2. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
3. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Kardok vihara (A tűz és jég dala 3.) 1248 csillagozás

George R. R. Martin: Kardok vihara George R. R. Martin: Kardok vihara
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ritkán született még olyan történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét és szívét, olyan lebilincselő mese, mint George R. R. Martin hatalmas fantasy-sorozata. A Trónok harcában megismertünk egy ősi királyságot, amelyet könyörtelen férfiak és nők hatalomvágya marcangolt. A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig a birodalmon a háború, a mágia és az őrület. Most pedig, ahogy a hatalomért folytatott embertelen küzdelem viharos tetőpontjához közeledik, a megtépázott és megosztott királyság kénytelen szembenézni legszörnyűbb ellenségével, egy ellenséggel, amely a síron túlról érkezik…
A hatalomért versengő öt király közül egy halott, egy pedig meggyengült, a harcok mégis változatlan hevességgel tombolnak. Szövetségek születnek és hullanak szét. A Vastrónuson a Lannister-házból való Joffrey, a Hét Királyság ingatag uralkodója ül. Legengesztelhetetlenebb ellenfele, a legyőzött és megalázott Lord Stannis egy féltékeny boszorkány hálójába… (tovább)

Eredeti mű: George R. R. Martin: A Storm of Swords

Eredeti megjelenés éve: 2000

Kapcsolódó zóna

!

A tűz és jég dala (tvsorozat)

647 tag · 1120 karc · Utolsó karc: 2015. november 25., 18:03


Enciklopédia 73

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Havas Jon · Arya Stark · Daenerys Targaryen · Jaime Lannister · Eddard Stark · Robb Stark · Petyr Baelish (Kisujj) · Bran Stark · Tarth-i Brienne · Sandor Clegane · Sansa Stark · Hodor · Samwell Tarly · Jorah Mormont · Bronn · Cersei Lannister · Catelyn Stark · Oberyn Martell · Tywin Lannister · Aemon mester · Ygritte · Jojen Reed · Margaery Tyrell · Barristan Selmy · Gendry · Loras Tyrell · Davos · Öreg Nan · Joffrey Baratheon · Bánatos Edd · Eddison Tollett · Lady Olenna · Luwin mester · Stannis Baratheon · Meera Reed · Melisandre · Drogon · Edmure Tully · Óriásvész Tormund · Jon Umber · Mance Rayder · Missandei · Pycelle nagymester · Jeyne Westerling · Lady Alerie · Meleg Pite


Hirdetés

Kedvencelte 505

Most olvassa 195

Várólistára tette 312

Kívánságlistára tette 349

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
3.000 Ft ★★★★★ Eladó
ElinorA könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
3.000 Ft ★★★★★ Eladó
kaede könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
3.500 Ft ★★★★★ Eladó
Riccah könyve George R. R. Martin: Kardok vihara

Kiemelt értékelések

+
>!
csillagka P

A tűz és jég dala ciklus legtöbbre értékelt darabja, nem véletlenül.
A második és harmadik rész között megnéztem a filmsorozatot ( azaz csak nem tudtam abbahagyni) ezért az alap cselekmény ismert volt. Ettől függetlenül annyi apró részlet marad ki vagy változott meg, hogy nagyon sokszor inkább csak egy jegyzetnek éreztem a filmet a könyvhöz képest.
Kedvencem a törpe akinek a sorsán megint tudtam könnyezni, ez eddig más szereplőnek nem sikerül elérnie (kedvelem a hatalmas oroszlánt) és Kisujj aki igaz a végére nem csak pozitív szerepben tetszeleg, de nagyon tudom értékelni a furmányos gondolkozását.
Rengeteg részlet került a helyére, múltról, jövőről, vallásról és politikáról, végre átfogó elemzéseket kaptunk a Hét történelméből. Egy-egy félmondattal olyan drámák csirája lett elvetve, hogy csak nézek:) nem lesz elég három könyv ezek feloldására.
Szépen lassan egymáshoz csiszolódtunk, még nem lángolok annyira mint a Gyűrűk iránti, de kezd hasonlítani a szerelem.
Nagyon élvezetes rész volt :)

4 hozzászólás
+
>!
Orsi041000

A Trónok harca különlegessége, egyedisége miatt ragadott magával, a Királyok csatája szövevényes cselekménye, izgalmas történetvezetése miatt tetszett, a Kardok viharát pedig megkapó, bonyolult, kicsit komor mivolta miatt imádom.
Még mindig annyira csodálom Martint azért, hogy ennyi szálat össze tud egyeztetni, és hogy kiismeri magát a sok szereplő között. A kedvenc szereplőim továbbra is Tyrion, Arya és Jon, és hatalmas meglepetésemre még Jaimet is megkedveltem. A karakterfejlődések folyamatosak minden kötetben, de szerintem ez eddig az a könyv ahol a legtöbb pálfordulás van. Tyrion továbbra is humoros szereplő, de megmutatkozott egy kedves és egy vad oldala is, és a végére különös fordulatot vett a személyisége. Hogy ez jó-e vagy rossz, még elválik. A másik mint említettem érdekes új szemszög Jaime volt, aki lassanként mintha egy szempontból jobb emberré válna. Pont a szenvedései kovácsolják jobbá, ha mondhatom így. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele meg Briennel. Arya, Arya….Őszintén? Ennél messzebb már nem is lehet egy ártatlan 11 évestől. De éppen ez a jó benne, olyan makacs, erős. Catelynt továbbra sem szeretem, sőt itt olyan tesze-tosza volt. Bran fejezeteit untam. Davos kicsit Nedre emlékeztet, ő is becsületes és őszinte, és valószínűleg ebbe is fog belebukni. Jon. IMÁDOM őt:) Daenerys pedig *sóhajt* komplikált. Van, hogy szeretem, van, hogy nem.
Szóval kedves Martin bácsi, kérjük gyorsan a 6. és 7. könyvet is, és (bocsánat hogy ilyet írok de..) ne tessék meghalni, mert még a koporsóból is kirángatom, hogy fejezze be ezt a lehengerlő sorozatot.

+
>!
vicomte MP

A sorozat eddigi csúcspontja.
Ha az előző kötet a büszkeségről és a gőgről szólt, ez a könyv sokkal inkább igazolja azt, amit Cersei Királyok csatájában mond Sansának:
„ A szeretet méreg. Nagyon édes méreg, az igaz, de attól még ugyanúgy végez veled.”
A Kardok viharában ezt a tételt bizonyítja olyan sokszorosan, és olyan keményen Martin, hogy az olvasónak néha kedve támad falhoz csapni a könyvet.
Persze abban, hogy kit mi pusztít el, vannak különbségek: akad akit a szerelem, van olyan, akit a szeretet hiánya, és olyan is, akit a szeret illúziója.
S hogy az jár-e jobban, az aki ténylegesen belehal a dologban, vagy aki csak megnyomorodik ettől a érzéstől? Nem biztos, hogy a túlélők, bár nekik legalább még esélyük van a valódi boldogság megszerzésére…
A könyvben most mindössze egy új nézőpontkarakter lép be, akivel megkapjuk a Jég és Tűz dalának eddigi legellentmondásosabb, és minden szempontból legmodernebb szemléletű és legkiszámíthatatlanabb szereplőjét.
Egy olyan szereplőt, aki a kötet végére minden előzetes várakozásommal szemben az egyik kedvenc figurámmá lépett elő.
Természetesen a régebbi nézőpont karakterek is visszatérnek és tovább szövődik az ő száluk is, ezzel bemutatva azt, hogy kik fognak végül a nagy fináléban felsorakozni az egyre vadabbul támadó Mások ellen.
S persze az is egyre inkább sejthető, hogy kik lesznek még azok a kulcsszereplők, akik addigra megtörnek, s biztos vagyok benne, hogy ha megtörnek, nagyon csúful fognak elbukni.

11 hozzászólás
+
>!
Lanore P

Ez volt eddig a legbrutálisabb, legkegyetlenebb, legdurvább, és egyben legzseniálisabb rész. Imádtam minden sorát! Ahogy Martin szövögeti a szálakat, az valami hihetetlen… a karakterek sokszínűek, mindig tudnak meglepetést okozni, még úgy is, hogy a tv-sorozatból már tudtam, mi fog történni. Kicsit félek a negyedik résztől, hallottam már róla hideget-meleget egyaránt, de mindenképp folytatni fogom.

3 hozzászólás
+
>!
KV

Ahogy főiskolás tesitanárom mondaná:
Azt a mocskos, rozsdás kurblivas! o.O

Holnap normális értékelés várható.

3 hozzászólás
+
>!
Shanara

A sorozattal kapcsolatban továbbra is vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt az írót még mindig zseninek tartom, másrészt ritka szadista embernek, aki élvezettel kínozza mind a szereplőit, mind az olvasóit. A szereplők egyik kalandból, összeesküvésből, csatából a másikba, én mint olvasó pedig egyik megrázkódtatásból, ámulatból a másikba estem. Bele sem merek gondolni, hogy milyen hangulata lesz a következő résznek, amelynek már a címe is elég lehangoló és sokat sejtető (Varjak lakomája).
Eseménydús, meglepetésekkel teli, nagyon sötét, egyre kegyetlenebb és összetett cselekménnyel kerülünk szembe ebben a kötetben. Kicsit hosszú volt, néha be kellett iktatnom kisebb-nagyobb szünetet az olvasás közben (leginkább azért, mert kezdtem életunt lenni a nem túl pozitív történésektől), de nagyon megérte elolvasni ezt a részt. Most hagyok egy valamivel nagyobb szünetet és majd a jövő év elején folytatom a sorozatot.

+
>!
Moncsycsy

Öt ok, amiért Martin harmadik könyve szintén megigézett, lebilincselt, kitépte a szívemet, majd otthagyta a varjaknak, a Másoknak és Dany sárkányainak. Arról nem is beszélve, hogy sikerült egy újabb Guiness rekordot döntenem, mert elolvastam minden idők leghosszabb könyvét…
– Új keletű brutalitás (Ha eddig Martint kegyetlennek tartottam, akkor a Vörös nász után mégis mit szóljak?)
– Kedvenc szereplőmből sorozatgyilkost csinálni. Ezt mégis hogy gondoltad Martin bácsi? – ennek ellenére viszont tényleg ez volt a legváratlanabb fordulat.
– Az a pillanat, amikor végre indián táncot járva örülsz, mert a ”gonosz elnyerte méltó büntetését”, majd a következő fordulattal egyik kedvenc szereplőd szívja meg, de nagyon…
– Új szövetségek kialakulása, régi karakterek pálfordulása és napi szinten való csonkítás, gyilkosság és miegymás. Csak egy átlagos nap Westerosban…
– Új kedvencek születése (csakúgy, mint Jamie, Tyrell nagyi vagy Ser Malacka), ami nagyban hozzájárul fog járulni ahhoz, hogy a közeljövőben még többször vágjam a könyvet a falhoz. (Persze, csak elméletben.)

Bár sokáig nem értettem, miért mondja mindenki, hogy a Kardok Vihara a legjobb (tekintettel arra, hogy nehezen hittem el, hogy az első két részt még felül lehet múlni), de most már én is megvilágosodtam. Mert az oldalszámon kívül tényleg ebben a részben van a legtöbb meglepetés, fordulat, cselszövés, meghatódós jelenet és halál.

UI: Most pedig az öt könyv felén túl jutva, úgy érzem, végre tényleg elkezdhetek pánikolni, hogy Martin bácsi még sehol sem tart a Winds of Winterrel…
Bővebben: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2013/11/georg…

11 hozzászólás
+
>!
horsegirl

Ez volt az eddigi legizgalmasabb rész. Arya és Tyrion továbbra is kedvenc. Már nagyon várom, hogy Dany felülhessen az egyik sárkányra (bár ez még elég messze van). Sam végre megtalálta a bátorságát (már ideje volt). Na és a vége! Zseniális!

3 hozzászólás
+
>!
Rézangyal P

Azt hiszem az igazából nem értékelés, ha azt írom: Utálom George R. R. Martint. Szívem szerint lassú tűzön pirítanám meg a máját, hogy átérezze milyen is, mikor olyan szereplőket tesz el láb alól, akiket kedveltünk.
De igazából nem tudok mit írni, csak annyit, hogy próbálok, nagyon erősen próbálok megbocsájtani.

7 hozzászólás
+
>!
gumicukor

Imádtam ezt a részt is, ha lehet, 6 csillagot adnék rá. Nem gondoltam, hogy lehet még fölözni az eddigi részeket, de ez messze felülmúlta az első kettőt. Izgalmas, fordulatos, lenyűgöző folytatása a sorozatnak.
spoiler


Népszerű idézetek

+
>!
Dorothy_Gray

Ugyanarra az égboltra nézünk fel, és mégis milyen különböző dolgokat látunk.

377. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon
+
>!
Rits

A nővérem gombának néz. Sötétben tart, és szarral etet.

1 hozzászólás
+
>!
Rits

Vannak öreg zsoldosok és bátor zsoldosok, de öreg és bátor zsoldosok nincsenek.

+
>!
kerimaria

– Én sohasem nyerek meg semmit – sóhajtott Bánatos Edd. – Wattra viszont mindig rámosolyogtak az Istenek. Amikor a vadak leütötték a Koponyák hídjáról, valahogy sikerült neki egy jó kis mély pocsolyába zuhannia. Milyen szerencse, hogy elkerülte azt a sok sziklát!
– Nagyot esett? – érdeklődött Grenn. – A víz mentette meg az életét?
– Nem – felelte Bánatos Edd. – Már halott volt a fejszétől a fejében. De azért nagy szerencséje volt, hogy elkerülte a sziklákat.

1087. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddison Tollett
5 hozzászólás
++
>!
Lex 

Joffrey gúnyosan elvigyorodott.
– Te vagy a szörnyeteg, bátyám!
– Valóban? – Tyrion félrehajtotta fejét. – Akkor talán szelídebben kellene beszélned velem. A szörnyetegek veszélyesek, a királyok pedig mostanában hullnak, mint a legyek.

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
+
>!
RKAti

Öreg Nan néha többször is elmesélte ugyanazt a történetet, de ha jó történet volt, nem bántuk. Mindig azt mondta, a régi történetek olyanok, mint a régi barátok. Időről időre meg kell látogatnod őket.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Öreg Nan
+
>!
psn

A legnagyobb bolondok gyakran okosabbak azoknál, akik kinevetik őket

+
>!
Dottie

Minél feljebb mászik valaki, annál nagyobbat zuhan.

764. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Dottie

A világ mindennap egy kicsit sötétebb lesz.

509. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catelyn Stark

A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is