!

Az idegen (Outlander 1.) 578 csillagozás

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Könyvmolyképző · 4.499 Ft –16% 3.779 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Lenyűgözően szórakoztató… A legmagasabb színvonalú letehetetlen könyvek közé tartozik, és az első oldalától az utolsóig izgalmas olvasmány” – Chattanooga Times

Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér – Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul.
Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul…
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk… (tovább)

Eredeti mű: Diana Gabaldon: Outlander

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék


Enciklopédia 40

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser · Claire Beauchamp Randall Fraser · Geillis Duncan · Frank Randall · Murtagh FitzGibbons Fraser

Helyszínek népszerűség szerint

Skót Felföld


Hirdetés

Kedvencelte 221

Most olvassa 58

Várólistára tette 396

Kívánságlistára tette 366

Kölcsönkérné 11

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
Csenge_Nemesapáti
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huh, azért a vége sokkolt. Főleg, amit Jamivel tett Randall a börtönben. Az agyamba égett és nem tudtam elereszteni. Ki kellett adnom magamból és elmeséltem a páromnak, hogy aludni tudjak… tényleg… Szegény! :S
Szóval inkább kezdjük az elejéről. :) A lényeg, hogy imádtam! *.* :D Skót pasik jöhetnek minden mennyiségben! :D
Azért a feléig el kellett jutnom, hogy belelendüljek. Utána viszont állatira izgalmas volt. Voltak néha picit uncsibb részek, de nem zavart igazán, mivel többen felkészítettek, hogy számítsak rá.
Sokszor úgy éreztem, hogy az írónő túlzottan belement a részletekbe. Ez néha sokkolt. Valamikor a jó és valamikor kicsit a rossz értelemben. De utána mindig átértékeltem és rájöttem, hogy mindenképpen kellettek azok a részek is. Az egész akkori világról akart teljes képet mutatni a szereplőkön keresztül, és persze összehasonlítani a mai életvitelünkkel. Mindegyik világnak megvannak a jó és rossz oldalai. Nehéz lenne eldöntenem, hol maradnék. De annyi biztos, a szívemre hallgatnék. És az Jamié. :D <3 Szóval megértem Clairet. :D
Annyira lenyűgöző és mégis rémisztő ez a kor. A higénia hiánya, az elmaradottság a közlekedésben, a kommunikációban, a barbár viselkedés, a munka a földeken, a boszorkány üldözés, a vallásosság… Annyi különbség van a mai világhoz képest, mégis néha úgy éreztem, jó lehet ott is élni. Pedig az igazságszolgáltatás, az ítélkezés, a bünetés, a politikai viszályok… Huh, durva egy élet… De néha mégis szabadabb. Ez így hülyén hangzik, de ezt érzem. :) Az a táj… *.*
Jamie és Claire nagyon szimpatikus páros. A szenvedélyes jeleneteik és a párbeszédeik, a humoruk, minden jó volt. :) Jamie-be beleszerettem természetesen. <3 A nászéjszakás jelent kedencem lett. :D Kis édes!!! *.* Na, meg Claire elfenekelése utáni jelenetek… :D És Claire. Végre egy főhősnő, aki nem rinyál. Teszi a dolgát és megoldásokat keres, talpraesett. Mondjuk az elején picit furcsáltam, hogy nem akadt ki jobban, hogy egy másik világba került. És hogy elég könnyen Jamie-nek adta magát. De megértem, ő egy jó pasi és skót is ráadásul. :D Az előző házassága meg nem volt felhőtlen, bár ő ezt nem igazán ismerte be magának.
És a meglepi a végén… *.* Kíváncsi vagyok, hogy megy tovább az életük. :)
Szóval úgy terveztem, hogy mást fogok ez után olvasni, de most kell a folytatás! :D És a tv sorozatba is belekezdek, mert ahogy olvastam, simán el tudom képzelni abban a formában is, a gyönyörű tájjal és egy dögös skót pasival kiltben. *.* :D

Ui.: A borítóján az arany minta olyan szép volt. Kár, hogy lejött… Gondolom számíthatok rá, hogy a szitakötő is le fog… :S Csinálhatnák más anyagból!

68 hozzászólás
+
>!
brena P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

37 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Amint kezembe vettem a könyvet meglepett a hossza, ilyen hosszú regényt ugyanis még nem olvastam. Egy könyvmolynak ez csak öröm és ha mellé egy zseniális történet is párosul akkor már csalódni sem lehet benne. Sőt még ezt a kötetet is rövidnek fogjuk találni, szereplőket nehéz elengedni a végén.
30 év alatt rengeteg könyvet elolvastam, de egyikben sem volt benne az a két jelenet amit akartam. Már úgy éreztem, hogy sosem fogok olyat találni amiben benne lennének, de aztán megjelent az Outlander. Nagyon boldoggá tett, hogy ebben benne volt amit kerestem, meg is bocsátottam, hogy lassan indult be a történet.

Ez a könyv is mély nyomot hagyott bennem, történet egyedi és nagyszerű. Megérdemelné a kiváló értékelést, de az E/1 miatt nem tudok rá 10 pontot adni. :(
Aki szereti a történelmi kalandregényeket amiben van szerelmi szál, humor és dráma is az semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/19/diana-gabaldon-outlander-idegen/

58 hozzászólás
+
>!
Bleeding_Bride IP
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Sosem voltam ilyen fáradt éjfélkor… De megérte semmit sem aludni, és a tegnapi ruhába,a könyv mellől és vele indulni reggel melóba. Ezt csak előzetesen-> ha magamhoz tértem a hatása és a holnap délig alvásból ertelemesebben is kifejezem rajongásom

28 hozzászólás
+
>!
Roni_olvas
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Bevallom, Diana Gabaldon vaskos kötete meglehetősen ijesztően hatott rám. Annyira terjedelmes és súlyos, hogy sosem gondoltam volna, hogy én ezt jószántamból kiolvasom anélkül, hogy leszakadna a karom. De el kell mondanom: nem is éreztem a könyv súlyát, csak lapozta, lapoztam tovább és tovább, teljesen belekavarodva az események örvényébe, sőt egyenesen kínszenvedés volt éjjel letenni és kivárni a másnap estét, hogy ismét olvashassam. Imádtam a történetet, szerettem a karaktereket, tökéletesen részesévé váltam Gabaldon világának és napokig benne éltem.
Jamie és Claire találkozása, élete és kora felkavaró, szemléletes és hiteles utazás a múlt és a bonyolult emberi érzelmek világába, s annyi feledhetetlen és csodaszép – vagy éppen humorral és élcelődéssel teli – percet, órát, napot nyújtott számomra, hogy méltán tekinthetem ezután az egyik kedvenc regényemnek.

Ráadásul a könyvben hemzsegnek a jobbnál jobb, összetett, tökéletesen megírt karakterek.
Őszintén szólva a legtöbb könyvben nem igazán szeretem a női karaktereket és egy idő után még a nevük is feledésbe merül. Meglehetősen kevés olyan olvasmányom volt eddig, ahol a hősnő képes volt megkedveltetni magát velem, akit valamiért megszerettem és a szívembe zártam. Így aztán roppantmód örülök, ha végre egy olyan könyvet olvashatok, ahol nemcsak a férfi szereplő, hanem a női is maradandó élményt nyújt!

Nos, Claire alakja az Outlanderből kétségkívül ilyen (S bármennyire is Jamie az, akiről legszívesebben ódákat zengenék, legyőztem ezt a késztetést, mert vele kapcsolatban ezt már sokan megtették előttem, Claire alakjáról megfeledkezve – pedig megérdemli, hogy róla is szót ejtsünk!)

Claire egy hihetetlenül kemény, határozott egyéniség, igen erős öntudattal. Nemcsak okos és intelligens, de emellett roppantulszenvedélyes és kitartó, igazi túlélő típus, aki igyekszik legyőzni minden akadályt és megbirkózni minden helyzettel.
Jó volna azt mondani, hogy Claire teljesen olyan, mint én – de azt hiszem, helyesebb lenne azt mondanom, hogy Claire teljesen olyan, amilyennek én képzelem magam, vagy inkább amilyen én szeretnék lenni – vagy éppenséggel bárki más. (Bár erős a gyanúm, hogy a bátorságom messze elmarad az övétől…)

Ám az igazi bámulatot és tiszteletet mégsem ezzel érdemelte ki nálam, hanem azzal a múlhatatlanéletigenléssel, humorérzékkel és pozitív szemlélettel, ami példaértékű és követendő bárki számára. Szeretem azt, ahogy a legborzasztóbb helyzetben is képes nevetni, ahogy a legnyomasztóbb dolgokban is képes meglátni a jót és az iróniát. Szeretem a csipkelődő élcelődését, azt a vehemenciát, ahogy bárkinek képes kapásból visszavágni, ahogy senki előtt nem hajlandó megalázkodni és megalkudni. Ahogy bármilyen körülmények között képes megőrizni önmagát és ezt tudatni is – mindenkivel!
Számomra ő a NŐ, az EMBER -bámulatos karakter!

10 hozzászólás
+
>!
ggizi P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Kedves Jamie Fraser! Ímhol rajongóid száma mostantól egy fővel gyarapodott (már ha egyáltalán számon tudod őket még tartani…:))

Gondolom, nem mondok újat azzal, hogy én is imádtam ezt a könyvet!
Jamie eléggé meglepett. Sajnos én sem vagyok sztereotípiáktól mentes és a skótokról folyton a nagy böszme fafejű harcosok jutnak eszembe (mint most itt Dougal… úgy nagyjából:)), de Jamie, az én olvasatomban, nem ilyen volt. (Eleinte:) Hanem egy kedves, játékos, önzetlen vidám figura. Igazi napsütés a zord, de mégis gyönyörű skót vidéken. „Bohóc. Okostojás. Elcseszett hős. Egy szellemi fogyatékos tigris…” :)) Aztán persze később ő is tudott igazi böszme fafejű skót lenni, ahogy az a vérében van. De hát ettől olyan imádnivaló!!:))

Claire előtt is le a kalappal! Ilyen könnyen beilleszkedni egy másik világba… Sokat segített persze, hogy olyan hivatása volt, ami nagyon hasznára is vált (persze nem épp a boszorkányüldözős momentumnál). Irigylésre méltó volt a bátorsága, a kitartása, és ahogy többször helyre tette a skótokat:) És főleg Jamie-t a végén. Nem semmi terápia volt…
Nem is tudom melyik volt a kedvenc jelenetem… de az biztos, hogy eszméletlen jó volt, mikor Jamie és a nővére a viszontlátás önfeledt örömeinek adták át magukat:)))

Oh! Ennyi izgalmat! És tény, hogy az eleje lassabban indult be, de muszáj volt jól megalapozni egy ilyen történetet. Aminek már 8 (!!!) része megjelent! Anyám! Hol vagyunk mi még attól?!?! De legalább a következőt még olvashatom…

6 hozzászólás
+
>!
Katie_Sue P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huhh, hát ez a könyv nem semmi volt!!!
Azt hiszem egyben megkapja eddigi életem leghosszabb olvasmánya címet is. :)
Annak ellenére, hogy nem igazán szeretem az ilyen korokból való történeteket, ez teljesen magával ragadott!! Még álmodtam is a könyvvel és a szereplőkkel, valamint napközben is befúrta magát a gondolataim közé. szégyen ide-vagy oda, nem is nagyon emlékszem sok mindenre ebből az időből. Az agyam kidobta ezeket az információkat

A történet nagyon alapos és részletes, biztos vagyok benne, hogy az írónő rengeteg háttérmunkát végzett vele. Az, hogy ilyen részletességgel írt le mindent egyáltalán nem volt unalmas. Sőt, inkább még jobban belemélyedtem a történetbe.
Szerettem Clare karakterét, én valószínűleg nem álltam volna meg a helyem ilyen jól. Örültem, hogy az írónő egy talpraesett nőszemélynek alkotta meg!
Jamie karakterét imádtam…………imádtam………….és még egyszer imádtam! Szerettem, ahogyan Clare-hez állt és ahogyan sokszor a helyzeteket látta és ahogy hozzájuk állt! Szívesen találkoznék vele a való életben. :)

A könyv elején volt egy rész, amikor Frank ment hazafelé és azt mondta látott egy szellemet. Nekem a leírás teljesen Jamie-re illett, de később ezt nem említette az írónő. Azóta is piszkálja a fantáziámat, hogy ennek mi volt a jelentősége, vagy hogy volt-e egyáltalán! bárkinek erre van magyarázata azt szívesen veszem!!

Magával ragadó, izgalmas. Mindenkinek ajánlom, mert egyedi, a történet pedig nem mindennapi! Azt hiszem új kedvencet alkottam! :)

https://www.youtube.com/watch?v=jiwuQ6UHMQg

8 hozzászólás
+
>!
Fancsee
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huuuh. Hát ez a megszokotthoz képest igen nagy falatnak ígérkezett a maga 900 oldalával, ezért már elég régóta tologattam az elkezdését. Aztán belefutottam a filmsorozat első részeibe, és az teljes mértékben meggyőzött. Hiszen egy nagyon jó filmsorozatot csak nagyon jó alapból lehet készíteni, nem igaz?
Diana Gabaldon nagyon sokszor a legapróbb részletekig is elment, legyen szó a tájról, a karakterekről, a politikai viszonyokról, a családi kapcsolatokról, a vallásról, bármiről. Ezek a részletes leírások kellettek ahhoz, hogy teljes mértékben bele tudjam élni magam a történetbe.
Claire nagyszerűen kezelte a helyzetet bár kicsit furcsa, hogy annyira azért nem borult ki , rögtön összeszedte az összes tudását, amit erről a korról tudott, hihető történeteket talált ki, megfelelő módon viselkedett, és szépen, lassan beilleszkedett. Talpraesett, megfontoltan viselkedett, minden lehetőséget átgondolt alaposan, bátran viselkedett a szorult helyzetekben is, röviden: ilyen jó női karakterről is igen ritkán lehet olvasni.
Jamie Fraser… Hogy lehet ilyen fantasztikus? Nemcsak jóképű és nagyszerű testfelépítésű, de mindezek mellé művelt, intelligens, a szeretteiért bármit megtenne, rendkívüli módon tud szeretni, kitartó, és még legalább 6* ennyi pozitívumot lehetne róla elmondani. A tudatlansága, tapasztalatlansága a kapcsolatok terén aranyos és szórakoztató is volt egyben, ahogyan pedig Claire-ről gondoskodott és védelmezte… szívmelengető.
A történet rendkívül izgalmas, tele váratlan fordulatokkal, hátborzongató jelenetekkel. Az írónő élethűen ábrázolta a véresebbnél véresebb harcokat, küzdelmeket. Randall és Jamie esete pedig… borzalmas, megrázó.
A végén a meglepetés … igen, nagyon reméltem, hogy valami hasonlóról lesz szó, hogy teljes lehessen a boldogságuk. Szóval, azt hiszem megyek is, és megszerzem a következő részt! ;)

2 hozzászólás
+
>!
beathag 
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Elvarázsolt. Teljes mértékben magával ragadott. Minden, ami egy IGAZI skót történetbe KELL, benne volt.

Az írónő olyan korhűen írja le a XVIII. századi Skócia történetét, mintha ő maga is időutazó lenne, és saját tapasztalatok után írta volna meg ezt a fantasztikus, lehengerlő művet.

Jamie és Claire szerelme lenyűgözi az olvasót. Óóó, Jamie, annyira, de annyira imádlak, habár helyenként megszakadt érted a szívem. Claire-rel az elején nem tudtam megbarátkozni, de aztán nagyon a szívemhez nőtt. Abszolút kedvenc rész a nászéjszaka volt.

Kalandok és ármány minden mennyiségben. Kell ennél több? Írhatnék megint kisregényt, de nem fogok, mert szerintem ennyi is bőven elég. Skócia imádóinak kötelező történet!

P.S.: Előrébb kell hoznom az újabb látogatást…….

12 hozzászólás
+
>!
Roxan
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Jézus H. Roosevelt Krisztus!!
Atya-úr-isten! Ez…hát ez az a könyv, amit nem lehet nem szeretni. Az elejétől a végéig felkeltette az olvasó figyelmét vagyis nálam így volt.
Claire Randall és férje, Frank második nászútukat ünneplik a Skót-felföldön, mikor Claire egy hihetetlen, sőt megmagyarázhatatlan időutazáson vesz részt, akarata ellenére. 1743-ban találta magát, vagyis több mint 200 évet utazott vissza az időben. és itt megnyert magának a könyv, már itt
Én például nagyon szeretem a múltban játszódó történetek, sőt szerintem emiatt a könyv miatt szerettem meg igazán, ezeket a típusú könyveket így eléggé bele tudtam élni magamat ebbe a történetbe. Itt megtalálhattunk mindent, amit az 1700s években is jelen volt; boszorkányság, vesszőzés, felakasztás, küzdelmek, fegyverek, tőrök és természetesen skótszoknyák.
Gondolom megfordúlt a fejetekben az a kérdés, természetesen magamból kiindúlvahogy ez a könyv, tényleg a 18. századot mutatta e be; IGEN!!. Az írónő nem kímélt minket, és a szereplőket sem. Megerőszakolás? Pipa. Halál? Pipa. Kínzások? Pipa. Rengeteg, rengeteg fájdalom és bűn van ebben a könyben, de a hangulatot ez mégsem rontotta el, ugyanis, tele van viccel és romantikával. Bár nem tagadom egyes fejezeteknél tudtam sírni, de átlagban hasamat fogtam a nevetéstől.
És a szereplők. Nos, személyes véleményem szerint, igen jól kilettek dolgozva a szereplők, egészen közelről megismerhettük őket, és családjukat. A karakterekkel kapcsolatban csak két érzés létezett; vagy imádtuk őket, vagy gyűlöltük. „Arany középút” nincsen.
Claire Beauchamp Randall Fraser egy erős, szívós karakter, akit nem tudtam nem szeretni. Vicces, határozott, makacs jellem, és igazság szerint ezért szerettem meg igazán. Claire egy felcser, így az írónő betekintés nyújtott a gyógynövények és a „sebek ellátása” világába. És természetesen a mérgekről is volt egy-két szó a könyvben…
James Alexander Malcolm MacKeznzie Fraser egy olyan férfi, aki bármikor levenne a lábamról, egy lovagias nem tudok rá mit mondani ISTENCSÁSZÁR. Tényleg csak dicsérni tudom az ő karakterét, még a rossz tulajdonságáért is, ezért próbálom rövidre fogni magam, ha sikerül. Vicces, ő a legmakacsabb emberi lény a földön, tengeribeteg, romantikus, egy igazi humorzsák, magas fájdalom küszöbbel rendelkezik és vörös hajjal hmmhh, na meg a kedvencemmel; KILTEL!!
Jack Randall. Ő az a karakter, akit szívből gyűlölök, természetesen erre okot is ad. Bunkó, szadista állat. Rá nincsenek más szavak. És amit a végén tesz… Komolyan, mikor az a bizonyos dolog megtörtént, az én fejemben rosszabbnál-rosszabb kínzási módok bukkantak fel, és be is hajtottam volna rajta nyugodt szívvel.

Diana itt nagyon nagyott alkotott. A történelmi háttér kidolgozott, hűen igazolta az 1700s éveket a Skót-Felföldön. Egyszerűen mesés. Minden pici részletre oda figyelt az írónő. Amikor elképzelem mennyit dolgozhatott ezen, mennyit „nyomozott” a kor után már elkezd fájni a fejem. És Diana írás stílusa is gyönyörű. Skóciát is remekül írásba öntötte, néha már azt hittem én is jelen vagyok a szereplőkkel Skóciában. A kelta nyelv is jelen volt a könyvben, a személyes kedvencem a „Sassenach” kifejezés.
Sajnos nem lehet minden tökéletes, mert a könyv nyönyörű arany borítója kopik, ami eléggé elkeserítő, mert ez a könyv az egyik kedvencemmé vált, és nagyon rossz úgy ránézni, hogy már nem olyan, mint volt…
Bár eléggé „ijesztő” tud lenne a kemény 900 oldal, de ez senkit se félemlítsen meg, mert én a legvégén csak azt tudtam mondani; Miért van vége? Szívesen olvastam volna még az Outlanderből. Az egészben az a tudat nyugtat, hogy van még 7 része a sorozatnak, amik ugyan ilyen hosszúak. De az biztos, hogy tűkön ülök hogy mikor vehetem meg a Második részt, mert egyszerűen KELL a folytatás!!
Aki nézi a sorozatot annak is nagyon ajánlom, mert sok dologban különböznek, és szerintem a könyv nagyobb élmény, mint a sorozat, de úgy hogy film sem rossz, sőt picit sem.
Összességébe ez a könyv felettébb izgalmas, vicces és igen drámai, rengeteg jól kidolgozott karakterrel. És aki szereti a múlban játszódó könyveket, ami romantikus, humoros tele izgalommal annak nagyon nagyon tudom ajánlani, fogadni merek, hogy az egyik kedvenc könyve is lesz.
És bármit megtennék hogy kijuthassak skóciába, ahol biztosan bejárnám azokat a helyszíneket, amik jelen voltak az Outlander-ben.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
MFKata P

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmus szaga van.

52. oldal

+
>!
sassenach

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal

+
>!
Zoey

– Mi baja van szegény gyermeknek? – követelt magyarázatot Jamietől. – Baleset érte?
– Nem, csak hozzám jött feleségül – felelte Jamie, – de nyugodtan hívja ezt balesetnek.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Belle_Maundrell

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Greylupus

– Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Belle_Maundrell

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zora85

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal, 38. fejezet - Az apátság (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
+
>!
Rileey

Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

467. oldal

+
>!
Zoey

– Nem te vagy az első lány, akit megcsókoltam – mondta lágyan. – De esküszöm, te leszel az utolsó.

646. oldal

+
>!
Orsika89

– De bármit is tesz, ahhoz erőre lesz szüksége. Úgyhogy fogadjon el egy utolsó tanácsot: kétséges helyzetekben egyen!

40. fejezet

6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Outlander sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is