4. legjobb fantasy könyv a molyok értékelése alapján
6. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Kardok vihara (A tűz és jég dala 3.) 1316 csillagozás

George R. R. Martin: Kardok vihara George R. R. Martin: Kardok vihara
Bookline · 3.999 Ft –15% 3.400 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ritkán született még olyan történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét és szívét, olyan lebilincselő mese, mint George R. R. Martin hatalmas fantasy-sorozata. A Trónok harcában megismertünk egy ősi királyságot, amelyet könyörtelen férfiak és nők hatalomvágya marcangolt. A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig a birodalmon a háború, a mágia és az őrület. Most pedig, ahogy a hatalomért folytatott embertelen küzdelem viharos tetőpontjához közeledik, a megtépázott és megosztott királyság kénytelen szembenézni legszörnyűbb ellenségével, egy ellenséggel, amely a síron túlról érkezik…
A hatalomért versengő öt király közül egy halott, egy pedig meggyengült, a harcok mégis változatlan hevességgel tombolnak. Szövetségek születnek és hullanak szét. A Vastrónuson a Lannister-házból való Joffrey, a Hét Királyság ingatag uralkodója ül. Legengesztelhetetlenebb ellenfele, a legyőzött és megalázott Lord Stannis egy féltékeny boszorkány hálójába… (tovább)

Eredeti mű: George R. R. Martin: A Storm of Swords

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Alexandra, Pécs, 2014
1184 oldal · ISBN: 9789633574713 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2009
1216 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633708323 · Fordította: Pétersz Tamás
>!
Alexandra, Pécs, 2004
718 oldal · ISBN: 9633689678 · Fordította: Pétersz Tamás · Illusztrálta: Stephen Youll

Kapcsolódó zóna

!

A tűz és jég dala (tvsorozat)

664 tag · 1207 karc · Utolsó karc: 2016. május 24., 21:04


Enciklopédia 80

Szereplők népszerűség szerint

Tyrion Lannister · Havas Jon · Arya Stark · Daenerys Targaryen · Jaime Lannister · Eddard Stark · Petyr Baelish (Kisujj) · Robb Stark · Bran Stark · Sandor Clegane · Tarth-i Brienne / Brienne of Tarth · Sansa Stark · Hodor · Samwell Tarly · Bronn · Jorah Mormont · Cersei Lannister · Catelyn Stark · Oberyn Martell · Eddison Tollett (Bánatos Edd) · Ygritte · Jojen Reed · Margaery Tyrell · Tywin Lannister · Aemon mester · Barristan Selmy · Gendry · Davos Seaworth · Joffrey Baratheon · Loras Tyrell · Öreg Nan · Melisandre · Lady Olenna Tyrell · Luwin mester · Meera Reed · Óriásvész Tormund · Stannis Baratheon · Drogon · Edmure Tully · Mance Rayder · Missandei · Jon Umber · Pycelle nagymester · Jeyne Westerling · Lady Alerie Hightower · Meleg Pite


Hirdetés

Kedvencelte 528

Most olvassa 206

Várólistára tette 336

Kívánságlistára tette 377

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
3.000 Ft ★★★★★ Eladó
Azazel könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
3.000 Ft ★★★★★ Eladó
ElinorA könyve George R. R. Martin: Kardok vihara Megjegyzés
>!
2.300 Ft ★★★☆☆ Eladó
Marin könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
2.800 Ft ★★★★★ Eladó
kubu93 könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
3.500 Ft ★★★★★ Eladó
Riccah könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
2.800 Ft ★★★★★ Eladó
bb_nb könyve George R. R. Martin: Kardok vihara
>!
2.999 Ft ★★★★★ Eladó
Lionkid könyve George R. R. Martin: Kardok vihara

Kiemelt értékelések

+
>!
Rodwin P
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ez a könyv újra zseniális volt, hiányzott a Hét Királyság kegyetlen világa! Ismét csak megerősíteni tudom magam abban, hogy Martin valami zseni! Ennyi szereplőt mozgatni, nekem sokszor észben tartani sem volt könnyű őket. Még mindig bánom, hogy a sorozatot előbb láttam, mert a könyv sokkal jobb, és többet ad!
Remek karakterekkel van tele a könyv, és nagyszerű csavarokkal, ne kedvelj meg senkit túlságosan, mert ki tudja mi vár rájuk, ebben az ármánnyal teli világban!
Kedvenc karakterem Tyrion, Véreb és Kisujj, de Cercei és Melisandre ármánykodásait is szívesen olvastam. Persze Hodort sem hagyhatom ki, olyan sok mosolyt csalt arcomra a nagy óriás! Lehet valami hibádzik, hogy a negatív karaktereket jobban szeretem. :)
Ez eddigi kötetek közül ez a legjobb, mindenkinek bátran ajánlom, mert ez a sorozat valami fantasztikus, és ez a könyv az egyik ékköve!

3 hozzászólás
+
>!
csillagka P
George R. R. Martin: Kardok vihara

A tűz és jég dala ciklus legtöbbre értékelt darabja, nem véletlenül.
A második és harmadik rész között megnéztem a filmsorozatot ( azaz csak nem tudtam abbahagyni) ezért az alap cselekmény ismert volt. Ettől függetlenül annyi apró részlet marad ki vagy változott meg, hogy nagyon sokszor inkább csak egy jegyzetnek éreztem a filmet a könyvhöz képest.
Kedvencem a törpe akinek a sorsán megint tudtam könnyezni, ez eddig más szereplőnek nem sikerül elérnie (kedvelem a hatalmas oroszlánt) és Kisujj aki igaz a végére nem csak pozitív szerepben tetszeleg, de nagyon tudom értékelni a furmányos gondolkozását.
Rengeteg részlet került a helyére, múltról, jövőről, vallásról és politikáról, végre átfogó elemzéseket kaptunk a Hét történelméből. Egy-egy félmondattal olyan drámák csirája lett elvetve, hogy csak nézek:) nem lesz elég három könyv ezek feloldására.
Szépen lassan egymáshoz csiszolódtunk, még nem lángolok annyira mint a Gyűrűk iránti, de kezd hasonlítani a szerelem.
Nagyon élvezetes rész volt :)

4 hozzászólás
+
>!
vicomte MP
George R. R. Martin: Kardok vihara

A sorozat eddigi csúcspontja.
Ha az előző kötet a büszkeségről és a gőgről szólt, ez a könyv sokkal inkább igazolja azt, amit Cersei Királyok csatájában mond Sansának:
„ A szeretet méreg. Nagyon édes méreg, az igaz, de attól még ugyanúgy végez veled.”
A Kardok viharában ezt a tételt bizonyítja olyan sokszorosan, és olyan keményen Martin, hogy az olvasónak néha kedve támad falhoz csapni a könyvet.
Persze abban, hogy kit mi pusztít el, vannak különbségek: akad akit a szerelem, van olyan, akit a szeretet hiánya, és olyan is, akit a szeret illúziója.
S hogy az jár-e jobban, az aki ténylegesen belehal a dologban, vagy aki csak megnyomorodik ettől a érzéstől? Nem biztos, hogy a túlélők, bár nekik legalább még esélyük van a valódi boldogság megszerzésére…
A könyvben most mindössze egy új nézőpontkarakter lép be, akivel megkapjuk a Jég és Tűz dalának eddigi legellentmondásosabb, és minden szempontból legmodernebb szemléletű és legkiszámíthatatlanabb szereplőjét.
Egy olyan szereplőt, aki a kötet végére minden előzetes várakozásommal szemben az egyik kedvenc figurámmá lépett elő.
Természetesen a régebbi nézőpont karakterek is visszatérnek és tovább szövődik az ő száluk is, ezzel bemutatva azt, hogy kik fognak végül a nagy fináléban felsorakozni az egyre vadabbul támadó Mások ellen.
S persze az is egyre inkább sejthető, hogy kik lesznek még azok a kulcsszereplők, akik addigra megtörnek, s biztos vagyok benne, hogy ha megtörnek, nagyon csúful fognak elbukni.

11 hozzászólás
+
>!
Lanore P
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ez volt eddig a legbrutálisabb, legkegyetlenebb, legdurvább, és egyben legzseniálisabb rész. Imádtam minden sorát! Ahogy Martin szövögeti a szálakat, az valami hihetetlen… a karakterek sokszínűek, mindig tudnak meglepetést okozni, még úgy is, hogy a tv-sorozatból már tudtam, mi fog történni. Kicsit félek a negyedik résztől, hallottam már róla hideget-meleget egyaránt, de mindenképp folytatni fogom.

3 hozzászólás
+
>!
Orsika89
George R. R. Martin: Kardok vihara

Bátran állítom, hogy eddig ez a sorozat legjobb része!
Most végre kiteljesedhetett a történet folyama. Martin egy zseni, hogy ennyi szálat fejben tud tartani. És újra és újra meg tud lepni. Azt hittem már rutinos Trónok harca olvasó vagyok, de még mindig le tudott sokkolni a Vörös menyegzőért remélem a pokolban ég el, persze csak miután megírta a folytatásokat.
A karakterek fejlődése is ebben a kötetben bontakozott ki leginkább. Mindenkiről kiderült valami, ami tovább árnyalta, sőt akár egészen más megvilágításba helyezte a jellemét. Jaimet, bár sose gondoltam volna, egész megkedveltem. Havas Jon, Arya és Tyrion továbbra is kedvencek. Tyrion sokat változott, meglátjuk hova vezet ez. Daenerys és Bran története egyre izgalmasabbá válik és a mások is mozgolódnak.
Joffrey… nos spoiler. Petyr újra és újra meg tud lepni, nála valahogy sose lehet tudni mire számítson az ember.
A sorozatot a 3-ik évadban hagytam abba, hogy majd akkor folytatom, ha elolvastam a könyveket. Ami számomra meglepő volt, hogy bár a könyv majd minden fronton erősebb a sorozatnál, Shae és Jeyne karaktere sokkal erősebb volt a sorozatban.
Kíváncsi rettegéssel várom a következő kötetet!

+
>!
KV
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ahogy főiskolás tesitanárom mondaná:
Azt a mocskos, rozsdás kurblivas! o.O

Holnap normális értékelés várható.

3 hozzászólás
+
>!
Shanara
George R. R. Martin: Kardok vihara

A sorozattal kapcsolatban továbbra is vegyes érzelmeim vannak. Egyrészt az írót még mindig zseninek tartom, másrészt ritka szadista embernek, aki élvezettel kínozza mind a szereplőit, mind az olvasóit. A szereplők egyik kalandból, összeesküvésből, csatából a másikba, én mint olvasó pedig egyik megrázkódtatásból, ámulatból a másikba estem. Bele sem merek gondolni, hogy milyen hangulata lesz a következő résznek, amelynek már a címe is elég lehangoló és sokat sejtető (Varjak lakomája).
Eseménydús, meglepetésekkel teli, nagyon sötét, egyre kegyetlenebb és összetett cselekménnyel kerülünk szembe ebben a kötetben. Kicsit hosszú volt, néha be kellett iktatnom kisebb-nagyobb szünetet az olvasás közben (leginkább azért, mert kezdtem életunt lenni a nem túl pozitív történésektől), de nagyon megérte elolvasni ezt a részt. Most hagyok egy valamivel nagyobb szünetet és majd a jövő év elején folytatom a sorozatot.

+
>!
Moncsycsy
George R. R. Martin: Kardok vihara

Öt ok, amiért Martin harmadik könyve szintén megigézett, lebilincselt, kitépte a szívemet, majd otthagyta a varjaknak, a Másoknak és Dany sárkányainak. Arról nem is beszélve, hogy sikerült egy újabb Guiness rekordot döntenem, mert elolvastam minden idők leghosszabb könyvét…
– Új keletű brutalitás (Ha eddig Martint kegyetlennek tartottam, akkor a Vörös nász után mégis mit szóljak?)
– Kedvenc szereplőmből sorozatgyilkost csinálni. Ezt mégis hogy gondoltad Martin bácsi? – ennek ellenére viszont tényleg ez volt a legváratlanabb fordulat.
– Az a pillanat, amikor végre indián táncot járva örülsz, mert a ”gonosz elnyerte méltó büntetését”, majd a következő fordulattal egyik kedvenc szereplőd szívja meg, de nagyon…
– Új szövetségek kialakulása, régi karakterek pálfordulása és napi szinten való csonkítás, gyilkosság és miegymás. Csak egy átlagos nap Westerosban…
– Új kedvencek születése (csakúgy, mint Jamie, Tyrell nagyi vagy Ser Malacka), ami nagyban hozzájárul fog járulni ahhoz, hogy a közeljövőben még többször vágjam a könyvet a falhoz. (Persze, csak elméletben.)

Bár sokáig nem értettem, miért mondja mindenki, hogy a Kardok Vihara a legjobb (tekintettel arra, hogy nehezen hittem el, hogy az első két részt még felül lehet múlni), de most már én is megvilágosodtam. Mert az oldalszámon kívül tényleg ebben a részben van a legtöbb meglepetés, fordulat, cselszövés, meghatódós jelenet és halál.

UI: Most pedig az öt könyv felén túl jutva, úgy érzem, végre tényleg elkezdhetek pánikolni, hogy Martin bácsi még sehol sem tart a Winds of Winterrel…
Bővebben: http://hiddenworldsinourworld.blogspot.hu/2013/11/georg…

11 hozzászólás
+
>!
horsegirl
George R. R. Martin: Kardok vihara

Ez volt az eddigi legizgalmasabb rész. Arya és Tyrion továbbra is kedvenc. Már nagyon várom, hogy Dany felülhessen az egyik sárkányra (bár ez még elég messze van). Sam végre megtalálta a bátorságát (már ideje volt). Na és a vége! Zseniális!

3 hozzászólás
+
>!
Rézangyal P
George R. R. Martin: Kardok vihara

Azt hiszem az igazából nem értékelés, ha azt írom: Utálom George R. R. Martint. Szívem szerint lassú tűzön pirítanám meg a máját, hogy átérezze milyen is, mikor olyan szereplőket tesz el láb alól, akiket kedveltünk.
De igazából nem tudok mit írni, csak annyit, hogy próbálok, nagyon erősen próbálok megbocsájtani.

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Dorothy_Gray

Ugyanarra az égboltra nézünk fel, és mégis milyen különböző dolgokat látunk.

377. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Havas Jon
+
>!
Rits

A nővérem gombának néz. Sötétben tart, és szarral etet.

1 hozzászólás
++
>!
kerimaria

– Én sohasem nyerek meg semmit – sóhajtott Bánatos Edd. – Wattra viszont mindig rámosolyogtak az Istenek. Amikor a vadak leütötték a Koponyák hídjáról, valahogy sikerült neki egy jó kis mély pocsolyába zuhannia. Milyen szerencse, hogy elkerülte azt a sok sziklát!
– Nagyot esett? – érdeklődött Grenn. – A víz mentette meg az életét?
– Nem – felelte Bánatos Edd. – Már halott volt a fejszétől a fejében. De azért nagy szerencséje volt, hogy elkerülte a sziklákat.

1087. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Eddison Tollett (Bánatos Edd)
5 hozzászólás
+
>!
Rits

Vannak öreg zsoldosok és bátor zsoldosok, de öreg és bátor zsoldosok nincsenek.

+
>!
Lex

Joffrey gúnyosan elvigyorodott.
– Te vagy a szörnyeteg, bátyám!
– Valóban? – Tyrion félrehajtotta fejét. – Akkor talán szelídebben kellene beszélned velem. A szörnyetegek veszélyesek, a királyok pedig mostanában hullnak, mint a legyek.

Kapcsolódó szócikkek: Joffrey Baratheon · Tyrion Lannister
+
>!
RKAti P

Öreg Nan néha többször is elmesélte ugyanazt a történetet, de ha jó történet volt, nem bántuk. Mindig azt mondta, a régi történetek olyanok, mint a régi barátok. Időről időre meg kell látogatnod őket.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Öreg Nan
+
>!
psn

A legnagyobb bolondok gyakran okosabbak azoknál, akik kinevetik őket

+
>!
Dottie

Minél feljebb mászik valaki, annál nagyobbat zuhan.

764. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Anci

– Megölted a medvémet! – rikoltotta Vargo Hoat.
– Te is ugyanezt kapod, ha nem nyugszol! – vágott vissza Acéllábú. – Elvisszük a némbert!
– A neve Brienne. – mondta Jaime. – Brienne, a tarthi szűz. Remélem, még mindig szűz vagy?
A lány széles, egyszerű arca elvörösödött.
– Igen.
– Ó, nagyszerű – sóhajtotta Jaime. – Én csak szüzeket vagyok hajlandó megmenteni.

649-650


A sorozat következő kötete

A tűz és jég dala sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Crown of Midnight – Éjkorona
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Cassandra Clare: Üvegváros
Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek – Az angyal
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
Charlaine Harris: Vérszag
Debora Geary: Modern boszorkány
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Libba Bray: Rettentő gyönyörűség
Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú