!

Démontolvaj (Démonvilág 2.) 168 csillagozás

Darren Shan: Démontolvaj
Könyvtár

Amikor Kernel Fleck öccsét elrabolják a démonok, kénytelen utánamenni, hogy megkeresse. A Démonvilág minden képzeletet felülmúló veszélyekkel teli univerzumában, ahol a káosz uralkodik, varázserő nélkül esély sincs a túlélésre. Kernel Flecknek három célja van:

– megtanulni, hogyan használja a varázserejét,
– megtalálni az öccsét,
– életben maradni.

Csakhogy egy szívtelen démon vár rá, és a jóslatok halált jeleznek…

Eredeti mű: Darren Shan: Demon Thief

Eredeti megjelenés éve: 2005


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Cornelius "Kernel" Fleck · Beranabus · Cápa


Hirdetés

Kedvencelte 36

Most olvassa 19

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
colorful_monkey könyve Darren Shan: Démontolvaj
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: Démontolvaj
>!
1.000 Ft ★★★☆☆ Eladó
Ninila könyve Darren Shan: Démontolvaj
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
roland333 könyve Darren Shan: Démontolvaj

Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid I
Darren Shan: Démontolvaj

Hát… Ejha!
Furcsa volt az első rész után egy új világba csöppennem, kellett egy kis idő, mire kellően fel tudtam venni a történet fonalát, a hangulatot. Meg persze folyamatosan próbáltam belőni a cselekmény idejét az elsőhöz képest. Ez utóbbi csak a regény második felében sikerült, amikor feltűnik az előző részből ismert Dervish Grady, hogy segítsen ifjú főhősünknek.
Kernel egyébként szimpatikus figura volt, a helyzetét át tudtam érezni. Csak az elején ráncoltam a homlokom picit, de furcsállásnál többre sokáig nem futotta.
Érdekes volt megismerni a különböző démonvilágokat, a sok különböző démont, illetve az emberek, főképp Dervish hátterét és Vész herceggel való kapcsolatát. Kiváltképp, hogy az első részben tett utalások itt nyertek értelmet. És van egy olyan érzésem, hogy némely karakter a későbbi részekben visszatérve fontos szereplő lesz…

+
>!
letty01
Darren Shan: Démontolvaj

Ez a rész most nagyon nem tetszett. Pedig az első után azt gondoltam, hogy a többi is lesz olyan jó. Hát nem. Amit még picit furának találtam, hogy olyan emberkék kerültek a képbe, akikről az első részben nem is hallottam. Erősen felmerült bennem a gyanú, hogy akkor ez mégse olyan sorozat, mint gondoltam? De végül feltűnt Dervish is a színen és megnyugodhattam. De még így is fura volt az egész.

2 hozzászólás
+
>!
lena91
Darren Shan: Démontolvaj

Húú ez még az előzőnél is sokkal jobb.
AKÁR SPOILER IS LEHET:
Van egy olyan feltételezésem, hogy ez a könyv időben előbb játszódik, mint az előző rész. Kíváncsi leszek, hogy ez ki fog-e derülni, vagy pedig csak én képzeltem bele:)
Nagyon izgalmas és hihetetlenül eseménydús. Ámulok és bámulok Darren Shan képzelőerején – immár sokadszor. (Néha annyira gusztustalan helyszínek vannak, hogy jutott ez eszébe?:))

2 hozzászólás
+
>!
le_miserable
Darren Shan: Démontolvaj

Amikor másodjára olvastam, akkor sem jöttem rá, mi lesz a végén a csattanó. Pedig ehhez már tehetség kell. Egyik kedvenc íróm, egyik kedvenc könyvem, emlékeztem a sztorira is, meg mindenre, de a csattanóra nem, szóval pontosan ugyanúgy izgultam végig, mint amikor először olvastam. Szerintem zseniális. :)

5 hozzászólás
+
>!
Fleur_Rouge_Cerise
Darren Shan: Démontolvaj

Az ember azt hinné, hogy ennek a könyvnek semmi köze nincs a történethez és ettől egy kicsit megzavarodik. (Mivel utólag írom ezt az értékelést, tudom, hogy nem véletlenül vannak ilyen sorrendben a történetek). De ettől függetlenül nagyon jó, pont mint az előző könyv.

+
>!
kucrek
Darren Shan: Démontolvaj

Ez a történet is tetszett, bár azt hittem, hogy az előző kötet folytatódik, nem így történt.
Persze ettől függetlenül találkozunk az előző kötetben szereplő alakokkal, de mellékszereplőként. Nagyon hatásos itt is az E/1, talán még hatásosabb, mert a Démonvilág undorító és ahogy bemutatja az író a helyeket, ahol hőseink járnak, hát nem éppen paradicsom.
Még, még, még :)

+
>!
Nikki92
Darren Shan: Démontolvaj

Meglepetést okozott ez a könyv. Más karakterek, idősík de még a történet sem egyezik. Persze észbontóan magával ragadott, különösen a fények amelyeket Kernel látott. Imádtam a Kah-Gash történetét, az új szereplőket – bár akadt köztük régi is :) Ez a varázslatos, veszélyekkel teli világ újfent magával ragadott.

+
>!
KatieV
Darren Shan: Démontolvaj

Azt hiszem, egy kicsit jobb volt, mint az első rész. Kernel kevésbé idegesítő, mint Grubbs, szerintem sokkal jobb karakter, és a történet is izgalmasabb.

+
>!
drezedline P
Darren Shan: Démontolvaj

Amikor először olvastam ezt a részt, emlékszem, sokkal jobban tetszett mint az első. Igazából még most is, a történések érdekesebbek, és részletesebb, jobb világleírásokat kapunk mint az előző részben. Viszont voltak olyan szereplők akik szörnyen idegesítettek..

Kernel képessége nagyon tetszett, és a folyamat is ahogy rájött annak használatára. A démonom közül Artéria az egyik kedvencem, így miatta kissé elfogult vagyok ezzel a résszel kapcsolatban.

+
>!
Emőke_Sebestyén
Darren Shan: Démontolvaj

Amikor nem tudsz mit csiálni mert várod a buszt és te bemész a városi könyvártba és ott kezdesz neki egy könyvnek.. na igen.. ennek a sorozatnak az első 3 kötete ilyen volt.


Népszerű idézetek

+
>!
rlb_32557241

– Az otthon nem mindig ott van, ahol az ember gondolja. Megváltozhat, ahogy az ember élete is megváltozik.

Búcsúzás

+
>!
Amy_Lee

Dervish ismét megnézi magának az ablakot. Idegesen megnyalja a szája szélét. Aztán gyorsan bólint.
– Igen. Miért is ne? Szombaton úgysem lehet itt semmit csinálni.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
+
>!
Amy_Lee

– Szervusz, Beranabus – lép előre kezét nyújtva Cápa. Beranabus a homlokát ráncolja, kurtán kezet ráz vele.
Aztán rábök, és azt kérdezi:
– Polip?
– Cápa – nevet Cápa.

Kapcsolódó szócikkek: Beranabus · Cápa
+
>!
Amy_Lee

Szerintem egyes szülőknek nem lenne szabad megengedni, hogy nevet adjanak a gyereküknek. Kéne egy bizottság, amelyik betiltaná az olyan neveket, amelyek később gondot okozhatnak. Még a fényeket leszámítva is ugyan mennyi esélyem lett volna rá, hogy olyan névvel, mint Kernel – vagy Cornelius – Fleck, beilleszkedhessek bármilyen normális társaságba?!

Kapcsolódó szócikkek: Cornelius "Kernel" Fleck
+
>!
Lil9949

Ebben az univerzumban alaptétel, hogy amikor épp azt gondolod, ennél már nem jöhet rosszabb, rögtön kiderül, hogy tévedtél!

+
>!
Nikki92

Csakhogy a tudást meg kell szerezni. Apránként tudok meg sok mindent önmagamról és erről a különös univerzumról.

156. oldal

+
>!
Christine_

A fej leesik a földre, de a fogsor továbbra is összecsattan. Tépőfogai segítségével vonszolja magát előre, többtucatnyi szeme dühösen villog.

+
>!
Christine_

Rosszul alszanak. Hallom, ahogy nyöszörögnek álmukban. Előfordul, hogy valamelyikük sikoltozva ébred, és órákig zokog, a másik pedig átölelve vigasztalja. Engem soha nem ölelnek át, és soha nem vigasztalnak.

+
>!
rlb_32557241

– Hagyd ezeket a „de”-ket – int Dervish. – Ha egyszer elkezded, reggelig sorolhatod a „de”-ket.

Légy a falon

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
+
>!
Jean

Egész nap a kétségbeesés és rémület ezernyi férge rág belülről.

33. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Démonvilág sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is