Ki ne ismerné Csipikét? A kedves, ám olykor zsémbes, öntelt – vagyis mélységesen emberi tulajdonságokkal bíró – törpét, aki azt gondolja, hogy tőle függ az erdő sorsa? Pedig – tudjuk –, az égvilágon semmi nem múlik rajta. Vagy mégis. A kis törpe közkedvelt kalandjai elevenednek meg e kötetben, melyben végre együtt megtalálható az összes történet Csipikéről: A Csipike, a gonosz törpe, a Csipike és Kukucsi, a Csipike és a Gonosz Ostoba. Fodor Sándor klasszikus meséje.

Címkék
Most olvassa
Várólistán
Kívánságlistán
Top értékelések
Sokáig kétévente újraolvastam. Alázat, barátság, kompromisszumok, az élet törvényei…
sokáig azt hittem csiperke, azért nem találtam. az egyetlen könyvemlékem az oviból, azt tudom hogy elalvás előtt olvasta mindig az ovónéni, és volt az a szöveg, hogy egy, kettő, három, merülünk (mármint álomba) és ez olyan roppant vicces volt, hogy egész alvásidő alatt nem tudtunk elaludni tőle, ott kuncogtunk a takaró alatt. valami olyasmi is rémlik, hogy morcos volt, és ebből megtanultam hogy ha morcos vagy, akkor mindenki rád lép, meg minden. a bobó távcsöve mellett csipike gombáját és zuhanyzóját irigyeltem a legjobban, sokért nem adnám, ha most megint a kezembe vehetném.
Hát imádtam, asszem, úgy 10 év körülieknek való lehet. Sajátos, meséhez képest kicsit karcos-ironikus a világa, ezt már kiskoromban is kedveltem :) Csodás, egyedi illusztrációk.
(A bábfilm-változat viszont kiábrándító; Csipikéből bumszlifejű, kerek szemű öregtörpét csináltak.)
Régen én voltam a családban a Rettenetes Rézúr.:)))
Utolsó emlékeim közt van nagymamámról, hogy fekszem mellette az ágyban, és ezt olvassa nekem.
tudom, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem, bárcsak meglenne még ma is…
Rögtön azzal kezdeném,hogy számomra nagyon meglepő,hogy a könyvet egy bukaresti kiadó adta ki 1982-ben.Itt Bukaresten van a hangsúly.Tiszta döbbenet.Na mindenesetre az a mesekönyv az egyik gyerekkori kedvencem.Az illusztrációk fantasztikusak.Nem tudom mennyire jön ez le ebből a pici képből,amit borítóként láthattok,de szerintem a gyönyörű képeknek is köszönhető volt a siker.
Én nem csak elolvastam, de még ki is színeztem:) zsírkrétával..sárgával és kékkel..
Még mindig a könyvespolcomon van..
Benedek Elek: Magyar mese- és mondavilág 1. [Rovásírással] – A csodaszarvas
Benedek Elek: Többsincs királyfi és más mesék [Rovásírással]
Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje / Őzanyó [Rovásírással]
Fazekas Mihály: Lúdas Matyi [Rovásírással]
Móra Ferenc: Csicseri történet [Rovásírással]
- Móra Ferenc: Titulász bankója [Rovásírással]
- Friedrich Klára: Roga királyfi Mesekönyv rovásírással
- Parti Nagy Lajos – Banga Ferenc: A pecsenyehattyú és más mesék
Akiknek ez a kedvence, még ezeket szeretik
- Heinrich Böll: Biliárd fél tízkor
- Roald Dahl: Meghökkentő mesék 1.
- J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
- Dallos Sándor: A nap szerelmese / Aranyecset
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- Joseph Heller: A 22-es csapdája
- William Somerset Maugham: Örök szolgaság
- Lipták Gábor: Amiről a vizek beszélnek
- Colleen McCullough: Róma első embere I-II.
- Colleen McCullough: Fűkoszorú I-II.

![Benedek Elek: Magyar mese- és mondavilág 1. [Rovásírással] – A csodaszarvas](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87599.jpg?1278420983)
![Benedek Elek: Benedek Elek Magyar mese- és mondavilág 2. [Rovásírással] – A fekete kisasszony](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87600.jpg?1278421066)
![Benedek Elek: Benedek Elek Magyar mese- és mondavilág 3. [Rovásírással] – A tűzmadár](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87601.jpg?1278421191)
![Benedek Elek: Többsincs királyfi és más mesék [Rovásírással]](http://assets2.moly.hu/system/covers/normal/covers_87630.jpg?1278437557)
![Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje / Őzanyó [Rovásírással]](http://assets2.moly.hu/system/covers/normal/covers_87631.jpg?1278437695)
![Fazekas Mihály: Lúdas Matyi [Rovásírással]](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87632.jpg?1278437813)
![Móra Ferenc: Csicseri történet [Rovásírással]](http://assets3.moly.hu/system/covers/normal/covers_87680.jpg?1278454805)
![Móra Ferenc: Titulász bankója [Rovásírással]](http://assets1.moly.hu/system/covers/normal/covers_87684.jpg?1278455209)