!

Fenevad (Démonvilág 5.) 106 csillagozás

Darren Shan: Fenevad

Grubbs Gradyn mostanáig nem fogott a családi átok, ám egyszerre furcsa és riasztó tüneteket észlel magán teliholdkor. Úgy érzi, közel a rettegett vég, és csak hajszálnyi választja el attól, hogy testét-lelkét elnyelje a feneketlen sötétség. Kicselezte a halált, dacolt a démonokkal, és harcolt a túlélésért, most viszont a varázserő birokra kel a benne rejlő szörnyeteggel. Vajon sikerül-e megfékeznie a fenevadat, vagy őt is maga alá gyűri az átok és vérfarkassá változik?

Eredeti mű: Darren Shan: Blood Beast

Eredeti megjelenés éve: 2007


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Grubitsch "Grubbs" Grady


Hirdetés

Kedvencelte 19

Most olvassa 10

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
colorful_monkey könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Virág_Balázs_Face könyve Darren Shan: Fenevad
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
luszika könyve Darren Shan: Fenevad

Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid I

Az eleje nekem picit túlságosan is magyarázós, szájbarágós volt. Nem azért, mert már ismert információkat kellett újra olvasnom, sokkal inkább a stílus miatt.
Ettől az apróságtól eltekintve jó volt olvasni, fordulatosabb, izgalmasabb volt az eddigi részek bármelyikénél, és még a szerelmi szál is megfelelően volt ábrázolva.
A vége pedig… Hát hűha! Izgalmas helyszínen, izgalmas események közepette ért véget, és már értem, miért függ össze olyan nagyon szorosan a 6. résszel.
Aki ezt a részt olvassa, készüljön fel arra, hogy azonnal olvasni akarja majd a folytatást!

+
>!
Zizifalva

Olyan régen olvastam Darren Shan-t, hogy már elfelejtettem, milyen érzés az, amikor elhiteti velem, hogy végre minden jól alakul, aztán bumm! És jöhetnek a démonok…
Hihetetlenül rövidkének tűnt a könyv, és – bár már megszokhattam volna – a vége még hihetetlenül nyitottabb. Kicsit kuszák voltak a szálak, mert kiesett pár dolog a történettel kapcsolatban, de ettől izgalmasabb lett, és így képtelenség volt előre látni bármit is. Azt pedig egyenesen nem hiszem el, hogy Juni képes volt ilyesmire! Ha nem kapom meg hamarosan a folytatást, nagyon mérges leszek… :D

+
>!
Chris

A sorozat legrosszabb darabja, túlságosan kiszámítható, klisés, a befejezés, amiről sokan a sorozat nagy bummját várták, abszolút nem volt nagy durranás.

http://konyvkritika.freeblog.hu/archives/2008/02/10/Fenevad/

+
>!
Bellatrissa

Bár ez a rész úgy ahogy van, kiszámítható, akkor is élveztem. Már rég vártam, hogy Grubbsnál is feltűnjön a farkas, Juniban, még ha itt kedveltem is, a megjelenése óta nem bíztam, aztán ott van Loch meg barlang. Ezek mind kitalálható dolgok voltak, és már előre látom a „koldus” meg az eltűnt vér rejtélyét is, de nem bánom, mert ennek ellenére tetszik, és a vége miatt egyszerűen muszáj folytatnom.

+
>!
ValerinLanz

Jaj, Grubbs! Kicsit sajnáltam, hogy fiatal kora ellenére ilyen dolgokkal kell megküzdenie. Szerencsére a író nem túlozta el a karaktert, nem egy olyan srác, aki semmitől sem fél, és mindent meg tud csinálni elsőre. Becsülöm benne, hogy fél, és képes kimutatni a félelmét.

+
>!
julcseee P

Nagyon jó volt!!! Alig várom a következő részt! Oké, oké, voltak benne kiszámítható részek, na de akkor is izgalmas volt, főleg a vége?! Szemétség így befejezni :) Még jó hogy nálam van az összes rész, és már kezdhetem is a következőt :))

+
>!
Mandy

Csak tátottam a számat, hogy ugyan mi jöhet még..
Grubbs karaktere nagyon kedves számomra, ezért eléggé elszomorítónak tartottam néhány részletet, de a végére úgyis minden összeáll. :)

+
>!
uncleben0209

Hmmm, rögtön kiemelném a könyv szerintem legpozitívabb tulajdonságát: a megszokotthoz képest ALIG volt benne vérengzés. Engem egyáltalán nem zavart, hogy ennek a résznek a történetvezetése sokkal lassabban haladt, és csak az utolsó pár oldalra lendült be igazán. Tulajdonképpen a könyv egy felvezetésként szolgált, a jövendölésem szerint vérben igencsak gazdag folytatásra :D Eredetileg azt terveztem, hogy rápihenek a folytatásra, de ilyen befejezés után…

+
>!
metalmike

Iszonyatosan jó. Engem megfogott és ez a lényeg. Alig tudom kivárni, hogy mi lesz a folytatásban.

+
>!
WildWorld

Elég vegyes a megítélésem a könyvről, de azt hiszem, ez eddig számomra a sorozat leggyengébb kötete. Az első felét kifejezetten untam, abszolút nem kötött le, de a cselekmény további alakulása is egészen kiszámítható volt, leszámítva a végét, bár azt is sejtettem. Tetszett viszont Grubbs küzdelme a farkaskórral, meg Dervish atyai szeretete iránta. Szívesen olvasnék tovább, mert akkora függővége van a könyvnek, hogy ilyet még nem olvastam Shannál, azért le szokta zárni a köteteit. Hát, most nem tette.


Népszerű idézetek

+
>!
veri7

A rémálom pedig természetes, egészséges módja annak, hogy az ember levezesse a feszültséget és szembenézzen a félelmével.

+
>!
veri7

Azért a helyedben nem várnék túl sokáig. Te tudod a legjobban, hogy az idő értékes ajándék. A várakozás pedig veszélyes is lehet. Néha elmegy a hajó,és akkor már késő bánat.

+
>!
veri7

Gyerekként úgy képzeljük, hogy a barátaink sosem halhatnak meg, hogy akiket ismerünk és szeretünk, örökre velünk maradnak. Aztán az élet fityiszt mutat, mégpedig olyan hirtelen és olyan egyszerűen, hogy onnantól kezdve meg azon gaodolkozunk, vajon a családtagjaink és barátaink közül megéri-e bárki is épségben a holnapot.


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Démonvilág sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is