!

Farkassziget (Démonvilág 8.) 96 csillagozás

Darren Shan: Farkassziget
Bookline · 2.390 Ft –15% 2.032 Ft
Régikönyvek.hu · 2.390 Ft –15% 2.032 Ft
Könyvtár

„A fák koronája felett elsuhanva meglátjuk a vérfarkasokat. Mutáns, gonosz, szőrös teremtmények, hatalmas muszklikkal, agyarakkal és karmokkal. A bennem lakozó fenevad megpróbál felszínre törni, némán vonít torz testvéreinek. Nem sikerült megszabadulnom a farkastól…”
Mialatt a titokzatos Árny démonokat toboroz hadseregébe, Grubbs és csapata elkeseredetten igyekszik kideríteni, mivel is áll szemben. Ám amikor egy új nyomot kezdenek követni, legnagyobb meglepetésükre egy régi ellenséghez jutnak el – a Bárányokhoz. A Grady-átok veszélyesebb, mint valaha. A vérfarkasok szabadon portyáznak, és nagyon éhesek…

Eredeti mű: Darren Shan: Wolf Island

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Móra, Budapest, 2009
218 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631186383 · Fordította: Mikó Bálint

Hirdetés

Kedvencelte 24

Most olvassa 6

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

+
>!
Zizifalva
Darren Shan: Farkassziget

Az elején Darren jól behúzott a csőbe. Azt hittem, csoda történt, aztán rájöttem, hogy ezek még az előzmények. Pedig már kezdtem volna örülni…
Kicsit meglepődtem, hogy többnyire nem voltatok oda a könyvért, mert szerintem ez az egyik legjobb rész a sorozatból. Ez egy egészen más szemlélet a vérfarkasokról, és a végére Grubbs is összeszedte magát – egészen érdekes megoldást választott hozzá. Egy melléktörténetről van szó, ezért Juni feltűnéseinél téptem a hajam az övé sajnos nem volt a közelben, de összességében tetszett, le tudott kötni, a Farkassziget ötlete meg óriási. :)
Remélem, a következő részben maradhatunk ennél a szemszögnél…

+
>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Farkassziget

Élveztem, hogy újra Grubbs szemszögén keresztül látjuk az eseményeket, az előző könyv cselekményének ily' módú bemutatása pedig felettébb jóra sikerült. Remek hangulatban foglalja össze, nem részletez túl semmit, ugyanakkor mindent kellő részletességgel mond el.
Aztán, amikor a szálak végképp szétválnak és beindul az igazi cselekmény… Na az igazán szuper! Olvasás közben mondjuk valamiért Stephani Perry Resident Evil-regényei jártak a fejemben, leginkább az Iszonyat foka. A hangulat, amelyet magából árasztott, erőteljesen emlékeztetett rá és ez számomra pozitívum volt.
A már megismert karakterek hozták a szokásos formájukat, az új karakterek közül nekem külön kedvencem volt a csodabogár Timas. A többi mellékszereplővel ellentétben ő kifejezetten élt, mondjuk meglehet, hogy azért, mert vele sokkal többet foglalkozott az író, többször szerepelt. Na meg a belépőjét is élvezet volt olvasni.

+
>!
julcseee P
Darren Shan: Farkassziget

Imádom Darren Shan-t, az összes eddig olvasott könyvét, és ennek a sorozatnak az eddigi köteteit is, de ez volt az első olyan könyv, amelynél úgy éreztem, hogy bárcsak valami más olvasnék… Ebben a kicsit túl sok volt minden… ettől függetlenül még mindig imádom, de ez eddig tényleg a leggyengébb könyv…

+
>!
Nikki92
Darren Shan: Farkassziget

A történet hajszája, az igazságok fényre derülése, Cápa csapata de még Juni jóslata is nagyot robbantott a cselekményszálakon. A vérfarkasok háttértörténete teljesen magával ragadott, ahogyan Grubbs kirohanásai is. Legfőképp a végén.
Imádtam Cápa csapatából Timast. Amilyen fura alaknak tartottam a legelején, úgy kedveltem meg egyre jobban az eseményszálak sűrűjében. Igazi kis zsenikukac, higgadt és őszinte. Tökéletessé tette a kis csapatot.

Főhősünk érzelmi átalakulása döbbentett meg igazán. A veszteségek, harcok, tények kavalkádja ellenére sem ingott meg egészen addig, amíg a Kah-Gash meg nem szólította a legszorultabb helyzetben. Hihetetlen miként vetette le magáról régi énjét és vált azzá a magabiztos vezetővé, akit már egy ideje látni szeretne az olvasó.

Rég volt már, hogy egy könyvet éjfélig olvastam, így azt hiszem ez mindent elmond erről a kötetről. Olyannyira magával ragadott a történet, hogy teljes mértékben megfeledkeztem a külvilágról. Nem is akartam róla tudni, és jól esett, hogy sokáig fenn maradtam a kötet miatt. Rég volt ebben részem, persze nem azért, mert rossz könyveket veszek a kezembe, csupán tudatosan próbálom meghúzni az olvasási időm határvonalát. Sajnos a házimunkák nem válnak köddé :)

+
>!
Tomey
Darren Shan: Farkassziget

Kétségtelenül a sorozat leggyengébb része, de így is lekötött. :)

+
>!
KatieV
Darren Shan: Farkassziget

Egyre unalmasabb a történet, a szereplők is egyre kevésbé tetszenek. A történetvezetés egy nagy káosz, nehéz átlátni rajta, szerintem lassan már az író se tudja, ki mikor mit csinált. Ennek ellenére kíváncsi vagyok, mi lesz a vége.

+
>!
Lufu 
Darren Shan: Farkassziget

Farkasok… Sooook sok farkas. Megesznek, széttépnek. Egyszerűen zseniális ahogyan Darren Shan képes hidegvérrel leírni, ahogyan a vérfarkasok széttépik az embert. Miközben olvastam a hideg futkosott a hátamon. Mégis zseniális. Megunhatatlan…

+
>!
ValerinLanz P
Darren Shan: Farkassziget

Kicsivel izgalmasabb és érdekesebb volt számomra, mint az előző, de már nem érzem azt, mint az első pár kötetnél. Félek, hogy ki fogok ábrándulni. Ettől függetlenül a farkasos dolog bejött.

+
>!
Bellatrissa
Darren Shan: Farkassziget

Bármennyire szeretem a sorozatot, ez a rész nem tetszett túlságosan, és ennek a legfőbb oka, hogy fikarcnyit sem érdekeltek a vérfarkasok, amikor ott van Árny, és róla sokkal szívesebben olvastam volna még. Az egész úgy nem illett bele az eddigi folyamatos feszültségbe, ráadásul Grubbst egyre kevésbé kedvelem, mert ettől az új személyiségétől egy csapásra eltűnt belőle minden, ami számomra szerethető volt benne. Nagyon remélem, hogy az utolsó kettő hozza majd a régi szintet.

+
>!
drezedline
Darren Shan: Farkassziget

Nagyon nem volt az igazi.. hasonló a véleményem, mint az előző kötetnél.. a történet kezd egyre elcsépeltebb és unalmasabb lenni. Azt hiszem utólag visszagondolva egészen az ötödik részig imádtam, még a hatodik is jó volt. Aztán onnantól kezdve villámsebességgel kezdett csökkenni a színvonal. Legalábbis az én szememben. Egyre kevesebb szó esik a démonokról és Vész hercegről. Az első pár könyvnél azt gondoltam, hogy egy izgalmas ismeretlen világ lesz a középpontban, a benne való barangolás, stb. Az első pár könyvben imádtam Vész herceget és a sakk szenvedélyét, izgalmas fordulatok voltak a történetben, viszonylag váratlan helyzetek. A vérfarkasos részeket is szerettem.. viszont ebben a részben már untam ezeket a génkezelt és manipulált lényeket. Úgy érzem az író teljesen eltért az eredeti felállástól, és unom, hogy katonákról, fegyverekről, bombákról meg effélékről olvasok.. nem vagyok érzékeny lelkű, de ez untat.. ha ilyenről akarnék olvasni, elővennék egy gagyi háborús könyvet. Mivel a következő részben Kernel lesz a főszereplő, bízom benne, hogy vesz valami fordulatot a történet, és az utolsó rész végére érve nem kell teljesen kiábrándulnom a sorozatból, mert az elején annyira jó volt..


Népszerű idézetek

+
>!
BlueMary

– A belsőszerveid egy része kitüremkedik – közli a maga szenvtelen modorában Timas, és már nyomná is vissza az említett belsőségeket a helyére.
– Hagyd békén a belsőszerveimet – morogja Cápa és rácsap Timas kezére.

+
>!
DPeti94

Nem jelent gondot számomra kordában tartani farkas-énemet, de meglepve tapasztalom, hogy egy részem nem szándékozik nyugton maradni. Felvillanyoz az alattunk szabadon futkározó lények közelségének tudata. Az élet sokkal egyszerűbb volna, ha magam mögött hagynám emberi mivoltom, velük élnék a vadonban, átadnám magam az állatias örömöknek, ledobnám a vállamról a felelősség és a kötelesség terhét.

98. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Elisabetta Gnone: Fairy Oak – Ég veled, Fairy Oak!
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás
Diana Wynne Jones: A másik palota
Diana Wynne Jones: Varázslatos élet
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Vámpírok, pogácsák és Edmund Herondale
Angie Sage: Repülés
Licia Troisi: Égvilág 2. – A két harcosnő
Giovanni Del Ponte: A rontás könyve
Jólesz György: Zsófi és az elfelejtett barátság