!

Démonmester (Démonvilág 1.) 242 csillagozás

Darren Shan: Démonmester
Könyvtár

Darren Shan, a rendkívül népszerű Vámpír könyvek szerzője új sorozatában a Démonvilág borzalmait ecseteli nagy átéléssel. Az első kötet tizenhárom éves főhősének arra a kérdésre kell megtalálnia a választ: mi a jobb – farkasemberré válni, vagy szembeszállni a nagy hatalmú démonmesterrel.

Eredeti mű: Darren Shan: Lord Loss

Eredeti megjelenés éve: 2005


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Dervish Grady · Vész herceg · Grubitsch "Grubbs" Grady · Billy "Bill-E" Spleen


Hirdetés

Kedvencelte 62

Most olvassa 27

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 42

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
egodragon könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.200 Ft ★★★★☆ Eladó
luszika könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
TUNDY könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
LiiL könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
zsofi0830 könyve Darren Shan: Démonmester
>!
800 Ft ★★★★☆ Eladó
majciho könyve Darren Shan: Démonmester
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Andro könyve Darren Shan: Démonmester

Kiemelt értékelések

+
>!
AniTiger P
Darren Shan: Démonmester

Ez egy nagyon súlyos történet ismét, Shan bácsi… Gyilkosság, démonok, varázslat, diliház, delírium, vérfarkasok, sakk és mindenféle nyalánkság egy könyvben.
Hátborzongató.

Kaptam egy elsőre – nagyon – unszimpatikus kölyköt, akit lassacskán inkább sajnálni kezdtem. Aztán kaptam egy dögös, kemény pacákot, akinek van egy isteni kiskastélya Carcery Vale-ben és a humora~~~ húú, de beteg! Rajongok Dervishért!

Kedvenc rész(ek): A srác már-már őrületbe hajló viselkedése fantasztikus volt, de a kedvencem mégis a könyv legvége. Hah!

Off-durca
Egyébként egyetlen dolgot tudok felróni a sztorinak, illetve inkább a fordítónak. A „pirája” szót rémesen rossz volt így leírva látni. Úgy tudom, hogy nem helytelen ugyan, de a piranja vagy a piranha valahogy jobb…

A sztori még így is abszolút jó, mert horrorisztikus, ijesztő és hű-de-jól felépített. Ma valószínűleg meg fogom őrjíteni a családomat azzal, hogy sakkozásra kényszerítem őket.

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/08/demonvilag1.html

3 hozzászólás
+
>!
rlb_32557241
Darren Shan: Démonmester

Oké, azt hiszem, szerelmes lettem Dervishbe.
Lekötött, szórakoztatott, borzongatott. Újabb 5*-ös munka, Shan papa!

10 hozzászólás
+
>!
lengyeldavid I
Darren Shan: Démonmester

Nagyon érdekes könyv, bár az elején még fura volt számomra az E/1 leírás, de hamar megszoktam. Az író remekül ábrázolja a karaktereket, mindegyikük megelevenedik a szemem előtt. Bár a főhős, Grubbs egy pimasz kiskamasz az elején, a történet során látványos jellemfejlődésen megy keresztül. Jó, ehhez kellett az a „lökés” az elején.
Ami még tetszett, az a farkasemberek és a démonok kapcsolatának ábrázolása volt. Kíváncsian nézek a sorozat további köteteinek elébe!

+
>!
Rendbonto
Darren Shan: Démonmester

Sok véleményt hallottam a Démonvilág sorozatról, hogy nem nagyon ér a nyomába a vámpírosnak, amit Darren írt. Az első tapasztalataim azt mutatják, hogy ez igaz lehet. Bár jól indult a könyv, felkeltette az érdeklődésemet, utána valahogy üres lett az egész, pedig sok lehetőség volt benne. Jó pár dolgon csak úgy átsiklott, amit jobb lett volna kifejteni picit bővebben, ahelyett, hogy unalmas részekkel töltse fel a könyvet. Jó volt az eleje és a vége, de a közepe nem fogott meg. A főszereplőért se rajongok túlzottan, bár a vámpír sorozatban sem bírtam Darren karakterét.
Minden esetre nem vette el a kedvemet, a többi részt is el fogom olvasni, mert kíváncsi vagyok, hogy ebből mit hoz ki végül.

+
>!
lena91
Darren Shan: Démonmester

Én nem is gondoltam volna, hogy ilyen jó ez a könyv. Mindenhol azt láttam, hogy a Vámpírvilágnál sokkal gyengébb. Hát pont hogy nem. Izgalmas, érdekfeszítő, kellően félelmetes. Hihetetlenül jó ez a könyv. Emelem kalapom Darren Shan előtt immáron sokadszorra.

4 hozzászólás
+
>!
Lahara SP
Darren Shan: Démonmester

Még az én animéken edződött tűrőképességemnek is van határa, és ez a könyv kissé átlépte, kissé beütött az eleje, és nem vagyok benne biztos, hogy érdekel a többi része. Ráadásul se Grubbs, se Bill-E nem annyira szimpatikus, hogy miattuk folytassam, igaz, a sakkozás mint küzdelem jó ötlet.

+
>!
julcseee P
Darren Shan: Démonmester

Mindenki a vámpírsorozathoz hasonlítja de szerintem nem szabad. Más típusú könyvek, máshogy jók! Én nagyon szerettem azt a sorozatot, és szerintem ezt is imádni fogom, ezt már most elmondhatom! És azt is ha, gyerekem lesz tuti nem adom oda neki, nem tudom miért írják, hogy gyerekeknek szól, amikor elég durva… de én pont az ilyen regényeket szeretem, szóval alig várom hogy nekiálljak a következő résznek :)

+
>!
Lancaster
Darren Shan: Démonmester

A könyv elég hamar beindul, már az elején jönnek a félelmetes, iszonytató részek, és az író nagyon jól építi fel azután is. Én kicsit elcsépeltnek éreztem ezt a farkasemberes szálat, de a sakk és a démonmester beleszövése ezt könnyen feloldotta.

+
>!
Leah
Darren Shan: Démonmester

Hát ez tetszett :) Igaz nem lesz nagy kedvenc de érdekel a folytatása:)
És az a befejezés…kérem a következőt!
Hát az elején a patkánybeles dolog… 4 éve (8.ban) azt mondtam na jó akkor én ezt félbehagyom hát félbe is hagytam… most eldöntöttem h újra meg próbálom (hm talán erősödött a gyomrom)
Nem vagyok egy nagy sakkozó, sőt csak most próbálgatom (legtöbbször elfelejtem melyik bábu merre tud lépni) de most sakkoznék egyet :)
Grubbs helyében azé nem szóltam volna így be a vész hercegnek…de hát ő tudja
azt hiszem a következőt is rukkolán szerzem meg :))

+
>!
Nana_Chan
Darren Shan: Démonmester

Már most imádom ezt a könyvsorozatot. Teljesen magával ragad. A fél csillag levonást egyedül azért kapja, mert nem szeretem, ha egy könyv jelen időben íródik. De ez nem akkora probléma^^


Népszerű idézetek

+
>!
Christine_

A démonok borzalmasak voltak, de a lányok – mit mondjak, a lányok tényleg félelmetesek.

+
>!
Életveszélyes_és_Tilos 

Vész herceg a világba búmagot vet
Vész herceg gyász ütött fákat ültet

Bent a háló közepén Vész
herceg ül, mint egy vén

Keze csonka, szeme fakó
Lelkében ezernyi kígyó
Bűnök rusnya férgei
Alvadt véred éhezi

Bent a háló közepén Vész
herceg karma kemény

Vörös pókszálakon mászik
Kínt osztogat, elvesz
bármit
Mehet barát, jöhet galád
Remény tűnik, zúdít csapást
Holdat iszik, napot zabál
Malmoz, míg eljön a halál

Bent a háló közepén Vész
herceg, se te, se én.

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
+
>!
AniTiger P

– M-m… mi… mik… vagytok ti? – préselem ki magamból nagy keservesen, vacogó fogaim között szűrve a szót.
– A téged valaha ért legnagyobb bánat kezdete és vége – válaszolja a szörny egyszerűen, és hangjában nyoma sincs hencegésnek.

35. oldal, Démonok

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
+
>!
Amy_Lee

Kezdem kiismerni Dervisht, pedig elég nehéz eligazodni rajta. Kedves, figyelmes, gondoskodó – ugyanakkor zárkózott, és elég fura a humora. Egyik nap is bejött, amikor a híradót néztem. Épp egy riport ment egy sorozatgyilkosról, aki levágta és összegyűjtötte az áldozatai fejét. „Végre tudom, mitől van ilyen fejetlenség a világban" – jegyezte meg szárazon Dervish, aztán öt percig a hasát fogta a nevetéstől, miközben én csak bámultam rá elképedve, a tévé meg sorra mutatta a vérfürdők képeit és a síró rokonokat.

Kapcsolódó szócikkek: Dervish Grady
2 hozzászólás
+
>!
rlb_32557241

Úszom a levegőben. Kitárt karral, mintha szárnyam nőtt volna. Ujjongó öröm. Varázslat. Pillanatnyi mámor. Legyőzhetetlen vagyok, akár egy…
Puff.
A hátsó udvar kerítése vet véget szárnyalásomnak.

Démonok

Kapcsolódó szócikkek: Grubitsch "Grubbs" Grady
+
>!
Nikki92

– Kapaszkodj erősen – mondja. – A sebességkorlátozás arra való, hogy túllépjük.

59. oldal

+
>!
AniTiger P

– (…) Az a gyanúm, eléggé különc figura vagyok, nem értek a barátkozáshoz.
Velem nagyon is könnyen összebarátkoztál – emlékeztetem.
– Mert te olyan vagy, mint én – mondja erre. – Kívülálló. Más. Csodabogár. Mind a ketten furcsák vagyunk, ezért jövünk ki egymással.
Nem hangzik valami jól az, amit mond, még sohasem gondoltam magamra úgy, mint csodabogárra – de gyerekes dolog lenne elkezdeni toporzékolni, és azt kiabálni, hogy „Én nem vagyok csodabogár!".

102. oldal, Vérfürdő az erdőben

+
>!
AniTiger P

A gyógyszerek érzéketlenné tesznek a rémálmok, de minden más iránt is. Fásultságomon nem hatol át sem érdeklődés, sem unalom, sem izgalom, sem kétségbeesés. Úgy barangolom be kábán, élőhalottként a kórházat – most, hogy már nem vagyok ön- és közveszélyes, szabadon mozoghatok –, hogy mindenütt csak az órák számlapjait figyelem, s számolom a másodperceket a következő tablettámig.

47. oldal, Dervish

+
>!
Nikki92

– Elhiszem, hogy léteznek démonok, mert láttam őket – válaszolom kimérten. – És abban is biztos vagyok, hogy ők a nap huszonnégy órájában démonok, egyformán romlottak és gonoszak mindig.

114. oldal

+
>!
Melankolikus_narancs P

Tudom, hogy ez a valóság – egyszerűen túl szörnyű ahhoz, hogy ne az legyen.

32. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is