!

Andersen mesék 38 csillagozás

Hans Christian Andersen: Andersen mesék Hans Christian Andersen: Andersen mesék Hans Christian Andersen: Andersen mesék Hans Christian Andersen: Andersen mesék Hans Christian Andersen: Andersen mesék Hans Christian Andersen: Andersen mesék Hans Christian Andersen: Andersen mesék
Könyvtár

Válogatásunk az összegyűjtött mesék bő egynegyedét tartalmazza a leghíresebbektől kezdve a feledésszámba menő ismeretlenekig, így rávilágít a dán meseköltő világirodalmi jelentőségére. Andersen tágan értelmezte a mese műfaját, kutatta a benne rejlő lehetőségeket, és rájött, hogy a meséken keresztül minden elmondható az emberi lélekről gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Meséi nem egyformák: igaz, hogy mindegyikre erősen rányomja bélyegét a költő senki máséval össze nem téveszthető személyisége, ám mindegyik más-más ötletre épül, mindegyiknek más az előadásmódja, így mindenki találhat magának újabb kedvenceket a régiek mellé. Mesekönyvünk legnagyobb szenzációja, hogy a fordítás dán nyelvből készült, melyre Magyarországon korábban soha nem volt példa. Kiadónk ezzel a különleges mesekönyvvel szeretné emlékezetessé tenni Andersen születésének 200. évfordulóját.


Hirdetés

Kedvencelte 6

Most olvassa 4

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

+
>!
Algernon ×+SP
Hans Christian Andersen: Andersen mesék

Nosztalgiázom, még mindig gyerek vagyok :) Egyik kedvenc mesekönyvem, ha majd édesanya leszek, ebből fogok neki felolvasni esténként, abból a példányból, amiből édesanyám is felolvasott nekem (És aminek némely meséjét számtalan változatban ismerem, édesapám jóvoltából, mivel sosem volt hajlandó olvasni a mesét, csak néhány sorát, és improvizált :)
A mesék nemcsak azt mondják el, hogy sárkányok léteznek, hanem azt is, hogy le is lehet győzni őket.
Andersen szerint pedig:
Az élet a leggyönyörűbb mese a világon – s mi a részesei vagyunk

+
>!
szuzii
Hans Christian Andersen: Andersen mesék

Örök darab. Anyu mesekönyve volt. 1960 jelent meg. Én is ebből kaptam mesét….Gyönyörű képek vannak benne és nagyszerű mesék.

+
>!
Lahara SP
Hans Christian Andersen: Andersen mesék

Nem is tudom, tetszettek, igen. Antikváriumban vettem, igen. És a ismertebb meséi vannak benne, igen. Eredetileg azért vettem meg, hogy megismerjek más meséit is, ólomkatonán, kiskacsán, hóemberen túl.

+
>!
Fapicula
Hans Christian Andersen: Andersen mesék

Gyermekkoromban is el tudtam érzékenyülni a meséin. Ha felnőtt fejjel találkozom először ezekkel a történetekkel, nem biztos, hogy a szomorúakat is olvasnám gyermeknek, de szerencsére nem így történt.

+
>!
tasiorsi
Hans Christian Andersen: Andersen mesék

Aranyos kötet, aranyos illusztrációkkal.
A tizenketten a postakocsin a kedvencem belőle. :)

+
>!
rencsus92
Hans Christian Andersen: Andersen mesék

Nagyon szép mesék vannak benne. Ha egyszer lesz gyermekem biztosan fogok neki olvasni belőle!

++
>!
Klaudia_Kispál
Hans Christian Andersen: Andersen mesék

Három mese van benne: A kiskondás, A tűzszerszám, és a Tizenketten a postakocsin. Gyerekfejjel az utolsót sosem értettem így azt nagyon ritkán olvastam. De most már értem ki volt az a tizenkettő aki a postakocsin utazott :)


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is