!

A férfi 287 csillagozás

Dr. Csernus Imre: A férfi Dr. Csernus Imre: A férfi

Mitől boldog egy férfi? Miért van a férfiaknak szüksége pótmamára? Milyen az érzelmi
intelligenciájuk? Miért nem képesek udvarolni? Miért nem képesek pihenni és egyedül is jól
érezni magukat? Miért szűnt meg bennük a bátorság? Miért hasonlít a legtöbbjük egy
papucsállatkára? Egy nyúlra? Egy majomra? Egy vörösboros marhaszeletre… Miért nem mernek
felnőni és miért ennyire rövidlátók?
Dr. Csernus Imre a nők után ezúttal a férfiak felé fordul, hogy merész és őszinte kérdéseket
szegezzen szembe férfiközpontúnak mondott világunk hazugságaival.
A hangoskönyv a szerző előadásában hallgatható meg.

Hirdetés

Kedvencelte 22

Most olvassa 64

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 41

Kölcsönkérné 9

Elcserélné vagy eladná

>!
2.700 Ft ★★★★★ Eladó
Síontan könyve
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó
Reikon könyve
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
decoco könyve
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
M_Julcsi könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
bozs
Dr. Csernus Imre: A férfi

Nem kaptam arra választ, hogy miért nem találja meg a férjem a saját ruhásszekrényében a saját pólóját. :D Lehet azért mert nem is erről szólt a könyv, pedig nagyon örültem volna, ha megtudom.

28 hozzászólás
+
>!
Solkim86
Dr. Csernus Imre: A férfi

Fasza könyv. Mondott sok általánosságot, meg olyat, amire az ember azt mondj,ahogy na ezt eddig is tudtam, meg mondott olyat is, ami azért új volt. De talán nem is az a jó benne, hogy újakat mond, hanem hogy olyan dolgokról írt, amiket érdemes az eszünkbe vésni.

+
>!
Lunemorte P
Dr. Csernus Imre: A férfi

Ez a kötet remek kiegészítője A nő című műnek. A legszebb az,hogy nem csak a férfiról van szó,hanem nőkről és férfiakról vegyesen. Dicsérendő,hogy ekkora türelme van a doktor úrnak az emberek „kicsinyes" bajaihoz. Úgy érzem,rengeteget adott nekem ez a könyv és végtelenül hálás vagyok a rávilágítások miatt. Merni kell bátornak lenni!

„Ön a racionális és az emocionális álmait is feladta!Ön az egykori tiszta önmagának, és tiszta álmainak a gyilkosa, önmaga megalázója és prostituáltja is egyben!!! Csak másoknak igyekszik megfelelni, miközben elfelejtette egykori tiszta törvényeit! Az álmok megvalósításához persze megfelelő képességek és tehetség is szükséges. De aki racionális vagy emocionális, esetleg mindkét szempontból feladja az álmait, az elköveti a legsúlyosabb bűnt önmaga ellen. Az álmok feladása – én ennél súlyosabb bűnt nem ismerek. Az ilyen ember haragudni fog magára. Ha valaki haragszik magára, akkor büntetni is fogja magát. Ha pedig valaki bünteti és gyilkolja magát, az másokat is gyilkolni fog, és így az eredeti bűntudata csak még nagyobb lesz. Nem fog tudni mást sem önzetlenül szeretni, mert önmagával szemben vannak bűnei."

4 hozzászólás
+
>!
zsofigirl
Dr. Csernus Imre: A férfi

Mondjuk, hogy az első találkozásom Csernussal. Meg hogy a könyv fele után volt szűk fél évem gondolkodni rajta, amíg újból kézhez kaptam. Meg, hogy ez is egy olyan könyv, mint a Müller Péter, hogy így kapásból nem tudnék mondani belőle semmit, amiről olvastam. De mondjuk, hogy nekem nagyon tetszett. (Meg különben sem az a fontos, amit írt, hanem amit én kiolvastam belőle.)

21 hozzászólás
+
>!
Tiger205
Dr. Csernus Imre: A férfi

Nem, nem , nem.
Bocs, de nekem nem „jön át”
Sem a stílus, sem a mondanivaló nem fekszik.
Lehet hogy velem van a hiba, de Csernusból: köszi, nem ….

24 hozzászólás
++
>!
Maya
Dr. Csernus Imre: A férfi

A Nő után nem mondott semmi újat. Az idegesített, hogy valahol itt is mindig egy nő a hibás, ha valami elromlott. Ha nem a pasi párja, akkor az anyja, vagy az anyjának az anyja és így mehetünk szépen vissza a családból áthozott viselkedésmintákkal. Aki elköveti az itt leírt baklövéseket, az úgysem olvassa végig ezt a könyvet.

6 hozzászólás
+
>!
Petrus601
Dr. Csernus Imre: A férfi

Sosem gondoltam volna, hogy én el fogom olvasni ezt a könyvet vagy, ami ilyen/ilyesmi témájú. Így tehát pozitív csalódás volt számomra. Annyi okosságot és igazságot ír le ez az ember. Hihetetlen. Egy-egy mondaton, megjegyzésen akaratlanul is sikerült elgondolkodnom. Csak olvastam tovább, és a lap alján, vagy a következő oldalon arra „eszméltem”, hogy tök máshol jár az agyam, mégpedig még a jóval előbb olvasott rész jóvoltából. És az ez után következő 3/4-1 oldalból semmit nem tudtam felidézni, úgyhogy újraolvastam. Aztán ez a helyzet még jó párszor megismétlődött.
Annyi igazság van a könyvben és annyi mindenre rájöttem az én életemmel kapcsolatban is, hiába, hogy még csak 18 és fél :D éves vagyok. (És hiába, hogy most a férfiakról volt szó. Nem csak nekik szól, és nem csak ők azok, akik ebből a könyvből tanulhatnak.)
Azt hiszem visszafelé fogok haladni….ezután olvasom el a Nőt .
5*

+
>!
Haenilion
Dr. Csernus Imre: A férfi

Férfi vagyok, mégis elolvastam :) Sok újat nem mondott, de azt nagyon jól megfogalmazta. Szüksége van az embernek néha, hogy figyelmeztessék, ne kövessen el baklövéseket a magánéletében. Erre ez a könyv ideális.

2 hozzászólás
+
>!
robinson P
Dr. Csernus Imre: A férfi

Elfogult vagyok, bírom a doki stílusát. Több előadásán részt vettem. A könyv jó. Ha legalább saját magunkkal merünk őszinték lenni,legbelül érezzük,igen,..igaza van. Merjünk élni, vállalni a gondjainkat, gondolatainkat. Sajnos a körülöttünk lévő világ mégis képmutatásra kényszerít,ezt várja el. Jaa! És jó pasivá az óvónéni,tanárnéni,anyu,mama nevel….Amit mutat, adnak példát, később azt kaphatják vissza….szóval , nevelés kérdése, megtalálom- e a saját pólómat a saját szekrényemben.
Sőt, attól még férfi maradok, ha a zoknimat a szennyesbe teszem.
A lényeg: Itt, Magyarországon, a férfiak jelentős része meg pöcsként vegetál, és nem mer férfiként élni. Nem mer felnőni.
Miért nem mernek férfiként élni?
Mert energiába kerül, szokatlan utakat kell hozzá bejárni, ahol az ismeretlen az egyik legfontosabb tényező. Nem mernek kockáztatni…..Hagynak úgy élni?


Népszerű idézetek

+
>!
Bence AP

A bizonytalanok mindig mindent túlbonyolítanak.

68. oldal

1 hozzászólás
+
>!
robinson P

Én azt gondolom, az erő mindig ott kezdődik, ha valaki ki meri mutatni, ami fáj, és soha nem ott, amikor valaki azt mutatja, hogy milyen rezzenetlen arccal bír ki mindent.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: erő
+
>!
PuPilla

…aki hagyja magát legyőzni a félelmei által, az megszűnik nőnek vagy férfinak lenni, és csak a neme marad meg.

Előszó, 10.o.

17 hozzászólás
+
>!
ritusss

Az önbizalom mindig sikerélményekből táplálkozik. Ha az élet bizonyos területein nincsenek sikereim, akkor az élet bizonyos területein nem lesz önbizalmam sem.

+
>!
Lunemorte P

A jó emberi kapcsolatok elengedhetetlenek a mosolygós élethez. Ehhez viszont első helyen az szükséges, hogy az ember hiteles legyen önmaga szemében. Akkor a barátai is olyanok lesznek.

+
>!
Valcsa 

És emellett azt hiszik, hogy ettől talpig férfiak! Pedig olyanok, mint a halak. A halakat is csak a farkuk mozgatja…

170. oldal

+
>!
Petrus601

Aki nem fogadja el, hogy a változás fájdalommal jár, annál sohasem fog bekövetkezni a fejlődés.

33. oldal

+
>!
Valcsa 

Felelősséget vállalni, kimondani az érzelmi dolgokat, és következetesen cselekedni az érzéseink területén is. Ezt kellene megtanulnunk nekünk, férfiaknak, persze csak akkor, ha férfiak szeretnénk lenni…

149. oldal

+
>!
Lunemorte P

Legyél mindig egyenes!
Légy önmagad!
Légy hiteles!

+
>!
Lunemorte P

Bármilyen megmérettetés megoldása mindig azzal kezdődik, hogy elfogadom azt az állapotot, amiben vagyok.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el