Varázserdő 27 vélemény

Gaál Viktor: Varázserdő
Molybolt · 2.490 Ft–15% + 21 nap Pro tagság2.117 Ft

Eljött az idő. Mindennapjaid Városa alatt már vár rád az Erdő. A szépség, a varázslat – a titkok és veszélyek erdeje. Az Erdő, amelyről évszázadokig megfeledkeztünk. Erdő és Város rendje azonban felborult. És ezúttal immár puszta létezésünk a tét. Alá kell szállnunk újra. Ne hozz magaddal semmit. Térképeid és fegyvereid hátráltatnak csak. Egyedül az ösztöneidben bízhatsz. Odalenn három szabály van: – Sose hazudj! – Sose maradj hét napnál tovább ugyanott! – És soha, de soha ne köss alkut a Sárkánnyal! Gyere. A Varázserdő már vár…

Borítók 1

Összes olvasás 47

2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Rozi könyve

!Tigrincs 2011. október 4., 21:06

Ezt sikerült ma egyszuszra elolvasnom, teljesen belefeledkeztem és nem értem, hogy miért csak véletlenül találtam erre a könyvre.. Több hírverést Gaál Viktornak! (vagy legyek én tájékozottabb…? hm) El kell olvasnom még egyszer, biztos vagyok benne, hogy még több párhuzam jön majd általam is ismert, átgondolt dolgokkal.. Jó ez a könyv, bennem a mai ember útkeresésének nehézsége köszönt vissza mintegy analógiaként, de annyi az allegória, az író annyi szimbólummal és képpel dolgozik, hogy olyan irányt követ a kedves olvasó, amilyet csak akar. Kedvenc.

!Batus P 2012. március 14., 16:48

Huh, hát szóval… az eleje nekem nagyon erőltetett volt, túl sokat akart „tanítani”, ömlengett. Később viszont, amikor már beindulnak az események, Gaál Viktor bebizonyította, hogy tud ő kemény lenni. És kegyetlen. Szóval a vége durva. Az megért +1 csillagot.

!Heloise 2010. június 30., 12:09

Bár az életemet nem változtatta meg alapjaiban, mint ahogy az ajánlás ígérte, de jó volt egy kicsit elgondolkodni, elmerülni a Varázserdő világában, ami valóban varázslatos, de egyben félelmetes is.
Ez volt az első Gaál Viktor könyvem, s most már tárt karokkal várom a többit is.
(bővebb véleményem a linkeknél!)

!tasiorsi 2009. december 13., 12:44

Az egész világ, egyetlen mesében.

Közel sem fogott meg annyira, mint az Arche, de most nem hiszem, hogy a fáradtságom lenne az oka. De ettől függetlenül érdemes.

!Joeymano 2009. április 1., 10:44

A Varázserdő egy város alatti világ, ahova elmenekülhetsz a város elől, de a problémáid csak felerősödnek. Ha úgy érzed, minden rendben van körülötted, te sem fogsz félni, de előbb utóbb kiderül, h mindenki fél vmitől.
Kellemes „mese”, nekem nagyon tetszett. A Varázserdő egy csodálatos világ!

!amnaen SP 2010. április 21., 18:41

fantasy, tanmese, filozófia. nagyjából minden benne van amire mostanában szükségem van: magányos vándor (aki azért időnként találkozik népekkel), sárkány, széplány, elfeledett szép helyek, filozófia, létmagyarázat. ahhoz kicsit túl erős, hogy hihető legyen, de gondolatnak klassz hely ez a Varázserdő.

!Niki_ 2010. június 26., 19:45

A Varázserdőnek nincs egy konkrét megfejtése, hogy na ez a Varázserdő. Mindenkinek más. Ne is keresd! Csak olvasd, érezd, és jönni fognak a párhuzamok maguktól, csak feledkezz bele a történetbe!

!tasiorsi 2009. december 15., 00:25

Egyet tehetsz, kiismered a félelmeidet és szembeszállsz velük.

45. o.

1 komment
!tasiorsi 2009. december 15., 00:39

Veszélyesek vagytok, ti emberek. Leginkább, amikor az 'ő'-ből 'az'-t csináltok. Amikor egy lényt tárgyként kezdtek kezelni… A Varázserdő úgy alkot kerek egészet, ahogy van.

142. o.

!tasiorsi 2009. december 15., 00:19

Teljesen feldühített a jelenet. Hisz olyan könnyen elkerülhették volna az egészet.
Csak félre kellett volna lépniük az ösvényről, és békésen elhaladni egymás mellett. Vagy belátni végre, nem az a fontos, melyik irányban megyünk azon az istenverte ösvényen, hanem az, hogy eljutunk-e a vízeséshez….

30. o.

!tasiorsi 2009. december 15., 00:34

Ahogy haladunk visszafelé, a történelem legendákká nemesedik, s a legendák mesékké szelídülnek.

93. o.

!tasiorsi 2009. december 15., 00:37

A szoborembereknek nincsen lelke. Te is találkoztál már szoboremberrel: ők azok, akiknek a jelenlétében úgy érzed magad, mint egy béka, amit lassan, művi gonddal lapít szét egy óriási láb.

109. o.

!tasiorsi 2009. december 15., 00:22

Néha előfordul, hogy húsz-harminc vándor is összegyűlik. Ilyenkor valóságos máglyát rakunk, előkerülnek a dobok és a bor, féktelen mulatság veszi kezdetét. Idelenn végre szabad lehet az ember, nem béklyózzák a Város kötöttségei. Akármi történjék is ilyenkor, a tűz, a zene, a többiek közelsége megoltalmaz a sötétségtől.
Vannak, akik csak ezekért az éjszakákért járnak le ide.

31. o.

!tasiorsi 2009. december 15., 00:33

Mint kiderült, egész nap megállás nélkül csak dolgoztak. A tisztaságnak és a gyönyörű kertnek nagy ára volt. Egymásra már nem is maradt idejük. Este holtfáradtan dőltek ágyba. Reggel aztán kezdhették elölről, mert a szél újra telehordott mindent avarral és porral, a vadszőlő meglepő gyorsasággal tört elő a fák közül. Az erdő magától értetődően szerette volna visszavenni a területet, amit megműveltek belőle.
Közben az is kiderült, hogy ők ketten nagyon szerelmesek egymásba. Elkaptam egy pillanatot, amikor egymásba futottak az ajtóban. A férfi megsimogatta a nő arcát, ő pedig megcsókolta a kezét. De többre nem volt idejük, rohanniuk kellett.
Szomorú helyzet volt.

57. o.

!Tigrincs 2011. október 4., 21:27

Le szeretnél jutni a Varázserdőbe?
Kövesd a macskákat. Kövesd az elkóborló kisgyerekeket. Kövesd a szerelmesek nyomát. (..)

49.

!Tigrincs 2011. október 4., 21:18

Ha majd arra vetemedsz, hogy itt éjszakázol, sose maradj ugyanazon a helyen hét napnál tovább. Az erdő nagyon változékony. (..) megállás nélkül változik, ösvények tűnnek el, patakok fakadnak. Ezért ha túl sokáig maradsz ugyanott, elveszel.

17.

!Tigrincs 2011. október 4., 21:23

(..) ezek a puhány városi népek mára elfelejtették a tudást a Varázserdőről – vette át Bill a szót. – Helyette feltérkpezneték, lemérték, kiháromszögelték, meg istentudja, és vakon mennek inkább a térképeik után. Ha le is dugják a képüket, azt hiszik, abból áll a Varázserdő, amit a térképeiken látnak. Aki mást mond, azt meg bolondnak tartják. A térképekre húzott ösvényekről a világért sem térnének le.. Hát nem röhejes? Az ösvényeket mi magunk vágjuk, de mégis úgy imádják őket, mintha a tökéletesség útjai lennének, amiről tilos lelépni.

79.

Blogbejegyzések