!

A két Lotti 1336 csillagozás

Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti Erich Kästner: A két Lotti

Melyik gyerek nem gondolt még arra, mennyire jó lenne egy ikertestvér, aki úgy hasonlítana rá, hogy még az édesanyjuk sem tudná megkülönböztetni őket? Nos, Kästner regényében két ilyen kislányról van szó. Ráadásul még nem is ismerik egymást, mert szüleik régóta elváltan élnek, s egyik az apjánál, másik az anyjánál nevelkedik. Az ikrek egy gyermeknyaralóban találkoznak, és rájönnek, hogy testvérek. Hasonlóságuk sok mulatságos bonyodalmat okoz, de a két kislány komolyabb dolgot tervez: ki akarják békíteni az elvált szülőket, s ezért szerepet cserélnek. Hogyan viselkedik mindegyik a megváltozott élethelyzetében, és miképp sikerül tervük végrehajtása – erről szól A két Lotti könnyes-vidám története.

Eredeti mű: Erich Kästner: Das doppelte Lottchen

Eredeti megjelenés éve: 1949


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Lotte Körner · Dr. Strobl · Irene Gerlach · Ludwig Palffy · Luise Palffy · Luiselotte Körner · Resi


Hirdetés

Kedvencelte 169

Most olvassa 42

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
500 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Gelso könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
300 Ft ★★★★☆ Eladó
hispan könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Lédus könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó
zsoffici könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
Anitiger könyve Erich Kästner: A két Lotti Megjegyzés
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó
Hare könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Tadrihh könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Eszter_Alföldi könyve Erich Kästner: A két Lotti
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
TóthReni90 könyve Erich Kästner: A két Lotti

Kiemelt értékelések

+
>!
gab001 P

Az első szó, ami eszembe jut erről a könyvről az az, hogy elbűvölő. Egyszerűen rabul ejtett a kedvessége. Természetesen ismertem a történetet, de még sosem olvastam. Nem is értem, hogy ennek mi lehet az oka. Annyira bájosan és egyszerűen fogalmaz az író, hogy rögtön az elején magával ragadott az elbeszélés módja. Olyan szívesen olvastam volna még egy kicsit.

17 hozzászólás
+
>!
Bleeding_Bride IP

Ezt a könyvet először édesanyám olvasta fel nekem. Minden szombaton felolvasást tartott nekem, ami alatt legtöbbször a kádban locsiztam (lehettem max. 4 éves). Azóta persze már én is olvastam, három és félmillió filmadaptációt láttam (máig a kedvencem a Lindsay Lohan verzió). Nem is igen tudom értékelni. Igazi gyermek klasszikus, szerintem már mindenki úgy születik, hogy ismeri az ikrek történetét, az egymásra bukkanásuk körülményeit.
Most felolvastam a majdnem 5 éves lányomnak. Immár ő is ismeri. Újabb piros pont a Két Lottinak: nem unta meg az örökmozgó végighallgatni egyben az egész történetet. (azért tudjuk, hogy mennyire kell ügyesnek lenni, hogy több mint 15 percre lekössünk monoton olvasással egy ekkora lurkót)

+
>!
Vivi_ P

Még, ha akarnék se tudnék ötnél kevesebb csillagot adni ennek a kis könyvnek. Azt hiszem ez benne van a kötelező olvasmányokban, de nekünk sose kellett elolvasni. De inkább olvastam volna egy másik könyv helyett ezt el, minthogy azzal szenvedjek.

Szerencsém volt, mert éppen nagyimnál „nyaralok”, ahol a polcon – a hírhedt nagyik könyvespolcján –, megtaláltam egy példányát. Mivel mindig is kíváncsi voltam miről szól, ezért elkezdtem olvasni. Aztán rájöttem, hogy ez tök aranyos, így végeztem is vele. Egész végig az a Lindsay Lohan film volt a fejemben, aminek nem tudom a címét, és nem tudom, hogy ennek-e a feldolgozása. :D

A szereplők is cukik, a helyszín is cuki, és ez az egész könyv egy cukiság. :DD Én mondjuk annyira nem ajánlom kisebbeknek, mert szerintem teljesen nem értenék meg a könyv lényegét, ahogy régen én sem értettem volna. Így örülök is, hogy most olvastam, hiszen a könyvnek a mondanivalója átadása nélkül, nem váltana ki ugyanolyan élményt.

2 hozzászólás
+
>!
Röfipingvin MP

Az első könyv volt, amit én kértem. Nem kaptam karácsonyra, szülinapra, névnapra, akármire. Nem. Hazajöttem hittanról (ott láttam egy lánynál a könyvet) és megmondtam, hogy én ezt szeretném. Nagyon.
És láss csodát: este apa evvel a könyvvel jött haza.
Mondanom sem kell, hogy rögtön elkezdtem olvasni, majd lámpaoltás, de a könyv a párnám alatt. Amint úgy éreztem, hogy szülői veszély nem fenyeget könyv elő, lámpa fel és olvasás…Mindaddig, amíg újfent le nem kapcsoltatták a lámpát… Arra a hülyeségre hivatkozva, hogy másnap iskola. Felnőttek….

2013. 07. 19.
Hát nem akart mindenki egy ikertestvért miután elolvasta a könyvet? :)(:

8 hozzászólás
+
>!
brena P

Gyerekként imádtam! Most rádiójátékként hallgattam meg,így is nagyszerű,a filmes feldolgozásait is szerettem. Megunhatatlan történet.

+
>!
Lunemorte P

Két szeretni való kislány élettörténetét ismerhetjük meg. Alig tudtam letenni annak idején,annyira tetszett! Olyan sok a mondandója,hogy már gyerekkortól kezdve ajánlom mindenkinek,de főleg a lányoknak. :) Amikor olvastam ezt a kötetet,eszembe jutott,milyen jó is lenne ha lenne egy testvérem. Csak azt nem akartam,hogy úgy nézzen ki,mint én…xd

1 hozzászólás
+
>!
Fairy

♥♥♥Még általános iskola alsó tagozatába jártam,amikor az osztályfőnöki órán a tanárunk mindig felolvasott nekünk a könyvből.Emlékszem milyen izgatottan vártuk az órákat,hogy megtudjuk,hogyan alakul a két cserfes kislány sorsa.Talán ezért is lett gyermekkorom egyik legszebb és kedvenc könyve.Nagyon szép történet a gyermeki álmokról és a testvéri szeretetről.♥♥♥

7 hozzászólás
+
>!
Stone P

Nagyon kislánykori kedvenc. Rémlik, hogy van egy másik pöttyös könyvem is, de azt nem szerettem. Ezért viszont nem azért voltam, oda, mert pöttyös. Igazán humoros az egész, és nagyon jó, hogy megmagyaráz dolgokat a lábjegyzetben (amiről sokáig képzeltem, hogy lábszaga is lehet), ha olyan szó kerül elő, amit egy gyermek nem ért és hátul itt is ott van, hogy lehet kiejteni idegenül az idegen szavakat. Az ötlet, hogy egy ikerpár kicseréli önmagát és átveri a világot, nagyon tetszett. Mindig is szerettem az okos átveréseket, és még most is lehet pityeregni a könyvön, mert a vége olyan boldog és egy mesének igenis boldognak kell lennie. Közben, meg így felnőtt fejjel olvasva, elég kemény a mag. Ez a válás dolog félelmetes ügy, gyerekként, felnőttként egyaránt. Humor dolgában is ügyes mese. Na, Kästner nagy mesélő és kész!

2 hozzászólás
+
>!
tmezo78 

Édes, bájos, és végtelenül furfangos. :)) Igazi gyerekkönyv!

>!
Móra, Budapest, 1987
158 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631151085 · Fordította: Tóth Eszter, Török Sándor · Illusztrálta: Walter Trier
+
>!
Csoszi P

Gyerekkorom nagy kedvence. Nem is tudom összeszámolni, hányszor olvastam eddig. Az első könyvek egyike, amit önszántamból, mindenféle külső nyomás nélkül vettem a kezembe. Ez egy olyan könyv, amit felnőttként is szívesen olvasok.
Bájos történet. Vigyázat! A cukisági faktor igen magas:-) Csak saját felelősségre!


Népszerű idézetek

+
>!
BZsofi ×+SP

– Az anya olyan orvosság, amilyet nem kapni ám a gyógyszertárban!

Tizedik fejezet.

Kapcsolódó szócikkek: anya · Dr. Strobl · gyógyszer · gyógyszertár
9 hozzászólás
+
>!
Izolda ×+SP

– Jövök már! – kiabál Luise. – Öregember nem gyorsvonat!

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Luise Palffy
4 hozzászólás
+
>!
Ydna

Az éjszaka végtelennek tűnik. Ám végtelennek tűnő éjszakák is eltelnek végül.

+
>!
Vivi_ P

A legyek persze buták, de az emberek, azok okosak, mi?

+++
>!
Vivi_ P

Tulajdonképpen ismeritek ti Tó-Bühlt? Tó-Bühlt, a hegyi falut? A Bühl-tavi Tó-Bühlt? Nem? Tényleg? Különös – akárkit megkérdez az ember, senki sem ismeri Tó-Bühlt! Lehetséges volna, hogy a Bühl-tavi Tó-Bühlt csakis azok ismerik, akiket nem kérdez meg az ember? Nem is csodálnám. Van ilyen. Nos, ha a Bühl-tavi Tó-Bühlt nem ismeritek, akkor természetesen nem ismerhetitek a gyermeküdülőt sem, a Bühl-tavi Tó-Bühl ismert gyermeküdülőjét. Kár. De ez sem baj.

2 hozzászólás
++
>!
Vivi_ P

Az idő, amely köztudomásúlag begyógyítja a sebeket, általában betegségeket is meggyógyít.

+
>!
Aprile

Az anyának – bármilyen is a gondja – elsősorban az a kötelessége, hogy gyermekét ne engedje túl korán kiűzetni a gyermekség paradicsomából.

107-108. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is