!

Szenvedély (A négy katona legendája 3.) 34 csillagozás

Elizabeth Hoyt: Szenvedély

Sir Alistair Munroe, a gyarmatokat is megjárt természettudós visszavonultan él Skócia mélyén fekvő ósdi kastélyában, Castle Greavesben. Testén jól látható nyomait viseli az angol–francia gyarmati háború egyik csatájának és az azt követő megtorlás borzalmainak, amelyek a lelkén is sebet ütöttek. Egy zord éjszakán váratlan látogatók zavarják meg a magányát. A gyönyörű Helen Fitzwilliam – aki két kisgyermekével menekült el Londonból szeretője és gyermekei apja elől – váltig állítja, hogy a házvezetőnői állás reményében érkezett a kastélyba. Sir Alistair minden erejével azon van, hogy távol tartsa magától és a kastélytól Helent, ám a nő bájával, érzékenységével, szelíd határozottságával elbűvöli a mogorva természettudóst, aki lassan lebontja a lelke köré épített vastag falakat. Kettejük történetében újraéled a Szépség és a Szörnyeteg meséje, és megtörténik a varázslat.

Elizabeth Hoyt (Kísértés, Bűnös csábítás) legújabb regénye a 18. századi Angliában játszódik, ahol… (tovább)

Eredeti mű: Elizabeth Hoyt: To Beguile a Beast

Eredeti megjelenés éve: 2009


Hirdetés

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Lady_E

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot, úgy érzem, hogy egyre jobb és jobb lesz, maga a történet és a karakterek is egyre inkább megfognak.
És nem elég, hogy a férfi és női főhős is szerethető, de Alistair és Helen mellett ott vannak a gyerekek, akik egyből belopták magukat a szívembe.
Jöhet is a következő könyv, aminek örülök is, meg nem is, mert ez az utolsó rész, de én még nem akarok kiszakadni ebből a világból, amit Hoyt teremtett.

+
>!
Veress_Éva P

Teljesen méltó folytatása az első 2 kötetnek. Nagyon szívemhez nőttek a szereplők, imádtam tócsát, és a királlyal folytatott kis párbeszéd szépen megoldotta a problémákat. Az áruló kiléte még mindig kérdésed, kíváncsian várom mi lesz ebből.

+
>!
Sünike

A harmadik katona története is izgalmas és fordulatos volt. Alig várom a negyedik kötetet, Reynaud St.Aubyn történetét. Csak most tudtam meg, hogy a sorozat utolsó részáében ő tér vissza. Nekem már az első könyvben volt egy olyan érzésem, hogy nem halt meg, de aztán annyira állították a halálát, hogy én is bedőltem. Persze azt nem hiszem el, hogy tényleg ő lett volna az áruló.

+
>!
Nofrit

A magyar címe pocsék. Az eredeti cím miatt, ami a Szépség és a Szörnyetegre hajaz (a könyvben is többször említik a Szörnyeteg kifejezést), nagyon vártam. A karaktereket ebben is szerettem, örültem, hogy Justinék ebben is szerepelnek, remélem mind a négyen fognak az utolsó kötetben is :) Volt olyan rész, ahol vissza kellett keresnem az előző kötetben, hogy ki kicsoda (a mellékszereplőkre gondolok), de ez nem zavart annyira. Főleg az eleje tetszett, a morózus várbirtokos, meg az, hogy rengeteget szerepelt benne a két gyerek. Nem csak bábuk voltak, hanem hús-vér gyerekek, akiknek be kellett illeszkedniük, akiket el kellett fogadniuk. A történet lehetett volna egy kicsit izgalmasabb, kibontottabb, de egy romantikus könyvnek ez is megfelelő, sőt a jobbik fajtából.

+
>!
wallery

Borzasztóan nyugodt hangulatú könyv- totál mást vártam.

+
>!
Pilla90

Hát kicsit félve indultam neki az olvasásnak mivel az ilyen fajta könyveknek fontos kritériuma többek között az,hogy a főszereplő kinézete kifogástalan legyen!Úgy voltam vele biztos valami miatt nem fogok túllépni a testi hibákon!De ezt a részt nagyon jól elsimította az írónő!Nem úgy,mint a cselekményt!Nekem túl sablonos volt,s a gyerekek megmentése is egyszerűre sikeredet!
Mindent összevetve az előző rész sokkal jobbra sikeredett!

+
>!
krisztina0419

Aranyos kis történet, de az előző valahogy jobban tetszett. Viszont már kíváncsi lennék a befejező részre, ahol kiderül, hogy ki is volt az áruló.

+
>!
krisztin21

Ahhoz képest, hogy mennyi ideig tologattam ezt a könyvet, elég hamar végeztem vele. Nekem ez is tetszett. Viszont, valahogy olyan egyszerűnek éreztem a végét, ahogy megoldották a gyerekek ügyét, és nagyon a háttérbe szorult a nyomozás is. S a fejezetek utáni kis történettől meg olyan érzésem volt, mintha már szerepelt volna az előző sorozatában, vagy csak nagyon hasonló volt.
Nagyon örültem, hogy Vale-ék is szerepet kaptak, imádtam az ő könyvüket:)

+
>!
Aeryn

Már régen nem olvastam ehhez hasonló romantikus könyvet, így nekiláttam. Már majdnem befejeztem, amikor észrevettem, hogy ez A 4 katona legendája sorozat 3. része. Még jó, hogy az első kettőt nem olvastam. De most majd bepótolom. A könyv maga jó volt, a szokásos szerelmi történet, happy end-del a végén.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
krisztin21

– Mi az a tetem? – kérdezte Jamie, mielőtt Sophia beleköthetett volna az érvelésbe.
– Holttest – felelte Alaistair. A mellette ülő Mrs. Halifaxnek torkán akadt az étel. Alaistair atyaian megveregette a hátát.
– Már jól vagyok – mondta Mrs. Halifax –, de nem beszélhetnénk valami másról?
– Természetesen – felelte Alaistair előzékenyen. – Megvitathatnánk inkább az ürülék kérdését.
– Ó, istenem! – sóhajtott fel Mrs. Halifax.

+
>!
krisztin21

(…) Az ember azt is gondolná, a halak nem olyan ostobák, hogy összetévesszenek egy madártollat és egy horgot a vízben talált léggyel, de úgy tűnik, mégiscsak együgyű teremtmények. Persze az is lehet, hogy egyszerűen rövidlátók.

+
>!
krisztin21

– Anyátok hol van?
A fiú a válla fölött hátrasandított a másik konyhaajtóra, és úgy felelt, hogy közben egyet hátrébb lépett.
– Az istállóudvarban.
Mi a fenét keres ott az a nőszemély? Griffint, a heréltet csutakolja? Százszorszépeket fon a sörényébe?


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

A négy katona legendája sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is