!

Áldozat (Démonvilág 4.) 118 csillagozás

Darren Shan: Áldozat

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Már majdnem kiérek a szabadba, amikor hátborzongató suttogás hangzik fel a hátam mögött. „Apróóósááág..” Megfordulok. Ne látok semmit, de tudom, hogy nem vagyok egyedül. Segítségért kiáltanék, de képtelen vagyok rá. Aztán karmok csapnak elő a sötétből.. eltorzult arc.. tűzben égő szempár.. vicsorgón, durva állkapocs.. a démon rám veti magát.
Csecsemőként Bec az életéért küzdött. Mialatt papnőnek tanul, azért küzd, hogy fogadja be a klán, amelynek szüksége van az aprócska lány kivételes képességeire, mégis fél a benne lakozó varázserőtől. És amikor feltűnnek a démonok, az efféle küzdelmek helyét véres harc veszi át.
Bec varázsereje gyenge, de aztán sorsa összehozza egy druidával, aki felfedi előtte a csillagok mágiájának titkait. Drust vezetésével a lány és néhány bátor harcos hosszú, veszélyekkel teli útra indul, hogy visszaűzze a förtelmes rémalakokat a saját világukba.
A maroknyi csapat emberfeletti erővel harcol, bármilyen áldozatot kész meghozni, hogy… (tovább)

Eredeti mű: Darren Shan: Bec

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Vész herceg · Bec McConn · Beranabus · Drust · Fiachna · Goll · Connla


Hirdetés

Kedvencelte 22

Most olvassa 15

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
colorful_monkey könyve Darren Shan: Áldozat
>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Maggie könyve Darren Shan: Áldozat
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
Virág_Balázs_Face könyve Darren Shan: Áldozat
>!
700 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Csritus könyve Darren Shan: Áldozat

Kiemelt értékelések

+
>!
Lunemorte P

Körülbelül ez a Darren Shan tetszett a legjobban eddig. Sajnos csak ezt az egy részt olvastam még a sorozatból. Emlékszem,gyerekként néha eléggé megborzongtam tőle,ma már nyilván nem így lenne. :D
Mai napig emlékszek a kelta elemekre,a sötét világra,ahol senki sincs biztonságban. Meghatározó mű volt életem során. :)

+
>!
lengyeldavid I

Érdekesen kezdődött, és bár eleinte fura volt, most visszagondolva tetszett az a fajta kezdés. Mondhatjuk úgy is, hogy keretbe foglalta a történetet. Az, hogy mikor játszódik, elég hamar világossá válik, ami számomra pozitívum. Az is tetszett, hogy nagyon sokat megismerünk a mitológiából, illetve Grubbs családjának átkát is régebbre vezethetjük vissza, mint eddig gondoltuk. Talán leginkább az tetszik benne, hogy az író ügyelt arra, hogy mekkora a tudása az akkori kor emberének, és hogy az idők során ez a tudás hogyan változik; mi az, ami megmarad, mi az, ami elvész, mi az, ami módosul.
A szereplők nagyon szimpatikusak voltak, egy darabig még a beképzelt Connla-t is, a maga furcsa módján. Bec karaktere igazán összetett. Érződik benne a fiatal lány és a komoly papnő.
Tetszik, hogy fejlődnek a karakterek, illetve hogy a sorozat részeinek előrehaladtával egyre több és több karakter szerepel egy adott kötetben. És nem csak a mellékszereplők, a főszereplők is többen vannak, mint az eddigi kötetek bármelyikében.

+
>!
le_miserable

Nagyon tetszett, de ez most kivételesen nem megy kedvencek közé. Kezd egy kicsit sok lenni az eseményszál, de majd meglátjuk, mi lesz ennek a szerepe a végkifejletben, lehet, hogy még utólag kedvencelem. :)

+
>!
Tomey

Emlékszem, hogy miután elolvastam, alig tudtam elaludni. Vérfagyasztó lett a befejezése. :)

+
>!
Hangulattalan

Számomra a 4. rész egy csöppnyit vontatottabbá sikeredett a többi 3 részhez képest. Ettől függetlenül a könyvek újra olvasása sem teszi unalmassá a sorozatot, ugyanolyan hátborzongató és elképesztő, mint régen.

+
>!
ValerinLanz

Nem tetszett annyira, mint az előző részek, amiben valószínűleg közrejátszott a női főszereplő is. A srácokat jobban szeretem.:) De elég sok mindenre választ kaptunk, és örömmel galoppozok át a következő kötetre!:)

+
>!
KatieV

Az eddigi legjobb része a sorozatnak, és egyben az egyetlen könyv, aminél nem idegesít a jelen idejű E/1-es narráció (de lehet, hogy csak azért, mert nem először olvastam, és már tudtam, mi lesz a vége).

+
>!
puncsoscukor63

Mikor először olvastam, meglepődtem, hogy most mi van???:D
Már megint egy új sztori??? Össze-vissza van ez az egész sorozat…
De mikor már végigolvastam a sorozatot rájöttem, hogy minden összefügg mindennel, és a sorozatok is jó sorrendben íródtak:D
Ez a történet, hogy a falakban esik foglyul a lány nagyon tetszik:) A borítója is nagyon ötletes.
Már tervezem, hogy újraolvasom a sorozatot!:)

+
>!
uncleben0209

Az előző részhez képest kifejezetten jó volt, meg merem kockáztatni, hogy az eddig olvasott 4 rész közül ez volt a legjobb (de még mindig nem az igazi, ezért a 4,5 csilag)! Arról viszont fogalmam sincs, hogy ez a történet hol fog elhelyezkedni a sorozat egészében, mert egyenlőre nem nagyon látom a kapcsolódási pontot. Remélem valami úton módon majd szerepel még Bec, nagyon csalódott leszek ha nem :)

+
>!
Bellatrissa

A kevésbé jó Vérfüred után ez a rész újra hozta a formáját. Azt hittem, hogy nem fog annyira tetszeni a női főszereplő miatt, de nagyon jó volt. A szereplők nagy részét kedveltem (még Connlát is, muhaha! Na jó, bár gyanús alak volt, reméltem, hogy tényleg rendes lesz a végére). A hangulat megvolt, a vége is tetszett, bár a zombik nekem elég fölöslegesek voltak, de annyi baj legyen. Szintén jó volt, hogy csomó háttérdologra fény derült. Dervish nélkül most Vész hercegre pörögtem, valahogy bírom a karakterében, hogy nem olyan átlagos gonosz, és eltér a többi démontól, akik mind jönni akarnak halomra ölni az embereket, ő meg azt mondja, hogy „Hmmm, hát nem jöttök.”


Népszerű idézetek

+
>!
_vgabi

Egyszer csak Bran bukkan fel a vén harcos előtt. A térdét ütögeti, fütyül, mintha egy szelíd kutyust hívna magához, nem egy démonkorcsot. Véna Bran felé ugrik. Vész herceg nevet. Mi, többiek, alig kapunk levegőt a rémülettől.
– Véna! – üvölti Vész herceg. – Mire vársz? Öld meg!
A démon nem figyel mesterére, boldogan nyüszít, miközben Bran az állát vakarássza. Vihog, úgy játszik vele, mint egy földi kutyával, ciccegő hangokat ad ki néhány érthetetlen szó kíséretében.
Vész herceg nem hisz a szemének. Mi sem. De aztán Fiachna felnevet, és nemsokára mindnyájan kacagunk, a fiúra és a kutyára mutogatunk, és Gollra, aki zihálva álldogál kettejük mellett. Mindnyájan hozzájuk szaladunk, az öröm könnyei peregnek végig az arcunkon. Még Drust is mosolyog.

167-168. oldal - 15. A geis (Móra, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn · Beranabus · Drust · Fiachna · Goll · Vész herceg
+
>!
_vgabi

Én mások bánatán élősködöm – mondja Vész herceg mereven. – Azért követlek titeket, mert tudom, hogy végül nyomorúság vár rátok. Szenvedésetek örömöt okoz nekem.

166. oldal - 15. A geis (Móra, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Vész herceg
+
>!
_vgabi

Vannak dolgok, amelyeket egyszerűen nem szabad megtennünk. Különben mi is olyan ocsmány szörnyekké leszünk, mint a démonok.

200. oldal - 18. Az utolsó nap (Móra, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
Amy_Lee

-Fiú! – vakkantja Conn, és egyik lábával meglöki a térdét. Az fel sem veszi. – Fiú! Ki vagy te? Mit keresel itt?
A fiú nem felel. Conn már nyitná a száját, hogy rákiáltson, de aztán nem teszi. Rám néz, és bólint. Idegesen megnyalom a szám szélét, és az idegen fiú mellé guggolok. Figyelem, ahogy a virággal játszik. Már nem gondolom, hogy egy druida segédje lenne. Conn nem tévedett – a fiú félnótás, de olyan félnótás, akit valamiképpen megáldottak az istenek.
-Szép ez a virág – mondom halkan.
A fiú tekintete megáll rajtam egy pillanatra, vigyorog, majd felém nyújtja a virágot. Amikor elveszem tőle, tép egy másikat, a feje fölé emeli és ráhunyorog.
– Tudsz beszélni? – kérdem. – Érted, amit mondok?
Semmi válasz. Már újra kérdezném, amikor hangosan felkiált:
– Virág!
Összerezzenek a hang hallatán. Körülöttem a férfiak úgyszintén. Aztán, kissé zavartan, elnevetjük magunkat. A fiú ránk néz, elégedett.
– Virág! – kiáltja újra. Aztán a mosoly eltűnik az ajkáról. – Démonok! Ölni! Gyertek! – Talpra ugrik. – Gyertek! Gyorsan fut!

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
Amy_Lee

– Bogyó! – kiáltja Gyorsanfut, és a pocakját dörzsölgeti. Bizonyos szavak eljutnak az agyáig, és azokat ismételgeti.
– Nemrég ettünk – mondom neki. – Várnod kell a va­csoráig.
– Bogyó! – mondja Gyorsanfut újra, ezúttal szomorúan. Aztán a jobb lábát többször a földhöz dobbantja, és reménykedve néz rám. – Gyorsan fut?
– Nem – nyögök fel. – Még nem. Velünk kell marad­nod.
– Gyorsan fut – sóhajtja, és egy utolsót dobbant a lábá­val, mintha azt tudatná velem, hogy a vihart is megelőzné, ha szabadjára engedném.

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
Lil9949 

Lehet, hogy a világ tűzben vész el, de nekünk élnünk kell tovább az életünket. Nem hihetik azt a démonok, hogy fölénk kerekedtek. Nem árulhatjuk el nekik, milyen közel állunk az összeomláshoz.

A menekültek

+
>!
Lil9949 

Elképzelhető, hogy én teremtettem meg a látomást magamnak, hogy legyen indokom távozni? Nem hiszem. Szinte biztos vagyok benne, hogy valódi volt. Persze az elme számos csalafintaságra képes. Lehet, hogy most vagyok ostoba, és elfutok a félelmeim elől oda, ahol nagyobb veszély leselkedik rám, mint otthon?

A folyó

+
>!
Lil9949 

„A tiéd lehet az egész univerzum, ám mit sem ér, ha nem lehetsz azzal, akit szeretsz."

Az áldozat

+
>!
_vgabi

– Csak a gyengék rimánkodnak segítségért – mondja Connla mereven.
Goll összeszorított szájjal mosolyog, és érzem, mit akar mondani. Valami olyasmit, hogy: „Te leszel az első, aki ezt fogja tenni."

40. oldal - 4. A fiú (Móra, 2007)

Kapcsolódó szócikkek: Connla · Goll

A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Démonvilág sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is