!

Suttogás (Démonvilág 9.) 78 csillagozás

Darren Shan: Suttogás

„Tudom, ez röhejes. A fény nem tud suttogni. Mégis, akár meg is esküszöm rá, hogy hallottam, amint egy hang engem szólít. Először csak valami fura sistergés hallatszott, de aztán kitisztult, és egy szót ismételgetett újra meg újra. És a fények azt az egy szót suttogják azóta is halkan, titokzatosan, csábítóan. Gyere…”

A Tanítványokat időtlen idők óta létező lények ügyesen az uralmuk alá vonják. Egyedül Kernel Fleck tudja, hogy valami nincs rendben. Csakhogy őt egy olyan teremtmény tartja a markában, amelyet cseppet sem érdekel az emberiség sorsa. Hangok hívogatják a sötétségből, és ő képtelen ellenállni. Kernel egyszer már megjárta a poklot, és sikerült megmenekülnie. Ám ami most vár rá…

Eredeti mű: Darren Shan: Dark Calling

Eredeti megjelenés éve: 2009


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Cornelius "Kernel" Fleck


Hirdetés

Kedvencelte 12

Most olvassa 4

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
990 Ft ★★★★☆ Eladó
Urlacher könyve Darren Shan: Suttogás

Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid I

Ahhoz képest, hogy harmadjára olvastuk ugyanazt a cselekményt, csak más szemszögből, meglehetősen hosszan foglalták össze. Még az az előző részben sem részletezték ennyire a kettővel ezelőtti regény cselekményét, mint ebben.
Sokáig üresjáratnak tűnik, de szerintem kell ez, nem lehet végig akció, meg izgalom. Így legalább meg tudjuk érteni a háttérsztorit, képet kapunk, hogyan is kezdődött ez az egész. A Nagy Bumm-os poén pedig nem volt rossz. :)

+
>!
kucrek

Hmm…
Vegyes érzelmeket táplálok már a sorozat iránt. Nem kellett volna ennyi kötetet írni, elég lett volna a fele. Mondjuk az előző résznél ez tényleg jobb volt, de nagyon széthúzta az író…
Azért kíváncsian várom az utolsó részt, hogy sikerül-e megmenteni a világot nekik.

+
>!
julcseee P

Az előzőnél már tényleg jobb volt ez a rész! Viszont… nem tudom, ebben is voltak túlzások! És az elején harmadszor elolvasni ugyanazt… oké, hogy most Kernel szemszögéből láttuk a történéseket, de könyörgöm, harmadszorra?! Na de a lényeg, hogy azért ez is Darren Shan, szóval összességében azért csak szeretjük ezt a részt is :)

+
>!
aalexaa85

A könyv hozta a sorozat eddig színvonalát, és ahogy minden újabb kötet, ez is tartalmazott jó néhány (néha kicsit sok) csavart a történetben. De azért jó volt, élveztem, és nem túl nagy terjedelmét tekintve, hamar átrágtam magam rajta. Nem kihívás. :D

+
>!
ValerinLanz

Hát, ez sem lett a kedvencem. Egyre bonyolultabb az egész, és ez elriaszt, de az utolsó részt már mindenképpen elolvasom.

+
>!
Morn

Ez a kötet most egész jó volt, pedig a korábbiak alapján sokkal rosszabbra számítottam. Mondjuk mindig is Kernel volt a legszimpatikusabb a hármasból. =)
Szegény vérfarkas az ablakkal… =(

+
>!
Mandy

Na jó, most már tényleg nem tudom ki kivel van..
Fogalmam sem volt a végére, hogy kiben lehetne megbízni, mi miért történik, már lassan a körmöm rágom, hogy ugyan mi is lesz ennek a vége..
Kernel eleve nem a kedvenc karakterem, és igazából most sem kedveltem meg jobban..
Jöhet a folytatás :)

+
>!
Bellatrissa

Kernel mostanra a három főszereplő közül a legszimpatikusabb, de ez az össze-vissza repkedés, a Nagy Bumm, meg az űrhajó és Atlantisz, ezeket már egy kicsit soknak éreztem, szerintem túlságosan elrugaszkodott az eddigi történésektől. Ennek ellenére jó, csak már folyamatosan kapkodtam a fejem, hogy minden hirtelen kapott infót meg tudjak emészteni. Egyszerűen túl sok dolgot akart Mr. Shan beleerőltetni.

+
>!
drezedline P

Egy fokkal jobban tetszett, mint a előző két rész, de 3 és fél csillagnál erre sem tudok többet adni. Kernel az egyik kedvenc szereplőm, így bizakodóan álltam hozzá a rész olvasásához, de nem volt az igazi. A könyv elejét untam, Atlantisz, az univerzumok meg ez a sok belemagyarázás nekem sok volt.. unom az ismétléseket, hogy minden részben vannak olyan visszatérő jelenetek, amiket az író újra és újra leír. Néha úgy éreztem magam, mintha Darren idiótának gondolná az olvasóját (vagyis jelen esetben engem..), akinek sokadjára is el kell magyaráznia ugyan azt, hogy végre felfogja. Végig az volt az érzésem, mintha a kiadó megszabta volna hány könyvet kell írnia, hogy „teljes” legyen a sorozat, és ennél a néhány utolsó résznél már csak vergődött és belemagyarázott mindent, csak hogy teljenek meg a lapok.. teljesen elrugaszkodott attól a felállástól, amit az első részekben felállított. A könyv második fele már sokkal inkább lekötött, dehát.. remélem a befejező rész nem lesz csalódás.


Népszerű idézetek

+
>!
rebarbarafagyi 

Csak azt tedd, amit helyesnek vélsz! Vedd számításba a lehetőségeket! Hallgass az ösztöneidre, és dönts! Ha tévedsz, legalább hű voltál önmagadhoz. Az élet mindannyiunknak kérdéseket tesz fel, amelyekre nem mindig tudjuk a választ. Legtöbbször találgatnunk kell.

+
>!
Lil9949

Semmi sem biztos, csak a halál. És még az sem…

Halálparipák

+
>!
Lil9949

– Ne légy nevetséges – mordul fel Beranabus. – A Halál nem halhat meg.

Árnyékvilág

+
>!
Zizifalva 

– Előbb-utóbb minden világ elbukik – mondja komoran Art. – Minden élőlény meghal. Ez az univerzum rendje. Semmi sem tart örökké. Végül mindenre halál vár.

82. oldal, Univerzális problémák


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Démonvilág sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is