!

Az idegen (Outlander 1.) 329 csillagozás

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Lenyűgözően szórakoztató… A legmagasabb színvonalú letehetetlen könyvek közé tartozik, és az első oldalától az utolsóig izgalmas olvasmány” – Chattanooga Times

Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér – Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul.
Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul…
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk… (tovább)

Eredeti mű: Diana Gabaldon: Outlander

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser

Hirdetés

Kedvencnek jelölte 113

Most olvassa 24

Várólistán 229

Kívánságlistán 182

Kölcsönkérné 10

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
melka123 könyve
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Jadranka könyve
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó
Rencsu könyve
>!
1.600 Ft ★★★★★ Eladó
retifranci könyve
>!
3.250 Ft ★★★★★ Eladó
jjtpab könyve
>!
2.000 Ft ★★★★☆ Eladó
PhantoMina könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Elhaym
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Amint kezembe vettem a könyvet meglepett a hossza, ilyen hosszú regényt ugyanis még nem olvastam. Egy könyvmolynak ez csak öröm és ha mellé egy zseniális történet is párosul akkor már csalódni sem lehet benne. Sőt még ezt a kötetet is rövidnek fogjuk találni, szereplőket nehéz elengedni a végén.
30 év alatt rengeteg könyvet elolvastam, de egyikben sem volt benne az a két jelenet amit akartam. Már úgy éreztem, hogy sosem fogok olyat találni amiben benne lennének, de aztán megjelent az Outlander. Nagyon boldoggá tett, hogy ebben benne volt amit kerestem, meg is bocsátottam, hogy lassan indult be a történet.

Ez a könyv is mély nyomot hagyott bennem, történet egyedi és nagyszerű. Megérdemelné a kiváló értékelést, de az E/1 miatt nem tudok rá 10 pontot adni. :(
Aki szereti a történelmi kalandregényeket amiben van szerelmi szál, humor és dráma is az semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/19/diana-gabaldon-outlander-idegen/

58 hozzászólás
+
>!
brena P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

28 hozzászólás
+
>!
Roni_olvas P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Bevallom, Diana Gabaldon vaskos kötete meglehetősen ijesztően hatott rám. Annyira terjedelmes és súlyos, hogy sosem gondoltam volna, hogy én ezt jószántamból kiolvasom anélkül, hogy leszakadna a karom. De el kell mondanom: nem is éreztem a könyv súlyát, csak lapozta, lapoztam tovább és tovább, teljesen belekavarodva az események örvényébe, sőt egyenesen kínszenvedés volt éjjel letenni és kivárni a másnap estét, hogy ismét olvashassam. Imádtam a történetet, szerettem a karaktereket, tökéletesen részesévé váltam Gabaldon világának és napokig benne éltem.
Jamie és Claire találkozása, élete és kora felkavaró, szemléletes és hiteles utazás a múlt és a bonyolult emberi érzelmek világába, s annyi feledhetetlen és csodaszép – vagy éppen humorral és élcelődéssel teli – percet, órát, napot nyújtott számomra, hogy méltán tekinthetem ezután az egyik kedvenc regényemnek.

Ráadásul a könyvben hemzsegnek a jobbnál jobb, összetett, tökéletesen megírt karakterek.
Őszintén szólva a legtöbb könyvben nem igazán szeretem a női karaktereket és egy idő után még a nevük is feledésbe merül. Meglehetősen kevés olyan olvasmányom volt eddig, ahol a hősnő képes volt megkedveltetni magát velem, akit valamiért megszerettem és a szívembe zártam. Így aztán roppantmód örülök, ha végre egy olyan könyvet olvashatok, ahol nemcsak a férfi szereplő, hanem a női is maradandó élményt nyújt!

Nos, Claire alakja az Outlanderből kétségkívül ilyen (S bármennyire is Jamie az, akiről legszívesebben ódákat zengenék, legyőztem ezt a késztetést, mert vele kapcsolatban ezt már sokan megtették előttem, Claire alakjáról megfeledkezve – pedig megérdemli, hogy róla is szót ejtsünk!)

Claire egy hihetetlenül kemény, határozott egyéniség, igen erős öntudattal. Nemcsak okos és intelligens, de emellett roppantulszenvedélyes és kitartó, igazi túlélő típus, aki igyekszik legyőzni minden akadályt és megbirkózni minden helyzettel.
Jó volna azt mondani, hogy Claire teljesen olyan, mint én – de azt hiszem, helyesebb lenne azt mondanom, hogy Claire teljesen olyan, amilyennek én képzelem magam, vagy inkább amilyen én szeretnék lenni – vagy éppenséggel bárki más. (Bár erős a gyanúm, hogy a bátorságom messze elmarad az övétől…)

Ám az igazi bámulatot és tiszteletet mégsem ezzel érdemelte ki nálam, hanem azzal a múlhatatlanéletigenléssel, humorérzékkel és pozitív szemlélettel, ami példaértékű és követendő bárki számára. Szeretem azt, ahogy a legborzasztóbb helyzetben is képes nevetni, ahogy a legnyomasztóbb dolgokban is képes meglátni a jót és az iróniát. Szeretem a csipkelődő élcelődését, azt a vehemenciát, ahogy bárkinek képes kapásból visszavágni, ahogy senki előtt nem hajlandó megalázkodni és megalkudni. Ahogy bármilyen körülmények között képes megőrizni önmagát és ezt tudatni is – mindenkivel!
Számomra ő a NŐ, az EMBER -bámulatos karakter!

10 hozzászólás
+
>!
Toffy_Sentellion P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Tetszett? – Igen!
Imádtam? – Igen!
Folytatom? – Igen!
A könyvet már másfél éve halogattam, hogy el kéne olvasni, de hát most ez van, aztán az. Mindig kiszúrtam a boltokban is és nem tudom már hányszor tettem vissza, hogy majd egyszer. Könyvtárban szembe jött és belecsaptam a lecsóba.
A történet nagyon tetszett nekem, tipikusan az a könyv lett nálam, amit nem tudtam letenni. A szereplők mindegyike szimpatikus volt, tetszett, hogy realisztikusabbak voltak, ha nem is mindenhol, de javarészt igen.

11 hozzászólás
+
>!
_nalla_
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Teljesen magával ragadott a könyv. Az elején kicsit unalmas volt, aztán valahogy olvastatta magát, és azt vettem észre, hogy itt fekszek az ágyamba este 11-kor és azon gondolkozok, hogy miért van másnap suli, mert én még olvasni akarok! Aztán másnap meg csak áradoztam, hogy milyen jó könyv (szegény @Vicky3-mat teljesen lefárasztottam :) Szerintem ez egy olyan könyv, amit mindenkinek legalább egyszer el kell olvasni, minden megvan benne ami egy könyvhöz kell.

5 hozzászólás
+
>!
EgyKönyvmoly
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Szórakoztató, kikapcsolt. Elvitt egy olyan világba, ami egyszerre volt félelmetes és izgató, ahonnan soha nem akartam hazatérni. Gabaldon is írhatna történelem tankönyveket, mert ez a sziporkázó és elképesztő stílus úgy megszínesítené az anyagot, hogy ami korábban unalmasnak vagy száraznak tűnt, egy csapásra megelevenedne és életre kelne.

Mit mondhatnék még? Sokkal többet kaptam, mint amire felkészültem! Letaglózottan, bódultan, nevetve, hüppögve, ordítva olvastam és a bejegyzésem is hasonló állapotban írom. A könyv abszolút kedvenc lett és újraolvasós!
Könyörgőm, fordítsák le a folytatásokat minél hamarabb!
Elszorult a torkom, kifacsarodott a szívem. Szerelmes vagyok és gyűlölök. Holnap én is keresek egy ősi kőkört és egy piszkavasat is, ne várjatok korán, kiruccanok a XVIII. századi Skóciába!
http://konyveszug.blogspot.com/2011/09/diana-gabaldon-outlander-az-idegen.html

+
>!
tavida P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

10 csillagot szeretnék adni !!!Minden megvolt benne ami kell egy jó könyvhöz.Hihetetlen,mesés,érzelmes,szomorú,szerelmes és még sorolhatnám,de inkább olvassátok el.

26 hozzászólás
+
>!
Bagneso
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Nagy izgalommal vágtam bele ebbe a könyvbe, és végül megkaptam tőle mindent, amit vártam, sőt, még sokkal többet is, jó és rossz értelemben egyaránt! Az Outlander egy végtelenül lebilincselő, történelmi és romantikus kalandregény, ami az írónő stílusának hála, oldalról oldalra egyre jobban beszippantja az embert, és nem ereszti, még azután sem, hogy elfogytak az oldalak. Engem abszolút lehengerelt! Meglepett, de egyúttal tetszett is az a szókimondás és őszinteség, amivel a kort és a benne zajló eseményeket (legyen az bármilyen hétköznapi) ábrázolta. Tetszett, hogy nem akart mindenáron idilli képet festeni sem a korról, sem az emberekről, mint azt általában a romantikus regények teszik. Különösen jó volt, hogy minden lassan és fokozatosan indult be a történetben, a kalandok hosszú sora éppúgy, mint az érzelmek. Pont emiatt, és mert olyan végtelenül részletes és olvasmányos a történet, egyáltalán nem éreztem azt, hogy túl hosszú lenne a könyv, vagy unalmas. A főszereplők is nagyon emberiek és szerethetők voltak, Jamie Fraser személyében pedig újabb, rajongott regényhőst avattam! :) Ráadásul külön öröm volt E/1-ben olvasni, és egy 20. századi nő szemével látni ezt a 18. századi világot. Claire érzékletes elbeszéléseinek hála annyira magával ragadott a regény, hogy amikor a legkegyetlenebb részekhez értem olvasásban, már hullottak a könnyeim. Számomra tehát rendhagyó és felejthetetlen történet volt, ami teljesen ellágyított, megnevettetett, felháborított és megríkatott, mindent egybevéve: nagyon-nagyon szerettem! :) Remélem hamarosan olvashatom a további részeket is magyarul, mert engem teljes mértékben megvett magának ez a sorozat!

9 hozzászólás
+
>!
ficka
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Nem volt különösebb gondom a könyvvel, sem történetvezetésileg, sem a szereplőkkel, mondjuk Jamie-be momentán nem zúgtam bele, azt meg egyáltalán nem gondolom, hogy sok lett volna benne az erőszak és a szex, mert hát most komolyan gondolja valaki, hogy az utóbbi sok volt? De nem célom, hogy bárkit is megbántsak, ez csak az én véleményem és értékrendem, egyszerűen a maga kis kategóriájában kellemes kis olvasmány, van kaland, románc, elvágyódás a régi korba a gépuralta világból, volt, hogy jólesett, máskor félreraktam egy hétre, eksztatikus élményt nem okozott, a kommersz történelmi romantikus nem az én asztalom, de nem bántam meg, hogy elolvastam.

2 hozzászólás
+
>!
sassenach 
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Soha nem éreztem még ilyet egy könyvnél sem. Annyira magával ragadott, hogy most rendesen fáj a hiánya. :( Eszméletlen jó!!! Olvasás közben megjártam a mennyet és a poklot, együtt izgultam a szereplőkkel, sokat nevettem, sírtam, csodálkoztam, féltem…Sajnáltam Claire-t, imádtam Jamie-t, bírtam Murtagh-ot, féltem Geilie-től és Colum-tól, Randall kapitányt pedig a pokolra kívántam. Könyv még ennyi érzelmet nem váltott ki belőlem. Kár, hogy csak 5 csillagot lehet adni, kevésnek érzem. :)

Újraolvasás:
Másodszorra egészen más élményeket nyújtott, teljesen más érzéseket ébresztett bennem. Az izgalom sajnos eltűnt, mivel már tudtam, mi fog történni. A Jamie iránti „szerelem” is valahogy más volt… Elsőre sokkal jobban megérintett.
Viszont ami sokkal jobb volt így, az az, hogy – tudva, mi fog történni- sok apró részletre lettem figyelmes, amik már előre utalnak a történésekre.
Összességében még mindig nagyon jó könyvnek tartom. Megmarad kedvencnek… :)


Népszerű idézetek

+
>!
MFKata P

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmusszaga van.

52. oldal

+
>!
Sayara

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Tegnap egész nap imádkoztam útban felfelé – mondta halkan. – Nem azért, hogy maradj; úgy éreztem az nem lenne helyes. Azért imádkoztam, hogy legyen erőm elküldeni téged – csóválta meg a fejét, felnézve a dombra, szemében távoli pillantással. – Azt mondtam: „Uram, ha valamikor, most adj nekem bátorságot! Adj erőt, hogy ne essek térdre előtte azért könyörögve, hogy maradjon!”

601. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Sayara

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A leesett államat látva Jamie könnyedén folytatta. – Amikor megkérdeztem apámtól, honnan lehet tudni, ki a megfelelő nő, azt mondta, hogy ha eljön az ideje, nem lesznek kétségeim. És nem is voltak. Amikor felébredtem a sötétben az alatt a fa alatt, útban Leoch felé, és te ott ültél a mellkasomon, és átkoztál, amiért elvérzek, azt mondtam magamnak: „Jamie Fraser, még ha nem is látod hogy néz ki, és még ha olyan nehéz is, mint egy igásló, ez a te asszonyod.”
Én elindultam felé, ő meg hadarva hátrált. – Azt mondtam magamban: kétszer meggyógyított két óra alatt, kölyök; amilyen az élet a MacKenzie-k között, jobb, ha egy olyan nőt veszel el, aki be tudja kötni a sebeidet, és helyrerakja a törött csontjaidat. És azt mondtam magamban, Jamie, ha ilyen, ahogy a kulcscsontodhoz ér, képzeld el, milyen lehet még lejjebb…
Beugrott egy szék mögé. – Persze arra is gondoltam, hogy lehet, hogy ez csak a kolostorban töltött négy hónap hatása, ahol nem volt női társaság, de utána, amikor együtt lovagoltunk a sötétben – hallgatott el egy színpadias sóhaj erejéig –, és az a nehéz, kemény fejed dobolt a mellkasomon – egy kis fémnipp pattant le a fejéről csilingelve –, azt mondtam magamnak…
Ekkora már annyira nevetett, hogy kénytelen volt levegő után kapkodni két szó között. – Jamie… mondtam… még ha ez egy sassenach szajha is… pengeéles nyelvvel… és ekkora hátsóval… mit számít, ha olyan az a-arca, mint egy bi-birkáé?
Én ügyesen elgáncsoltam, és a hasán landoltam két térddel, miközben ő az egész házat megrengrető puffanással ért talajt.

4 hozzászólás
+
>!
Belle_Maundrell

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zora85

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
+
>!
Cardamon P

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Murtagh-nak igaza volt a nőkkel kapcsolatban. Sassenach, én az életemet kockáztattam érted, közben loptam, raboltam, megsebesítettem és megöltem másokat. Cserébe te megalázó dolgokat mondtál rólam, megsértettél férfiasságomban, lágyékon rúgtál és az arcomba karmoltál. Majd félholtra vertelek, és elmondtam neked a legmegalázóbb dolgokat, amik valaha történtek velem, mire azt mondod, szeretsz. – A térdére hajtotta a fejét, és tovább nevetett. Végül felállt, az egyik kezét felém nyújtva, a másikkal a szemét törölgetve.
– Nem vagy túl ésszerű teremtés, sassenach, de ez tetszik benned.

22. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Rileey

Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

467. oldal

+
>!
Zoey

– Mi baja van szegény gyermeknek? – követelt magyarázatot Jamietől. – Baleset érte?
– Nem, csak hozzám jött feleségül – felelte Jamie, – de nyugodtan hívja ezt balesetnek.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Belle_Maundrell

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
sassenach 

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el