!

Démonmester (Démonvilág 1.) 214 csillagozás

Darren Shan: Démonmester
Könyvtár

Darren Shan, a rendkívül népszerű Vámpír könyvek szerzője új sorozatában a Démonvilág borzalmait ecseteli nagy átéléssel. Az első kötet tizenhárom éves főhősének arra a kérdésre kell megtalálnia a választ: mi a jobb – farkasemberré válni, vagy szembeszállni a nagy hatalmú démonmesterrel.

Eredeti mű: Darren Shan: Lord Loss

Eredeti megjelenés éve: 2005


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Vész herceg · Grubitsch "Grubbs" Grady


Hirdetés

Kedvencelte 49

Most olvassa 24

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 33

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
egodragon könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
wolfy27 könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
HeyJudee könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.200 Ft ★★★★☆ Eladó
luszika könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
LiiL könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
HeyJudee könyve Darren Shan: Démonmester

Kiemelt értékelések

+
>!
rlb_32557241
Darren Shan: Démonmester

Oké, azt hiszem, szerelmes lettem Dervishbe.
Lekötött, szórakoztatott, borzongatott. Újabb 5*-ös munka, Shan papa!

10 hozzászólás
+
>!
letty01
Darren Shan: Démonmester

Felülmúlta várakozásaimat ez a könyv. Annyira, hogy ki merném jelenteni, hogy imádni fogom az egész sorozatot. Bár a másik még mindig közelebb áll hozzám. De ha így haladunk, könnyen meglehet, hogy ez átveszi annak a helyét.

3 hozzászólás
+
>!
lengyeldavid I
Darren Shan: Démonmester

Nagyon érdekes könyv, bár az elején még fura volt számomra az E/1 leírás, de hamar megszoktam. Az író remekül ábrázolja a karaktereket, mindegyikük megelevenedik a szemem előtt. Bár a főhős, Grubbs egy pimasz kiskamasz az elején, a történet során látványos jellemfejlődésen megy keresztül. Jó, ehhez kellett az a „lökés” az elején.
Ami még tetszett, az a farkasemberek és a démonok kapcsolatának ábrázolása volt. Kíváncsian nézek a sorozat további köteteinek elébe!

+
>!
Rendbonto
Darren Shan: Démonmester

Sok véleményt hallottam a Démonvilág sorozatról, hogy nem nagyon ér a nyomába a vámpírosnak, amit Darren írt. Az első tapasztalataim azt mutatják, hogy ez igaz lehet. Bár jól indult a könyv, felkeltette az érdeklődésemet, utána valahogy üres lett az egész, pedig sok lehetőség volt benne. Jó pár dolgon csak úgy átsiklott, amit jobb lett volna kifejteni picit bővebben, ahelyett, hogy unalmas részekkel töltse fel a könyvet. Jó volt az eleje és a vége, de a közepe nem fogott meg. A főszereplőért se rajongok túlzottan, bár a vámpír sorozatban sem bírtam Darren karakterét.
Minden esetre nem vette el a kedvemet, a többi részt is el fogom olvasni, mert kíváncsi vagyok, hogy ebből mit hoz ki végül.

+
>!
lena91
Darren Shan: Démonmester

Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó ez a könyv. Mindenhol azt láttam, hogy a Vámpírvilágnál sokkal gyengébb. Hát pont hogy nem. Izgalmas, érdekfeszítő, kellően félelmetes. Hihetetlenül jó ez a könyv. Emelem kalapom Darren Shan előtt immáron sokadszorra.

4 hozzászólás
+
>!
Lahara SP
Darren Shan: Démonmester

Még az én animéken edződött tűrőképességemnek is van határa, és ez a könyv kissé átlépte, kissé beütött az eleje, és nem vagyok benne biztos, hogy érdekel a többi része. Ráadásul se Grubbs, se Bill-E nem annyira szimpatikus, hogy miattuk folytassam, igaz, a sakkozás mint küzdelem jó ötlet.

+
>!
julcseee P
Darren Shan: Démonmester

Mindenki a vámpírsorozathoz hasonlítja de szerintem nem szabad. Más típusú könyvek, máshogy jók! Én nagyon szerettem azt a sorozatot, és szerintem ezt is imádni fogom, ezt már most elmondhatom! És azt is ha, gyerekem lesz tuti nem adom oda neki, nem tudom miért írják, hogy gyerekeknek szól, amikor elég durva… de én pont az ilyen regényeket szeretem, szóval alig várom hogy nekiálljak a következő résznek :)

+
>!
Lancaster
Darren Shan: Démonmester

A könyv elég hamar beindul, már az elején jönnek a félelmetes, iszonytató részek, és az író nagyon jól építi fel azután is. Én kicsit elcsépeltnek éreztem ezt a farkasemberes szálat, de a sakk és a démonmester beleszövése ezt könnyen feloldotta.

+
>!
Leah
Darren Shan: Démonmester

Hát ez tetszett :) Igaz nem lesz nagy kedvenc de érdekel a folytatása:)
És az a befejezés…kérem a következőt!
Hát az elején a patkánybeles dolog… 4 éve (8.ban) azt mondtam na jó akkor én ezt félbehagyom hát félbe is hagytam… most eldöntöttem h újra meg próbálom (hm talán erősödött a gyomrom)
Nem vagyok egy nagy sakkozó, sőt csak most próbálgatom (legtöbbször elfelejtem melyik bábu merre tud lépni) de most sakkoznék egyet :)
Grubbs helyében azé nem szóltam volna így be a vész hercegnek…de hát ő tudja
azt hiszem a következőt is rukkolán szerzem meg :))

+
>!
Virtual_Angel
Darren Shan: Démonmester

Tudom, nem kellene összehasonlítani, de nem tetszik annyira, mint a Vámpírkönyvek sorozat. Igaz, ha ezt is tizenévesen kezdtem volna el, lehet, hogy ugyanannyira rajongnám.
Azért tisztelet Darren fantáziájának, nem semmi egy újabb, nem e világi elemekkel tarkított világot felépíteni, pláne ilyen lényekkel… :)
Természetesen végig fogom olvasni ezt a sorozatot is, érdekel, hogyan küzdenek meg Vész herceggel.


Népszerű idézetek

+
>!
Christine_ 

A démonok borzalmasak voltak, de a lányok – mit mondjak, a lányok tényleg félelmetesek.

+
>!
Életveszélyes_és_Tilos

Vész herceg a világba búmagot vet
Vész herceg gyász ütött fákat ültet

Bent a háló közepén Vész
herceg ül, mint egy vén

Keze csonka, szeme fakó
Lelkében ezernyi kígyó
Bűnök rusnya férgei
Alvadt véred éhezi

Bent a háló közepén Vész
herceg karma kemény

Vörös pókszálakon mászik
Kínt osztogat, elvesz
bármit
Mehet barát, jöhet galád
Remény tűnik, zúdít csapást
Holdat iszik, napot zabál
Malmoz, míg eljön a halál

Bent a háló közepén Vész
herceg, se te, se én.

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
+
>!
rlb_32557241

Úszom a levegőben. Kitárt karral, mintha szárnyam nőtt volna. Ujjongó öröm. Varázslat. Pillanatnyi mámor. Legyőzhetetlen vagyok, akár egy…
Puff.
A hátsó udvar kerítése vet véget szárnyalásomnak.

Démonok

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
+
>!
Amy_Lee

„Kezdem kiismerni Dervisht, pedig elég nehéz eligazodni rajta. Kedves, figyelmes, gondoskodó – ugyanakkor zárkózott, és elég fura a humora. Egyik nap is bejött, amikor a híradót néztem. Épp egy riport ment egy sorozatgyilkosról, aki levágta és összegyűjtötte az áldozatai fejét. „Végre tudom, mitől van ilyen fejetlenség a világban" – jegyezte meg szárazon Dervish, aztán öt percig a hasát fogta a nevetéstől, miközben én csak bámultam rá elképedve, a tévé meg sorra mutatta a vérfürdők képeit és a síró rokonokat.”

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
2 hozzászólás
+
>!
justafairytale

Egy motorbicikli hátsó ülésén hagyom el az intézetet. A kormánynál – szabadítóm, mentsváram, reménységem – Dervish bácsi ül.
– Kapaszkodj erősen – mondja. A sebességkorlátozás arra való, hogy túllépjük.

59. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
+
>!
Lex

– Az ön helyében, Grady úr, én bizony kirúgnám ezt a kölköt – mondja Bill-E nagy élvezettel, aztán jót nevet, és megkéri Dervisht, hogy tanítsa meg egy új varázslatra.
– Jó lesz, ha eltüntetlek mindkettőtöket? – kérdi Dervish ártatlanul.
– Jó! – rikkantja Bill-E, és felragyog az arca, de mindjárt szitkozódni kezd, amikor Dervish kitessékel bennünket a szobából, és becsapja mögöttünk az ajtót.

+
>!
Lex

Dervish pontban 21 óra 48 perckor távozik. Elmenőben bedugja a fejét az ajtómon, és nevetve közli, hogy semmi esetre se várjak rá ébren. Én fanyarkásan visszamosolygok, nem teszem szóvá, hogy nem öltözött át, nem vett föl rendes cipőt, nem fésülködött meg, nem dezodorozta be a hónalját, ahogy akkor tette volna, ha tényleg randira készül.
A nagybátyámnak még sok a tanulnivalója a kémkedés művészete terén!

Kapcsolódó szócikkek: dezodor · hónalj
+
>!
rebarbarafagyi 

Nincs a világon haszontalanabb dolog egy ki nem mondott kérdésnél.

+
>!
Lex

– Grubitsch? – szólal meg Vész herceg, színlelt aggodalommal az arcán. – Jól vagy, kedves fiatal barátom? Tudod folytatni?
Egy hosszú percig szótlanul bámulok rá. Aztán nevetni kezdek.
– Hát persze hogy tudom! – harsogom, elképesztve a démonmestert. – Ne haragudj, hogy így elhúztam az időt! Próbáltam felidézni, hogy égve hagytam-e a villanyt a hálószobámban, mielőtt lejöttem.

+
>!
letty01

Az igazi varázslók ritkák. Az ember nem válhat azzá – annak kell születnie. A közönséges emberek, mint te meg én, megtanulhatnak bizonyos mértékig varázsolni, de az igazi varázslók a velük született hatalmuknál fogva ujjuk egy csettintésével megváltoztathatják az egész világot.

70. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Démonvilág sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is