!

Az idegen (Outlander 1.) 429 csillagozás

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Könyvmolyképző · 3.499 Ft –16% 2.939 Ft
Könyvmolyképző · 4.499 Ft –16% 3.779 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Lenyűgözően szórakoztató… A legmagasabb színvonalú letehetetlen könyvek közé tartozik, és az első oldalától az utolsóig izgalmas olvasmány” – Chattanooga Times

Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér – Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul.
Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul…
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk… (tovább)

Eredeti mű: Diana Gabaldon: Outlander

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser


Hirdetés

Kedvencelte 150

Most olvassa 43

Várólistára tette 317

Kívánságlistára tette 256

Kölcsönkérné 13

Elcserélné vagy eladná

>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
Syn könyve Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Kiemelt értékelések

+
>!
brena P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

37 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Amint kezembe vettem a könyvet meglepett a hossza, ilyen hosszú regényt ugyanis még nem olvastam. Egy könyvmolynak ez csak öröm és ha mellé egy zseniális történet is párosul akkor már csalódni sem lehet benne. Sőt még ezt a kötetet is rövidnek fogjuk találni, szereplőket nehéz elengedni a végén.
30 év alatt rengeteg könyvet elolvastam, de egyikben sem volt benne az a két jelenet amit akartam. Már úgy éreztem, hogy sosem fogok olyat találni amiben benne lennének, de aztán megjelent az Outlander. Nagyon boldoggá tett, hogy ebben benne volt amit kerestem, meg is bocsátottam, hogy lassan indult be a történet.

Ez a könyv is mély nyomot hagyott bennem, történet egyedi és nagyszerű. Megérdemelné a kiváló értékelést, de az E/1 miatt nem tudok rá 10 pontot adni. :(
Aki szereti a történelmi kalandregényeket amiben van szerelmi szál, humor és dráma is az semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/19/diana-gabaldon-outlander-idegen/

58 hozzászólás
+
>!
Bleeding_Bride IP
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Sosem voltam ilyen fáradt éjfélkor… De megérte semmit sem aludni, és a tegnapi ruhába,a könyv mellől és vele indulni reggel melóba. Ezt csak előzetesen-> ha magamhoz tértem a hatása és a holnap délig alvásból ertelemesebben is kifejezem rajongásom

28 hozzászólás
+
>!
Roni_olvas P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Bevallom, Diana Gabaldon vaskos kötete meglehetősen ijesztően hatott rám. Annyira terjedelmes és súlyos, hogy sosem gondoltam volna, hogy én ezt jószántamból kiolvasom anélkül, hogy leszakadna a karom. De el kell mondanom: nem is éreztem a könyv súlyát, csak lapozta, lapoztam tovább és tovább, teljesen belekavarodva az események örvényébe, sőt egyenesen kínszenvedés volt éjjel letenni és kivárni a másnap estét, hogy ismét olvashassam. Imádtam a történetet, szerettem a karaktereket, tökéletesen részesévé váltam Gabaldon világának és napokig benne éltem.
Jamie és Claire találkozása, élete és kora felkavaró, szemléletes és hiteles utazás a múlt és a bonyolult emberi érzelmek világába, s annyi feledhetetlen és csodaszép – vagy éppen humorral és élcelődéssel teli – percet, órát, napot nyújtott számomra, hogy méltán tekinthetem ezután az egyik kedvenc regényemnek.

Ráadásul a könyvben hemzsegnek a jobbnál jobb, összetett, tökéletesen megírt karakterek.
Őszintén szólva a legtöbb könyvben nem igazán szeretem a női karaktereket és egy idő után még a nevük is feledésbe merül. Meglehetősen kevés olyan olvasmányom volt eddig, ahol a hősnő képes volt megkedveltetni magát velem, akit valamiért megszerettem és a szívembe zártam. Így aztán roppantmód örülök, ha végre egy olyan könyvet olvashatok, ahol nemcsak a férfi szereplő, hanem a női is maradandó élményt nyújt!

Nos, Claire alakja az Outlanderből kétségkívül ilyen (S bármennyire is Jamie az, akiről legszívesebben ódákat zengenék, legyőztem ezt a késztetést, mert vele kapcsolatban ezt már sokan megtették előttem, Claire alakjáról megfeledkezve – pedig megérdemli, hogy róla is szót ejtsünk!)

Claire egy hihetetlenül kemény, határozott egyéniség, igen erős öntudattal. Nemcsak okos és intelligens, de emellett roppantulszenvedélyes és kitartó, igazi túlélő típus, aki igyekszik legyőzni minden akadályt és megbirkózni minden helyzettel.
Jó volna azt mondani, hogy Claire teljesen olyan, mint én – de azt hiszem, helyesebb lenne azt mondanom, hogy Claire teljesen olyan, amilyennek én képzelem magam, vagy inkább amilyen én szeretnék lenni – vagy éppenséggel bárki más. (Bár erős a gyanúm, hogy a bátorságom messze elmarad az övétől…)

Ám az igazi bámulatot és tiszteletet mégsem ezzel érdemelte ki nálam, hanem azzal a múlhatatlanéletigenléssel, humorérzékkel és pozitív szemlélettel, ami példaértékű és követendő bárki számára. Szeretem azt, ahogy a legborzasztóbb helyzetben is képes nevetni, ahogy a legnyomasztóbb dolgokban is képes meglátni a jót és az iróniát. Szeretem a csipkelődő élcelődését, azt a vehemenciát, ahogy bárkinek képes kapásból visszavágni, ahogy senki előtt nem hajlandó megalázkodni és megalkudni. Ahogy bármilyen körülmények között képes megőrizni önmagát és ezt tudatni is – mindenkivel!
Számomra ő a NŐ, az EMBER -bámulatos karakter!

10 hozzászólás
+
>!
Katie_Sue P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huhh, hát ez a könyv nem semmi volt!!!
Azt hiszem egyben megkapja eddigi életem leghosszabb olvasmánya címet is. :)
Annak ellenére, hogy nem igazán szeretem az ilyen korokból való történeteket, ez teljesen magával ragadott!! Még álmodtam is a könyvvel és a szereplőkkel, valamint napközben is befúrta magát a gondolataim közé. szégyen ide-vagy oda, nem is nagyon emlékszem sok mindenre ebből az időből. Az agyam kidobta ezeket az információkat

A történet nagyon alapos és részletes, biztos vagyok benne, hogy az írónő rengeteg háttérmunkát végzett vele. Az, hogy ilyen részletességgel írt le mindent egyáltalán nem volt unalmas. Sőt, inkább még jobban belemélyedtem a történetbe.
Szerettem Clare karakterét, én valószínűleg nem álltam volna meg a helyem ilyen jól. Örültem, hogy az írónő egy talpraesett nőszemélynek alkotta meg!
Jamie karakterét imádtam…………imádtam………….és még egyszer imádtam! Szerettem, ahogyan Clare-hez állt és ahogyan sokszor a helyzeteket látta és ahogy hozzájuk állt! Szívesen találkoznék vele a való életben. :)

A könyv elején volt egy rész, amikor Frank ment hazafelé és azt mondta látott egy szellemet. Nekem a leírás teljesen Jamie-re illett, de később ezt nem említette az írónő. Azóta is piszkálja a fantáziámat, hogy ennek mi volt a jelentősége, vagy hogy volt-e egyáltalán! bárkinek erre van magyarázata azt szívesen veszem!!

Magával ragadó, izgalmas. Mindenkinek ajánlom, mert egyedi, a történet pedig nem mindennapi! Azt hiszem új kedvencet alkottam! :)

8 hozzászólás
+
>!
ggizi
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Kedves Jamie Fraser! Ímhol rajongóid száma mostantól egy fővel gyarapodott (már ha egyáltalán számon tudod őket még tartani…:))

Gondolom, nem mondok újat azzal, hogy én is imádtam ezt a könyvet!
Jamie eléggé meglepett. Sajnos én sem vagyok sztereotípiáktól mentes és a skótokról folyton a nagy böszme fafejű harcosok jutnak eszembe (mint most itt Dougal… úgy nagyjából:)), de Jamie, az én olvasatomban, nem ilyen volt. (Eleinte:) Hanem egy kedves, játékos, önzetlen vidám figura. Igazi napsütés a zord, de mégis gyönyörű skót vidéken. „Bohóc. Okostojás. Elcseszett hős. Egy szellemi fogyatékos tigris…” :)) Aztán persze később ő is tudott igazi böszme fafejű skót lenni, ahogy az a vérében van. De hát ettől olyan imádnivaló!!:))

Claire előtt is le a kalappal! Ilyen könnyen beilleszkedni egy másik világba… Sokat segített persze, hogy olyan hivatása volt, ami nagyon hasznára is vált (persze nem épp a boszorkányüldözős momentumnál). Irigylésre méltó volt a bátorsága, a kitartása, és ahogy többször helyre tette a skótokat:) És főleg Jamie-t a végén. Nem semmi terápia volt…
Nem is tudom melyik volt a kedvenc jelenetem… de az biztos, hogy eszméletlen jó volt, mikor Jamie és a nővére a viszontlátás önfeledt örömeinek adták át magukat:)))

Oh! Ennyi izgalmat! És tény, hogy az eleje lassabban indult be, de muszáj volt jól megalapozni egy ilyen történetet. Aminek már 8 (!!!) része megjelent! Anyám! Hol vagyunk mi még attól?!?! De legalább a következőt még olvashatom…

6 hozzászólás
+
>!
beathag P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Elvarázsolt. Teljes mértékben magával ragadott. Minden, ami egy IGAZI skót történetbe KELL, benne volt.

Az írónő olyan korhűen írja le a XVIII. századi Skócia történetét, mintha ő maga is időutazó lenne, és saját tapasztalatok után írta volna meg ezt a fantasztikus, lehengerlő művet.

Jamie és Claire szerelme lenyűgözi az olvasót. Óóó, Jamie, annyira, de annyira imádlak, habár helyenként megszakadt érted a szívem. Claire-rel az elején nem tudtam megbarátkozni, de aztán nagyon a szívemhez nőtt. Abszolút kedvenc rész a nászéjszaka volt.

Kalandok és ármány minden mennyiségben. Kell ennél több? Írhatnék megint kisregényt, de nem fogok, mert szerintem ennyi is bőven elég. Skócia imádóinak kötelező történet!

P.S.: Előrébb kell hoznom az újabb látogatást…….

12 hozzászólás
+
>!
popKORN0725
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

A mar-mar elrettento hosszusaga ellenere ez egy nagyon is olvasmanyos tortenet. A nagy erossege, hogy tele van jobbnal jobb karakterekkel, szebbnel szebb tajleirasokkal. Es az sem utolso, hogy lenyegeben minden megvan benne, ami egy konyvet igazan jova tesz: akcio, humor, romantika, es persze Jamie! :D

+
>!
Toffy_Sentellion P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Tetszett? – Igen!
Imádtam? – Igen!
Folytatom? – Igen!
A könyvet már másfél éve halogattam, hogy el kéne olvasni, de hát most ez van, aztán az. Mindig kiszúrtam a boltokban is és nem tudom már hányszor tettem vissza, hogy majd egyszer. Könyvtárban szembe jött és belecsaptam a lecsóba.
A történet nagyon tetszett nekem, tipikusan az a könyv lett nálam, amit nem tudtam letenni. A szereplők mindegyike szimpatikus volt, tetszett, hogy realisztikusabbak voltak, ha nem is mindenhol, de javarészt igen.

11 hozzászólás
+
>!
Fummie P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Ez a könyv számomra a guilty pleasure tökéletes mintapéldánya. Mert igencsak kevés dolgot tudok mondani ebben a könyvben, ami igazán jó volt, vagy legalább nem idegesített, ennek ellenére mégis úgy elvesztem benne, mint szürke szamár a szakadékban. Mert annyira beszippantott, hogy alig akartam letenni ezt a féltéglát.
Na, ez az egyik. Először is, nem értettem az elején, miért kell elhúzni ezt ennyire. Jó, volt benne történet, de komolyan, a felét az tette ki, hogy vagy Claire vagy Jamie került bajba, és aztán egymást mentegették meg. Ha elindultak valahova, akkor abból tuti az lett, hogy összefutottak valakivel, és a végén egyikük megsérült vagy elvitték. Aztán persze mehetett érte a másik, hogy kihúzza a bajból. Amikor már ötödszörre keltek útnak, úgy voltam vele, hogy „á, biztos nem játsszák el ezt újra, hát már az előző négy alkalommal is ugyanez volt”, aztán kiderül, hogy de. Esküszöm, minden egyes alkalommal így volt. A végén már a hajam téptem, és imádkoztam, hogy inkább ne menjen senki sehova, mert csak akkor történik valami, egyébként minden tök nyugis. Ha feleennyit mászkálnak (azt sem értettem, mit mászkálnak ide-oda ennyit), akkor feleekkora lett volna a könyv, és feleennyiszer kerülnek halálközeli állapotba.
A másik a szereplők. A mellékszereplők még teljesen rendben voltak, na de Claire és Jamie… egyik idegesítőbb volt, mint a másik. Claire-re az elején még azt hittem, egy értelmes, okos nő, de mint mindig, róla is kiderült, hogy ha pasi kerül a képbe, megőrül és elviselhetetlen lesz. Fogalmam sincs, miért csinálják ezt. Hisztizik és makacs, és nyafog, és buta. Na jó, nem annyira buta, mert néha egészen jó meglátásai vannak, de azok a ritka pillanatok közé tartoznak. Alapvetően nem egy elmés nőszemély, és még úgy próbálják beállítani, hogy ő a tökéletes, mert nem elég, hogy csodadokinőként látja el a betegeket, egy zseniális elme, és még a tőrrel is megtanult bánni. De nem baj, legalább illik Jamie-hez, aki a férfiasság megtestesítője (bár még mindig nem értem, hogy lehet 23 évesen szűz abban a korban, mert az erre adott magyarázat számomra csak félig elfogatható). Jamie mindent kibír, szentként tűri a fájdalmat és a szenvedést, nem retten meg a veszélytől, a szeretett nőért bármit megtesz, az udvarlási módszerei levesznek a lábadról, és még gyönyörű is. Hát őőő… nem. Nekem nagyon nem jön be ez a típus, az még csak hagyján, hogy néz ki, mert mindenki úgy képzeli el, ahogy (az én fejemben nem helyes), de ahogy néha Claire-rel beszél, amikor próbál kedves lenni, az nem romantikus, hanem gusztustalanul nyálas. Nekem egy pasi ne mondjon ilyeneket, mert pofon vágom, aztán szólok neki, hogy keresse meg a nem létező tökeit. Verekedni azt tud, de a megmentési és önfeláldozási kényszere ezen a szinten már nem bátorság, hanem az agy hiányára utal. Gondoltam, ha már egy férfinek nincsenek meg a golyói, legalább esze van, de úgy tűnik, neki egyik sincs.
(Bővebben a blogon.)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
MFKata P

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmusszaga van.

52. oldal

+
>!
Zoey

– Mi baja van szegény gyermeknek? – követelt magyarázatot Jamietől. – Baleset érte?
– Nem, csak hozzám jött feleségül – felelte Jamie, – de nyugodtan hívja ezt balesetnek.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Belle_Maundrell

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zora85

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
+
>!
Belle_Maundrell

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Rileey

Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

467. oldal

+
>!
sassenach

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal

+
>!
Lahara SP

„Meleg" skót napunk volt, ami azt jelentette, hogy a köd nem volt elég sűrű ahhoz, hogy esőnek lehessen nevezni, de nem is állt túl messze tőle.

280. oldal

+
>!
Zoey

– Szóval azért vettél el – ugrattam – , hogy kivédd a bűn csábítását?
– Igen. Erre jó a házasság; szentséget csinál azokból a dolgokból, amiket egyébként meg kellene gyónni.

436. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság
+
>!
Greylupus P

– Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser

A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Outlander sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is