!

Vérfüred (Démonvilág 3.) 162 csillagozás

Darren Shan: Vérfüred
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ne higgy a meséknek! Vidám befejezés nem létezik. Sőt. Befejezés sincs. Az élet megy tovább, két kanyarral arrébb már mindig történik valami új. Legyőzhetsz hatalmas akadályokat, dacolhatsz ezer veszéllyel, farkasszemet nézhetsz a gonosszal, a végén dicsekedhetsz is vele, de az még nem a befejezés. Amíg van benned szufla, a történeted pereg tovább.

Dervish Gradyt lidérces álmok kínozzák, amióta visszatért a Démonvilág univerzumából, de Grubbs nagyon vigyáz nagybátyjára. Megpróbálnak normális, démonmentes életet élni. Amikor aztán egy híres producer felkéri Dervisht, hogy vegyen részt következő horrorfilmje elkészítésében szakértőként, úgy gondolják, ez jó buli lehet, és amúgy sem árta-na nekik egy kis levegőváltozás.

Csakhogy a forgatás helyszínén, a Vérfüred névre keresztelt városkában, nem csupán feltörő emlékeikkel kell megküzdeniük.

Eredeti mű: Darren Shan: Slawter

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Móra, Budapest, 2008
256 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631184389 · Fordította: Puller István, Bárány Ferenc
>!
Móra, Budapest, 2006
252 oldal · keménytáblás · ISBN: 9631182525 · Fordította: Bárány Ferenc

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady · Vész herceg


Hirdetés

Kedvencelte 33

Most olvassa 16

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
colorful_monkey könyve Darren Shan: Vérfüred
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve Darren Shan: Vérfüred
>!
800 Ft ★★★☆☆ Eladó
TUNDY könyve Darren Shan: Vérfüred
>!
800 Ft ★★★★☆ Eladó
Liriel9 könyve Darren Shan: Vérfüred
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Andro könyve Darren Shan: Vérfüred
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Dorottyaa könyve Darren Shan: Vérfüred
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
CsiposKisZé könyve Darren Shan: Vérfüred
>!
1.190 Ft ★★★★★ Eladó
ozzu2 könyve Darren Shan: Vérfüred

Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid I
Darren Shan: Vérfüred

Élvezet volt visszatérni Grubbs és Dervish történetéhez. A cselekmény is izgalmas, újszerű volt, démonos könyvtől hasonlót még nem láttam. Ami még külön tetszett, hogy több mellékszereplő volt, illetve hogy még akit a könyvben szinte végig ki nem állhattam, az utolsó oldalakon szimpatikussá tudott válni számomra.
Kíváncsian várom, hogyan folytatódik a sorozat.

+
>!
Zsuszty
Darren Shan: Vérfüred

A Démonvilág sorozatból ez a kedvenc részem. Így is nagyon izgalmas volt, hogy újraolvastam, annak ellenére, hogy tudtam, mi fog történni. Így másodszorra csodálkoztam, hogy sok dologra hogy nem jöttem rá elsőre is…
Grubbsot ebben a könyvben még nagyon kedvelem (kb a 8. résznél utáltam meg).
örülök, hogy voltam olyan okos, hogy kikölcsönözzem a könyvtárból a következő részt, mert így máris nekiláthatok olvasni :))

+
>!
le_miserable
Darren Shan: Vérfüred

Tipikusan az a fajta könyv számomra, amit nem elég egyszer elolvasni. Rémisztő, véres, izgalmas, és szerintem azoknak, akik ezt a műfajt kedvelik, nem is kell, hogy több legyen ennél. Szóval ötcsillagos. :)

++
>!
Nikki92
Darren Shan: Vérfüred

Első reakcióm: ez az, ismét Grubbs és Dervish van főszerepben! Imádom a stílusukat, a poénokat, mindkettejük karakterének felépítését. Jókat röhögtem rajtuk, mit sem foglalkozva, hogy bolondnak néznek a tömegközlekedéseken.

Második gondolatom a könyv befejeztével: te jó szagú…! Shan nem csak egy egyszerű történetből hozta ki a maximálisat, de olyan eszement részekkel spékelte meg a könyvet, hogy egyértelműen ez lesz az első számú kedvencem a sorozatból.

Vérfüred káprázatos mind a könyvbéli értelmében, mind jelentésében. Hihetetlen alakítások voltak benne, és egyenesen imádtam, hogy ismét túljártak Vész herceg eszén. Egyre jobban csípem Grubbs és a vén gonosz összetűzéseit.
Shan úgy vezette át a történetet a valóságból a valótlanba, hogy ámultam. Konkrétan ki esett a szemem a könyv befejeztével! Persze a végcsattanó sem maradhat el. Grubbs sorsa még sok meglepetést tartogathat számomra, és azt hiszem ezt azonnal tudni akarom.

+
>!
kucrek
Darren Shan: Vérfüred

Ismét végeztem egy kötettel. Falom magamba az író könyveit és még többet akarok. Sajnos már csak egy rész van a könyvtáramban, a többit még nem szereztem be :(
Kivételesen nem a Démovilágba kell mennie a szereplőknek, hanem a démonok jönnek a mi világunkba, hogy pusztítást mérjen egy fanatikus filmrendező legújabb filmjének stábján. Lepaktál a démonokkal és csak ezután következik a sok furcsa esemény…

+
>!
Sentis
Darren Shan: Vérfüred

Újraolvastam ezt a részt, mert egyik kedvencem volt és most sem okozott csalódást. A főszereplő, Grubbs még mindig nem az a tipikus főhős, ezért is kedvelem. A reakciók is jók. Mondjuk egyetlen negatívum az, ami első olvasáskor is. Hogy egy dolgot én tudtam, mire csak később jönnek rá és idegesítő ez, mert a jelek nagyon is megvoltak főleg a végén.
Ettől függetlenül még mindig egy kedvenc és nagyon-nagyon imádom.

+
>!
metalmike
Darren Shan: Vérfüred

Ugyan olyan jó, mint az előző két kötet. Van benne varázslat, vérengzés, diadal, dráma és persze démonok ezerrel. Jöhet a folytatás… :-)

+
>!
Fleur_Rouge_Cerise
Darren Shan: Vérfüred

És ezzel a kötettel meg is kezdődik a Démonvilág vérengzése, ami meg sem áll a 10. könyvig. Az első kettő után ez meglepően véres és brutális, de attól még fantasztikusan megírt történet, ami egyáltalán nem sablonos.

+
>!
Lufu
Darren Shan: Vérfüred

Még több Grubbs, még több Dervish és még több démon. Megtapasztaltam, milyen lenne ha ebből a könyvsorozatból film készülne. Milyen lenne a kellékraktár, milyen lenne a hely ahol forgatnák a filmet. Legalább is én tuti biztos így csinálnám a filmforgatást.
De hogy a könyvről is legyen valami, nagyon izgi, nagyon gusztustalan és nagyon félelmetes.


Népszerű idézetek

+
>!
Nikki92

– Mondtam már, hogy szeretlek, Grubbs?
– Még nem.
– Helyes. Utálom az ilyen érzelgős baromságokat.

227. oldal

+
>!
Amy_Lee

Ránéz Vész hercegre, aki már újfent siklik felénk.
– Na jó – döntöm el hirtelen, büszkén, hogy ilyen bátor vagyok, bár rögtön belém is hasít a rettenet. – Én is maradok. Így még több idejük marad a túlélőknek.
Dervish mosolyog.
– Mondtam már, hogy szeretlek, Grubbs?
– Még nem.
– Helyes. Utálom az ilyen érzelgős baromságokat. Ekkor Vész herceg felrikolt, és tűzzel áraszt el minket.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady · Grubitsch "Grubbs" Grady
+
>!
veri7

De a történetek nem érnek véget. Amíg csak élünk, folytatódnak. Az ember egyszerűen kénytelen folytatni a dolgait. Lapoznia kell, új fejezetet nyitni, megtudni, mi minden vár rá legközelebb, és őszintén remélni, hogy bármi is jön, nem lesz túl durva. Még ha odabent, a lelke mélyén tudja is hogy nagy valószínűséggel az lesz.

+
>!
Nikki92

– Azért lehet benne valami. Ahhoz, hogy egy lány beléd szeressen, tényleg vaknak kell lennie – fűzöm hozzá.
– Van ugye a te arcod – horkan fel Bill-E. – Meg van az én löttyeteg alfelem. Neked nem tűnt fel még a döbbenetes hasonlóság?

83. oldal

+
>!
Nikki92

– Grubbs? – lihegi Dervish.
– Igen, főnök!
– Tényleg te vagy az? Nem csak egy látomás? Ugye, nem csak a te képedben öltött testet, hogy utána megkínozhasson?
– Meg vagy te buggyanva! Ilyen tökéletes arcot még maga Michelangelo sem tudna megformázni.

10. oldal, 1. fejezet - Amit életnek nevezünk

3 hozzászólás
+
>!
Nikki92

Az élet mindig odébbtaszigál, megtáncoltat, meggyötör és megtör, új erőpróbát vagy tragédiát lök eléd, nem ereszt addig, amíg csak el nem éred az egyetlen valódi befejezést – a halálodat.
Amíg szufla van benned, a történeted pereg tovább.

11. oldal, 1. fejezet - Amit életnek nevezünk

+
>!
Lil9949

A Démonvilág – mert ez a pontos kifejezés – egyik alakját Vész hercegnek hívják. Elbűvölő egy figura. Nincs orra, sem szíve – a mellkasában egy kígyókkal teli üreg tátong.

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
+
>!
MissSzása86

Ne higgy a meséknek! Minden sztori, amely úgy végződik, hogy „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”, ökörség. Vidám befejezés nem létezik. Sőt. Befejezés sincs. Az élet megy tovább, két kanyarral arrébb már mindig történik valami új. Legyőzhetsz hatalmas akadályokat, dacolhatsz ezer veszéllyel, farkasszemet nézhetsz a gonosszal, a végén dicsekedhetsz is vele – de az még nem a befejezés. Az élet mindig odébbtaszigál, megtáncoltat, meggyötör és megtör, új erőpróbát vagy tragédiát lök eléd, nem ereszt addig, amíg csak el nem éred az egyetlen valódi befejezést – a halálodat. Amíg szufla van benned, a történeted pereg tovább.

11. oldal, 1. fejezet - Amit életnek nevezünk

+
>!
Amy_Lee

– Nem kell bemutatnom titeket egymásnak – mondja Vész herceg. – Bár ha érdekel, ennek a csodás példánynak a neve – és a csótány felé biccent – Gregor.
– Nagyon mulatságos – horkan fel Bo, de én nem értem a poént, ezért inkább rohanok tovább, a diadalüvöltésre tartogatom tüdőm erejét. Vagy a halálhörgésre. Az alkalomnak megfelelően.

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
+
>!
Lil9949

De a történetek nem érnek véget. Amíg csak élünk, folytatódnak. Az ember egyszerűen kénytelen folytatni a dolgait. Lapoznia kell, új fejezetet nyitni, megtudni, mi minden vár rá legközelebb, és őszintén remélni, hogy bármi is jön, nem lesz túl durva. Még ha odabent, a lelke mélyén tudja is, hogy nagy valószínűséggel az lesz. Nagyon durva.


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján