!

Az idegen (Outlander 1.) 407 csillagozás

Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Lenyűgözően szórakoztató… A legmagasabb színvonalú letehetetlen könyvek közé tartozik, és az első oldalától az utolsóig izgalmas olvasmány” – Chattanooga Times

Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér – Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul.
Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul…
1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk… (tovább)

Eredeti mű: Diana Gabaldon: Outlander

Eredeti megjelenés éve: 1991

Tartalomjegyzék


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jamie Fraser


Hirdetés

Kedvencelte 138

Most olvassa 39

Várólistára tette 301

Kívánságlistára tette 225

Kölcsönkérné 12

Elcserélné vagy eladná

>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
Syn könyve Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Kiemelt értékelések

+
>!
brena P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

6 csillagot adnék,vagy akár 10-t!Nagyon nagyon sokat vártam el,de nem csalódtam!
Most fejeztem be 10 perce,még a hatása alatt vagyok.Az idén a 3.legjobb, amit olvastam,izgalmas,letehetetlen,NAGYON JÓ könyv!Sok helyen olvastam, hogy sok benne az erotikus rész..nos egy Nalini könyvhöz képest ez nulla:))Nem vitte túlzásba az ilyen részeket és kellett bele,pont annyi amennyit bele írt. Jaj nagyon olvasnám még és még és még…

Mekkora filmet lehetne ebből csinálni…húhúúú!

Skóciába akarok menni!MOST!:))))))))

Egy bajom volt vele csupán,a nagysága miatt elég nehéz volt tartani.

37 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Amint kezembe vettem a könyvet meglepett a hossza, ilyen hosszú regényt ugyanis még nem olvastam. Egy könyvmolynak ez csak öröm és ha mellé egy zseniális történet is párosul akkor már csalódni sem lehet benne. Sőt még ezt a kötetet is rövidnek fogjuk találni, szereplőket nehéz elengedni a végén.
30 év alatt rengeteg könyvet elolvastam, de egyikben sem volt benne az a két jelenet amit akartam. Már úgy éreztem, hogy sosem fogok olyat találni amiben benne lennének, de aztán megjelent az Outlander. Nagyon boldoggá tett, hogy ebben benne volt amit kerestem, meg is bocsátottam, hogy lassan indult be a történet.

Ez a könyv is mély nyomot hagyott bennem, történet egyedi és nagyszerű. Megérdemelné a kiváló értékelést, de az E/1 miatt nem tudok rá 10 pontot adni. :(
Aki szereti a történelmi kalandregényeket amiben van szerelmi szál, humor és dráma is az semmiképp ne hagyja ki ezt a sorozatot.

Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2011/01/19/diana-gabaldon-outlander-idegen/

58 hozzászólás
+
>!
Roni_olvas P
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Bevallom, Diana Gabaldon vaskos kötete meglehetősen ijesztően hatott rám. Annyira terjedelmes és súlyos, hogy sosem gondoltam volna, hogy én ezt jószántamból kiolvasom anélkül, hogy leszakadna a karom. De el kell mondanom: nem is éreztem a könyv súlyát, csak lapozta, lapoztam tovább és tovább, teljesen belekavarodva az események örvényébe, sőt egyenesen kínszenvedés volt éjjel letenni és kivárni a másnap estét, hogy ismét olvashassam. Imádtam a történetet, szerettem a karaktereket, tökéletesen részesévé váltam Gabaldon világának és napokig benne éltem.
Jamie és Claire találkozása, élete és kora felkavaró, szemléletes és hiteles utazás a múlt és a bonyolult emberi érzelmek világába, s annyi feledhetetlen és csodaszép – vagy éppen humorral és élcelődéssel teli – percet, órát, napot nyújtott számomra, hogy méltán tekinthetem ezután az egyik kedvenc regényemnek.

Ráadásul a könyvben hemzsegnek a jobbnál jobb, összetett, tökéletesen megírt karakterek.
Őszintén szólva a legtöbb könyvben nem igazán szeretem a női karaktereket és egy idő után még a nevük is feledésbe merül. Meglehetősen kevés olyan olvasmányom volt eddig, ahol a hősnő képes volt megkedveltetni magát velem, akit valamiért megszerettem és a szívembe zártam. Így aztán roppantmód örülök, ha végre egy olyan könyvet olvashatok, ahol nemcsak a férfi szereplő, hanem a női is maradandó élményt nyújt!

Nos, Claire alakja az Outlanderből kétségkívül ilyen (S bármennyire is Jamie az, akiről legszívesebben ódákat zengenék, legyőztem ezt a késztetést, mert vele kapcsolatban ezt már sokan megtették előttem, Claire alakjáról megfeledkezve – pedig megérdemli, hogy róla is szót ejtsünk!)

Claire egy hihetetlenül kemény, határozott egyéniség, igen erős öntudattal. Nemcsak okos és intelligens, de emellett roppantulszenvedélyes és kitartó, igazi túlélő típus, aki igyekszik legyőzni minden akadályt és megbirkózni minden helyzettel.
Jó volna azt mondani, hogy Claire teljesen olyan, mint én – de azt hiszem, helyesebb lenne azt mondanom, hogy Claire teljesen olyan, amilyennek én képzelem magam, vagy inkább amilyen én szeretnék lenni – vagy éppenséggel bárki más. (Bár erős a gyanúm, hogy a bátorságom messze elmarad az övétől…)

Ám az igazi bámulatot és tiszteletet mégsem ezzel érdemelte ki nálam, hanem azzal a múlhatatlanéletigenléssel, humorérzékkel és pozitív szemlélettel, ami példaértékű és követendő bárki számára. Szeretem azt, ahogy a legborzasztóbb helyzetben is képes nevetni, ahogy a legnyomasztóbb dolgokban is képes meglátni a jót és az iróniát. Szeretem a csipkelődő élcelődését, azt a vehemenciát, ahogy bárkinek képes kapásból visszavágni, ahogy senki előtt nem hajlandó megalázkodni és megalkudni. Ahogy bármilyen körülmények között képes megőrizni önmagát és ezt tudatni is – mindenkivel!
Számomra ő a NŐ, az EMBER -bámulatos karakter!

10 hozzászólás
+
>!
Toffy_Sentellion
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Tetszett? – Igen!
Imádtam? – Igen!
Folytatom? – Igen!
A könyvet már másfél éve halogattam, hogy el kéne olvasni, de hát most ez van, aztán az. Mindig kiszúrtam a boltokban is és nem tudom már hányszor tettem vissza, hogy majd egyszer. Könyvtárban szembe jött és belecsaptam a lecsóba.
A történet nagyon tetszett nekem, tipikusan az a könyv lett nálam, amit nem tudtam letenni. A szereplők mindegyike szimpatikus volt, tetszett, hogy realisztikusabbak voltak, ha nem is mindenhol, de javarészt igen.

11 hozzászólás
+
>!
_nalla_
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Teljesen magával ragadott a könyv. Az elején kicsit unalmas volt, aztán valahogy olvastatta magát, és azt vettem észre, hogy itt fekszek az ágyamba este 11-kor és azon gondolkozok, hogy miért van másnap suli, mert én még olvasni akarok! Aztán másnap meg csak áradoztam, hogy milyen jó könyv (szegény @Vicky3-mat teljesen lefárasztottam :) Szerintem ez egy olyan könyv, amit mindenkinek legalább egyszer el kell olvasni, minden megvan benne ami egy könyvhöz kell.

5 hozzászólás
+
>!
Bleeding_Bride IP
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Sosem voltam ilyen fáradt éjfélkor… De megérte semmit sem aludni, és a tegnapi ruhába,a könyv mellől és vele indulni reggel melóba. Ezt csak előzetesen-> ha magamhoz tértem a hatása és a holnap délig alvásból ertelemesebben is kifejezem rajongásom

3 hozzászólás
+
>!
Fummie
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Ez a könyv számomra a guilty pleasure tökéletes mintapéldánya. Mert igencsak kevés dolgot tudok mondani ebben a könyvben, ami igazán jó volt, vagy legalább nem idegesített, ennek ellenére mégis úgy elvesztem benne, mint szürke szamár a szakadékban. Mert annyira beszippantott, hogy alig akartam letenni ezt a féltéglát.
Na, ez az egyik. Először is, nem értettem az elején, miért kell elhúzni ezt ennyire. Jó, volt benne történet, de komolyan, a felét az tette ki, hogy vagy Claire vagy Jamie került bajba, és aztán egymást mentegették meg. Ha elindultak valahova, akkor abból tuti az lett, hogy összefutottak valakivel, és a végén egyikük megsérült vagy elvitték. Aztán persze mehetett érte a másik, hogy kihúzza a bajból. Amikor már ötödszörre keltek útnak, úgy voltam vele, hogy „á, biztos nem játsszák el ezt újra, hát már az előző négy alkalommal is ugyanez volt”, aztán kiderül, hogy de. Esküszöm, minden egyes alkalommal így volt. A végén már a hajam téptem, és imádkoztam, hogy inkább ne menjen senki sehova, mert csak akkor történik valami, egyébként minden tök nyugis. Ha feleennyit mászkálnak (azt sem értettem, mit mászkálnak ide-oda ennyit), akkor feleekkora lett volna a könyv, és feleennyiszer kerülnek halálközeli állapotba.
A másik a szereplők. A mellékszereplők még teljesen rendben voltak, na de Claire és Jamie… egyik idegesítőbb volt, mint a másik. Claire-re az elején még azt hittem, egy értelmes, okos nő, de mint mindig, róla is kiderült, hogy ha pasi kerül a képbe, megőrül és elviselhetetlen lesz. Fogalmam sincs, miért csinálják ezt. Hisztizik és makacs, és nyafog, és buta. Na jó, nem annyira buta, mert néha egészen jó meglátásai vannak, de azok a ritka pillanatok közé tartoznak. Alapvetően nem egy elmés nőszemély, és még úgy próbálják beállítani, hogy ő a tökéletes, mert nem elég, hogy csodadokinőként látja el a betegeket, egy zseniális elme, és még a tőrrel is megtanult bánni. De nem baj, legalább illik Jamie-hez, aki a férfiasság megtestesítője (bár még mindig nem értem, hogy lehet 23 évesen szűz abban a korban, mert az erre adott magyarázat számomra csak félig elfogatható). Jamie mindent kibír, szentként tűri a fájdalmat és a szenvedést, nem retten meg a veszélytől, a szeretett nőért bármit megtesz, az udvarlási módszerei levesznek a lábadról, és még gyönyörű is. Hát őőő… nem. Nekem nagyon nem jön be ez a típus, az még csak hagyján, hogy néz ki, mert mindenki úgy képzeli el, ahogy (az én fejemben nem helyes), de ahogy néha Claire-rel beszél, amikor próbál kedves lenni, az nem romantikus, hanem gusztustalanul nyálas. Nekem egy pasi ne mondjon ilyeneket, mert pofon vágom, aztán szólok neki, hogy keresse meg a nem létező tökeit. Verekedni azt tud, de a megmentési és önfeláldozási kényszere ezen a szinten már nem bátorság, hanem az agy hiányára utal. Gondoltam, ha már egy férfinek nincsenek meg a golyói, legalább esze van, de úgy tűnik, neki egyik sincs.
(Bővebben a blogon.)

2 hozzászólás
+
>!
Orsi041000
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Minden van benne:
-normális, bátor, ravasz és még sorolhatnám a jó jelzők tömkelegét hősnő,
-egy izgalmas, fordulatos, kalandokkal teli történet,
-egy szenvedélyes, igaz szerelem,
-olyan, mintha egy sorozatot néznél (az az iróniája a dolognak, hogy tényleg ezt csináltak belőle:D)
-nem bírod letenni, és bár az elején kissé túlzásnak véled a 900 oldalt, de rájössz, hogy ettől csak még jobb.
Az egyik legkedvencebb könyvem lett. Imádok mindent benne. Főleg Jamiet és Clairet. Nem hiszem el, hogy míg Amerikában már 8 kötet van, itthon még csak 2, remélem a Könyvmolyképző hamar kiadja a többi 6 könyvet, mert még nem tudok annyira angolul, hogy elolvashassam. Diana Gabaldon elvarázsolt, transzba ejtett. Senki ne ijedjen meg a hosszúságától!!:)
Csak azt sajnálom, hogy könyvtári példányt olvastam, szívesen nézegetném a polcomon a könyvet:)

2 hozzászólás
+
>!
EgyKönyvmoly
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

Szórakoztató, kikapcsolt. Elvitt egy olyan világba, ami egyszerre volt félelmetes és izgató, ahonnan soha nem akartam hazatérni. Gabaldon is írhatna történelem tankönyveket, mert ez a sziporkázó és elképesztő stílus úgy megszínesítené az anyagot, hogy ami korábban unalmasnak vagy száraznak tűnt, egy csapásra megelevenedne és életre kelne.

Mit mondhatnék még? Sokkal többet kaptam, mint amire felkészültem! Letaglózottan, bódultan, nevetve, hüppögve, ordítva olvastam és a bejegyzésem is hasonló állapotban írom. A könyv abszolút kedvenc lett és újraolvasós!
Könyörgőm, fordítsák le a folytatásokat minél hamarabb!
Elszorult a torkom, kifacsarodott a szívem. Szerelmes vagyok és gyűlölök. Holnap én is keresek egy ősi kőkört és egy piszkavasat is, ne várjatok korán, kiruccanok a XVIII. századi Skóciába!
http://konyveszug.blogspot.com/2011/09/diana-gabaldon-outlander-az-idegen.html

+
>!
tavida
Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen

10 csillagot szeretnék adni !!!Minden megvolt benne ami kell egy jó könyvhöz.Hihetetlen,mesés,érzelmes,szomorú,szerelmes és még sorolhatnám,de inkább olvassátok el.

26 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
MFKata P

Egyszer sötétben kelni, hogy kalandra induljunk, az elviselhető. Két nap alatt másodszor, annak már mazochizmusszaga van.

52. oldal

+
>!
Zoey

– Mi baja van szegény gyermeknek? – követelt magyarázatot Jamietől. – Baleset érte?
– Nem, csak hozzám jött feleségül – felelte Jamie, – de nyugodtan hívja ezt balesetnek.

452. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Belle_Maundrell

– Én el tudom viselni a fájdalmat – mondta halkan –, de a tiédet nem bírnám. Ahhoz nincs elég erőm.

704. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zora85

Mert ahol szeretet van, ott nincs szükség szavakra. Ennyi. Az halhatatlan. És elegendő.

841. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
+
>!
Belle_Maundrell

A szívem a tiéd, mióta először megláttalak, és a két kezed között tartva a lelkem és a testem vigyáztál rám.

899. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Rileey

Amikor kinyitotta a száját, felsóhajtott, és hosszú szája mosolyra görbült, és a pillantása találkozott az enyémmel. Némán felvontam a szemöldököm.
– Ó, igen, sassenach – válaszolta kicsit szomorúan. – Az urad vagyok… és te az enyém. Úgy tűnik nem birtokolhatom a lelked anélkül, hogy el ne veszíteném a sajátom.

467. oldal

+
>!
sassenach

A humorérzékkel rendelkező szadisták nagyon veszélyesek.

399. oldal

+
>!
Lahara SP

„Meleg" skót napunk volt, ami azt jelentette, hogy a köd nem volt elég sűrű ahhoz, hogy esőnek lehessen nevezni, de nem is állt túl messze tőle.

280. oldal

+
>!
Greylupus

– Jamie, mint pár nappal korábban véletlenül megtudtam, soha nem sajátította el a fél szemmel kacsintás tudományát. Ehelyett ünnepélyesen pislogott, mint egy nagy, vörös bagoly.

381. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jamie Fraser
+
>!
Zoey

– Szóval azért vettél el – ugrattam – , hogy kivédd a bűn csábítását?
– Igen. Erre jó a házasság; szentséget csinál azokból a dolgokból, amiket egyébként meg kellene gyónni.

436. oldal

Kapcsolódó szócikkek: házasság

A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Outlander sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is