Facebook Twitter RSS

Darvasi László: A világ legboldogabb zenekara

Darvasi László »

metahari 3 hónapja 5 komment 14× kedvenc
→ 2010. június 10., 20:17

Többszörös kedvencségek kapcsolódnak hozzá. Először az, hogy ezekben az írásokban láthatom, milyen a Darvasi akkor, amikor még kevésbé Szív Ernő és fiatal Darvasi. Másodszor az, hogy ezekkel a történetekkel esett meg, hogy a könyvtárban féllábon, egyszuszra. Harmadszor meg többszörös tulajdonos vagyok és el nem cserélném egyiket se, mert szenzációs emberek kapcsolódnak hozzájuk.
Ja hogy mit írt Darvasi? Mindenfélét, ami eszébe jutott, kicsit varázslatosan, kicsit keményen, talán azt akarta, hogy ébredjünk fel a világ nézésére, de ha mégsem, mindegy, vannak olyan mondatai, amelyek önmaguk egy regény és ki hinné el, hogy azok a mondatok megtörténnek a világban. Fogalmam sincsen, hogyan csinálja ezt, hogyan pattannak elő a mondatok, de jó lenne, ha a nagyapám lenne és mesélne minden este elalvás előtt.

Csabi 11 hónapja
→ 2009. október 19., 17:19

Nem hiába válogatott novellák, a modern novellairodalom kiemelkedő alkotásai ezek.

HAri P 9 hónapja 9 komment
→ 2009. december 2., 22:32

Eddig Tar Sándort tartottam a legjobb novellistának. Most is, de csatlakozott mellé Darvasi . Nálam A hegyen c. novella a kötet csúcspontja.

pat P 5 hónapja
→ 2010. április 9., 23:25

Nagyon durván zseniális. Na persze nem mindegyik novella, de az a 4-5, az visz mindent. Szerencsére a vegetatív részletek elmaradnak a kötet második felére.

szigiri 5 hónapja 3 komment
korábbi olvasás

Nekem olyan volt a hangulata, mint aTaxidermia, nekem ez ugrott be erről (tudom, hogy az Parti Nagyon alapul, de akkor is).

utazó 1 hónapja 2× kedvenc
→ 2010. augusztus 3., 16:37

A tizennyolc novellából nekem is vannak kedvenceim, s ezáltal az író lett a felfedezettem!