!

Szerelmes hercegnő (Hercegnő kvartett 1.) 31 csillagozás

Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Gina Girton hercegével köti össze életét, de a ceremónia után délceg házastársának el kell hagynia a kontinenst. Hogyan alakul viszonyuk a herceg visszatérte után?

Girton hercegnője az egyedül élő, férjezett asszonyok vidám, független, kacér életét éli, mindaddig, amíg úgy nem dönt: meg akar szabadulni férjétől, akihez gyerek fejjel hozzákényszerítették. Elhatározza, érvénytelenítteti házasságát, hogy minél előbb frigyre lépjen kedvesével, a márkival.
Ám amikor Girton hercege megérkezik, az egymást évtizedek óta nem látó házaspár egyre több időt kénytelen egymással eltölteni, s rádöbbennek, vonzódnak egymáshoz. Ám a herceg minél hamarabb vissza akar térni Görögországba, hogy tovább élhesse gondtalan, könnyelmű, aranyifjúi életét, s női aktjaival foglalkozhasson. A hercegnőt kritikus szemmel figyeli leendő férje, aki minden erejével igyekszik megőrizni jövendőbelije ártatlanságát, s próbálja szigorúan távol tartani őt könnyűvérű, ledér barátnőitől, de legfőképpen a… (tovább)

Eredeti mű: Eloisa James: Duchess in Love

Eredeti megjelenés éve: 2002

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
Elcserélhető
Natika könyve
>!
800 Ft ★★★★★ Eladó
tacsika könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
kadorca könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Nofrit
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Nem tudom….
A karakterek tetszettek, még azt a merev Sebastiant is kedveltem. A háttér is jó volt, Caroláékat bírtam a legjobban. A stílus sem volt rossz, bár semmi kiemelkedőt nem láttam benne.
De a vége az valami szörnyű. A megoldások valóban bugyuták, de a hiba inkább a megírásban volt. Összecsapott, mintha az olvasónak tudnia kellene, mit gondol az írónő. Lehet, hogy így akarta izgalmassá tenni a cselekményt, de nem sikerült neki, sokkal inkább idegesítővé tette az olvasást.

5 hozzászólás
+
>!
Misty
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Szeretek néha elmerülni a történelmi romantikus könyvekbe. Kell ilyen is az ember lányának :) Lordok és Márkik……

Nagyon tetszett a több szálon futó cselekmény. Mind a hármuk története érdekes volt!!

Már alig várom a folytatást :))

+
>!
Reika97
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Be kell vallanom, az írónőt összekevertem valaki mással. James, James. Na! :D De nem bántam meg, és egyébként is hiányzott már egy kis múlt századi, vagy még régebbi romantika.
Tetszett, bár azt kicsit abszurdnak találtam, hogy a hercegnő bemutatta a férjét és a völegényét egymásnak. :D
Ginát egészen megkedveltem, viszont a barátnői néha idegesítettek. Cammel se volt problémám, bár engem nem teljesen vett le a lábamról. Sebastian viszont… Az elejétől kezdve az agyamra ment. Nem érdemli meg a Sebastian nevet. :') Mondjuk ami a végén történt arra még én se számítottam.
Összességében ez egy vidám, kedves történet, amely számomra kellemes kikapcsolódást nyújtott. Igaz, az arcizmaim megfájdultak a vigyorgástól, de sebaj. :D

+
>!
melka123
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Olvastam már jobbat is, de végülis szórakoztató kis regény volt ez.
Tetszett, hogy nem csak egy hanem kapásból három házaspár is a középpontban volt. Ettől kicsit pörgősebb lett az egész. A karakterek szerethetők, mégsem lett átütő a siker…. nem tudom miért.

++
>!
nat
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Egyáltalán nem tetszett. A szereplőket semmilyen szinten nem sikerült megkedvelni. Nem voltak ellenszenvesek, de nem érdekelt, hogy mi történik velük. Azt hiszem ez egy könyv esetében elég rossz dolog…
Az egész könyv egy shakespeare műre hasonlít, na persze meg sem közelíti azt. Valahogy a sok szereplő, aki mind párra lel, a történet, a könyv humora (amit én nem tudtam magaménak érezni), könnyedsége (nem jó értelemben) és megoldások, csattanók mind egy színházi darabot juttattak folyamatosan eszembe, inkább színpadon tudnám elképzelni ezt a történetet mint könyvben.

+
>!
wallery
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Több szálon futott, szerethető volt, de mégis hiányzott belőle valami…

+
>!
Sünike
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Noha olvastam már jobbat is, mégis kellemes kikapcsolódást jelentett. Szimpatikusak voltak a karakterek. Jó volt, hogy voltak mellékszereplők, azaz párok is.

+
>!
Veronika_Szakács
Eloisa James: Szerelmes hercegnő

Amennyire féltem ettől a könyvtől a negatív értékelések és a műfaj okán, annyira pozitívat csalódtam. Remek karakterek, kellemes kis történet sok félreértéssel, sok tévúttal, és rengeteg humorral. A középpontban egy erkölcsös nő, és kissé hülye nehéz felfogású férje áll, de több szálon zajlanak az események. Igazából, ha jobban belegondolok, mindegyik férfi gyagyás lomha agyú kissé, de olyan bájosan lassan ébrednek rá, ki hol és miért is értékes. Nem mondom, hogy a könyv második felében nem ült kissé a történet, és azt se hazudhatom, hogy tetszett a lezárás, de mégis jól szórakoztam. Sorozatindítónak tökéletes. Új szerzővel ismerkedésre szintén. Ha valaki szereti a történelmi romantikusokat (úgy igazán, fenntartások nélkül) akkor imádni fogja ezt a könyvet. Nekem azért egy korrekt fél esténél nem adott többet.


Népszerű idézetek

+
>!
Reika97

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Uramisten – dünnyögte Cam elismerően. – Ki az a gyönyörű nő?
– Melyik?
– Az ott, amelyik a férjével táncol. […]
– Az nem a férje – közölte egyenletes hangon.
– Nem?
– Nem – ismételte meg Stephen, és megköszörülte a torkát. – Annak a nőnek te vagy a férje.

48. oldal

+
>!
Kim_H_Angel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

"…- Bedoblak a vízbe – mondta boldogan.
Gina felsikoltott, amikor a vízbe ért.
Semmi oka nincs rá, gondolta Cam. Lady Troubridge meleg vizes rendszere kitűnően működött. Na, majd amikor az Égei-tengerbe dobom be decemberben! Az lesz ám a hideg víz!…"


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el