A Villa Mimosa titka 35 vélemény

Baleset volt? Vagy gyilkossági kísérlet?
A fiatal lányra egy szakadékban találtak rá. Kómában volt. elvesztette az emlékezetét, és vele a személyiségét.
Egy jó nevű pszichiáter veszi kezelésbe, aki maga is titkokkal teli életet él. A nyomozó egy hidegvérű gyilkost keres, de az egyetlen szemtanú hallgat, mert nem emlékezik. Talán a Villa Mimosa, ez a titokzatos ház felfedi a rejtélyt, amely sorsukat összeköti. Vagy ez lesz a végzetük…
Egy érzéki szemtanú, egy megszállott gyilkos és egy kegyetlen nyomozó lélegzetelállító hajszája Párizs utcáin, San Francisco sikátorain és Hawaii eldugott szigetein át.
Elizabeth Adler, a romantikus krimik nagyasszonya, akinek Toscana, Amalfi, Velence és Capri varázslatos tájain játszódó regényei egytől egyig sikerlistásak. A Villa Mimosa titka az írónő világszerte legsikeresebb könyve.
| Kiadás | ISBN | Oldal | Fordította | Illusztrálta | |
|---|---|---|---|---|---|
| 9637540482 | 344 | Süle Gábor | Ugrás | ||
| 9789632542362 | 428 | Süle Gábor | Ugrás |

Aktuális kihívások
| Kihívás | Résztvevők | Véget ér | |
|---|---|---|---|
| Aki a virágot szereti… | ★ | 82 | 2013. április 30., 23:59 |
Rendkívül olvasmányos, érdekfeszítő és izgalmas történet a maga nemében, és a maga módján az Elizabeth Adlertől, a már megszokott módon. Jó volt a témaválasztás, izgalmas a cselekményvezetés. A pszichopata gyilkost és az érző, érzékeny, szeretni (is) képes férfit csak egy hajszál választja el egymástól. Krimi inkább, de családregénynek is beillene akár romantikus szálakkal fűszerezve. Jó érzés volt, most egy kicsit ilyet is olvasni. Könnyed stílusban, mégis elgondolkoztató témát érintve meg. Tényleg élmény volt olvasni!:)
Szeretem az írónő könyveit. Ez egy jó krimi, romantikával, izgalmas, több szálon futó történettel.
Jó volt. Élveztem. Az ő könyvei nekem nagyon bejönnek, így nekem sem okozott csalódást ez a kötet sem.
Kellemes nyári szórakoztató olvasmány, romantikával, krimivel, szép tájakkal.
Nekem tetszett, szeretem E. A. könyveit, néha kell kikapcsolódásnak ilyen ponyva.
Annyira bírom, hogy mindig azt nyomatja mindenki, hogy a könyvei romantikusok, pedig nem mindegyik. Ez pl. egyáltalán nem.
Azért csak négy pont, mert én kicsit furcsállottam benne az 50 oldalas levélmagyarázatot, de a sztori tetszett, érdekes volt, persze hamar rájöttem a megoldásra.
Lehetne folytatása és az lehetne valóban romantikus.
Könnyed, olvasmányos krimi, némi romantikus szállal. A „rosszfiú” kiléte hamar kiderül az olvasó számára, érdemes lett volna egy kicsit fokozni az izgalmakat.
Csavaros, briliáns. Az indíték az utolsó oldalakig rejtve marad, folyamatosan fenntartva az olvasó figyelmét és pulzusát. Megéri elolvasni.
Tegnap jöttem csak rá, hogy ez a könyv volt életem első krimije! Mármint nem most, hanem vagy tizenvalahány évvel ezelőtt.
Kevés szereplő, de annál érdekesebb emberek (pl. egy operakedvelő zsaru), szép tájleírások (Hawaii, Francia-Riviéra). Nem mindennapi krimi, hogy kb a könyv felénél az olvasó számára nyilvánvalóvá válik, hogy ki a gyilkos. És innentől lehet nagyon-nagyon szurkolni a szereplőknek, hogy ők is mielőbb rakják össze az apró részleteket, amit mi már ismerünk. :)
Egy kicsit zavart az újraolvasásnál, hogy főleg az eleje tele van márkanevekkel, ez a korábbi olvasásoknál nem tűnt fel. De akkor is örök kedvenc marad.
Eddig ez a 3. olvasott regényem tőle. Míg a „Toszkánai nyár” egyszerűen csak romantikus regény volt, addig a „Velem Velencében” inkább krimi egy kis romantikus beütéssel, no „A Villa Mimosa titka” pedig fele-fele arányban krimi és romantikus.
A perzselő nap elől bementek a hűvös, besötétített házba, ahol az uborka- és mentazöld halvány árnyalatai uralkodtak, az ablakokon fehér függöny, a padló világos márvány.
A bűncselekmény helyszíne néma maradt. Mahooney elmosolyodott, mert eszébe jutott egy gyengécske poén. Agatha Christie-nek elég egy jó lábnyom, nekem viszont be kell érnem egy hullával.
12.oldal
Lassan fel is emelkedett a szemhéja, mint a függöny a színházban.
23.oldal
A hangszórókból Wagner zenéje áradt és a három macska – két nyurga sziámi és egy díszpárnára emlékeztető cirmos, sárga szemekkel – a konyhai pultra kuporodott és ellenségesen méregette a a jövevény cicát, amely még mindig a kosarából pislogott ki.
104.oldal
A rendőrökkel kiegészült zenekar Beach Boys slágereket énekelt és a vendégek fele velük üvöltött.
200.oldal
Amikor visszatért, felhangzottak a The Lady in Red romantikus akkordjai
202.oldal
A hifitoronyból egy Bach-kantáta hangjai áradtak csendesen, a távolból odahallatszott a sziklákat ostromló hullámok moraja.
229.oldal
Felállt és lemezt tett a tölcséres gramofónra. Glenn Miller játszotta a Holdfény szerenádot.
264.oldal
Mahooney karba tette a kezét és dúdolta a Mozart-áriát, amely a háttérben szólt a hangszórókból.
301.oldal