!

Árny (Démonvilág 7.) 94 csillagozás

Darren Shan: Árny

Eljött a világégés és a végítélet. Ám a világ mégsem ért véget. A pusztításból új élet keletkezett. Bee visszatért az évszázados fogságból, hogy ismét felvegye a harcot a Démonvilággal. Varázs-hatalma erősebb, mint valaha, de a démonok mellett is feltűnik egy újabb sötét pusztító erő. Már nem Vész herceg az emberiség legfenyegetőbb ellensége…

Eredeti mű: Darren Shan: Death's Shadow

Eredeti megjelenés éve: 2008


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Bec McConn


Hirdetés

Kedvencelte 17

Most olvassa 18

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: Árny
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Virág_Balázs_Face könyve Darren Shan: Árny

Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid I

A történet, és vele együtt a küzdelem a démonokkal folytatódik. Amit nem tudtam eldönteni, hogy ez a rész most Becről, vagy pedig Beranabusról szólt-e inkább, mindenesetre nagyon érdekes volt a részek elején megismerni Beranabus életét, miken ment keresztül, hogyan fejlődött az évek során azzá, aki.
A démonokkal való harcok továbbra is izgalmasak voltak, a könyv közepén lévő jelenet nekem különösen tetszett, bár a legelső harcot még mindig nem tudom hova tenni, de gyanítom, hogy ez a következő részből kiderül.
Amit viszont furcsálltam, de egyúttal tetszett is, hogy rengeteg magyar név bukkant fel a kötet során. Kíváncsi lennék, hogy a szerző miért rakott bele ennyi magyart, de van egy olyan érzésem, hogy erre csak ő maga tudna válaszolni.

2 hozzászólás
+
>!
Zizifalva

Mérges vagyok. Sok függővéggel találkoztam már, de ez nagyon idegesít. Ezután hogy aludjak majd el? :)
A probléma ott kezdődött, amikor – naivan – azt hittem, Grubbsé lesz a sztori. Az első oldalon viszont rá kellett jönnöm, hogy hatalmasat tévedtem. Bec a negyedik részben nagyon szimpatikus volt, de amióta azt megtette, nem igazán kedvelem. A másik problémám – és erre Darren Shan könyveinél nagyon érzékeny vagyok – az elhalálozás. Nem, egyszerűen nem lehet, hogy a másik kedvenc szereplőm is kipurcan! Ez már sok nekem…
A harmadik pedig – amit nem tudok hova tenni – az, hogy az előző részben Cápát Sharknak fordították, most pedig ismét Cápának. Idő közben fordítót cseréltek, vagy mi lehetett az oka?
Viszont a történet fantasztikus, és mihamarabb el kell olvasnom a folytatást. :)

+
>!
Bellatrissa

Még mindig imádom, bár Bec továbbra is szimpatikusabb volt a negyedikben. Pozitív, hogy itt nem volt rögtön egyértelmű a fő csavar, ami amúgy nagyon nagyot lendített ezen a részen. A zombik még mindig furcsák, nekem nem illenek bele, de ez volt a legnagyobb gondom vele. A szereplőknél elég ijesztő, hogy úgy hullanak, mint a legyek, egy picit már kezdek a kedvenceim miatt aggódni, de tűkön ülök a folytatás miatt.

+
>!
drezedline P

Az eddigi legrosszabb rész a sorozatból.. nem is magával a történettel volt problémám, hanem leginkább a fordítással, és a beszédhelyzetekkel. Rengeteg olyan kifejezés volt, amitől lefordultam a székről.. meg milyen nevek ezek, hogy Kirilli Kovacs? Mivan? És ebben a részben miért tűntek fel ilyen nevek, hogy Balazs, Gabor, Bence és hasonlók? Amikor a könyv vége felé megérkeztünk a hajóhoz, kb. úgy éreztem magam mintha egy rossz Titanic paródiát olvasnék, zombikkal megspékelve. Mindezek tetejében Bec nem került közelebb hozzám, de a sok hülye helyzet és fordítás mellett őt félre tudtam tenni. Azért Beranabust sajnáltam, de ez volt az egyetlen rész a történet során ahol kissé elszomorodtam.

Hogy szépítsek a véleményemen, voltak jó helyzetek (pl. Beranabus fiatalkori történetét szerettem) és el fogom olvasni a folytatást, de már nem a szétrobbanó kíváncsiságom miatt, hanem inkább mert érdekel mit is akar ebből kihozni az író.. minden esetre kicsit úgy érzem kezd kimerülni.

+
>!
Mandy

Na, akkor kezdjük azzal, hogy ismételten nem egy ilyen befejezésre számítottam.
Furcsa volt Bec szemszögéből figyelni az eseményeket. (Nekem még mindig Grubbs a kedvencem).
Ismét fel vagyok háborodva, hogy ezt gyerekkönyvként tartják nyilván, pedig ez nagyon nem fedi a valóságot.
Minél előrébb tartunk a történetben, annál több a szenvedés, a halál, a vérengzés..
Na mindegy. A lényeg az, hogy ismét elég sok mindenre választ kaptam és nem fogom abbahagyni a sorozat olvasását.

+
>!
ValerinLanz

Egyáltalán nem tetszett. Ez volt az első olyan rész, amit szinte végig pörgettem. Bee nem a kedvencem, ennyire egyszerű.

+
>!
Baree

Fúúú, régen volt már, hogy olvastam, de mostanában annyit gondolkodtam ezen, és a vámpíros sorozaton… Darren Shannak ezt a sorozatát jobban szerettem, mint a vámpírosat (és azt hiszem van neki egy újabb is.) Fogalmam sincs miért, mert igazából annyira nem vagyok oda a szörnyes dolgokért, és itt egy két helyen elég szépen „szemléltette” a mészárlásokat. :D
Sokan nem igazán vannak oda emiatt a kötet miatt, mert Bec van benne, és nem Grubbsék. De ez a rész is ugyanúgy kell, hogy a végére teljes legyen a kép. Én bírom Bec karakterét, ahogy fejlődik. :D
Szerintem felkerül a 'listámra', egy újra olvasás erejéig ez a sorozat is. :) Rögtön a többi másik száz mögé. :D

+
>!
fdavid1992

A legfelejthetőbb része a Démonvilágnak. Bec semennyire sem tud lekötni… persze, azért izgalmasnak izgalmas, hiszen viszi tovább a történet szálát, még ha nem is olyan nagy sikerrel, mint a Végítélet (6. kötet). Összeségében 2/5…talán egyszer ha elolvastam, míg a többi részt legalább háromszor.

+
>!
Ehlena

Elképesztő, Darren Shan milyen mesterien rajzolja le az erőszakot; mintha az ember a saját szemével nézné végig a vérontást… Elborzasztó, mégis ámulatba ejtő. Ugyan most már feltűnt az a fiatalabbaknak szóló fogalmazásmód, ami a sorozat többi részénél még nem; a történet kalandos, rejtélyes vonala ugyanúgy magával ragadott, mint gimiben, amikor még az első köteteket olvastam. Akit kicsit is érdekelnek a horrorisztikus könyvek, annak kötelező olvasmány! :)

+
>!
julcseee P

1 nap alatt (se) olvastam ki… (Karácsony, Én így szeretlek) Nem értem a negatív hozzászólásokat, én Bec-et is nagyon szeretem, izgulok érte továbbra is, és már alig várom hogy elkezdjem a következő könyvet :)


Népszerű idézetek

+
>!
Zsuszty

Nem először látok embereket a halál küszöbén nevetni. Szinte természetes. Nem a bátorság jele. Nevetünk, mert talán többé nem lesz alkalmunk nevetni.

170

+
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Feltámadni sem fenékig tejfel.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
veri7

Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindannyiunkat ismer, és mindannyiunkat követ, amíg nem üt az utolsó óránk.

+
>!
Lil9949

Azon csodálkozom a leginkább, hogy az emberek manapság már semmin sem csodálkoznak.

19. oldal

+
>!
Lil9949

Inkább öljön meg az unalom, mint egy démon.

141. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Démonvilág sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is