!

A két Lotti 1456 csillagozás

Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti
Régikönyvek.hu · 1.999 Ft –15% 1.699 Ft
Bookline · 1.999 Ft –15% 1.700 Ft
Könyvtár

Melyik gyerek nem gondolt még arra, mennyire jó lenne egy ikertestvér, aki úgy hasonlítana rá, hogy még az édesanyjuk sem tudná megkülönböztetni őket? Nos, Kästner regényében két ilyen kislányról van szó. Ráadásul még nem is ismerik egymást, mert szüleik régóta elváltan élnek, s egyik az apjánál, másik az anyjánál nevelkedik. Az ikrek egy gyermeknyaralóban találkoznak, és rájönnek, hogy testvérek. Hasonlóságuk sok mulatságos bonyodalmat okoz, de a két kislány komolyabb dolgot tervez: ki akarják békíteni az elvált szülőket, s ezért szerepet cserélnek. Hogyan viselkedik mindegyik a megváltozott élethelyzetében, és miképp sikerül tervük végrehajtása – erről szól A két Lotti könnyes-vidám története.

Eredeti mű: Erich Kästner: Das doppelte Lottchen

Eredeti megjelenés éve: 1949

>!
Móra, Budapest, 2014
124 oldal · ISBN: 9789631196450 · Fordította: Tóth Eszter, Török Sándor · Illusztrálta: Walter Trier
>!
Móra, Budapest, 2013
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631194456 · Fordította: Török Sándor, Tóth Eszter · Illusztrálta: Walter Trier
>!
Móra, Budapest, 2012
124 oldal · ISBN: 9789631191950 · Fordította: Tóth Eszter, Török Sándor · Illusztrálta: Walter Trier

25 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Lotte Körner · Dr. Strobl · Irene Gerlach · Ludwig Palffy · Luise Palffy · Luiselotte Körner · Resi


Hirdetés

Kedvencelte 175

Most olvassa 52

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Lédus könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Tadrihh könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Eszter_Alföldi könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
TóthReni90 könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
500 Ft ★★★★☆ Eladó
Áfonya74 könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
350 Ft ★★★★★ Eladó
Ehlena könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
300 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
AnyAnonymous könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó
Rege könyve Erich Kästner: A két Lotti Megjegyzés
>!
300 Ft ★★★★☆ Eladó
Nina4 könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
700 Ft ★★★★★ Eladó
almafa10 könyve Erich Kästner: A két Lotti

Kiemelt értékelések

+
>!
AniTiger P
Erich Kästner: A két Lotti

Nehéz újat mondani róla, mert vagy olvastad, vagy szeretnéd, vagy sose akarod… Én szépen hátulról elindulva végigjártam ezeket a kategóriákat és nem bánom, hogy befolyásoltak a könyvvel kapcsolatosan, és végül elolvastam. Persze a befolyásolás alatt semmi rosszat nem kell érteni, egyszerűen az utóbbi időben többször került elém és kíváncsivá tett.

Rövid, kedves, humoros, kiszámítható, de bájos. Ikrek, akik először találkoznak egy véletlen folytán és véletlenül az egyiknek apukája, a másiknak anyukája van. Folyamatosan csiklandozta a Deja Vu detektoromat, ugyanis annyira rémlett a sztori, hogy végül anyummal utánajártunk, hogy az egyik kedvenc családi filmem a feldolgozása (Apád-anyád idejöjjön!, 1998). Végül amiatt nem lett nálam 5 csillagos, mert nem kaptam tőle semmi újat, hiába volt nagyon jópofa az egész bonyodalom és cserebere.

Sokkal bővebben a blogon: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/11/a-ket-lotti.html

Filmadaptációk és borítók – pl. „100%, hogy ezt nem venném a kezembe és haza se vinném, mert félek neki megmutatni, hogy hol lakom” borító számomra.

>!
Móra, Budapest, 1980
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631121550 · Fordította: Tóth Eszter, Török Sándor · Illusztrálta: Walter Trier
3 hozzászólás
+
>!
gab001 P
Erich Kästner: A két Lotti

Az első szó, ami eszembe jut erről a könyvről az az, hogy elbűvölő. Egyszerűen rabul ejtett a kedvessége. Természetesen ismertem a történetet, de még sosem olvastam. Nem is értem, hogy ennek mi lehet az oka. Annyira bájosan és egyszerűen fogalmaz az író, hogy rögtön az elején magával ragadott az elbeszélés módja. Olyan szívesen olvastam volna még egy kicsit.

17 hozzászólás
+
>!
Bleeding_Bride IP
Erich Kästner: A két Lotti

Ezt a könyvet először édesanyám olvasta fel nekem. Minden szombaton felolvasást tartott nekem, ami alatt legtöbbször a kádban locsiztam (lehettem max. 4 éves). Azóta persze már én is olvastam, három és félmillió filmadaptációt láttam (máig a kedvencem a Lindsay Lohan verzió). Nem is igen tudom értékelni. Igazi gyermek klasszikus, szerintem már mindenki úgy születik, hogy ismeri az ikrek történetét, az egymásra bukkanásuk körülményeit.
Most felolvastam a majdnem 5 éves lányomnak. Immár ő is ismeri. Újabb piros pont a Két Lottinak: nem unta meg az örökmozgó végighallgatni egyben az egész történetet. (azért tudjuk, hogy mennyire kell ügyesnek lenni, hogy több mint 15 percre lekössünk monoton olvasással egy ekkora lurkót)

+
>!
Vivi_
Erich Kästner: A két Lotti

Még, ha akarnék se tudnék ötnél kevesebb csillagot adni ennek a kis könyvnek. Azt hiszem ez benne van a kötelező olvasmányokban, de nekünk sose kellett elolvasni. De inkább olvastam volna egy másik könyv helyett ezt el, minthogy azzal szenvedjek.

Szerencsém volt, mert éppen nagyimnál „nyaralok”, ahol a polcon – a hírhedt nagyik könyvespolcján –, megtaláltam egy példányát. Mivel mindig is kíváncsi voltam miről szól, ezért elkezdtem olvasni. Aztán rájöttem, hogy ez tök aranyos, így végeztem is vele. Egész végig az a Lindsay Lohan film volt a fejemben, aminek nem tudom a címét, és nem tudom, hogy ennek-e a feldolgozása. :D

A szereplők is cukik, a helyszín is cuki, és ez az egész könyv egy cukiság. :DD Én mondjuk annyira nem ajánlom kisebbeknek, mert szerintem teljesen nem értenék meg a könyv lényegét, ahogy régen én sem értettem volna. Így örülök is, hogy most olvastam, hiszen a könyvnek a mondanivalója átadása nélkül, nem váltana ki ugyanolyan élményt.

2 hozzászólás
+
>!
Viktória_Erdei 
Erich Kästner: A két Lotti

Egyik kedvenc kötelező olvasmányom volt. Jó volt újraolvasni.

+
>!
h_orsi
Erich Kästner: A két Lotti

Annyira sokszor olvastam már ezt a könyvet! Általánosban még kötelezőnk is volt, azonban ennek ellenére nem sokra emlékeztem belőle. A sok film feldolgozás teljesen más nyomott hagyott bennem, de azt kell állítanom, hogy semmi sem fogható az eredeti Két Lottihoz ;)
Azt biztosan állíthatom, hogy eddig a vége kicsit mindig elkedvetlenített. Valahogy nem éreztem reálisnak, és nem repdestem az örömtől sem, viszont többször megkönnyeztem a történetet, és végül is azt hiszem, hogy ennek ez a lényege :)

+
>!
Röfipingvin MP
Erich Kästner: A két Lotti

Az első könyv volt, amit én kértem. Nem kaptam karácsonyra, szülinapra, névnapra, akármire. Nem. Hazajöttem hittanról (ott láttam egy lánynál a könyvet) és megmondtam, hogy én ezt szeretném. Nagyon.
És láss csodát: este apa evvel a könyvvel jött haza.
Mondanom sem kell, hogy rögtön elkezdtem olvasni, majd lámpaoltás, de a könyv a párnám alatt. Amint úgy éreztem, hogy szülői veszély nem fenyeget könyv elő, lámpa fel és olvasás…Mindaddig, amíg újfent le nem kapcsoltatták a lámpát… Arra a hülyeségre hivatkozva, hogy másnap iskola. Felnőttek….

2013. 07. 19.
Hát nem akart mindenki egy ikertestvért miután elolvasta a könyvet? :)(:

8 hozzászólás
+
>!
Kamilla17
Erich Kästner: A két Lotti

Aranyos volt ahogy bemutatta, hogy két egymsát sosem látott iker találkozik egymással. Hogy ismerik meg egymást. Hogy lesznek ellenségek, majd barátok, és végül, hogy jönnek rá, hogy ők valójában testvérek.
Én személy szerint mindig is ki szerettem volna próbálni milyen ha az embernek van egy ikertesója. Az én elképzelésem szerint ez úgy nézne ki, hogy mindenben megegyezünk szeretjük egymást, és olyanok vagyunk egymásnak mint két legjobb barátnő. :D Ezek a feltételek mellett én símán el tudnék fogadni egy ikertesót. :D

+
>!
brena
Erich Kästner: A két Lotti

Gyerekként imádtam! Most rádiójátékként hallgattam meg,így is nagyszerű,a filmes feldolgozásait is szerettem. Megunhatatlan történet.

+
>!
Lunemorte P
Erich Kästner: A két Lotti

Két szeretni való kislány élettörténetét ismerhetjük meg. Alig tudtam letenni annak idején,annyira tetszett! Olyan sok a mondandója,hogy már gyerekkortól kezdve ajánlom mindenkinek,de főleg a lányoknak. :) Amikor olvastam ezt a kötetet,eszembe jutott,milyen jó is lenne ha lenne egy testvérem. Csak azt nem akartam,hogy úgy nézzen ki,mint én…xd

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
BZsofi +SP

– Az anya olyan orvosság, amilyet nem kapni ám a gyógyszertárban!

Tizedik fejezet.

Kapcsolódó szócikkek: anya · Dr. Strobl · gyógyszer · gyógyszertár
9 hozzászólás
+
>!
Izolda +SP

– Jövök már! – kiabál Luise. – Öregember nem gyorsvonat!

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luise Palffy
4 hozzászólás
+
>!
Ydna

Az éjszaka végtelennek tűnik. Ám végtelennek tűnő éjszakák is eltelnek végül.

+
>!
Vivi_

A legyek persze buták, de az emberek, azok okosak, mi?

+++
>!
Vivi_

Az idő, amely köztudomásúlag begyógyítja a sebeket, általában betegségeket is meggyógyít.

+
>!
Vivi_

Tulajdonképpen ismeritek ti Tó-Bühlt? Tó-Bühlt, a hegyi falut? A Bühl-tavi Tó-Bühlt? Nem? Tényleg? Különös – akárkit megkérdez az ember, senki sem ismeri Tó-Bühlt! Lehetséges volna, hogy a Bühl-tavi Tó-Bühlt csakis azok ismerik, akiket nem kérdez meg az ember? Nem is csodálnám. Van ilyen. Nos, ha a Bühl-tavi Tó-Bühlt nem ismeritek, akkor természetesen nem ismerhetitek a gyermeküdülőt sem, a Bühl-tavi Tó-Bühl ismert gyermeküdülőjét. Kár. De ez sem baj.

2 hozzászólás
++
>!
Aprile

Az anyának – bármilyen is a gondja – elsősorban az a kötelessége, hogy gyermekét ne engedje túl korán kiűzetni a gyermekség paradicsomából.

107-108. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Ende: A Végtelen Történet
Berta Schmidt-Eller: Hannelore, mi lesz belőled?
Alexandra Fischer-Hunold: Testvérháború
Michael Ende: Momo
Michael Ende: A sátánármányosparázsvarázs­pokolikőrpuncspancs­lódítóbódítóka
Andreas Steinhöfel: Rico, Oskar és a nagy nyomozás
Günther Feustel: Jonatán
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
Joachim Masannek: A vad focibanda 1. – Leó, a cselkirály