A tea színe 25 vélemény

Gaál Viktor: A tea színeGaál Viktor: A tea színe
Molybolt

Gaál Viktor legújabb regénye a 18. századba, a nagy felfedezések, az angol gyarmatbirodalom korába visz vissza minket. Különös atmoszférájú írás. A regény ördöngőssége abban rejlik, ahogy a boldogság keresésének és a buddhista megvilágosodásnak a problémakörét taglalja.

Borítók 2

Fülszövegek 1

KiadásISBNOldalFordítottaIllusztrálta
2005338Ugrás
Tekapo, 20089789630644471288Ugrás

Összes olvasás 38

!f_andi 2011. január 13., 06:35

Csodálatos mondatokkal megalkotott szerelmi/történelmi tearegény!

!Csicca 2010. március 23., 10:56

Gaál Viktor mindig nagyot alkot, de talán az összes eddigi írása közül ez fogott meg a legjobban. Sötét kis teázó, pattogó tűz a kandallóban, mély illatok, sustorgó emberek, háborgó érzelmek. Annyira szép volt az írásmód és a történet pedig olyan regényesen lett feldolgozva. Kiragadott az időből amíg olvastam. Egyszerűen imádom!

!Engelchen  2012. február 6., 15:55

Első könyvem Gaál Viktortól,de szinte biztos vagyok benne,hogy nem az utolsó.
Lenyűgöző a stílusa,a mondatai,ismételni tudom az előttem szólókat,szinte minden oldalról idézni lehetne.A élet nagy bölcsességeit olyan egyszerűséggel és színvonalasan fogalmazza meg,hogy nem tudja az ember nem az eszébe vésni őket.
A szerelmi légyottokat pidig olyan csodálatosan tárja elénk,hogy mi is ott akarunk lenni és érezni akarjuk a bőrünkön a sistergést…abban a szerelemben jó volna elveszni..
A Teavándor és barátja kapcsolata szintén nagyon különleges,de elmondható ez a nem hétköznapiság a regény összes szereplőjére.
Imádom a teákat,nem volt kérdés,hogy ezt a könyvet el kell olvasnom és nem bántam meg.Sőt,újra fogom olvasni,majd egyszer amikor semmi nem fogja a figyelmem másfelé húzni és egyhuzamban végezhetek vele.És mert a kérdésre ott a válasz is: "Mi a szerelem?A SZERELEM EGYFAJTA FÁJDALOM.FÁJDALOM,AMIT AKKOR ÉRZÜNK,MIKOR IGAZÁN ' ÉLETBEN' VAGYUNK.
MI A BOLDOGSÁG?"….ezt döntse el mindenki maga….

!monica 2011. május 8., 10:53

Történelem, kaland, szerelem, erotika, gyönyörű gondolatok tökéletes keveréke.
Szinte minden oldalról idézni lehetne. Gaál Viktor stílusa lenyűgöző! Ja, és persze gyönyörű borító.

!Aqarius  2011. július 1., 06:29

A könyv már az elején magával ragadott, szó szerint beszippantott. Lenyűgöző történet, briliánsan megírva. Próbáltam megfejteni a titkot: miért tetszett annyira? Talán, mert tea fan vagyok? Talán azért, mert teljesen véletlenül a Díszkiadás (Ezen könyv kézi kötéssel készült, húsz, egyenként számozott példányban) egyik példányát olvashattam? Nem gondolnám. A titok a történetben, a szereplőkben, magában a könyvben rejlik. Egy igazi gyöngyszem, Gaál Viktortól. Teljesen elvarázsolt. Kedvenc lett.

!Leki 2009. március 23., 14:50

Talán mi is teavándorok vagyunk…
Tetszett a befejezés is!

!Niki_ 2010. május 6., 10:06

Ezt a könyvet tényleg ne hagyjátok ki! :o) Magával ragad, elvarázsol. Mesebeli hangulata van, egyszerűen szenzációs. Minden szavát, mondatát élveztem, varázslatos egy történet. És a finoman beleszőtt örök igazságok, szíven ütnek, elgondolkodtatnak.

3 komment
!Sozora 2009. április 4., 21:06

Bevallom: a borítója fogott meg. tetszett, de az volt az érzésem ez a könyv sokkal hosszabb, mint amilyennek első ránézésre tűnik

!amnaen SP 2010. május 10., 20:41

nagyon megszerettem. van benne kelet, szerelem, szertartás, összetartás, barátság, bölcsesség, és még annyi minden! mégsem éreztem szájbarágós tanmesének. valamiért nagyon lassan haladtam vele, éppen csak ízlelgetve. köszönöm!

!Joeymano 2010. szeptember 1., 21:27

Nem a legjobb időben találkoztunk a könyvvel, de a szereplők nagyon szeretnivalóra sikeredtek, a teaház nagyon hangulatosra, a tea ízletesre és szagosra. A sztori tálalása is igen érdekesre sikeredett, jók voltak a kis kiruccanások, a kisebb mesék a történetben. Néha nem is tudtam, hogy mit várok jobban, hogy a mesét folytassa, vagy a történetet. Tetszettek a filozófiai gondolatmenetek, szépen átjött a mondanivaló, amivel már a Varázserdőben is találkoztam. Mindenképpen újraolvasós a könyv, egy nyugodtabb időszakban, egy kevésbé agyhalott állapotban.

4 komment

!Niki_ 2010. május 30., 19:50

… nem az a fontos, hová mész. Az a fontos, hogy járd az utat, és megélj minden egyes, az úton töltött pillanatot.

!tasiorsi 2011. március 19., 23:50

Nagyon vigyázz, mit kívánsz, miről álmodozol', mondja a nő, 'mert előbb-utóbb minden kívánság valóra válik.

21. o.

!tasiorsi 2011. március 27., 00:06

Miért van az, hogy annál erősebb a szenvedély, minél több akadályba ütközik? Az emberi lélek nem követi a fizika törvényeit… Ha szeretni akarok, hát szenvednem kell. Hát akkor ne szeressek inkább..?!

105. o.

5 komment
!tasiorsi 2011. március 19., 23:52

Leplezetlen érdeklődéssel figyelte Somerset valódi arcát.
A valódi arcát, mert Orinnak egy bölcs egyszer azt mondta, hogy életük első két évtizedében az emberek arca olyan, amilyet a szüleiktől kaptak. Húsz évnek kell eltelnie, mire a lélek eléri az arcot, majd formálni kezdi; olyanná, amilyenek az emberek valójában.

27. o.

!monica 2011. május 2., 11:11

Ha ellenséged bőrébe bújsz, máris nem látod a cselekedeteit gonosznak.

141. old.

!tasiorsi 2011. március 19., 23:56

– A fenébe is, Orin, mindenki tanácsokat osztogat! Azt meg tudják mondani, mit kéne tenned neked. De hogy nekik maguknak mit kéne tenniük, azt nem tudják… Aljas dolog, ha belegondolsz. Tanácsot adni bárki mer, mert akkor nem neki kell vállalnia a következményeket. És tanácsokat kérni szintén egyszerű, mert akkor meg nem neked kell döntened.

57. o.

!tasiorsi 2011. március 27., 00:08

Mit óbégatsz, Kölyök?", vetette oda neki Nunnehi, akivel egy vitorlánál teljesített szolgálatot. "Nem tudtad, hogy háromfajta férfi van a világon: az élő, a halott, és a tengerész…?

120. o.

!monica 2011. április 26., 12:24

Álom és valóság között lebegve szárnyaira emel ez az édes áramlat – elhiszem egy pillanatra, hogy valahol, túl a tengereken, tényleg létezik az az álomvilág. Én tudom. Én jártam ott.

!monica 2011. május 6., 09:03

Néztem ezt a jádekőből faragott sast itt az asztalon. Tökéletes remekmű. Hanem elgondolkoztat, vajon mi lennék inkább:
a jádéból faragott remekmű,
vagy maga a sas?
Az egyik értéke felbecsülhetetlen, milliók csodálják, óvják és áhítják,
a másik viszont él.

202.old.

!monica 2011. május 2., 11:19

Ahelyett, hogy élveznéd azt, amid van, a jövő még nem létező gondjaival törődsz! Ha kalandokra vágysz, le kell mondanod a biztonságról. Vagy válaszd a biztonságot, de akkor elégedj meg azzal, amid van. Ez már csak így lesz mindig: semmi sem izgalmas amiről tudod, mi lesz a vége. Ha jól csinálod, az élet egy csodálatos utazás messzi, ismeretlen tájakra. Nézz körül! Látod, süt a nap!

142. old.

Blogbejegyzések