!

A rút kiskacsa 55 csillagozás

Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Andersen mindenekelőtt meseíró. Aki a nevét hallja, annak azonnal valamelyik közismert meséje jut az eszébe. A rút kiskacsa meséjét nincs olyan kis gyermek vagy felnőtt, aki ne ismerné. Történt egyszer, hogy a hattyúk királynéjának elveszett a tojása, s hogy-hogy nem egy baromfiudvarban, Háp asszony farmján találta magát. Kacsamama ugyanolyan szeretettel ápolta, melengette ezt a tojást is, mint a többi kicsinyét. A legszebb tojásból kelt ki az utolsó kis újszülött, aki bizony nem úgy nézett ki, mint a kishúgai. Állandóan azt csivitelte magában, hogy „kacsa vagyok, kacsa vagyok”. Az udvar és az ól apraja-nagyja elnevezte rút kiskacsának. Háp asszony úgy döntött, hogy a lánykacsák maradhatnak az udvarban, de a rút kiskacsának mennie kell. Magányosan vándorolt a világban, s mindenki kinevette. A rút kiskacsa arról ábrándozott, hogy egyszer majd úgy fog repülni, mint a fehér hattyúk, s ő lesz majd a madarak hercege.

Eredeti mű: Hans Christian Andersen: Den grimme Ælling


Hirdetés

Kedvencelte 2

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Merielle
Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa

Ettől a mesétől mindig olyan szomorú lettem kiskoromban, de imádom Andersen meséit, az ÖSSZESET, csak azt sajnáltam, hogy ilyen rövid volt…de akkor is nagyon szeretem. :) Olyan szomorú és egyben tanulságos is, szerintem kiskorában egy gyereknek mindenképpen fel kell olvasni. Én sokat éreztem azt gyerekként, hogy egy kis rút kiskacsa vagyok (főleg ha a suliban valaki valami rosszat mondott), de már csak várom, hogy hattyú legyek én is.
Nem maradhat ki senki olvasmányai közül. A tökéletes leírása annak, hogy belül mindenki szép.

10 hozzászólás
+
>!
PuPilla
Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa

Abban a nagy formátumban volt meg amit kedvenceltem. Mint egy lepedő, akkora volt, mikor kicsi voltam. Jó volt mögé bújni, bírkózni vele, olvasni. :) Egyébként a mese maga nem a legkedvencebb nekem.

2 hozzászólás
+
>!
danaida 
Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa

Kedvenc mesekönyv, imádom Andersent, még akkor is (vagy talán éppen azért), mert mindegyik mese olyan szomorú.

++
>!
Chuti
Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa

Egy újabb csodálatosan illusztrált mesefüzet egy nagyon megható történethez.
Tökéletes összhang! :)
Ezt is felkutatom a padlásunkon. :D

++
>!
lattimore
Hans Christian Andersen: A rút kiskacsa

Ez az egyik legkedvesebb mese amit szeretek. Nem csak gyerekeknek való. Tanulságos, megható kis történet. 5 csillagot kap.

+++

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is