A család szakácskönyve új – bővített és korszerűsített – kiadását veheti kezébe az Olvasó. A kötetben található sok-sok recept között akadnak különleges, az ínyencek kedvére való étkek, ünnepi alkalmakkor, vendégfogadáskor kínálhatók, és vannak – talán többségükben – a mindennapok étkezőasztalára tálalható köznapi, közkedvelt, könnyen és nem túl drágán elkészíthető, mégis nagyon jóízű fogások. Az étrendek összeállítását a betűrendes címmutató segíti, az egyes receptleírásokat a részletes tárgymutató alapján találhatjuk meg.
A család szakácskönyve 26 csillagozás
Kedvencelte 1
Most olvassa 1
Várólistára tette 4
Kívánságlistára tette 7
Kiemelt értékelések
Fura olvasottnak jelölni egy receptkönyvet, pláne értékelni. De, ha egyszer bejelöltem, hogy megvan, és szoktam is forgatni, akkor szerintem ér. Van ebben is 1-2 recept, amit elő szoktunk keresni alkalomadtán. Régi könyv, klasszikus receptekkel. Olyan hozzávalókkal, amit megtalálunk minden boltban, és nem kurkumagyökér kivonat meg hasonlók kellenek hozzá. :)
Ez a könyv édesanyámé volt, aki sajnos már 11 éve nem él. Nem is emlékszem más szakácskönyvre gyerekkoromból, de ezt nagyon szerettem már akkor is (nézegetni). Bár kép nincs benne, viszont illusztráció van. A könyvet 1986-ban adta ki a Magyar Nők Országos Tanácsa – a Moly szerint, ugyanis a könyv eleje, a borítók és az első 20 oldal (ahol a levesek vannak) már elveszett. Réber László illusztrálta, aki gyerekkorom kedvenc írójának, Janikovszky Évának a könyveit is. Kreatív, vicces, imádom, és nagyon szeretem ebben a könyvben is.
Így, hogy főzni kellett belőle, nem lett sajnos kedvencem a könyv, mert én a mindennapokban teljesen másképpen főzök! Sokáig tartott kitalálni, mit készítsek el, tele volt olyan recepttel, amihez hozzá sem mertem kezdeni vagy esély se volt, hogy alapanyagot szerezzek hozzá (tyúk, vadak, marhahús, sertés drágább részei). A csirkét szinte csak egyben vagy az összes részét főzi meg, csirkemellet el se tud másként képzelni, csak töltve-göngyölve, míg én szinte mindenbe azt használok felkockázva. A sertéshús szinte mindig karaj és szinte mindig egyben süti/főzi meg.
A mackófalatok, saláták, édes tészták, sütemények, ami a könyv 80%-át kiteszik, nekem vagy mind ugyanolyannak tűntek: volt egy alaptészta és csinált vele ezt vagy azt, vagy tényleg, nem mertem belekezdeni.
Nem annyira szerettem ezt a könyvet, mint szakácskönyvet, mégis klassz kaják sikerültek belőle. Úgy gondolom, ennek két oka is van: 1. tudok főzni.; 2. olyanokat válogattam, amiket vagy amihez hasonlóakat már főztem. Viszont szerettem a könyvet, mint nosztalgiázást.
Örültem, mikor egy-két éve egy óriási akció keretében sikerült megvásárolnom ezt a klasszikus darabot, és annak is, hogy újra kiadták. Nem véletlen a népszerűsége még ma is, sőt, arra is rájöttem, hogy Stahl Judit is F. Nagy Angéla köpönyegéből bújt ki. Jó mankó a könyv, néhol, például a bejglireceptnél nagyon körülményes az elkészítés leírása. Az ételek óriási, gazdag, kincses tárháza, csupa felfedezésre váró étellel.
10-ből 9-szer ezt használom, ha receptből dolgozom. Nagyon szeretem. Nem csalódtam még! :-)
Hasonló könyvek címkék alapján
- Steiner Kristóf: Kristóf konyhája 97% ·
Összehasonlítás - Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Tóthné Libor Mária: Limara Péksége 97% ·
Összehasonlítás - Beh Mariann: A kert konyhája 98% ·
Összehasonlítás - Borbás Marcsi: Édes békeidők 96% ·
Összehasonlítás - Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj 98% ·
Összehasonlítás - Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve 96% ·
Összehasonlítás - Ambrus Éva: Anya, kérek még! 94% ·
Összehasonlítás - Horváth Ilona: Horváth Ilona illusztrált szakácskönyve 99% ·
Összehasonlítás - Janits-Szabó Virág: Örömfőzés 98% ·
Összehasonlítás