!

Áldozat (Démonvilág 4.) 119 csillagozás

Darren Shan: Áldozat

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Már majdnem kiérek a szabadba, amikor hátborzongató suttogás hangzik fel a hátam mögött. „Apróóósááág..” Megfordulok. Ne látok semmit, de tudom, hogy nem vagyok egyedül. Segítségért kiáltanék, de képtelen vagyok rá. Aztán karmok csapnak elő a sötétből.. eltorzult arc.. tűzben égő szempár.. vicsorgón, durva állkapocs.. a démon rám veti magát.
Csecsemőként Bec az életéért küzdött. Mialatt papnőnek tanul, azért küzd, hogy fogadja be a klán, amelynek szüksége van az aprócska lány kivételes képességeire, mégis fél a benne lakozó varázserőtől. És amikor feltűnnek a démonok, az efféle küzdelmek helyét véres harc veszi át.
Bec varázsereje gyenge, de aztán sorsa összehozza egy druidával, aki felfedi előtte a csillagok mágiájának titkait. Drust vezetésével a lány és néhány bátor harcos hosszú, veszélyekkel teli útra indul, hogy visszaűzze a förtelmes rémalakokat a saját világukba.
A maroknyi csapat emberfeletti erővel harcol, bármilyen áldozatot kész meghozni, hogy… (tovább)

Eredeti mű: Darren Shan: Bec

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Vész herceg · Bec McConn · Goll · Connla


Hirdetés

Kedvencelte 22

Most olvassa 17

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
colorful_monkey könyve Darren Shan: Áldozat
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: Áldozat
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
Virág_Balázs_Face könyve Darren Shan: Áldozat
>!
700 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Csritus könyve Darren Shan: Áldozat

Kiemelt értékelések

+
>!
Lunemorte P

Körülbelül ez a Darren Shan tetszett a legjobban eddig. Sajnos csak ezt az egy részt olvastam még a sorozatból. Emlékszem,gyerekként néha eléggé megborzongtam tőle,ma már nyilván nem így lenne. :D
Mai napig emlékszek a kelta elemekre,a sötét világra,ahol senki sincs biztonságban. Meghatározó mű volt életem során. :)

+
>!
lengyeldavid I

Érdekesen kezdődött, és bár eleinte fura volt, most visszagondolva tetszett az a fajta kezdés. Mondhatjuk úgy is, hogy keretbe foglalta a történetet. Az, hogy mikor játszódik, elég hamar világossá válik, ami számomra pozitívum. Az is tetszett, hogy nagyon sokat megismerünk a mitológiából, illetve Grubbs családjának átkát is régebbre vezethetjük vissza, mint eddig gondoltuk. Talán leginkább az tetszik benne, hogy az író ügyelt arra, hogy mekkora a tudása az akkori kor emberének, és hogy az idők során ez a tudás hogyan változik; mi az, ami megmarad, mi az, ami elvész, mi az, ami módosul.
A szereplők nagyon szimpatikusak voltak, egy darabig még a beképzelt Connla-t is, a maga furcsa módján. Bec karaktere igazán összetett. Érződik benne a fiatal lány és a komoly papnő.
Tetszik, hogy fejlődnek a karakterek, illetve hogy a sorozat részeinek előrehaladtával egyre több és több karakter szerepel egy adott kötetben. És nem csak a mellékszereplők, a főszereplők is többen vannak, mint az eddigi kötetek bármelyikében.

+
>!
le_miserable P

Nagyon tetszett, de ez most kivételesen nem megy kedvencek közé. Kezd egy kicsit sok lenni az eseményszál, de majd meglátjuk, mi lesz ennek a szerepe a végkifejletben, lehet, hogy még utólag kedvencelem. :)

+
>!
Tomey

Emlékszem, hogy miután elolvastam, alig tudtam elaludni. Vérfagyasztó lett a befejezése. :)

+
>!
Hangulattalan

Számomra a 4. rész egy csöppnyit vontatottabbá sikeredett a többi 3 részhez képest. Ettől függetlenül a könyvek újra olvasása sem teszi unalmassá a sorozatot, ugyanolyan hátborzongató és elképesztő, mint régen.

+
>!
ValerinLanz

Nem tetszett annyira, mint az előző részek, amiben valószínűleg közrejátszott a női főszereplő is. A srácokat jobban szeretem.:) De elég sok mindenre választ kaptunk, és örömmel galoppozok át a következő kötetre!:)

+
>!
KatieV

Az eddigi legjobb része a sorozatnak, és egyben az egyetlen könyv, aminél nem idegesít a jelen idejű E/1-es narráció (de lehet, hogy csak azért, mert nem először olvastam, és már tudtam, mi lesz a vége).

+
>!
puncsoscukor63

Mikor először olvastam, meglepődtem, hogy most mi van???:D
Már megint egy új sztori??? Össze-vissza van ez az egész sorozat…
De mikor már végigolvastam a sorozatot rájöttem, hogy minden összefügg mindennel, és a sorozatok is jó sorrendben íródtak:D
Ez a történet, hogy a falakban esik foglyul a lány nagyon tetszik:) A borítója is nagyon ötletes.
Már tervezem, hogy újraolvasom a sorozatot!:)

+
>!
uncleben0209

Az előző részhez képest kifejezetten jó volt, meg merem kockáztatni, hogy az eddig olvasott 4 rész közül ez volt a legjobb (de még mindig nem az igazi, ezért a 4,5 csilag)! Arról viszont fogalmam sincs, hogy ez a történet hol fog elhelyezkedni a sorozat egészében, mert egyenlőre nem nagyon látom a kapcsolódási pontot. Remélem valami úton módon majd szerepel még Bec, nagyon csalódott leszek ha nem :)

+
>!
Bellatrissa

A kevésbé jó Vérfüred után ez a rész újra hozta a formáját. Azt hittem, hogy nem fog annyira tetszeni a női főszereplő miatt, de nagyon jó volt. A szereplők nagy részét kedveltem (még Connlát is, muhaha! Na jó, bár gyanús alak volt, reméltem, hogy tényleg rendes lesz a végére). A hangulat megvolt, a vége is tetszett, bár a zombik nekem elég fölöslegesek voltak, de annyi baj legyen. Szintén jó volt, hogy csomó háttérdologra fény derült. Dervish nélkül most Vész hercegre pörögtem, valahogy bírom a karakterében, hogy nem olyan átlagos gonosz, és eltér a többi démontól, akik mind jönni akarnak halomra ölni az embereket, ő meg azt mondja, hogy „Hmmm, hát nem jöttök.”


Népszerű idézetek

+
>!
_vgabi SP

Én mások bánatán élősködöm – mondja Vész herceg mereven. – Azért követlek titeket, mert tudom, hogy végül nyomorúság vár rátok. Szenvedésetek örömöt okoz nekem.

166. oldal - 15. A geis (Móra, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
+
>!
_vgabi SP

Vannak dolgok, amelyeket egyszerűen nem szabad megtennünk. Különben mi is olyan ocsmány szörnyekké leszünk, mint a démonok.

200. oldal - 18. Az utolsó nap (Móra, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
Amy_Lee

-Fiú! – vakkantja Conn, és egyik lábával meglöki a térdét. Az fel sem veszi. – Fiú! Ki vagy te? Mit keresel itt?
A fiú nem felel. Conn már nyitná a száját, hogy rákiáltson, de aztán nem teszi. Rám néz, és bólint. Idegesen megnyalom a szám szélét, és az idegen fiú mellé guggolok. Figyelem, ahogy a virággal játszik. Már nem gondolom, hogy egy druida segédje lenne. Conn nem tévedett – a fiú félnótás, de olyan félnótás, akit valamiképpen megáldottak az istenek.
-Szép ez a virág – mondom halkan.
A fiú tekintete megáll rajtam egy pillanatra, vigyorog, majd felém nyújtja a virágot. Amikor elveszem tőle, tép egy másikat, a feje fölé emeli és ráhunyorog.
– Tudsz beszélni? – kérdem. – Érted, amit mondok?
Semmi válasz. Már újra kérdezném, amikor hangosan felkiált:
– Virág!
Összerezzenek a hang hallatán. Körülöttem a férfiak úgyszintén. Aztán, kissé zavartan, elnevetjük magunkat. A fiú ránk néz, elégedett.
– Virág! – kiáltja újra. Aztán a mosoly eltűnik az ajkáról. – Démonok! Ölni! Gyertek! – Talpra ugrik. – Gyertek! Gyorsan fut!

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
Amy_Lee

– Bogyó! – kiáltja Gyorsanfut, és a pocakját dörzsölgeti. Bizonyos szavak eljutnak az agyáig, és azokat ismételgeti.
– Nemrég ettünk – mondom neki. – Várnod kell a va­csoráig.
– Bogyó! – mondja Gyorsanfut újra, ezúttal szomorúan. Aztán a jobb lábát többször a földhöz dobbantja, és reménykedve néz rám. – Gyorsan fut?
– Nem – nyögök fel. – Még nem. Velünk kell marad­nod.
– Gyorsan fut – sóhajtja, és egy utolsót dobbant a lábá­val, mintha azt tudatná velem, hogy a vihart is megelőzné, ha szabadjára engedném.

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
Lil9949

Lehet, hogy a világ tűzben vész el, de nekünk élnünk kell tovább az életünket. Nem hihetik azt a démonok, hogy fölénk kerekedtek. Nem árulhatjuk el nekik, milyen közel állunk az összeomláshoz.

A menekültek

+
>!
Lil9949

Elképzelhető, hogy én teremtettem meg a látomást magamnak, hogy legyen indokom távozni? Nem hiszem. Szinte biztos vagyok benne, hogy valódi volt. Persze az elme számos csalafintaságra képes. Lehet, hogy most vagyok ostoba, és elfutok a félelmeim elől oda, ahol nagyobb veszély leselkedik rám, mint otthon?

A folyó

+
>!
Lil9949

„A tiéd lehet az egész univerzum, ám mit sem ér, ha nem lehetsz azzal, akit szeretsz."

Az áldozat

+
>!
_vgabi SP

– Csak a gyengék rimánkodnak segítségért – mondja Connla mereven.
Goll összeszorított szájjal mosolyog, és érzem, mit akar mondani. Valami olyasmit, hogy: „Te leszel az első, aki ezt fogja tenni."

40. oldal - 4. A fiú (Móra, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Connla · Goll

A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Démonvilág sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is