2. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
3. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
!

Kardok vihara (A tűz és jég dala 3.) 1147 csillagozás

George R. R. Martin: Kardok vihara George R. R. Martin: Kardok vihara
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ritkán született még olyan történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét és szívét, olyan lebilincselő mese, mint George R. R. Martin hatalmas fantasy-sorozata. A Trónok harcában megismertünk egy ősi királyságot, amelyet könyörtelen férfiak és nők hatalomvágya marcangolt. A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig a birodalmon a háború, a mágia és az őrület. Most pedig, ahogy a hatalomért folytatott embertelen küzdelem viharos tetőpontjához közeledik, a megtépázott és megosztott királyság kénytelen szembenézni legszörnyűbb ellenségével, egy ellenséggel, amely a síron túlról érkezik…
A hatalomért versengő öt király közül egy halott, egy pedig meggyengült, a harcok mégis változatlan hevességgel tombolnak. Szövetségek születnek és hullanak szét. A Vastrónuson a Lannister-házból való Joffrey, a Hét Királyság ingatag uralkodója ül. Legengesztelhetetlenebb ellenfele, a legyőzött és megalázott Lord Stannis egy féltékeny boszorkány hálójába… (tovább)

Eredeti mű: George R. R. Martin: A Storm of Swords

Eredeti megjelenés éve: 2000

Kapcsolódó zóna

!

A tűz és jég dala

626 tag · 990 karc · Utolsó karc: 2015. április 20., 09:54 · Bővebben


Enciklopédia 70

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Havas Jon · Arya Stark · Daenerys Targaryen · Jaime Lannister · Eddard Stark · Robb Stark · Petyr Baelish (Kisujj) · Bran Stark · Sandor Clegane · Tarth-i Brienne · Hodor · Sansa Stark · Samwell Tarly · Jorah Mormont · Bronn · Cersei Lannister · Catelyn Stark · Oberyn Martell · Tywin Lannister · Aemon mester · Gendry · Ygritte · Jojen Reed · Davos · Loras Tyrell · Margaery Tyrell · Öreg Nan · Bánatos Edd · Barristan Selmy · Joffrey Baratheon · Eddison Tollett · Luwin mester · Stannis Baratheon · Lady Olenna · Meera Reed · Drogon · Edmure Tully · Melisandre · Óriásvész Tormund · Jon Umber · Mance Rayder · Pycelle nagymester · Jeyne Westerling · Lady Alerie · Meleg Pite


Hirdetés

Kedvencelte 455

Most olvassa 170

Várólistára tette 288

Kívánságlistára tette 327

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
2.900 Ft ★★★★★ Eladó
rekaw könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
5.000 Ft ★★★★★ Eladó
maplacz könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
nagybarbara könyve George R. R. Martin: Kardok vihara Megjegyzés

Kiemelt értékelések

+
>!
vicomte MP
George R. R. Martin: Kardok vihara

A sorozat eddigi csúcspontja.
Ha az előző kötet a büszkeségről és a gőgről szólt, ez a könyv sokkal inkább igazolja azt, amit Cersei Királyok csatájában mond Sansának:
„ A szeretet méreg. Nagyon édes méreg, az igaz, de attól még ugyanúgy végez veled.”
A Kardok viharában ezt a tételt bizonyítja olyan sokszorosan, és olyan keményen Martin, hogy az olvasónak néha kedve támad falhoz csapni a könyvet.
Persze abban, hogy kit mi pusztít el, vannak különbségek: akad akit a szerelem, van olyan, akit a szeretet hiánya, és olyan is, akit a szeret illúziója.
S hogy az jár-e jobban, az aki ténylegesen belehal a dologban, vagy aki csak megnyomorodik ettől a érzéstől? Nem biztos, hogy a túlélők, bár nekik legalább még esélyük van a valódi boldogság megszerzésére…
A könyvben most mindössze egy új nézőpontkarakter lép be, akivel megkapjuk a Jég és Tűz dalának eddigi legellentmondásosabb, és minden szempontból legmodernebb szemléletű és legkiszámíthatatlanabb szereplőjét.
Egy olyan szereplőt, aki a kötet végére minden előzetes várakozásommal szemben az egyik kedvenc figurámmá lépett elő.
Természetesen a régebbi nézőpont karakterek is visszatérnek és tovább szövődik az ő száluk is, ezzel bemutatva azt, hogy kik fognak végül a nagy fináléban felsorakozni az egyre vadabbul támadó Mások ellen.
S persze az is egyre inkább sejthető, hogy kik lesznek még azok a kulcsszereplők, akik addigra megtörnek, s biztos vagyok benne, hogy ha megtörnek, nagyon csúful fognak elbukni.

11 hozzászólás
+
>!
Lanore P
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ez volt eddig a legbrutálisabb, legkegyetlenebb, legdurvább, és egyben legzseniálisabb rész. Imádtam minden sorát! Ahogy Martin szövögeti a szálakat, az valami hihetetlen… a karakterek sokszínűek, mindig tudnak meglepetést okozni, még úgy is, hogy a tv-sorozatból már tudtam, mi fog történni. Kicsit félek a negyedik résztől, hallottam már róla hideget-meleget egyaránt, de mindenképp folytatni fogom.

3 hozzászólás
+
>!
KV
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ahogy főiskolás tesitanárom mondaná:
Azt a mocskos, rozsdás kurblivas! o.O

Holnap normális értékelés várható.

3 hozzászólás
+
>!
Shanara
George R. R. Martin: Kardok vihara

A sorozattal kapcsolatban továbbra is vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt az írót még mindig zseninek tartom, másrészt ritka szadista embernek, aki élvezettel kínozza mind a szereplőit, mind az olvasóit. A szereplők egyik kalandból, összeesküvésből, csatából a másikba, én mint olvasó pedig egyik megrázkódtatásból, ámulatból a másikba estem. Bele sem merek gondolni, hogy milyen hangulata lesz a következő résznek, amelynek már a címe is elég lehangoló és sokat sejtető (Varjak lakomája).
Eseménydús, meglepetésekkel teli, nagyon sötét, egyre kegyetlenebb és összetett cselekménnyel kerülünk szembe ebben a kötetben. Kicsit hosszú volt, néha be kellett iktatnom kisebb-nagyobb szünetet az olvasás közben (leginkább azért, mert kezdtem életunt lenni a nem túl pozitív történésektől), de nagyon megérte elolvasni ezt a részt. Most hagyok egy valamivel nagyobb szünetet és majd a jövő év elején folytatom a sorozatot.

+
>!
Moncsycsy
George R. R. Martin: Kardok vihara

Öt ok, amiért Martin harmadik könyve szintén megigézett, lebilincselt, kitépte a szívemet, majd otthagyta a varjaknak, a Másoknak és Dany sárkányainak. Arról nem is beszélve, hogy sikerült egy újabb Guiness rekordot döntenem, mert elolvastam minden idők leghosszabb könyvét…
– Új keletű brutalitás (Ha eddig Martint kegyetlennek tartottam, akkor a Vörös nász után mégis mit szóljak?)
– Kedvenc szereplőmből sorozatgyilkost csinálni. Ezt mégis hogy gondoltad Martin bácsi? – ennek ellenére viszont tényleg ez volt a legváratlanabb fordulat.
– Az a pillanat, amikor végre indián táncot járva örülsz, mert a ”gonosz elnyerte méltó büntetését”, majd a következő fordulattal egyik kedvenc szereplőd szívja meg, de nagyon…
– Új szövetségek kialakulása, régi karakterek pálfordulása és napi szinten való csonkítás, gyilkosság és miegymás. Csak egy átlagos nap Westerosban…
– Új kedvencek születése (csakúgy, mint Jamie, Tyrell nagyi vagy Ser Malacka), ami nagyban hozzájárul fog járulni ahhoz, hogy a közeljövőben még többször vágjam a könyvet a falhoz. (Persze, csak elméletben.)

Bár sokáig nem értettem, miért mondja mindenki, hogy a Kardok Vihara a legjobb (tekintettel arra, hogy nehezen hittem el, hogy az első két részt még felül lehet múlni), de most már én is megvilágosodtam. Mert az oldalszámon kívül tényleg ebben a részben van a legtöbb meglepetés, fordulat, cselszövés, meghatódós jelenet és halál.

UI: Most pedig az öt könyv felén túl jutva, úgy érzem, végre tényleg elkezdhetek pánikolni, hogy Martin bácsi még sehol sem tart a Winds of Winterrel…
Bővebben: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2013/11/george-r-r-martin-kardok-vihara.html

11 hozzászólás
+
>!
horsegirl
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ez volt az eddigi legizgalmasabb rész. Arya és Tyrion továbbra is kedvenc. Már nagyon várom, hogy Dany felülhessen az egyik sárkányra (bár ez még elég messze van). Sam végre megtalálta a bátorságát (már ideje volt). Na és a vége! Zseniális!

3 hozzászólás
+
>!
Rézangyal
George R. R. Martin: Kardok vihara

Azt hiszem az igazából nem értékelés, ha azt írom: Utálom George R. R. Martint. Szívem szerint lassú tűzön pirítanám meg a máját, hogy átérezze milyen is, mikor olyan szereplőket tesz el láb alól, akiket kedveltünk.
De igazából nem tudok mit írni, csak annyit, hogy próbálok, nagyon erősen próbálok megbocsájtani.

7 hozzászólás
+
>!
Fummie P
George R. R. Martin: Kardok vihara

Határozottan ez a legjobb rész eddig a sorozatban. Egy szóval tudnám legjobban jellemezni: halálos. És ez most a szó minden értelmében értendő.

+
>!
Nita_Könyvgalaxis P
George R. R. Martin: Kardok vihara

Az éj sötét, és tele van iszonyattal.
Ahogy Martin könyvében is akad bőven. Ahol háború van, ott halottak, megcsonkítottak, kifosztottak is vannak. Martin nem kímél senkit, legyen fiatal, öreg, szegény vagy gazdag, ahogy a halál maga sem válogat…
De nem csak a kardok vihara ez, hanem ahogy Lord Tywin is mondja, a háborút levelekkel és hollókkal is vívják. Amikor azt hiszed, már minden összeesküvésről lehullt a lepel, még az utolsó oldalakon is tátva marad a szád, hogy milyen naiv voltál, hogy nem jöttél rá erre meg erre.
Számomra a hosszúsága ellenére sem volt unalmas a könyv, este, mikor lefeküdtem, alig vártam, hogy reggel legyen, és újra olvashassam…
Nemsokára részt veszek a Varjak lakomáján, hogy aztán lássam a Sárkányok táncát . Alig várom. Addig is megfenem a pengémet, mert végül Martin még engem is csatasorba állít. :)

+
>!
Sicc
George R. R. Martin: Kardok vihara

Tényleg nem akartam azonnal folytatni………de MUSZÁÁÁJ!

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Dorothy_Gray P

Ugyanarra az égboltra nézünk fel, és mégis milyen különböző dolgokat látunk.

377. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon
+
>!
Rits P

Vannak öreg zsoldosok és bátor zsoldosok, de öreg és bátor zsoldosok nincsenek.

+
>!
Rits P

A nővérem gombának néz. Sötétben tart, és szarral etet.

1 hozzászólás
+
>!
kerimaria

– Én sohasem nyerek meg semmit – sóhajtott Bánatos Edd. – Wattra viszont mindig rámosolyogtak az Istenek. Amikor a vadak leütötték a Koponyák hídjáról, valahogy sikerült neki egy jó kis mély pocsolyába zuhannia. Milyen szerencse, hogy elkerülte azt a sok sziklát!
– Nagyot esett? – érdeklődött Grenn. – A víz mentette meg az életét?
– Nem – felelte Bánatos Edd. – Már halott volt a fejszétől a fejében. De azért nagy szerencséje volt, hogy elkerülte a sziklákat.

1087. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddison Tollett
5 hozzászólás
+
>!
Lex 

Joffrey gúnyosan elvigyorodott.
– Te vagy a szörnyeteg, bátyám!
– Valóban? – Tyrion félrehajtotta fejét. – Akkor talán szelídebben kellene beszélned velem. A szörnyetegek veszélyesek, a királyok pedig mostanában hullnak, mint a legyek.

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
+
>!
RKAti P

Öreg Nan néha többször is elmesélte ugyanazt a történetet, de ha jó történet volt, nem bántuk. Mindig azt mondta, a régi történetek olyanok, mint a régi barátok. Időről időre meg kell látogatnod őket.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Öreg Nan
++
>!
psn

A legnagyobb bolondok gyakran okosabbak azoknál, akik kinevetik őket

+
>!
Dottie

Minél feljebb mászik valaki, annál nagyobbat zuhan.

764. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Dottie

A világ mindennap egy kicsit sötétebb lesz.

509. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catelyn Stark

A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

A tűz és jég dala sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is