!

Hotel Bali 293 csillagozás

Fejős Éva: Hotel Bali
Apple iTunes

Négy barátnő: Dóra, Gabi, Szilvi és Judit. Tizenévesen Budapesten, egy mámoros és tragédiába torkolló buli után fogadalmat tesznek, hogy elhagyják az országot. Máshol kezdenek új életet, ahol a múlt nem éri el őket. Megesküsznek: tizenhét év múlva újra találkoznak… A sors négyüket a négy égtáj felé veti: Dóra a földi paradicsomban, Bali szigetén köt ki, de ott is csak élete szerelmére gondol. Szilvi titokban regényt ír, melyben barátnőinek is fontos szerep jut, Gabi két sikeres férfi között őrlődik, Judit pedig megszerzi magának azt a pasit, akiről korábban csak csendben álmodozott… Tizenhét év telt el, közeledik a nagy találkozás… Vajon megtalálták a boldogságot? Elárulhatják-e egymást a barátok a szerelemért? Mit rejt a titokzatos közös múlt, és van-e feloldozás?

Eredeti megjelenés éve: 2008

Hirdetés

Kedvencelte 23

Most olvassa 15

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
bettike0930 könyve
>!
1.200 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
mary_anne könyve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
mági könyve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
régi könyve
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
stengerg könyve
>!
Elcserélhető
EgyKönyvmoly könyve
>!
Elcserélhető
adriana23 könyve
>!
Elcserélhető
Spepa könyve
>!
Elcserélhető
PuPilla könyve
>!
Elcserélhető
mandarina könyve
>!
Elcserélhető
Neito könyve
>!
Elcserélhető
Lobelin könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
msze könyve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
toth_timea1993 könyve
>!
Eladó Elcserélhető
Bereczki_Szilvi könyve
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
NightBlood könyve
>!
800 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Ellington könyve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
horvath_tina könyve
>!
1.500 Ft Eladó
Memécske könyve
>!
Eladó Elcserélhető
Reni95 könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Edit_Tóth_2 könyve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
picurka13 könyve
>!
Elcserélhető
kulturmosoly könyve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
moringa könyve Megjegyzés

Kiemelt értékelések

+
>!
Harpe
Fejős Éva: Hotel Bali

Hát azért olvastam el, mert ugye elvből nem olvasok ilyeneket. :D De ha már cikiztem minden ismerősöm, aki ezt olvasta, úgy hogy nem is tudtam miről van szó, gondoltam már elolvasom. Amúgy tényleg jóindulattal indultam neki, hogy ne legyek már hülye sznob, aki semmi „csajosat” nem olvas.
Attól eltekintve, hogy Évike nem tud túl jól írni – úgy látszik ez nem okoz gondot, mert kiadták – végülis annyira nem volt rossz – eleinte. Úgy a feléig még izgalmas is volt, hogy mi lehet a nagy titok? Aztán túl hamar kiderült… Onnantól már várható volt, hogy a bűnös megbűnhődik, a többieknek meg szuper lesz az életük, mert 17 évig szenvedtek a más hazugsága miatt. Annyi pozitívuma volt, hogy végre olvastam valamit, amin nem kellett túl sokat gondolkodnom. Viszont Évikének egyest adok jellemfelépítésből és a párbeszédírásból! (Nem mintha számítanék… :D) Fejős Éva rajongók, bocsi… :P

13 hozzászólás
+
>!
deardurr
Fejős Éva: Hotel Bali

Ismét a „fél csillag, mert betűk vannak benne”-kategória.
Azt lehetett már az elején sejteni, hogy nem lesz valami nagy durranás, de hogy ennyire ne legyen semmi tartalom benne… ehhez már tehetség kell. Unalmas volt. Nagyon, nagyon unalmas. Azok a leírások meg, hogy mennyire flancolnak, kifejezetten idegesítőek voltak. Jah, nem flancolnak, hanem ők tényleg így élnek!!! Csak én ezt itt nem tudom felfogni, itt Magyarországon, mert ez akkora sz@r hely, hogy itt semmi se mozdul előre, csak külföldön lehet a kis senkiből valaki.Na, mindegy. Idegesítő, rossz könyv. Egy haszna volt számomra; megfogadtam, hogy nem olvasok el ilyet többé. Nem Fejős Évát, hanem ilyen tudvalevőleg rossz könyvet. Soha! Úgy legyen!

4 hozzászólás
+
>!
MigléczPanni
Fejős Éva: Hotel Bali

Ennél bárgyúbb könyvet még soha nem olvastam.

+
>!
dinnyemano P
Fejős Éva: Hotel Bali

Könnyed, olvasmányos, alapvetően jó sztori, kifejezetten szórakoztató. Tetszett a könyv, bár előre lehetett tudni a végét, de élveztem, szeretem az írónő megfogalmazásait, gördülékeny, jó nyelvezet jellemző rá.

1 hozzászólás
+
>!
Matisyahu
Fejős Éva: Hotel Bali

Brahiból olvastam el, hogy lepontozhassam – igyekeztem még a könyvtáros néni pillantását is elkerülni. A könyv nehézkesen indul be és időnként borzasztóan sablonos, az írónő stílusa ingadozik egy tiniregény és az ezoterikus életmód-könyveké között, a (szereplők szájába adott) káromkodásai pedig – véleményem szerint – borzasztó öncélúak. Ennek ellenére a könyvet nemcsak olvashatónak, de kifejezetten izgalmasnak találtam, noha a szereplők kevéssé szerethetők (ahogy Audr_ey is írta: túlságosan hasonlítanak egymásra), a cselekmény pedig több helyen irreális. Az ötlet jó, a kivitelezés jóval gyengébb, végső konklúzió: szeretném nem szeretni, de bizony tetszett.

+
>!
Petrus601
Fejős Éva: Hotel Bali

Eddig két könyvet olvastam el az írónőtől, azok tetszettek, de ez viszont nagyon nem…
Pedig még a kritikákat el sem olvastam előtte, de úgy érzem nem sokat befolyásoltak volna a véleményemen.
Ezt a 4 „barátnőt” kifejezetten utáltam… Bocsi.. Igazából egyik szereplőt még a mellékszereplőket sem sikerült megkedvelnem..
A történet eleje nagyon uncsi volt számomra, a közepén volt 1-2 rész, ami tetszett (ezért a 2 csillag), de a többit inkább el sem olvastam volna.
A fülszöveg alapján valami jobbra számítottam volna.
Nem mondom, hogy nem fogok még Fejős Éva regényeket olvasni mert eddig 2:1 a tetszik- nem tetszik állás, de ezt még egyszer biztos, hogy nem…
2*

+
>!
Mytzee
Fejős Éva: Hotel Bali

Élveztem az olvasást. A történet alapvetően jó, izgalmas, sőt megdöbbentő és gondolkoztató, ha azt nézzük, hogy mekkora változást hozott 4 fiatal lány életében egy este. Továbbá rendesen össze vannak szedve a főhősnők, bár pontosan ezért van az az érzésem is, hogy túlságosan filmbeillő. Utólag végiggondolva: Messze áll a reálistól. Sok más regénnyel ellentétben most nem tudtam azonosulni a könyvvel, vagyis a történettel.
Könnyed olvasmány, kikapcsolódáshoz (vagy szigorú ágynyugalomhoz) kiváló, de nem hiszem, hogy később újraolvasom.

+
>!
farkaszita
Fejős Éva: Hotel Bali

Ez az első könyv, amit olvastam tőle. Az írásmódja alapján nekem Nora Roberts-re emlékeztet, ezért nagyon tetszett. A történet kimondottan csajos, de a realitástól kicsit távol áll, mert Magyarországon 4 barátnőből 4-nek nem jön be, amit eltervezett még gyerekkorában.

+
>!
Gotti
Fejős Éva: Hotel Bali

Első Fejős Éva könyv, amit elolvastam. Ilyenre soha nem adnék ki pénzt, de mivel kölcsönkaptam (kéretlenül), úgy gondoltam, miért ne…Látszott már a borítón, hogy nem lesz nagy agymunka.:-)
A történet elképesztően nagy durranás akar lenni, közben nagyon sablonos, kb. 40 oldal után ki lehet találni, hogy mi a titok…Nincsenek benne karakterek, a 4 főszereplő nagyon hasonló, mai trendi csaj, a pasi meg izmos, okos stb., szóval meglepetésre e tekintetben sem kell számítani. Helyenként a szereplők szájába adott káromkodások, pedig szinte fájtak, annyira oda nem illőek, szükségtelenek. Végig az volt az érzésem, hogy ilyen színvonalú regényt majdnem bárki tudna írni…
A műfaj tehát szép magyar szóval élve „ultralight”, de mivel ebben a műfajban járatlan vagyok, könnyen el tudom képzelni, hogy kiemelkedik sorstársai közül.
Nyáridőre, semmittevés mellé, agylazításképpen ajánlható legfeljebb.

1 hozzászólás
+
>!
Enidoll
Fejős Éva: Hotel Bali

Nagy nehezen sikerült befejeznem…Ha jól emlékszem FÉ-nak a Nők Lapjában épp ilyen témájú cikkei voltak (plasztikai sebészet, Orr, balinéz gyógyítók ). De ettől még írhatott volna jó regényt is.
Belekezdtem a folytatásba is, de le is tettem rögtön.


Népszerű idézetek

+
>!
Frank_Tyrell I

Azt hitte, azt képzelte, azt remélte, sőt biztos volt benne….

1

5 hozzászólás
+
>!
Ciccnyog P

Dóra néha eltűnődött azon, hogy nem kellene-e pszichológushoz fordulnia, de igazából nem látta értelmét, mert az okot, a problémák gyökerét maga is ismerte.

1

5 hozzászólás
+
>!
baroness

Tizenhét másodperc. Mindössze ennyi ideig kellene összpontosítanod a vágyadra, tisztán, hittel, boldogan, várva, hogy beteljesüljön. És akkor be is fog teljesülni. Minél többször tizenhét másodpercig gondolsz rá, annál közelebb lesz hozzád. És a végén elérkezik

+
>!
Ciccnyog P

Nem, ő biztosan nem szeret bele úgy, hogy teljesen elveszítse a fejét, és ki legyen szolgáltatva egy ilyen nőcsábásznak.

2

4 hozzászólás
+
>!
_noémi

Arra gondolj, hogy megvan, amire vágysz. Ne a vágyad hiányára gondolj, hanem képzeld el, hogy megvan, amire vágysz. Mert addig, amíg csak a vágyad hiányát érzékeled, amíg szüntelenül ez jár az eszedben, nem leszel boldog.

+
>!
Frank_Tyrell I

Feltépte a kis tasakot, és beleöntötte a fehér port az italba.

1

2 hozzászólás
+
>!
Ciccnyog P

Eleinte mosolyogtak, aztán nevettek, végül rosszkedvűek lettek.

1

7 hozzászólás
+
>!
Frank_Tyrell I

…csak akkor ment Pestre, ha rákényszerült. Valahányszor megérkezett Ferihegyre, összeszorult a gyomra. Nem beszélve arról, mit érzett, amikor Angyalföldön járt…

1

3 hozzászólás
+
>!
Ciccnyog P

De míg az egyik álma megvalósult, a másik örökre elveszett. Ennyibe került, ez volt az ára.

1

2 hozzászólás
+
>!
dinnyemano P

Félelemmel eltelve nem lehet semmit se csinálni.

116. oldal


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el