95. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Agatha Christie krimikalauz 10 csillagozás

Hadnagy Róbert – Molnár Gabriella: Agatha Christie krimikalauzHadnagy Róbert – Molnár Gabriella: Agatha Christie krimikalauz

A Christie-krimikedvelők kézikönyvének szánt kötet vázát Agatha Christie összes bűnügyi tárgyú regényének és novellájának ismertetése alkotja, amelyekben az adott mű megjelenésére vonatkozó információk mellett a tartalom beharangozó leírása, különféle érdekességek (címmagyarázat, a keletkezés körülményei, kétnyelvű irodalmi idézetek, kritikák stb.) és a szereplőknek az írónő érzékletes jellemzéseivel megtoldott bemutatása található. Az Agatha Chrisite-krimikalauz egyedülálló a maga nemében: átfogóan és részletesen tárja elénk „a krimi királynőjé"-nek munkásságát, kinek a „Mégis mi célból írta könyveit?" magvas kérdésre adott válaszát – „Csak szórakoztatni akartam…" – a szerzők igyekeztek szem előtt tartani. Átdolgozott kiadás, az új fordításokat és filmváltozatokat figyelembevéve.

Európa, Budapest, 2011
Európa, Budapest, 2004

PuPilla P

Túlzás, hogy olvastam, hiszen kézikönyv/lexikonszerű a könyv, de sokat forgattam, és szerettem bböngészni. Totálisan spoilermentes. És óriási :D

encus625 P

Nekem alapmű ez a könyv. A régi és az új kiadás is megvan, és örülök neki, hogy a szerzők jól átdolgozták az első kiadást. AC rajongóknak kötelező darab!