!

Farkassziget (Démonvilág 8.) 79 csillagozás

Darren Shan: Farkassziget

„A fák koronája felett elsuhanva meglátjuk a vérfarkasokat. Mutáns, gonosz, szőrös teremtmények, hatalmas muszklikkal, agyarakkal és karmokkal. A bennem lakozó fenevad megpróbál felszínre törni, némán vonít torz testvéreinek. Nem sikerült megszabadulnom a farkastól…”
Mialatt a titokzatos Árny démonokat toboroz hadseregébe, Grubbs és csapata elkeseredetten igyekszik kideríteni, mivel is áll szemben. Ám amikor egy új nyomot kezdenek követni, legnagyobb meglepetésükre egy régi ellenséghez jutnak el – a Bárányokhoz. A Grady-átok veszélyesebb, mint valaha. A vérfarkasok szabadon portyáznak, és nagyon éhesek…

Eredeti mű: Darren Shan: Wolf Island

Eredeti megjelenés éve: 2008


Hirdetés

Kedvencelte 16

Most olvassa 5

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
Zizifalva

Az elején Darren jól behúzott a csőbe. Azt hittem, csoda történt, aztán rájöttem, hogy ezek még az előzmények. Pedig már kezdtem volna örülni…
Kicsit meglepődtem, hogy többnyire nem voltatok oda a könyvért, mert szerintem ez az egyik legjobb rész a sorozatból. Ez egy egészen más szemlélet a vérfarkasokról, és a végére Grubbs is összeszedte magát – egészen érdekes megoldást választott hozzá. Egy melléktörténetről van szó, ezért Juni feltűnéseinél téptem a hajam az övé sajnos nem volt a közelben, de összességében tetszett, le tudott kötni, a Farkassziget ötlete meg óriási. :)
Remélem, a következő részben maradhatunk ennél a szemszögnél…

+
>!
lengyeldavid I

Élveztem, hogy újra Grubbs szemszögén keresztül látjuk az eseményeket, az előző könyv cselekményének ily' módú bemutatása pedig felettébb jóra sikerült. Remek hangulatban foglalja össze, nem részletez túl semmit, ugyanakkor mindent kellő részletességgel mond el.
Aztán, amikor a szálak végképp szétválnak és beindul az igazi cselekmény… Na az igazán szuper! Olvasás közben mondjuk valamiért Stephani Perry Resident Evil-regényei jártak a fejemben, leginkább az Iszonyat foka. A hangulat, amelyet magából árasztott, erőteljesen emlékeztetett rá és ez számomra pozitívum volt.
A már megismert karakterek hozták a szokásos formájukat, az új karakterek közül nekem külön kedvencem volt a csodabogár Timas. A többi mellékszereplővel ellentétben ő kifejezetten élt, mondjuk meglehet, hogy azért, mert vele sokkal többet foglalkozott az író, többször szerepelt. Na meg a belépőjét is élvezet volt olvasni.

+
>!
julcseee P

Imádom Darren Shan-t, az összes eddig olvasott könyvét, és ennek a sorozatnak az eddigi köteteit is, de ez volt az első olyan könyv, amelynél úgy éreztem, hogy bárcsak valami más olvasnék… Ebben a kicsit túl sok volt minden… ettől függetlenül még mindig imádom, de ez eddig tényleg a leggyengébb könyv…

+
>!
Morn 

Szerintem elég unalmas volt. Mikor megint felbukkant Juni, üvöltöttem volna, hogy szánalooom. Csalódtam Darrenben. Az a jóslat meg… Erősen a Vámpírkönyvek Árnyak Ura figurájára emlékeztet. =P Mármint, ott is ugyebár ez volt a jóslat Darrennek és/vagy Steve-nek.

+
>!
Tomey

Kétségtelenül a sorozat leggyengébb része, de így is lekötött. :)

+
>!
Lufu

Farkasok… Sooook sok farkas. Megesznek, széttépnek. Egyszerűen zseniális ahogyan Darren Shan képes hidegvérrel leírni, ahogyan a vérfarkasok széttépik az embert. Miközben olvastam a hideg futkosott a hátamon. Mégis zseniális. Megunhatatlan…

+
>!
ValerinLanz 

Kicsivel izgalmasabb és érdekesebb volt számomra, mint az előző, de már nem érzem azt, mint az első pár kötetnél. Félek, hogy ki fogok ábrándulni. Ettől függetlenül a farkasos dolog bejött.

+
>!
Bellatrissa

Bármennyire szeretem a sorozatot, ez a rész nem tetszett túlságosan, és ennek a legfőbb oka, hogy fikarcnyit sem érdekeltek a vérfarkasok, amikor ott van Árny, és róla sokkal szívesebben olvastam volna még. Az egész úgy nem illett bele az eddigi folyamatos feszültségbe, ráadásul Grubbst egyre kevésbé kedvelem, mert ettől az új személyiségétől egy csapásra eltűnt belőle minden, ami számomra szerethető volt benne. Nagyon remélem, hogy az utolsó kettő hozza majd a régi szintet.

+
>!
drezedline P

Nagyon nem volt az igazi.. hasonló a véleményem, mint az előző kötetnél.. a történet kezd egyre elcsépeltebb és unalmasabb lenni. Azt hiszem utólag visszagondolva egészen az ötödik részig imádtam, még a hatodik is jó volt. Aztán onnantól kezdve villámsebességgel kezdett csökkenni a színvonal. Legalábbis az én szememben. Egyre kevesebb szó esik a démonokról és Vész hercegről. Az első pár könyvnél azt gondoltam, hogy egy izgalmas ismeretlen világ lesz a középpontban, a benne való barangolás, stb. Az első pár könyvben imádtam Vész herceget és a sakk szenvedélyét, izgalmas fordulatok voltak a történetben, viszonylag váratlan helyzetek. A vérfarkasos részeket is szerettem.. viszont ebben a részben már untam ezeket a génkezelt és manipulált lényeket. Úgy érzem az író teljesen eltért az eredeti felállástól, és unom, hogy katonákról, fegyverekről, bombákról meg effélékről olvasok.. nem vagyok érzékeny lelkű, de ez untat.. ha ilyenről akarnék olvasni, elővennék egy gagyi háborús könyvet. Mivel a következő részben Kernel lesz a főszereplő, bízom benne, hogy vesz valami fordulatot a történet, és az utolsó rész végére érve nem kell teljesen kiábrándulnom a sorozatból, mert az elején annyira jó volt..


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Démonvilág sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is