Kafka elbeszélései rejtélyes, elemezhetetlen példabeszédek. Mágikus erejű, álomszerű metafora kibontása valamennyi. Hátborzongatóan képtelen lények és helyzetek jelennek meg bennük, de a hűvös, pedáns leírás a hétköznapi valószerűség leírás a hétköznapi valószerűség látszatába öltözteti őket. A hétköznapi valóság elemei viszont kísértetiesen baljós színezetet öltenek. Mindezt ma már közkeletű szóval kafkainak szoktuk nevezni. Kafkától életében elbeszéléseinek csak egy része jelent meg nyomtatásban. A többi hagyatékban maradt, köztük számos töredékesen. Tele van novellakezdeményekkel Kafka naplója is. Ez a kötet Kafka elbeszéléseinek legjavát közli, a legjellegzetesebb és legmaradandóbb műveket. Az elbeszélések előző, teljes magyar kiadásától eltérően nem különíti el a Kafka életében megjelent és a hagyatékban fennmaradt novellákat. hanem nagyjából keletkezésük sorrendjében, ugyanakkor a Kafka által kiadott kötetek egységét is tiszteletben tartva válogat belőlük.

Címkék
Most olvassa
Várólistán
Kívánságlistán
Top értékelések
Nincsenek linkek.
Akiknek ez a kedvence, még ezeket szeretik
- Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
- Franz Kafka: A kastély
- Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek
- Bodor Ádám: Sinistra körzet
- W. G. Sebald: Austerlitz
- Johann Wolfgang Goethe: Faust
- Franz Kafka: A per
- William Blake: Songs of Innocence and of Experience / Az Ártatlanság és a Tapasztalás dalai
- Kosztolányi Dezső: Pacsirta
- Luís de Camoes: A lusiadák