!

Gyűrűkúra 62 csillagozás

Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra
Könyvtár

– Mi bizonyítja, hogy ez itt az Egy Gyűrű? -firtatta a sztepcipős férfi. – A Bölcsek számos jelet fedezhetnek fel rajta, Baromúr – közölte Gründolf. – Az iránytű, a síp, a mágikus dekóder – itt van minden. Meg aztán a véset: Grundg blaupunkt luger frug Watusi snafr wazuuu! Nixon dirksen nasahist Rebuzuu bugaluu! Alsó-Középfölde népeit – Tolkien után szabadon Hordor ura Szaruón hordái és praktikái fenyegetik. A Bölcseknek és Nagyoknak meg kell találniuk a megoldást, amíg nem késő. A megoldást, mely – az olvasók számára is – egyes-egyedül a Gyűrűkúra. Alsó-Középföld jövője egy ifjú herót, e lélegzetelállító paródia az Ön kezében van!

Eredeti cím: Bored of the Rings

Eredeti megjelenés éve: 1969


Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
600 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Gerda könyve Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Bara88 könyve Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
mongúz könyve Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Andaxin könyve Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra
>!
300 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
cheriekote könyve Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Kiemelt értékelések

+
>!
Eltiron
Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Sajnos átírták az eredeti, zseniális fordítást egy második, jóval erőltetettebb formátumba. A ’91-es első magyar kiadás nagy kedvencem, volt nem egy olyan szerepjátékos házibuli, aminek hajnalán részleteket olvastunk fel a könyvből és részegen röhögtünk a poénokon (úristen, ez mennyire nerd-nek hangzik :)) Tényleg nehéz jó paródia-könyvet írni, de ez telitalálat.

+
>!
dagalyos
Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Emlékszem, amikor barátommal először a kezünkbe vettük a könyvet (ennek közel 20 éve) nekem szinte égette a kezemet a „szentségtelensége” miatt, hisz akkoriban az EREDETI mű volt nekem az Alfa és az Omega, és nem tudtam hová tenni, hogy valaki gúnyt űz belőle.

Aztán persze beleolvastunk, és kisvártatva hasunkat fájlaltuk.

Olvastam -legalább is elkezdtem- pár paródia könyvet. Ez nem csak a témaválasztása miatt lóg ki közülük, de stílusa is kiváló. Sokan azt gondolják, könnyű a Gyűrűk Urából paródiát írni, pedig nem az.
Legalább is jót írni nem könnyű, hiszen túlságosan is adja magát hogy az ember „túl messzire menjen” vele, és közönségessé váljon. Ez a könyv okosan tartja magát az elvhez, miszerint a kevesebb néha több.
A figurák érezhetően élnek, és jól kidolgozottak. Alig várom, hogy 20 évvel idősebben is újra vihogjak rajta, még ha tudom most máshogy is fog ütni.

+
>!
papirzsepi
Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Alapvetően nem szeretem a paródiakönyveket, mert a legtöbb erőltetett és fárasztó, de ez a könyv annyira elmeroggyant…Tuti beszívva írták:) Én nagyon jókat nevettem rajta!:D

+
>!
Lunemorte P
Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Olyan fájdalmasan fárasztó valami volt ez,hogy szinte már nevettem. :D Nem emlékszek már rá amúgy,csak arra hogy nem is hosszú az eredetihez képest és nagyon bugyuta is volt. Anno vagy 2 hónapig rajta „ültem",mert nem volt kedvem ezt olvasni…

3 hozzászólás
+
>!
Bíró_Júlia P
Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Minden idők legpihentebb fantasy-paródiája – de a 91'-esnél későbbit, bizony mondom néked, kezedbe ne fogj, mert a legújabb és bővített kiadást kár volt megújítani és kibővíteni. Esmég oly esetet láthatunk, hol az kevesebb több. Sőt mi több, tökéletes.

+
>!
mongúz
Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Ez igazán rossz volt. Bár néha röhögtem, de inkább csak kínomban.

+
>!
luthienlovemagic
Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Ezt a könyvet már évek óta kerülgetem, de valamiért csak most olvastam el. Párom ajánlotta nagyon, hát végül belekezdtem. Az első pár fejezet nem túlzottan nyerte el a tetszésemet, sőt volt egy pont, ahol már túl sok volt a könyv, és majdnem félbe hagytam végleg.
Aztán mégis adtam neki még egy esélyt, és még jó, hogy megtettem. A könyv második fele nagyon tetszett. Ha nem olvasom el, le maradtam volna jó néhány jól megcsinált szereplőről, jelenetről. Na, meg a pár órányi rekeszizom tornáról. Ahogy haladtam előre a könyvben úgy nőtt a röhögés faktor, és úgy tetszett meg egyre jobban a könyv.
Jó paródia, élő, remekbe szabott szereplőkkel, jól megírt jelenetekkel, ami pár órányi felhőtlen szórakozást ígér.

+++
>!
Orshie
Douglas C. Kenney – Henry N. Beard: Gyűrűkúra

Jó visszaemlékezni azokra a délutánokra, amikor gyerekként egy barátnőmmel hangosan olvastunk fel belőle egymásnak és szakadtunk a nevetéstől. Most a Hobbit filmek újra felmelegítették a témát, ezért leporoltam és beleolvastam, de sajnos így tizen-egynéhány évvel később csak rettenetesen fárasztó.


Népszerű idézetek

+
>!
dagalyos

Tvelfek verték eme Gyűrűt
Csupajószándékú örült
Úr ez minden fajzaton,
Mi kúsz és mász, lenn s a karzaton
Egy Gyűrű mind felett
Egy Gyűrű kegyetlen
Elszajréztad? Nosza! Rejtsd el a hegyekben
Ha rühelled, nem nagy kár, nem is hintűnk porhót
Küldd el Szaruónnak: fizeti a portót


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is