!

Az idegen (Outlander 1.) 706 csillagozás

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Régikönyvek.hu · 3.799 Ft –15% 3.229 Ft
1 2
Könyvmolyképző 2.887 Ft-tól
1 2
Bookline 3.230 Ft-tól
Könyvtár

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.
Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

„Magával ragadó és szívmelengető… pazarul idézi meg a skót vidéket és történelmet.” – PUBLISHERS WEEKLY

„Gabaldon született történetmesélő.” – LOS ANGELES DAILY NEWS

Eredeti mű: Diana Gabaldon: Outlander

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
910 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453798 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 47

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser · Claire Randall · Murtagh FitzGibbons Fraser · Geillis Duncan · Frank Randall · Donas · Dougal MacKenzie

Helyszínek népszerűség szerint

Skócia · Skót Felföld


Hirdetés

Kedvencelte 267

Most olvassa 77

Várólistára tette 474

Kívánságlistára tette 449

Kölcsönkérné 11

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
Csenge_Nemesapáti
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huh, azért a vége sokkolt. Főleg, amit Jamivel tett Randall a börtönben. Az agyamba égett és nem tudtam elereszteni. Ki kellett adnom magamból és elmeséltem a páromnak, hogy aludni tudjak… tényleg… Szegény! :S
Szóval inkább kezdjük az elejéről. :) A lényeg, hogy imádtam! *.* :D Skót pasik jöhetnek minden mennyiségben! :D
Azért a feléig el kellett jutnom, hogy belelendüljek. Utána viszont állatira izgalmas volt. Voltak néha picit uncsibb részek, de nem zavart igazán, mivel többen felkészítettek, hogy számítsak rá.
Sokszor úgy éreztem, hogy az írónő túlzottan belement a részletekbe. Ez néha sokkolt. Valamikor a jó és valamikor kicsit a rossz értelemben. De utána mindig átértékeltem és rájöttem, hogy mindenképpen kellettek azok a részek is. Az egész akkori világról akart teljes képet mutatni a szereplőkön keresztül, és persze összehasonlítani a mai életvitelünkkel. Mindegyik világnak megvannak a jó és rossz oldalai. Nehéz lenne eldöntenem, hol maradnék. De annyi biztos, a szívemre hallgatnék. És az Jamié. :D <3 Szóval megértem Clairet. :D
Annyira lenyűgöző és mégis rémisztő ez a kor. A higénia hiánya, az elmaradottság a közlekedésben, a kommunikációban, a barbár viselkedés, a munka a földeken, a boszorkány üldözés, a vallásosság… Annyi különbség van a mai világhoz képest, mégis néha úgy éreztem, jó lehet ott is élni. Pedig az igazságszolgáltatás, az ítélkezés, a bünetés, a politikai viszályok… Huh, durva egy élet… De néha mégis szabadabb. Ez így hülyén hangzik, de ezt érzem. :) Az a táj… *.*
Jamie és Claire nagyon szimpatikus páros. A szenvedélyes jeleneteik és a párbeszédeik, a humoruk, minden jó volt. :) Jamie-be beleszerettem természetesen. <3 A nászéjszakás jelent kedencem lett. :D Kis édes!!! *.* Na, meg Claire elfenekelése utáni jelenetek… :D És Claire. Végre egy főhősnő, aki nem rinyál. Teszi a dolgát és megoldásokat keres, talpraesett. Mondjuk az elején picit furcsáltam, hogy nem akadt ki jobban, hogy egy másik világba került. És hogy elég könnyen Jamie-nek adta magát. De megértem, ő egy jó pasi és skót is ráadásul. :D Az előző házassága meg nem volt felhőtlen, bár ő ezt nem igazán ismerte be magának.
És a meglepi a végén… *.* Kíváncsi vagyok, hogy megy tovább az életük. :)
Szóval úgy terveztem, hogy mást fogok ez után olvasni, de most kell a folytatás! :D És a tv sorozatba is belekezdek, mert ahogy olvastam, simán el tudom képzelni abban a formában is, a gyönyörű tájjal és egy dögös skót pasival kiltben. *.* :D

Ui.: A borítóján az arany minta olyan szép volt. Kár, hogy lejött… Gondolom számíthatok rá, hogy a szitakötő is le fog… :S Csinálhatnák más anyagból!

78 hozzászólás
+
>!
brena
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

37 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Amint kezembe vettem a könyvet meglepett a hossza, ilyen hosszú regényt ugyanis még nem olvastam. Egy könyvmolynak ez csak öröm és ha mellé egy zseniális történet is párosul akkor már csalódni sem lehet benne. Sőt még ezt a kötetet is rövidnek fogjuk találni, szereplőket nehéz elengedni a végén.
30 év alatt rengeteg könyvet elolvastam, de egyikben sem volt benne az a két jelenet amit akartam. Már úgy éreztem, hogy sosem fogok olyat találni amiben benne lennének, de aztán megjelent az Outlander. Nagyon boldoggá tett, hogy ebben benne volt amit kerestem, meg is bocsátottam, hogy lassan indult be a történet.

Ez a könyv is mély nyomot hagyott bennem, történet egyedi és nagyszerű. Megérdemelné a kiváló értékelést, de az E/1 miatt nem tudok rá 10 pontot adni. :(
Aki szereti a történelmi kalandregényeket amiben van szerelmi szál, humor és dráma is az semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/19/diana-gabaldon-o…

58 hozzászólás
+
>!
dwistvan P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Eléggé történelmi, eléggé kalandos és leginkább mély érzelmekkel teli küzdelem. Az egymásért folytatott küzdelemből, az együtt megélt megpróbáltatásból ki tud alakulni egy ennyire szoros összetartozás. Ennek az érzelemnek tanulságos íve volt. Láthatóan kortalanul, hiszen ez független az évszázadoktól. De úgy is vehetjük, hogy a mai világban már nincs olyan szükségszerű egymásrautaltság, ami kialakíthat ekkora érzelmet. Fellelhető a történetben több feminista gondolat, üzenetképpen a régimódi gondolkodás ellenében. A történet viszont bebizonyítja elegáns meseszövésével, egyfolytában izgalmasan, olykor kegyetlenségeket, másszor romantikát tartalmazva a nők egyedülálló kitartását, és önfeláldozását, szeretetük csodálatos erejét.
Ez a regény csodálatosan felépített kerek egész. Ezek után még folytatódik is. Mi jöhet még ezek után? A következő részre is kíváncsi vagyok.

+
>!
Bleeding_Bride IP
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Sosem voltam ilyen fáradt éjfélkor… De megérte semmit sem aludni, és a tegnapi ruhába,a könyv mellől és vele indulni reggel melóba. Ezt csak előzetesen-> ha magamhoz tértem a hatása és a holnap délig alvásból ertelemesebben is kifejezem rajongásom

28 hozzászólás
+
>!
Szami81 
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Oke, az elso 60 oldallal vert izzadtam, napokig piszkalgattam, letettem, olvastam kicsit, mast olvastam. Remesen untam es szokatlan volt az irasmodja. Aztan abban a pillanatban, hogy Claire idohurokba kerult a skot felfoldon es visszautazott 200 evet az idoben engem is elkapott a tortenet.
Jamie es Claire mindketten annyira makacsok, szokimondok es szenvedelyesek, egymasnak teremtettek, szorakoztato volt olvasni a civodasukat.
Jamietol pedig nincs az a sziv, ami el ne olvadna.

"– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik, nem birtokolhatom a lelked
anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom. – Az oldalamra fordított,
és körém fonta a testét."

"- Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan
–, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm."

Nagyon fura hatassal volt ram ez a konyv. Amikor epp olvastam, annyira vitt a tortenet, hogy nem tudtam letenni tobbszaz oldalon at. Amikor valamiert felbehagytam, akkor meg nagyon nehezen vettem ra magam, hogy folytassam.
Franc se erti.

5 hozzászólás
+
>!
Levandra
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Ti elképzeltétek már, hogy milyen lenne, ha valami csoda folytán egy-kétszáz évvel visszarepülnétek az időben? Kik lennétek, hogyan boldogulnátok, mivel foglalkoznátok, hogyan illeszkednétek be és hogyan telnének a napjaitok a megszokott technológiai vívmányok nélkül? Én bizony igen! És most itt ez a regény és emlékeztet arra az egykori gyermeki énemre, aki hasonlóan álmodozott. Utazni a múltba és átélni a kalandokat: ez a könyv megadja számodra ezt a lehetőséget. Ráadásul másodszor is sikerült beleszeretnem a Skót-Felföldbe!

1945-ben kicsit nehézkesen indult a történet, nem zavart, mert végre nem a napjainkban játszódó regényt tartottam a kezemben. Frank nem volt szimpatikus a számomra, túl merev volt és sokszor elfeledkezett Claireről, talán kicsit terhére is volt, ezért javasolta, hogy találjon magának hobbit. Nem tűnt egy ideális házasságnak. Clairet szemmel láthatóan untatta férje szenvedélye, a családfakutatás és a múlt tanulmányozása. Úgy tűnt, csupán a szex az, ami összeköti ezt a párost.

Tovább: http://bookhunters.gportal.hu/gindex.php?pg=36901170&am…

6 hozzászólás
+
>!
Roni_olvas
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Bevallom, Diana Gabaldon vaskos kötete meglehetősen ijesztően hatott rám. Annyira terjedelmes és súlyos, hogy sosem gondoltam volna, hogy én ezt jószántamból kiolvasom anélkül, hogy leszakadna a karom. De el kell mondanom: nem is éreztem a könyv súlyát, csak lapozta, lapoztam tovább és tovább, teljesen belekavarodva az események örvényébe, sőt egyenesen kínszenvedés volt éjjel letenni és kivárni a másnap estét, hogy ismét olvashassam. Imádtam a történetet, szerettem a karaktereket, tökéletesen részesévé váltam Gabaldon világának és napokig benne éltem.
Jamie és Claire találkozása, élete és kora felkavaró, szemléletes és hiteles utazás a múlt és a bonyolult emberi érzelmek világába, s annyi feledhetetlen és csodaszép – vagy éppen humorral és élcelődéssel teli – percet, órát, napot nyújtott számomra, hogy méltán tekinthetem ezután az egyik kedvenc regényemnek.

Ráadásul a könyvben hemzsegnek a jobbnál jobb, összetett, tökéletesen megírt karakterek.
Őszintén szólva a legtöbb könyvben nem igazán szeretem a női karaktereket és egy idő után még a nevük is feledésbe merül. Meglehetősen kevés olyan olvasmányom volt eddig, ahol a hősnő képes volt megkedveltetni magát velem, akit valamiért megszerettem és a szívembe zártam. Így aztán roppantmód örülök, ha végre egy olyan könyvet olvashatok, ahol nemcsak a férfi szereplő, hanem a női is maradandó élményt nyújt!

Nos, Claire alakja az Outlanderből kétségkívül ilyen (S bármennyire is Jamie az, akiről legszívesebben ódákat zengenék, legyőztem ezt a késztetést, mert vele kapcsolatban ezt már sokan megtették előttem, Claire alakjáról megfeledkezve – pedig megérdemli, hogy róla is szót ejtsünk!)

Claire egy hihetetlenül kemény, határozott egyéniség, igen erős öntudattal. Nemcsak okos és intelligens, de emellett roppantulszenvedélyes és kitartó, igazi túlélő típus, aki igyekszik legyőzni minden akadályt és megbirkózni minden helyzettel.
Jó volna azt mondani, hogy Claire teljesen olyan, mint én – de azt hiszem, helyesebb lenne azt mondanom, hogy Claire teljesen olyan, amilyennek én képzelem magam, vagy inkább amilyen én szeretnék lenni – vagy éppenséggel bárki más. (Bár erős a gyanúm, hogy a bátorságom messze elmarad az övétől…)

Ám az igazi bámulatot és tiszteletet mégsem ezzel érdemelte ki nálam, hanem azzal a múlhatatlanéletigenléssel, humorérzékkel és pozitív szemlélettel, ami példaértékű és követendő bárki számára. Szeretem azt, ahogy a legborzasztóbb helyzetben is képes nevetni, ahogy a legnyomasztóbb dolgokban is képes meglátni a jót és az iróniát. Szeretem a csipkelődő élcelődését, azt a vehemenciát, ahogy bárkinek képes kapásból visszavágni, ahogy senki előtt nem hajlandó megalázkodni és megalkudni. Ahogy bármilyen körülmények között képes megőrizni önmagát és ezt tudatni is – mindenkivel!
Számomra ő a NŐ, az EMBER -bámulatos karakter!

10 hozzászólás
+
>!
Dyus33 P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Ez egy grandiózus mű. Részletes, alapos, minden témát körbejáró fajta. Senkit ne ijesszen meg a hossza, egy oldalt sem találtam feleslegesnek. A szerelmi szál pedig csodálatos, ilyet szeretnék magamnak is. Gondolom, nem kell írnom, hogy elfogadnék egy Jamie-t :) A „bosziskodás” is nagyon tetszett, bár ami Geillis-el történt, azt szívesen kihagytam volna.
No meg a végét, azt borzasztó volt olvasni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
910 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453798 · Fordította: Farkas Veronika
15 hozzászólás
+
>!
mea0810 P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Számomra egész biztosan ez 2016 kedvenc könyve! :)
Ez a könyv egy igazi kaland,időutazás a múltban. Egy oldalt sem éreztem unalmasnak, feleslegesnek. Folyamatosan történt valami, valami amire nem számítottam.
1945-ben mikor a történet kezdődött még nem éreztem azt a varázst ami később, az 1743-as esztendőben teljesen beszippantott.
A karakterek erősek, a cselekmény fordulatos,váratlan, titkokkal teli,ármány és cselszövés nem lehet tudni kiben bízhatunk.
Claire egy igazán talpraesett főhősnő akinek nehéz döntéseket kell meghoznia, váratlan helyzetekben kell helyt állnia, okos, bátor és én nagyon kedveltem.
Frank Randall nekem nem volt szimpatikus és nem éreztem érdemesnek Claire szerelmére.
Jamie Fraser az a hatalmas skót gazfickó :D azonnal belopta magát a szívembe ♥ rengeteg szenvedés, megpróbáltatás érte az élete során, igazi védelmező,barbár harcos,makacs ökör :)
Nekik kettőjüknek annyi kalandban volt részük, túléltek,küzdöttek,szerettek,mindent megtettek, hogy amennyire ebben a korban lehetséges boldogok legyenek.
Spoiler nélkül nem igazán lehet részletezni a történéseket de aki még nem olvasta mindenképpen olvassa :)
én pedig elkezdem nézni a sorozatot:)

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Zoey

– Mi baja van szegény gyermeknek? – követelt magyarázatot Jamietől. – Baleset érte?
– Nem, csak hozzám jött feleségül – felelte Jamie, – de nyugodtan hívja ezt balesetnek.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
MFKata P

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmus szaga van.

52. oldal - Első rész: Inverness, 1945: 2. Álló kövek (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall
+
>!
sassenach

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal

+
>!
Belle_Maundrell 

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zoey

– Nem te vagy az első lány, akit megcsókoltam – mondta lágyan. – De esküszöm, te leszel az utolsó.

646. oldal

+
>!
Greylupus

– Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Belle_Maundrell 

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Orsika89 

– De bármit is tesz, ahhoz erőre lesz szüksége. Úgyhogy fogadjon el egy utolsó tanácsot: kétséges helyzetekben egyen!

40. fejezet

6 hozzászólás
+
>!
Zora85

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal, 38. fejezet - Az apátság (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
+
>!
Rileey 

Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

467. oldal


A sorozat következő kötete

Outlander sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Anatole France: A Lúdláb Királynő
Jonathan Swift: Gulliver utazásai
Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!
Mark Twain: Puddingfejű Wilson
Miguel de Cervantes: Don Quijote
Jan Potocki: Kaland a Sierra Morénában
Gerald Durrell: Istenek kertje
Rejtő Jenő (P. Howard): Piszkos Fred, a kapitány
Rejtő Jenő (P. Howard): A fehér folt