!

Az idegen (Outlander 1.) 645 csillagozás

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
1 2
Könyvmolyképző 3.191 Ft-tól
Könyvtár

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után. Egészen addig, míg óvatlanul keresztül nem sétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” válik belőle, vagyis idegen – a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön Urunk… 1743. évében.
Számára ismeretlen erők visszasodorták az időben. Claire olyan intrikák és veszedelmek között találja magát, amelyek az életét veszélyeztetik… és összetörhetik a szívét. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben.

„Magával ragadó és szívmelengető… pazarul idézi meg a skót vidéket és történelmet.” – PUBLISHERS WEEKLY

„Gabaldon született történetmesélő.” – LOS ANGELES DAILY NEWS

Eredeti mű: Diana Gabaldon: Outlander

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
910 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453798 · Fordította: Farkas Veronika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
908 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451862 · Fordította: Farkas Veronika

Enciklopédia 46

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser · Claire Randall · Geillis Duncan · Murtagh FitzGibbons Fraser · Frank Randall · Donas

Helyszínek népszerűség szerint

Skócia · Skót Felföld


Hirdetés

Kedvencelte 248

Most olvassa 72

Várólistára tette 433

Kívánságlistára tette 397

Kölcsönkérné 12

Elcserélné vagy eladná

>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
lin_da könyve Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Kiemelt értékelések

+
>!
Csenge_Nemesapáti
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huh, azért a vége sokkolt. Főleg, amit Jamivel tett Randall a börtönben. Az agyamba égett és nem tudtam elereszteni. Ki kellett adnom magamból és elmeséltem a páromnak, hogy aludni tudjak… tényleg… Szegény! :S
Szóval inkább kezdjük az elejéről. :) A lényeg, hogy imádtam! *.* :D Skót pasik jöhetnek minden mennyiségben! :D
Azért a feléig el kellett jutnom, hogy belelendüljek. Utána viszont állatira izgalmas volt. Voltak néha picit uncsibb részek, de nem zavart igazán, mivel többen felkészítettek, hogy számítsak rá.
Sokszor úgy éreztem, hogy az írónő túlzottan belement a részletekbe. Ez néha sokkolt. Valamikor a jó és valamikor kicsit a rossz értelemben. De utána mindig átértékeltem és rájöttem, hogy mindenképpen kellettek azok a részek is. Az egész akkori világról akart teljes képet mutatni a szereplőkön keresztül, és persze összehasonlítani a mai életvitelünkkel. Mindegyik világnak megvannak a jó és rossz oldalai. Nehéz lenne eldöntenem, hol maradnék. De annyi biztos, a szívemre hallgatnék. És az Jamié. :D <3 Szóval megértem Clairet. :D
Annyira lenyűgöző és mégis rémisztő ez a kor. A higénia hiánya, az elmaradottság a közlekedésben, a kommunikációban, a barbár viselkedés, a munka a földeken, a boszorkány üldözés, a vallásosság… Annyi különbség van a mai világhoz képest, mégis néha úgy éreztem, jó lehet ott is élni. Pedig az igazságszolgáltatás, az ítélkezés, a bünetés, a politikai viszályok… Huh, durva egy élet… De néha mégis szabadabb. Ez így hülyén hangzik, de ezt érzem. :) Az a táj… *.*
Jamie és Claire nagyon szimpatikus páros. A szenvedélyes jeleneteik és a párbeszédeik, a humoruk, minden jó volt. :) Jamie-be beleszerettem természetesen. <3 A nászéjszakás jelent kedencem lett. :D Kis édes!!! *.* Na, meg Claire elfenekelése utáni jelenetek… :D És Claire. Végre egy főhősnő, aki nem rinyál. Teszi a dolgát és megoldásokat keres, talpraesett. Mondjuk az elején picit furcsáltam, hogy nem akadt ki jobban, hogy egy másik világba került. És hogy elég könnyen Jamie-nek adta magát. De megértem, ő egy jó pasi és skót is ráadásul. :D Az előző házassága meg nem volt felhőtlen, bár ő ezt nem igazán ismerte be magának.
És a meglepi a végén… *.* Kíváncsi vagyok, hogy megy tovább az életük. :)
Szóval úgy terveztem, hogy mást fogok ez után olvasni, de most kell a folytatás! :D És a tv sorozatba is belekezdek, mert ahogy olvastam, simán el tudom képzelni abban a formában is, a gyönyörű tájjal és egy dögös skót pasival kiltben. *.* :D

Ui.: A borítóján az arany minta olyan szép volt. Kár, hogy lejött… Gondolom számíthatok rá, hogy a szitakötő is le fog… :S Csinálhatnák más anyagból!

78 hozzászólás
+
>!
brena P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

37 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Amint kezembe vettem a könyvet meglepett a hossza, ilyen hosszú regényt ugyanis még nem olvastam. Egy könyvmolynak ez csak öröm és ha mellé egy zseniális történet is párosul akkor már csalódni sem lehet benne. Sőt még ezt a kötetet is rövidnek fogjuk találni, szereplőket nehéz elengedni a végén.
30 év alatt rengeteg könyvet elolvastam, de egyikben sem volt benne az a két jelenet amit akartam. Már úgy éreztem, hogy sosem fogok olyat találni amiben benne lennének, de aztán megjelent az Outlander. Nagyon boldoggá tett, hogy ebben benne volt amit kerestem, meg is bocsátottam, hogy lassan indult be a történet.

Ez a könyv is mély nyomot hagyott bennem, történet egyedi és nagyszerű. Megérdemelné a kiváló értékelést, de az E/1 miatt nem tudok rá 10 pontot adni. :(
Aki szereti a történelmi kalandregényeket amiben van szerelmi szál, humor és dráma is az semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/19/diana-gabaldon-o…

58 hozzászólás
+
>!
Bleeding_Bride IP
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Sosem voltam ilyen fáradt éjfélkor… De megérte semmit sem aludni, és a tegnapi ruhába,a könyv mellől és vele indulni reggel melóba. Ezt csak előzetesen-> ha magamhoz tértem a hatása és a holnap délig alvásból ertelemesebben is kifejezem rajongásom

28 hozzászólás
+
>!
Roni_olvas
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Bevallom, Diana Gabaldon vaskos kötete meglehetősen ijesztően hatott rám. Annyira terjedelmes és súlyos, hogy sosem gondoltam volna, hogy én ezt jószántamból kiolvasom anélkül, hogy leszakadna a karom. De el kell mondanom: nem is éreztem a könyv súlyát, csak lapozta, lapoztam tovább és tovább, teljesen belekavarodva az események örvényébe, sőt egyenesen kínszenvedés volt éjjel letenni és kivárni a másnap estét, hogy ismét olvashassam. Imádtam a történetet, szerettem a karaktereket, tökéletesen részesévé váltam Gabaldon világának és napokig benne éltem.
Jamie és Claire találkozása, élete és kora felkavaró, szemléletes és hiteles utazás a múlt és a bonyolult emberi érzelmek világába, s annyi feledhetetlen és csodaszép – vagy éppen humorral és élcelődéssel teli – percet, órát, napot nyújtott számomra, hogy méltán tekinthetem ezután az egyik kedvenc regényemnek.

Ráadásul a könyvben hemzsegnek a jobbnál jobb, összetett, tökéletesen megírt karakterek.
Őszintén szólva a legtöbb könyvben nem igazán szeretem a női karaktereket és egy idő után még a nevük is feledésbe merül. Meglehetősen kevés olyan olvasmányom volt eddig, ahol a hősnő képes volt megkedveltetni magát velem, akit valamiért megszerettem és a szívembe zártam. Így aztán roppantmód örülök, ha végre egy olyan könyvet olvashatok, ahol nemcsak a férfi szereplő, hanem a női is maradandó élményt nyújt!

Nos, Claire alakja az Outlanderből kétségkívül ilyen (S bármennyire is Jamie az, akiről legszívesebben ódákat zengenék, legyőztem ezt a késztetést, mert vele kapcsolatban ezt már sokan megtették előttem, Claire alakjáról megfeledkezve – pedig megérdemli, hogy róla is szót ejtsünk!)

Claire egy hihetetlenül kemény, határozott egyéniség, igen erős öntudattal. Nemcsak okos és intelligens, de emellett roppantulszenvedélyes és kitartó, igazi túlélő típus, aki igyekszik legyőzni minden akadályt és megbirkózni minden helyzettel.
Jó volna azt mondani, hogy Claire teljesen olyan, mint én – de azt hiszem, helyesebb lenne azt mondanom, hogy Claire teljesen olyan, amilyennek én képzelem magam, vagy inkább amilyen én szeretnék lenni – vagy éppenséggel bárki más. (Bár erős a gyanúm, hogy a bátorságom messze elmarad az övétől…)

Ám az igazi bámulatot és tiszteletet mégsem ezzel érdemelte ki nálam, hanem azzal a múlhatatlanéletigenléssel, humorérzékkel és pozitív szemlélettel, ami példaértékű és követendő bárki számára. Szeretem azt, ahogy a legborzasztóbb helyzetben is képes nevetni, ahogy a legnyomasztóbb dolgokban is képes meglátni a jót és az iróniát. Szeretem a csipkelődő élcelődését, azt a vehemenciát, ahogy bárkinek képes kapásból visszavágni, ahogy senki előtt nem hajlandó megalázkodni és megalkudni. Ahogy bármilyen körülmények között képes megőrizni önmagát és ezt tudatni is – mindenkivel!
Számomra ő a NŐ, az EMBER -bámulatos karakter!

10 hozzászólás
+
>!
Dyus33 P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Ez egy grandiózus mű. Részletes, alapos, minden témát körbejáró fajta. Senkit ne ijesszen meg a hossza, egy oldalt sem találtam feleslegesnek. A szerelmi szál pedig csodálatos, ilyet szeretnék magamnak is. Gondolom, nem kell írnom, hogy elfogadnék egy Jamie-t :) A „bosziskodás” is nagyon tetszett, bár ami Geillis-el történt, azt szívesen kihagytam volna.
No meg a végét, azt borzasztó volt olvasni.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
910 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453798 · Fordította: Farkas Veronika
15 hozzászólás
+
>!
ggizi P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Kedves Jamie Fraser! Ímhol rajongóid száma mostantól egy fővel gyarapodott (már ha egyáltalán számon tudod őket még tartani…:))

Gondolom, nem mondok újat azzal, hogy én is imádtam ezt a könyvet!
Jamie eléggé meglepett. Sajnos én sem vagyok sztereotípiáktól mentes és a skótokról folyton a nagy böszme fafejű harcosok jutnak eszembe (mint most itt Dougal… úgy nagyjából:)), de Jamie, az én olvasatomban, nem ilyen volt. (Eleinte:) Hanem egy kedves, játékos, önzetlen vidám figura. Igazi napsütés a zord, de mégis gyönyörű skót vidéken. „Bohóc. Okostojás. Elcseszett hős. Egy szellemi fogyatékos tigris…” :)) Aztán persze később ő is tudott igazi böszme fafejű skót lenni, ahogy az a vérében van. De hát ettől olyan imádnivaló!!:))

Claire előtt is le a kalappal! Ilyen könnyen beilleszkedni egy másik világba… Sokat segített persze, hogy olyan hivatása volt, ami nagyon hasznára is vált (persze nem épp a boszorkányüldözős momentumnál). Irigylésre méltó volt a bátorsága, a kitartása, és ahogy többször helyre tette a skótokat:) És főleg Jamie-t a végén. Nem semmi terápia volt…
Nem is tudom melyik volt a kedvenc jelenetem… de az biztos, hogy eszméletlen jó volt, mikor Jamie és a nővére a viszontlátás önfeledt örömeinek adták át magukat:)))

Oh! Ennyi izgalmat! És tény, hogy az eleje lassabban indult be, de muszáj volt jól megalapozni egy ilyen történetet. Aminek már 8 (!!!) része megjelent! Anyám! Hol vagyunk mi még attól?!?! De legalább a következőt még olvashatom…

6 hozzászólás
+
>!
mea0810 P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Számomra egész biztosan ez 2016 kedvenc könyve! :)
Ez a könyv egy igazi kaland,időutazás a múltban. Egy oldalt sem éreztem unalmasnak, feleslegesnek. Folyamatosan történt valami, valami amire nem számítottam.
1945-ben mikor a történet kezdődött még nem éreztem azt a varázst ami később, az 1743-as esztendőben teljesen beszippantott.
A karakterek erősek, a cselekmény fordulatos,váratlan, titkokkal teli,ármány és cselszövés nem lehet tudni kiben bízhatunk.
Claire egy igazán talpraesett főhősnő akinek nehéz döntéseket kell meghoznia, váratlan helyzetekben kell helyt állnia, okos, bátor és én nagyon kedveltem.
Frank Randall nekem nem volt szimpatikus és nem éreztem érdemesnek Claire szerelmére.
Jamie Fraser az a hatalmas skót gazfickó :D azonnal belopta magát a szívembe ♥ rengeteg szenvedés, megpróbáltatás érte az élete során, igazi védelmező,barbár harcos,makacs ökör :)
Nekik kettőjüknek annyi kalandban volt részük, túléltek,küzdöttek,szerettek,mindent megtettek, hogy amennyire ebben a korban lehetséges boldogok legyenek.
Spoiler nélkül nem igazán lehet részletezni a történéseket de aki még nem olvasta mindenképpen olvassa :)
én pedig elkezdem nézni a sorozatot:)

14 hozzászólás
+
>!
Katie_Sue P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huhh, hát ez a könyv nem semmi volt!!!
Azt hiszem egyben megkapja eddigi életem leghosszabb olvasmánya címet is. :)
Annak ellenére, hogy nem igazán szeretem az ilyen korokból való történeteket, ez teljesen magával ragadott!! Még álmodtam is a könyvvel és a szereplőkkel, valamint napközben is befúrta magát a gondolataim közé. szégyen ide-vagy oda, nem is nagyon emlékszem sok mindenre ebből az időből. Az agyam kidobta ezeket az információkat

A történet nagyon alapos és részletes, biztos vagyok benne, hogy az írónő rengeteg háttérmunkát végzett vele. Az, hogy ilyen részletességgel írt le mindent egyáltalán nem volt unalmas. Sőt, inkább még jobban belemélyedtem a történetbe.
Szerettem Clare karakterét, én valószínűleg nem álltam volna meg a helyem ilyen jól. Örültem, hogy az írónő egy talpraesett nőszemélynek alkotta meg!
Jamie karakterét imádtam…………imádtam………….és még egyszer imádtam! Szerettem, ahogyan Clare-hez állt és ahogyan sokszor a helyzeteket látta és ahogy hozzájuk állt! Szívesen találkoznék vele a való életben. :)

A könyv elején volt egy rész, amikor Frank ment hazafelé és azt mondta látott egy szellemet. Nekem a leírás teljesen Jamie-re illett, de később ezt nem említette az írónő. Azóta is piszkálja a fantáziámat, hogy ennek mi volt a jelentősége, vagy hogy volt-e egyáltalán! bárkinek erre van magyarázata azt szívesen veszem!!

Magával ragadó, izgalmas. Mindenkinek ajánlom, mert egyedi, a történet pedig nem mindennapi! Azt hiszem új kedvencet alkottam! :)

https://www.youtube.com/watch?v=jiwuQ6UHMQg

8 hozzászólás
+
>!
Fancsee
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Huuuh. Hát ez a megszokotthoz képest igen nagy falatnak ígérkezett a maga 900 oldalával, ezért már elég régóta tologattam az elkezdését. Aztán belefutottam a filmsorozat első részeibe, és az teljes mértékben meggyőzött. Hiszen egy nagyon jó filmsorozatot csak nagyon jó alapból lehet készíteni, nem igaz?
Diana Gabaldon nagyon sokszor a legapróbb részletekig is elment, legyen szó a tájról, a karakterekről, a politikai viszonyokról, a családi kapcsolatokról, a vallásról, bármiről. Ezek a részletes leírások kellettek ahhoz, hogy teljes mértékben bele tudjam élni magam a történetbe.
Claire nagyszerűen kezelte a helyzetet bár kicsit furcsa, hogy annyira azért nem borult ki , rögtön összeszedte az összes tudását, amit erről a korról tudott, hihető történeteket talált ki, megfelelő módon viselkedett, és szépen, lassan beilleszkedett. Talpraesett, megfontoltan viselkedett, minden lehetőséget átgondolt alaposan, bátran viselkedett a szorult helyzetekben is, röviden: ilyen jó női karakterről is igen ritkán lehet olvasni.
Jamie Fraser… Hogy lehet ilyen fantasztikus? Nemcsak jóképű és nagyszerű testfelépítésű, de mindezek mellé művelt, intelligens, a szeretteiért bármit megtenne, rendkívüli módon tud szeretni, kitartó, és még legalább 6* ennyi pozitívumot lehetne róla elmondani. A tudatlansága, tapasztalatlansága a kapcsolatok terén aranyos és szórakoztató is volt egyben, ahogyan pedig Claire-ről gondoskodott és védelmezte… szívmelengető.
A történet rendkívül izgalmas, tele váratlan fordulatokkal, hátborzongató jelenetekkel. Az írónő élethűen ábrázolta a véresebbnél véresebb harcokat, küzdelmeket. Randall és Jamie esete pedig… borzalmas, megrázó.
A végén a meglepetés … igen, nagyon reméltem, hogy valami hasonlóról lesz szó, hogy teljes lehessen a boldogságuk. Szóval, azt hiszem megyek is, és megszerzem a következő részt! ;)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
MFKata P

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmus szaga van.

52. oldal - Első rész: Inverness, 1945: 2. Álló kövek (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Claire Randall
+
>!
sassenach

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal

+
>!
Zoey

– Mi baja van szegény gyermeknek? – követelt magyarázatot Jamietől. – Baleset érte?
– Nem, csak hozzám jött feleségül – felelte Jamie, – de nyugodtan hívja ezt balesetnek.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Belle_Maundrell

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Greylupus

– Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Belle_Maundrell

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zoey

– Nem te vagy az első lány, akit megcsókoltam – mondta lágyan. – De esküszöm, te leszel az utolsó.

646. oldal

+
>!
Rileey

Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

467. oldal

+
>!
Zora85

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal, 38. fejezet - Az apátság (Könyvmolyképző, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
+
>!
Orsika89

– De bármit is tesz, ahhoz erőre lesz szüksége. Úgyhogy fogadjon el egy utolsó tanácsot: kétséges helyzetekben egyen!

40. fejezet

6 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Outlander sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján