!

Hotel Bali 307 csillagozás

Fejős Éva: Hotel Bali
Apple iTunes
Könyvtár

Négy barátnő: Dóra, Gabi, Szilvi és Judit. Tizenévesen Budapesten, egy mámoros és tragédiába torkolló buli után fogadalmat tesznek, hogy elhagyják az országot. Máshol kezdenek új életet, ahol a múlt nem éri el őket. Megesküsznek: tizenhét év múlva újra találkoznak… A sors négyüket a négy égtáj felé veti: Dóra a földi paradicsomban, Bali szigetén köt ki, de ott is csak élete szerelmére gondol. Szilvi titokban regényt ír, melyben barátnőinek is fontos szerep jut, Gabi két sikeres férfi között őrlődik, Judit pedig megszerzi magának azt a pasit, akiről korábban csak csendben álmodozott… Tizenhét év telt el, közeledik a nagy találkozás… Vajon megtalálták a boldogságot? Elárulhatják-e egymást a barátok a szerelemért? Mit rejt a titokzatos közös múlt, és van-e feloldozás?

Eredeti megjelenés éve: 2008


Enciklopédia 1


Hirdetés

Kedvencelte 25

Most olvassa 18

Várólistára tette 41

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
800 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
bettike0930 könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
mági könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Majna könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
1.000 Ft Eladó Elcserélhető
Youditta könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
mandarina könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Miklós_Éva könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
NightBlood könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
800 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Ellington könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
picurka13 könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
moringa könyve Fejős Éva: Hotel Bali Megjegyzés
>!
500 Ft ★★★☆☆ Eladó
memoir könyve Fejős Éva: Hotel Bali
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
nimphea könyve Fejős Éva: Hotel Bali

Kiemelt értékelések

+
>!
deardurr
Fejős Éva: Hotel Bali

Ismét a „fél csillag, mert betűk vannak benne”-kategória.
Azt lehetett már az elején sejteni, hogy nem lesz valami nagy durranás, de hogy ennyire ne legyen semmi tartalom benne… ehhez már tehetség kell. Unalmas volt. Nagyon, nagyon unalmas. Azok a leírások meg, hogy mennyire flancolnak, kifejezetten idegesítőek voltak. Jah, nem flancolnak, hanem ők tényleg így élnek!!! Csak én ezt itt nem tudom felfogni, itt Magyarországon, mert ez akkora sz@r hely, hogy itt semmi se mozdul előre, csak külföldön lehet a kis senkiből valaki.Na, mindegy. Idegesítő, rossz könyv. Egy haszna volt számomra; megfogadtam, hogy nem olvasok el ilyet többé. Nem Fejős Évát, hanem ilyen tudvalevőleg rossz könyvet. Soha! Úgy legyen!

4 hozzászólás
+
>!
MigléczPanni
Fejős Éva: Hotel Bali

Ennél bárgyúbb könyvet még soha nem olvastam.

+
>!
dinnyemano P
Fejős Éva: Hotel Bali

Könnyed, olvasmányos, alapvetően jó sztori, kifejezetten szórakoztató. Tetszett a könyv, bár előre lehetett tudni a végét, de élveztem, szeretem az írónő megfogalmazásait, gördülékeny, jó nyelvezet jellemző rá.

1 hozzászólás
+
>!
Matisyahu
Fejős Éva: Hotel Bali

Brahiból olvastam el, hogy lepontozhassam – igyekeztem még a könyvtáros néni pillantását is elkerülni. A könyv nehézkesen indul be és időnként borzasztóan sablonos, az írónő stílusa ingadozik egy tiniregény és az ezoterikus életmód-könyveké között, a (szereplők szájába adott) káromkodásai pedig – véleményem szerint – borzasztó öncélúak. Ennek ellenére a könyvet nemcsak olvashatónak, de kifejezetten izgalmasnak találtam, noha a szereplők kevéssé szerethetők (ahogy Audr_ey is írta: túlságosan hasonlítanak egymásra), a cselekmény pedig több helyen irreális. Az ötlet jó, a kivitelezés jóval gyengébb, végső konklúzió: szeretném nem szeretni, de bizony tetszett.

+
>!
Petrus601
Fejős Éva: Hotel Bali

Eddig két könyvet olvastam el az írónőtől, azok tetszettek, de ez viszont nagyon nem…
Pedig még a kritikákat el sem olvastam előtte, de úgy érzem nem sokat befolyásoltak volna a véleményemen.
Ezt a 4 „barátnőt” kifejezetten utáltam… Bocsi.. Igazából egyik szereplőt még a mellékszereplőket sem sikerült megkedvelnem..
A történet eleje nagyon uncsi volt számomra, a közepén volt 1-2 rész, ami tetszett (ezért a 2 csillag), de a többit inkább el sem olvastam volna.
A fülszöveg alapján valami jobbra számítottam volna.
Nem mondom, hogy nem fogok még Fejős Éva regényeket olvasni mert eddig 2:1 a tetszik- nem tetszik állás, de ezt még egyszer biztos, hogy nem…
2*

+
>!
Marcsi8909 P
Fejős Éva: Hotel Bali

Csak azért olvastam el, mert mindenhonnan ez az írónő folyt, gondoltam akkor van benne valami… Hát nincs! Bugyuta történet, bugyuta szereplőkkel. Akkora félreértés amekkorát nem tudom, hogy lehet kitalálni. Egyszerűen nem életszerűek a szereplők cselekedetei.

+
>!
Mytzee
Fejős Éva: Hotel Bali

Élveztem az olvasást. A történet alapvetően jó, izgalmas, sőt megdöbbentő és gondolkoztató, ha azt nézzük, hogy mekkora változást hozott 4 fiatal lány életében egy este. Továbbá rendesen össze vannak szedve a főhősnők, bár pontosan ezért van az az érzésem is, hogy túlságosan filmbeillő. Utólag végiggondolva: Messze áll a reálistól. Sok más regénnyel ellentétben most nem tudtam azonosulni a könyvvel, vagyis a történettel.
Könnyed olvasmány, kikapcsolódáshoz (vagy szigorú ágynyugalomhoz) kiváló, de nem hiszem, hogy később újraolvasom.

+
>!
szofia1209
Fejős Éva: Hotel Bali

Valahogy felkeltette az érdeklődésemet a szereplőkkel szemben. A fordulatokról, amiket a könyv tartogatott nem is beszélve… Az írónő sorozatából nekem ez tetszett a legjobban!

+
>!
TabulaRasa
Fejős Éva: Hotel Bali

Nem olvastam Fejős Évát soha. 2011. decemberének végén olvastam Tőle először, a Hotel Balit, és mikor olvastam, tudtam, hogy nem az utolsó. Jelenleg a folytatását, az Eper reggelire-t olvasom.

Tetszettek a szereplők, azok az élethelyzetek amikben élnek, azok a problémák, amikkel küzdenek. Sokkal azonosulni is tudtam. Leginkább Szilvi érzéseivel, és átéreztem Dóra elzárkózását a szerelemtől, az első nagy szerelem engem is sokáig megbéklyózott.
Érdekes volt, hogy a titok, ami szétszakította a barátnőket csak a végefelé derült ki, és egy kisebb „csattanó” volt Judit lépése, és ennek következménye a gyermekek…

Persze már furdalta az oldalamat a kíváncsiság, hogy miképpen folytatódik a történet:)

Egyébként könnyed, olvasmányos regény. Modern stílusú. Nekem különösen tetszik, ahogy váltogatja a szereplők közötti események szálait.

És írtam Fejős Éváról egy karcot is. Merthogy sokan kritizálják, ahogy olvasgatom az értékeléseket.
http://moly.hu/karcok/134925
Hátha valakit meg tudok győzni. Jah és egyáltalán nem vagyok Fejős Éva „fan”, meg ilyenek. Sőőőt!

1 hozzászólás
+
>!
Enidoll
Fejős Éva: Hotel Bali

Nagy nehezen sikerült befejeznem…Ha jól emlékszem FÉ-nak a Nők Lapjában épp ilyen témájú cikkei voltak (plasztikai sebészet, Orr, balinéz gyógyítók ). De ettől még írhatott volna jó regényt is.
Belekezdtem a folytatásba is, de le is tettem rögtön.


Népszerű idézetek

+
>!
Frank_Spielmann I

Azt hitte, azt képzelte, azt remélte, sőt biztos volt benne….

1

5 hozzászólás
+
>!
Ciccnyog P

Dóra néha eltűnődött azon, hogy nem kellene-e pszichológushoz fordulnia, de igazából nem látta értelmét, mert az okot, a problémák gyökerét maga is ismerte.

1

5 hozzászólás
+
>!
baroness

Tizenhét másodperc. Mindössze ennyi ideig kellene összpontosítanod a vágyadra, tisztán, hittel, boldogan, várva, hogy beteljesüljön. És akkor be is fog teljesülni. Minél többször tizenhét másodpercig gondolsz rá, annál közelebb lesz hozzád. És a végén elérkezik

+
>!
Ciccnyog P

Nem, ő biztosan nem szeret bele úgy, hogy teljesen elveszítse a fejét, és ki legyen szolgáltatva egy ilyen nőcsábásznak.

2

4 hozzászólás
+
>!
_noémi

Arra gondolj, hogy megvan, amire vágysz. Ne a vágyad hiányára gondolj, hanem képzeld el, hogy megvan, amire vágysz. Mert addig, amíg csak a vágyad hiányát érzékeled, amíg szüntelenül ez jár az eszedben, nem leszel boldog.

+
>!
Ciccnyog P

Eleinte mosolyogtak, aztán nevettek, végül rosszkedvűek lettek.

1

7 hozzászólás
+
>!
Frank_Spielmann I

…csak akkor ment Pestre, ha rákényszerült. Valahányszor megérkezett Ferihegyre, összeszorult a gyomra. Nem beszélve arról, mit érzett, amikor Angyalföldön járt…

1

3 hozzászólás
+
>!
Ciccnyog P

De míg az egyik álma megvalósult, a másik örökre elveszett. Ennyibe került, ez volt az ára.

1

2 hozzászólás
+
>!
dinnyemano P

Félelemmel eltelve nem lehet semmit se csinálni.

116. oldal

+
>!
Ciccnyog P

– A nyelvekhez volt tehetségem, tudod, olaszos voltam, és igen, akkoriban kezdtem írogatni. Novellákat, tárcákat, verseket… Ott indítottak el. Ha nincs a magyartanárom, aki felismerte a képességeimet, ma talán mással foglalkoznék, olyasmivel, amit nem szeretnék ennyire.

2

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is