!

Árny (Démonvilág 7.) 113 csillagozás

Darren Shan: Árny
Bookline · 2.390 Ft –15% 2.032 Ft
Régikönyvek.hu · 2.390 Ft –15% 2.032 Ft
Könyvtár

Eljött a világégés és a végítélet. Ám a világ mégsem ért véget. A pusztításból új élet keletkezett. Bee visszatért az évszázados fogságból, hogy ismét felvegye a harcot a Démonvilággal. Varázs-hatalma erősebb, mint valaha, de a démonok mellett is feltűnik egy újabb sötét pusztító erő. Már nem Vész herceg az emberiség legfenyegetőbb ellensége…

Eredeti mű: Darren Shan: Death's Shadow

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Móra, Budapest, 2008
220 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631185591 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Bec McConn


Hirdetés

Kedvencelte 23

Most olvassa 15

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Janina13 könyve Darren Shan: Árny
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
CsiposKisZé könyve Darren Shan: Árny

Kiemelt értékelések

+
>!
lengyeldavid IP
Darren Shan: Árny

A történet, és vele együtt a küzdelem a démonokkal folytatódik. Amit nem tudtam eldönteni, hogy ez a rész most Becről, vagy pedig Beranabusról szólt-e inkább, mindenesetre nagyon érdekes volt a részek elején megismerni Beranabus életét, miken ment keresztül, hogyan fejlődött az évek során azzá, aki.
A démonokkal való harcok továbbra is izgalmasak voltak, a könyv közepén lévő jelenet nekem különösen tetszett, bár a legelső harcot még mindig nem tudom hova tenni, de gyanítom, hogy ez a következő részből kiderül.
Amit viszont furcsálltam, de egyúttal tetszett is, hogy rengeteg magyar név bukkant fel a kötet során. Kíváncsi lennék, hogy a szerző miért rakott bele ennyi magyart, de van egy olyan érzésem, hogy erre csak ő maga tudna válaszolni.

2 hozzászólás
++
>!
Zizifalva
Darren Shan: Árny

Mérges vagyok. Sok függővéggel találkoztam már, de ez nagyon idegesít. Ezután hogy aludjak majd el? :)
A probléma ott kezdődött, amikor – naivan – azt hittem, Grubbsé lesz a sztori. Az első oldalon viszont rá kellett jönnöm, hogy hatalmasat tévedtem. Bec a negyedik részben nagyon szimpatikus volt, de amióta azt megtette, nem igazán kedvelem. A másik problémám – és erre Darren Shan könyveinél nagyon érzékeny vagyok – az elhalálozás. Nem, egyszerűen nem lehet, hogy a másik kedvenc szereplőm is kipurcan! Ez már sok nekem…
A harmadik pedig – amit nem tudok hova tenni – az, hogy az előző részben Cápát Sharknak fordították, most pedig ismét Cápának. Idő közben fordítót cseréltek, vagy mi lehetett az oka?
Viszont a történet fantasztikus, és mihamarabb el kell olvasnom a folytatást. :)

+
>!
Bellatrissa
Darren Shan: Árny

Még mindig imádom, bár Bec továbbra is szimpatikusabb volt a negyedikben. Pozitív, hogy itt nem volt rögtön egyértelmű a fő csavar, ami amúgy nagyon nagyot lendített ezen a részen. A zombik még mindig furcsák, nekem nem illenek bele, de ez volt a legnagyobb gondom vele. A szereplőknél elég ijesztő, hogy úgy hullanak, mint a legyek, egy picit már kezdek a kedvenceim miatt aggódni, de tűkön ülök a folytatás miatt.

++
>!
Mandy
Darren Shan: Árny

Na, akkor kezdjük azzal, hogy ismételten nem egy ilyen befejezésre számítottam.
Furcsa volt Bec szemszögéből figyelni az eseményeket. (Nekem még mindig Grubbs a kedvencem).
Ismét fel vagyok háborodva, hogy ezt gyerekkönyvként tartják nyilván, pedig ez nagyon nem fedi a valóságot.
Minél előrébb tartunk a történetben, annál több a szenvedés, a halál, a vérengzés..
Na mindegy. A lényeg az, hogy ismét elég sok mindenre választ kaptam és nem fogom abbahagyni a sorozat olvasását.

+
>!
Nikki92
Darren Shan: Árny

Eleinte furcsa volt Bec szemszögéből olvasnom a kötetet. Rengeteget megtudhattam a lány érzéseiről, és bár múltjáról olvashattunk, még mindig el tud kápráztatni az a világ, amiben élt egykoron. Szomorú voltam, hogy külső szemlélődőként láthattam Dervish összeomlását, és háborogtam, amiért kihasználta a lányt. Átéreztem ugyan Bill-E elvesztésének súlyát, hisz ugyanúgy gyászoltam én is, ahogyan Dervish, és Grubbs. Egy nagyon szerethető karaktert veszítettünk el, de ez nem mentség arra, amit Bec-kel tett.

Nem kis sokk ér minket olvasás közben. Az információk megállás nélkül áramlanak belénk. Megismerhetjük Bran életét, és Bec új képességén keresztül a többiekébe is bepillantást nyerhetünk. Ez felettébb pozitív élmény volt számomra. Bár Shan nagyszerűen ugrál az idősíkok között, ezzel a kis apró csavarral még inkább megnyert magának. Értékesebbé tette a sorozatot.

Lényegében az eddigi elolvasott sorozatkötetek teljes mértékben kiszakítottak a valóságból. Eddig is imádtam az írót, de ezek után rendíthetetlen minden vele kapcsolatos érzésem. Egy zseni!

+
>!
Ehlena 
Darren Shan: Árny

Elképesztő, Darren Shan milyen mesterien rajzolja le az erőszakot; mintha az ember a saját szemével nézné végig a vérontást… Elborzasztó, mégis ámulatba ejtő. Ugyan most már feltűnt az a fiatalabbaknak szóló fogalmazásmód, ami a sorozat többi részénél még nem; a történet kalandos, rejtélyes vonala ugyanúgy magával ragadott, mint gimiben, amikor még az első köteteket olvastam. Akit kicsit is érdekelnek a horrorisztikus könyvek, annak kötelező olvasmány! :)

+
>!
Ad3lka
Darren Shan: Árny

McConn kisasszony egy kis kihagyással megkapta jól megérdemelt esélyét, hogy újra rivaldafénybe kerüljön. A gond az, hogy nem igazán tudta kihasználni. Talán nem tett jót a jellemének ez a másfél évezred magány, vagy Bill-E személyisége fertőzte meg, de nem tudta elvinni a hátán ezt a könyvet, pedig a fontos információk csak úgy jönnek, mint derült égből villámcsapás. Végig olyan érzésem volt, hogy akármilyen tapasztaltnak és intelligensnek ismertem meg Becet, most egész egyszerűen nem tud különbséget tenni valódi és személyes problémák között, az utóbbira feleslegesen nagy hangsúlyt fektet, pedig nem kéne. Persze ez az olvasótól is függ, de ami engem illet, egy idő után már nem volt olyan élvezhető az Ő szemszögéből látni az eseményeket. Grubbs viccesebb (még mindig kedvenc), Kernel többet agyal, de Bec… Túl… lány… os… Bár elismerem, hogy érdekes volt belepillantani a fejébe, látni a saját véleményét a dolgokat illetően, de ennyi elég is belőle.
A történet alapvetően tetszett, sok volt benne a változatosság az előző részekhez képest, ahol inkább Grubbs belső világán volt a hangsúly. Az egyetlen dolog, amit kifogásolnék, az Vész herceg és Juni minimális (tényleg minimális, jönnek, aztán gyorsan el is mennek) jelenléte. De hát most Árny a főszereplő, ezt el kell néznem.
Bran élete és története viszont akkorát dobott a sztorin, mint egy ház! Darren Shan remekül megoldotta, semmi felesleges rizsa, Bec csak fogta magát, emlékek – Hopp! – egyik helyről a másikra, és már tudunk is mindent Beranabusról, amit tudnunk kell.
Akik olvasták a többi részt, azok tudják, hogy nem ez az első könyv, ami akkora csattanóval végződik, hogy beleremeg a plafon, mégis ez az, ami legjobban felkeltette az érdeklődésemet, mert ez az, amire nem számítottam. Szóval tapsolnék, ha nem lennék ennyire sokkos állapotban. Még becsukni is elfelejtettem jó pár napig, hátha kitörlődik belőle az az utolsó mondat, de nem tette, úgyhogy kíváncsian várom a folytatást.
Történet: 5/4,5
Borító: 5/5
Kedvenc szereplő: Beranabus (hüpp, hüpp)

+
>!
KatieV
Darren Shan: Árny

Nem tudom, hogy a szerző vagy a fordító hibája-e, de nagyon idegesítő, hogy mindenki pontosan ugyanazzal a gagyi szlenges szókinccsel beszél. A történet meg kezd egyre jobban ellaposodni.


Népszerű idézetek

+
>!
Zsuszty

Nem először látok embereket a halál küszöbén nevetni. Szinte természetes. Nem a bátorság jele. Nevetünk, mert talán többé nem lesz alkalmunk nevetni.

170

+
>!
Fleur_Rouge_Cerise

Feltámadni sem fenékig tejfel.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
veri7

Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindannyiunkat ismer, és mindannyiunkat követ, amíg nem üt az utolsó óránk.

+
>!
Milli

Azon csodálkozom a leginkább, hogy az emberek manapság már semmin sem csodálkoznak.

19. oldal

+
>!
Milli

Inkább öljön meg az unalom, mint egy démon.

141. oldal


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Ann Aguirre: Horda
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Dan Wells: Ruins – Romok
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Yngve Frøyen: A fiú, aki utálta a decembert
Courtney Summers: This Is Not a Test – Éles helyzet
Katie Alender: Bad Girls Don't Die – A rossz lányok nem halnak meg
Ilsa J. Bick: Hamvak
Malorie Blackman: Rémálom a vonaton