!

A két Lotti 1260 csillagozás

Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti

Melyik gyerek nem gondolt még arra, mennyire jó lenne egy ikertestvér, aki úgy hasonlítana rá, hogy még az édesanyjuk sem tudná megkülönböztetni őket? Nos, Kästner regényében két ilyen kislányról van szó. Ráadásul még nem is ismerik egymást, mert szüleik régóta elváltan élnek, s egyik az apjánál, másik az anyjánál nevelkedik. Az ikrek egy gyermeknyaralóban találkoznak, és rájönnek, hogy testvérek. Hasonlóságuk sok mulatságos bonyodalmat okoz, de a két kislány komolyabb dolgot tervez: ki akarják békíteni az elvált szülőket, s ezért szerepet cserélnek. Hogyan viselkedik mindegyik a megváltozott élethelyzetében, és miképp sikerül tervük végrehajtása – erről szól A két Lotti könnyes-vidám története.

Eredeti mű: Erich Kästner: Das doppelte Lottchen

Eredeti megjelenés éve: 1949


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Lotte Körner · Dr. Strobl · Irene Gerlach · Ludwig Palffy · Luise Palffy · Luiselotte Körner · Resi


Hirdetés

Kedvencelte 167

Most olvassa 44

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 5

Elcserélné vagy eladná

>!
1 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Anita_Hanák könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
500 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Gelso könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
300 Ft ★★★★☆ Eladó
hispan könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Lédus könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.600 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Kazimir könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
Anitiger könyve Erich Kästner: A két Lotti Megjegyzés
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó
Hare könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
900 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Tadrihh könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
590 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Mayflower00 könyve Erich Kästner: A két Lotti

Kiemelt értékelések

+
>!
gab001 P

Az első szó, ami eszembe jut erről a könyvről az az, hogy elbűvölő. Egyszerűen rabul ejtett a kedvessége. Természetesen ismertem a történetet, de még sosem olvastam. Nem is értem, hogy ennek mi lehet az oka. Annyira bájosan és egyszerűen fogalmaz az író, hogy rögtön az elején magával ragadott az elbeszélés módja. Olyan szívesen olvastam volna még egy kicsit.

17 hozzászólás
+
>!
brena P

Gyerekként imádtam! Most rádiójátékként hallgattam meg,így is nagyszerű,a filmes feldolgozásait is szerettem. Megunhatatlan történet.

+
>!
Röfipingvin MP

Az első könyv volt, amit én kértem. Nem kaptam karácsonyra, szülinapra, névnapra, akármire. Nem. Hazajöttem hittanról (ott láttam egy lánynál a könyvet) és megmondtam, hogy én ezt szeretném. Nagyon.
És láss csodát: este apa evvel a könyvvel jött haza.
Mondanom sem kell, hogy rögtön elkezdtem olvasni, majd lámpaoltás, de a könyv a párnám alatt. Amint úgy éreztem, hogy szülői veszély nem fenyeget könyv elő, lámpa fel és olvasás…Mindaddig, amíg újfent le nem kapcsoltatták a lámpát… Arra a hülyeségre hivatkozva, hogy másnap iskola. Felnőttek….

2013. 07. 19.
Hát nem akart mindenki egy ikertestvért miután elolvasta a könyvet? :)(:

8 hozzászólás
+
>!
Lunemorte P

Két szeretni való kislány élettörténetét ismerhetjük meg. Alig tudtam letenni annak idején,annyira tetszett! Olyan sok a mondandója,hogy már gyerekkortól kezdve ajánlom mindenkinek,de főleg a lányoknak. :) Amikor olvastam ezt a kötetet,eszembe jutott,milyen jó is lenne ha lenne egy testvérem. Csak azt nem akartam,hogy úgy nézzen ki,mint én…xd

1 hozzászólás
+
>!
Stone P

Nagyon kislánykori kedvenc. Rémlik, hogy van egy másik pöttyös könyvem is, de azt nem szerettem. Ezért viszont nem azért voltam, oda, mert pöttyös. Igazán humoros az egész, és nagyon jó, hogy megmagyaráz dolgokat a lábjegyzetben (amiről sokáig képzeltem, hogy lábszaga is lehet), ha olyan szó kerül elő, amit egy gyermek nem ért és hátul itt is ott van, hogy lehet kiejteni idegenül az idegen szavakat. Az ötlet, hogy egy ikerpár kicseréli önmagát és átveri a világot, nagyon tetszett. Mindig is szerettem az okos átveréseket, és még most is lehet pityeregni a könyvön, mert a vége olyan boldog és egy mesének igenis boldognak kell lennie. Közben, meg így felnőtt fejjel olvasva, elég kemény a mag. Ez a válás dolog félelmetes ügy, gyerekként, felnőttként egyaránt. Humor dolgában is ügyes mese. Na, Kästner nagy mesélő és kész!

2 hozzászólás
+
>!
Fairy

♥♥♥Még általános iskola alsó tagozatába jártam,amikor az osztályfőnöki órán a tanárunk mindig felolvasott nekünk a könyvből.Emlékszem milyen izgatottan vártuk az órákat,hogy megtudjuk,hogyan alakul a két cserfes kislány sorsa.Talán ezért is lett gyermekkorom egyik legszebb és kedvenc könyve.Nagyon szép történet a gyermeki álmokról és a testvéri szeretetről.♥♥♥

7 hozzászólás
+
>!
emotive

Van egy bejegyzés a könyvem elején. A nagymamám írta, 1997-ben, idézem „A szép bizonyítványodért sok szeretettel” Nem igazán szoktam olyan könyvet kapni, amibe írnak, így már csak ezért is nagy becsben tartom ezt a kis könyvecskét. No, meg mert ez a történet annyira édes, még felnőtt fejjel is, hogy néha muszáj újraolvasnom. Vannak olyan pillanatok, amikor csak úgy beugrik nekem egy-egy jelenet, mondat a könyvből. Olyankor mindig érzem, hogy újra kézbe kell vennem. Valahogy én is gyerek leszek megint. Nagyon jó érzés.
(A beragasztott világítós tetkókra ránézni is az, megmosolyogtat, de hogy hogy lehettem ilyen barbár… könyvbe ragasztgatni. ejnye :D )

+
>!
madárka 

Ezt a könyvet rongyosra olvastam kislányként, és még most is egyszerűen elvarázsol. Imádom. Azóta minden nyáron várom, hogy én is megismerjem az ikertesómat, aki a Föld másik végén lakik.:$

+
>!
Imagine

Kedves kis cuki történet igaz szinte egész végig olyan érzésem volt mintha az Anyád apád idejöjjön-t olvasnám. Két imádni való kislány. :)) Örülök, hogy elolvastam és egy jó kis délutáni könyv.

2 hozzászólás
+
>!
Lexy

Emlékszem, anyukám hónapokig járt ezután a könyv után, annyira vágytam rá, aztán végül megkaptam és néhány óra alatt el is olvastam. Most is ugyanolyan nagy örömmel kezdek bele az olvasásába, mint kiskoromban. Most is ugyanolyan szeretettel tölt el az olvasása, mint azelőtt. Örök kedvencem marad. :)


Népszerű idézetek

+
>!
BZsofi +SP

– Az anya olyan orvosság, amilyet nem kapni ám a gyógyszertárban!

Tizedik fejezet.

Kapcsolódó szócikkek: Dr. Strobl
9 hozzászólás
+
>!
Izolda A×+SP

– Jövök már! – kiabál Luise. – Öregember nem gyorsvonat!

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luise Palffy
4 hozzászólás
+
>!
Aprile

Az anyának – bármilyen is a gondja – elsősorban az a kötelessége, hogy gyermekét ne engedje túl korán kiűzetni a gyermekség paradicsomából.

107-108. oldal

+
>!
Ydna

Az éjszaka végtelennek tűnik. Ám végtelennek tűnő éjszakák is eltelnek végül.

++
>!
poggi ISP

– A helyzet nem mentes némi csiklandósságtól, ugyebár? Az egyik lakásban ül egy nő, akivel már, a másikban egy, akivel még nem vagy összeházasodva!

123. (Tizenegyedik fejezet)

Kapcsolódó szócikkek: Irene Gerlach
+
>!
jevus

Ha a felnőtt, aki vállatok felett kukucskált, a Shirley Temple példáját és az összefüggést Luise és Lotte szülei és válásuk között nem értette meg, akkor adjátok át neki meleg üdvözletemet s azt az üzenetet, hogy a világon nagyon sok az elvált szülő, és nagyon sok a gyerek, aki szenved ettől! És nagyon sok olyan gyerek is van, aki attól szenved, hogy a szülők nem váltak el.

Ötödik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Shirley Temple
+
>!
poggi ISP

Ha a könyvnek ezen a pontján egy felnőtt belepillantana a vállatok felett a szövegbe, és így kiáltana: „Nahát, ez az ember! Mindenre, ami szent: hogyan beszélhet ilyen dolgokról a gyerekeknek!” – akkor, kérlek, olvassátok fel neki a következőt:
Shirley Temple hét-nyolc éves korában már világszerte híres filmcsillag volt, és a filmgyárak sok millió dollárt kerestek rajta. Ha azonban Shirley Temple meg akart nézni egy Shirley Temple-filmet az édesanyjával, nem engedték be a moziba. Túl fiatal volt. Megnéznie tilos volt a filmeket. Csak szerepelnie lehetett bennük. Azt engedélyezték. Ahhoz elég idős volt.

51. (Ötödik fejezet)

Kapcsolódó szócikkek: Shirley Temple
+
>!
jancsibohi ×+SP

Ön egész életében fiatalabb lesz, mint amilyen én valaha is voltam.

118. oldal

+
>!
poggi ISP

Pepike megcsóválja a farkát, és buzgón üget Palffyék asztalához, hogy Luisét, régi barátnőjét üdvözölje.
Igen ám, fityiszt, sőt kutyafityiszt! Amint az asztalhoz ér Pepike, megszaglássza a kislányt, és üdvözlés nélkül, sürgősen visszavonul az udvari tanácsos úrhoz.
– Micsoda hülye állat – jegyzi meg amaz haragosan. – Nem ismeri meg a legjobb barátnőjét! Mert néhány hétig vidéken volt. Az emberek meg csak beszélnek nagyképűen az állatok csalhatatlan ösztönéről!
Lotti azonban ezt gondolja magában: „Szerencse, hogy az udvari tanácsosok nem olyan okosak, mint a kutyák!”

48. (Ötödik fejezet)


Hasonló könyvek címkék alapján