránti hűsége és saját fehér életformája között vívódik, vonzza a lány sebezhetősége, és azt reméli, hogy talán ő betöltheti az életében keletkezett űrt.
Tara a szeminoloktól való félelme ellenére elkíséri Jarrettet a floridai mocsarak, és erdők mélyén meghúzódó otthonába, sőt később félelmét és gyűlöletét leküzdve férje mellé áll, amikor az szembeszegül a floridai indiánokat kegyetlenül üldöző Jackson elnök embereivel. És egy váratlan pillanatban Tarát utoléri a múltja, és úgy tűnik, hogy szétrombolja kibontakozó, de még törékeny szerelmi kapcsolatukat.

Eredeti cím: Runaway

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Hajja és fiai, Debrecen, 2013
352 oldal · ISBN: 9789638540454
>!
Hajja és fiai, Debrecen, 1996
350 oldal · ISBN: 9638540451 · Fordította: Szaffkó Péter

Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 2

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
goldfish
Heather Graham: A szökevény

Szinte utolsóként olvastam a sorozatból:) Éppen ezért nem kap 5 csillagot. Nagyon szeretem Heather Graham könyveit, különösen a Florida sorozatot, viszont érezhető ezen a könyvön, hogy még nincs úgy kiforrva az írónő stílusa, mint s többi részben. Szokás szerint sokat olvashatunk Florida történetéről, az ott érő indiánokról, ami engem mindig is magával ragadott.

+
>!
camylla
Heather Graham: A szökevény

Voltak benne részek, amiket nemes egyszerűséggel átugrottam, mert temérdek sok volt egy bekezdésben az idegen név, helyszín, évszám, cselekmény a múltban és a jelenben, illetve sosem tudtam követni, hogy most akkor kinek, mi a titulusa és a hovatartozása. (Persze, miután reflexszerűen ellapoztam ezeket, így később nem zavartak.)
Mindent egybevetve jó volt, de szerintem a végét összecsapta az írónő. Meg volt az a bizonyos „téli hangulatom” olvasás közben de maradandó élményt nem okozott.


Népszerű idézetek

+
>!
Zeraphic

A virágok még télen is bőségesen beborították a széles verandát és körbe az egész házat. Az épülettől messze balra látta a végtelen földeket, és úgy tűnt, hogy mindegyiknek más a színe, mintha különféle növények nőnének rajtuk. Egyszerűen csodálatos volt, és Tara azon kapta magát, hogy egyre csak bámul, azon tűnődve, hogy hogy lehet itt ez a ház, egy olyan területen, amelyik eddig csak mocsár és őserdő volt.
– Cimarron – mondta Jarrett, aki hirtelen Tara mellett termett.
– Cimarron?
– Így hívjuk.
– Cimarron – mormogta Tara, többször is elismételve a nevet, ízlelgette a szájában, és olyan szépnek találta, mint magát a házat. Aztán eszébe jutott, hogy egyszer Jarrett elmondta neki, hogy ez egy spanyol szó, ami azt jelenti, hogy renegát vagy szökevény.

8.fejezet


A sorozat következő kötete

Florida sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julie Garwood: Az oroszlán asszonya
Catherine Anderson: Csak egy érintés
Catherine Ryan Hyde: Walk Me Home
Zane Grey: Úri bandita és városi leány
Sandra Brown: Lassú izzás
Barbara Delinsky: Indián nyár
Serge Golon – Anne Golon: Angélique megkísértése
Sandra Brown: Vonzerő
Sandra Brown: A túsz
Maggie O'Brian: Indián nyár