A démon jele 136 csillagozás

Diana Rowland: A démon jele

Amikor a fiatal rendőrnőt, Kara Gilliant ötévnyi utcai járőrözés után előléptetik nyomozóvá, azonnal egy brutális gyilkosság közepébe csöppen. Az áldozat holttestére a helyi víztisztítótelepen találnak rá, testén a kegyetlen kínzásokra utaló ezernyi seb között rábukkannak egy művészi tökéletességgel kidolgozott és hátborzongatóan ismerős jelre. A louisianai Beaulacban azt hitték, három éve véget ért a rettegett sorozatgyilkos vérengzése, most azonban minden jel arra utal, hogy a Jelfaragó visszatért.

Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy átlagos gyilkosság, hanem egy természetfeletti erővel rendelkező démon borzalmas bűntette. Mivel Kara misztikus képességekkel rendelkezik – másik látása révén képes megidézni a démonokat –, különös összefüggésekre bukkan, és nemcsak arra jön rá, mire készül a gyilkos, de arra is, hogy mikorra tervezi mindent elsöprő gaztettének végrehajtását. Mire eljön a telihold napja, már csak a gyilkos… (tovább)

Eredeti mű: Diana Rowland: Mark of the Demon

xandee könyve
1.200 Ft Eladó
AGyuri könyve

Rémálom P

Egy átlagos fantasyra számítottam, és annyira nem azt kaptam. :D Újabb kedvenc sorozatot köszönthetek a könyvtáramban, és már alig várom a második részt. Bár erősen sok káromkodás van benne, de nem lesz tőle rossz a szöveg, hiszen felnőttekről szól, nehéz helyzetekben. Így a sok „kibaszott” meg „szar” egyáltalán nem zavart, csak adott egy alapstílust. Hasonló, mint az Anita Blake, annyiban, hogy itt is van egy véres gyilkossági nyomozás szál és emellett a főhős magánélete és múltja is hangsúlyban van, és bár van részletes szexjelenet (szám szerint kettő), nem olyan elborult és morbid, mint Hamiltonnál. Imádtam a humorát, nem lehet rajta unatkozni, remélem, sok részes lesz. (Van egy-két nyitva hagyott szál, amiből talán nagyobb történet is kerekedhet, de teljesen lezárt kötet.)

Fairy

Ez egy jó démonos sorozatnak indul!
Tetszett,hogy a démonok szintekre voltak osztva és nagyon tetszett a démonok világa.
Kara belevaló csaj nem fél szembeszállni a démonokkal.
Jó kis krimi tele fordulatokkal.
Kíváncsi vagyok a következő kötetre.

Kristine

Ez volt az első könyvem, amelynél csak a borítót néztem, úgy érzetem, hogy a fülszöveg ismerete nem fontos. És így utólag nagyon örülök ennek, mert így teljesen új volt a történet. Elegem van azokból a fülszövegekből, ahol a történet fele benne van alig 10 mondatban, akkor mi a fenének adták be az első felét a nyomdámba, ha már el lehet mondani alig pár mondatban.
Ennyi vámpíros, vérfarkasos, szellemes paranormális könyv után, jól jött egy kis újdonság. Úgy gondolom, hogy egy újabb gyöngyszemre bukkantam a könyvek világában, és ráadásul, nem csak a történet fogott meg, hanem maga az író is egy kincsesláda.

Maga a történet nem romantikus paranormális, igaz én azt hittem, inkább úgy mondanám, hogy egy paranormális krimi. És hú a mindenit, de még milyen krimi, az utolsó fejezetekig én is volt, hogy már mindenkit meggyanúsítottam, hogy NA apám biztosan te vagy a hunyó, aztán párszor megnyugodtam, hogy nem mégsem te vagy az! xD És kiderül, hogy az volt akivel már az elejétől nem szimpatizáltam.

Amit Diana Rowland írásában megtetszett:
– A történet beindult már az első fejezetnél, és nálam ez már plusz pontnak számít.
– Habár eddig igyekeztem, csak olyan könyveket olvasni, ahol, mondjuk úgy, hogy a rengeteg párbeszéd dominál, és leírások a minimumra vannak csökkentve, Rowland megváltoztatta ezt. Nála azokat a részeket is szerettem, ahol csak maga Kara volt, leírta mit tesz, miért teszi, ahogyan gondolkodott, kevés rész volt, ahol unatkozni lett volna időm…

Heruska

Nagyon izgalmas volt, isteni változatosságot hozott számomra! Sok ilyen könyvet írjanak a jövőben! Fondorlatos, van benne annyi romantika, hogy kicsit izguljunk főhősünkért, de van benne akció és krimi is :) Talán mondhatni, hogy kevés kifogásolnivaló van a központi figuránkban, végre nem egy nyávogós libát kaptunk! Nos, bátran merem ajánlani azoknak, akik jó könyvet keresnek!

brena

Jobb volt mint vártam:)Sokkal!Szerencsére nem úgy van vége,hogy ide a második részt de azonnal,így túl fogom élni azt az időt simán,amíg megjelenik a következő rész…
Jobb volt a Vérbe öltözött Annánál pl,itt elhittem a démonokat és a fura lényeket:)

Becca

jó volt jó volt! jó kis démonos krimi volt. tetszett hogy a démonokat szintekre osztotta. tetszett hogy a boncolás részleteibe is betekintést nyerhettünk (na nem úgy mint a Dr Csont könyveknél, de azért elég részletes volt)
voltak szimpatikus karakterek
nem tudom ti hogy vagytok vele, de én egész addig nem jöttem rá ki a Jelfaragó amíg ki nem derült :O
úgy látszik, hogy a krimi nem az én műfajom-sosem tudom ki a gyilkos
de mindennek ellenére tetszett ez a könyv, és várom a folytatást

selene

Új kedvenc sorozatot köszönthetek a palettán. Izgalmas volt vicces és szexis. A pasik tekintetében még nem tudok dönteni, hogy melyiket szeressem. A szexis démonlordot vagy az FBI ügynököt. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

vivcsy1996

IMÁDTAM!!
Nem sok krimi regényt olvastam eddig,de azok közül egyik sem tetszett,ezt a könyvet viszont nem bírtam letenni.Folyamatosan mindenkit gyanúsítgattam fejben,de csak a könyv vége felé jöttem rá,hogy ki a Jelfaragó,egy picivel előbb mint Kara és büszke voltam magamra:))
Kara nagyon szórakoztató szereplő,tetszett,hogy nem az a tökéletes karakter mind külsőleg,mind belsőleg.Ryan levett a lábamról,bár Rhyzkahl sem elhanyagolható.Én inkább Ryan mellett döntenénk,de csak azért mert nem tetszett,amikor Rhyzkahl megtámadta Karát.
A történet tényleg fordulatos,mindig meg tudott lepni valami újdonsággal.Bírom a véres történéseket,de a boncolos jelenetnél,azért kicsit felfordult a gyomrom.
A démonvilág bemutatása és működése külön bejött,főleg,hogy különbözött a szokásos démon ábrázolásoktól.Végre egy könyv,ahol a démonok nem gonosz és kegyetlen lények,hanem nekik is van becsületük és ha megígértek valamit akkor azt betartják.

Blue_Nadine

Most látom még, hogy erről nem írtam értékelést, pedig úgy emlékeztem. >_< De akkor most pótolok.
Nekem nagyon tetszett. Először gépen kezdtem olvasni, mert nem voltam biztos benne, hogy tetszeni fog, de aztán még az elején megvettem a könyvet is, ami azt hiszem, sokat elárul.
Nekem nagyon tetszett ez a démon világ. Egészen újnak volt mondható – főleg számomra, mert én még nem olvastam démonos könyvet. Ha emlékeim nem csalnak…
Tetszett, hogy több szintje van ezeknek a démonoknak és az ábrázolásuk is nagyon jó volt. A fogalmazással sem volt semmi bajom, soha nem unatkoztam és tetszett, hogy minden részletesen derül ki nem egyből ránk zúdítja az egészet. Az is nagyon tetszett benne, hogy most a főhős egy rendőr volt és nem egy magánszemély, akinek nem csak a különös lényekkel, de még a rendfenntartással is viaskodnia kell.
Végig nem tudtam eldönteni ki a gyilkos már mindenkire gyanakodni kezdtem szinte, aztán végül nagyon meglepődtem, mert pont ő rá, azért nem számítottam.
Ami engem kissé idegesített az Kristoff ügynök volt, akinek a jelleme az elején nagyon bejött, mert én mindig is kedveltem az ilyen rideg, önelégült pasasokat. Aztán ahogy egyre inkább kezdtek megismerkedni a főhősnővel hirtelen kis cuki lett belőle, aztán meg már majdhogynem legjobb barát… Ez nekem nem tetszett és gyanús, hogy ebből is szerelmi háromszöget akar csinálni az írónő, ami nem éppen van ínyemre, de ennek ellenére nagyon kíváncsi vagyok a következő fejezetre. *-*

nixitN

Először úgy volt lehet nálam ez csak 4 csillagot fog kiérdemelni, de mégis összejött az 5 csillag, mert egyszerűen amikor közelebb kerültek a Jelfaragóhoz, onnantól annyira beindult a történet, hogy egy pillanatra sem tudtam letenni. Egy igazi nyomozós, krimi történet, mely fantasy elemekkel van párosítva, ez esetben a démonok képviselik a fantasy igazi elemét. Érdekes ötlet volt, hogy van egy rendőrlány, Kara, aki különleges képességgel rendelkezik, hisz megtudja idézni a démonokat. Ki gondolná, hogy Kara pont ott lel bizalmas társra, akiről nem is sejtené. Sajnálom azt a sok embert, akiket a Jelfaragó feláldoz, ebből is látszik mennyire nem veszi ember számba őket. Tessa nénikéjével kíváncsi lennék mi lesz, hisz elvesztette lényét, vajon visszakerülhet még lénye?! A Jelfaragó meg döbbenetes volt, nem gondoltam volna, hogy a rendőrfőnök az. Az eleje izgalmas volt, de utána volt egy része a történetnek, ami nem igazán kötött le, de utána ismét kijárt az izgalmakból, és végül még a könyv is elnyerte a tetszésemet.

Enoia

– (…) és hogy húsz rendőr látta, amint egy fehér fényvillanás után megjelensz a semmiből a kapitányság közepén. – A vigyora még szélesebb lett. – Csupaszon, mint egy konyhakész csirke, hadd tegyem hozzá.
– És ezt te kihagytad – húztam.
Leült az ágy szélére.
– Igen, de ez így van jól.
– Jól van?
Előre hajolt.
– Hát persze. Szerintem lesz még alkalmam nekem is ilyesmit látni, hamarosan.
Felhúztam a szemöldökömet, és nem bírtam nem mosolyogni.
– Valóban?
A vigyora még szemtelenebb lett.
– Hát persze. Biztos vagyok benne, hogy a képek hamarosan felkerülnek a netre.

Enoia

Rögtön felismertem, kivel állok szemben. A Nagyon Kíváncsi Szomszéddal.

Sunshine

– Nem akart minket megölni.
Ryan felhúzott szemöldökkel nézett rám.
– Ó, tényleg? Akkor egész jól színlelte.

gwyneira

Túl nehéz megakadályozni az embernek a saját szétesését, amikor semmi sem emlékezteti arra, hogy kicsoda, és hol kellene lennie.

Enoia

– Na jó, hadd vigyem ezt a seggfejet a dutyiba. Te meg menj vissza a finom puha ágyadba, és ne törd a kis fejecskédet azon, hogy valami aljas fickó bemászik melléd.
(…)
– Most már annyival nagyobb biztonságban érzem magam!
– Szolgálunk és védünk, meg a többi szarság.

Lolle

– És te itt fekszel előttem, a lehető legcsúfosabban kizsigerelve.
Mi van? Létezik a kizsigerelésnek szép módja is? – gondoltam, bár ahhoz már nem volt erőm, hogy ki is mondjam. De legalább a halálomig megőriztem a szarkazmusomat.

becky_b

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Ha egy halottszemle sem tudja elérni, hogy ne a démonnal folytatott szexen járjon az eszem, akkor
semmi sem.

Enoia

Pár perccel később a démon ügyesen leszállt elém, a kezében az egyik bokájánál fogva fityegett a hamuszürke arcú fogoly.
– Azt hiszem megfelelően meg lett félemlítve.
De kár, hogy nem alkalmazhatom ezt a módszert az összes őrizetesen!

Sunshine

– Egy szövetségi ügynökhöz képest egész okos vagy.
– Átugrottam egy csomó kérdést a felvételi vizsgán, hogy bekerülhessek a céghez

Enoia

– (…) Gyere, tedd magad hasznossá – adta kezembe a mérőszalag egyik végét. – Még egy csomó mindent meg kell mérnem, és ezek min hasznavehetetlenek – intett a főépületnél csoportosuló emberek felé. – Ők túl fontosak ahhoz, hogy segítsenek a helyszín biztosításában.
Engedelmesen megfogtam a mérőszalag végét.
– Detektívek. Igazán nem akarhatod, hogy munkát végezzenek, nem?

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!