!

Áldozat (Démonvilág 4.) 140 csillagozás

Darren Shan: Áldozat
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Már majdnem kiérek a szabadba, amikor hátborzongató suttogás hangzik fel a hátam mögött. „Apróóósááág..” Megfordulok. Ne látok semmit, de tudom, hogy nem vagyok egyedül. Segítségért kiáltanék, de képtelen vagyok rá. Aztán karmok csapnak elő a sötétből.. eltorzult arc.. tűzben égő szempár.. vicsorgón, durva állkapocs.. a démon rám veti magát.
Csecsemőként Bec az életéért küzdött. Mialatt papnőnek tanul, azért küzd, hogy fogadja be a klán, amelynek szüksége van az aprócska lány kivételes képességeire, mégis fél a benne lakozó varázserőtől. És amikor feltűnnek a démonok, az efféle küzdelmek helyét véres harc veszi át.
Bec varázsereje gyenge, de aztán sorsa összehozza egy druidával, aki felfedi előtte a csillagok mágiájának titkait. Drust vezetésével a lány és néhány bátor harcos hosszú, veszélyekkel teli útra indul, hogy visszaűzze a förtelmes rémalakokat a saját világukba.
A maroknyi csapat emberfeletti erővel harcol, bármilyen áldozatot kész meghozni, hogy… (tovább)

Eredeti mű: Darren Shan: Bec

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 2007
254 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789631183139 · Fordította: Bárány Ferenc

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Bec McConn


Hirdetés

Kedvencelte 28

Most olvassa 19

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
colorful_monkey könyve Darren Shan: Áldozat
>!
500 Ft ★★★☆☆ Eladó
Liriel9 könyve Darren Shan: Áldozat
>!
600 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
barbarapaulus könyve Darren Shan: Áldozat
>!
1.190 Ft ★★★★★ Eladó
ozzu2 könyve Darren Shan: Áldozat
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
CsiposKisZé könyve Darren Shan: Áldozat

Kiemelt értékelések

+
>!
Lunemorte P

Körülbelül ez a Darren Shan tetszett a legjobban eddig. Sajnos csak ezt az egy részt olvastam még a sorozatból. Emlékszem,gyerekként néha eléggé megborzongtam tőle,ma már nyilván nem így lenne. :D
Mai napig emlékszek a kelta elemekre,a sötét világra,ahol senki sincs biztonságban. Meghatározó mű volt életem során. :)

+
>!
Viki24

Hát…. Ez a negyedikDaren Shan könyvem (valószinűleg nem az utolsó) és eddig nem kellett csalódnom az íróban. Igaz hogy Grubbsos részek jobban tettszenek de ez is kellően izgalmas és véres volt. Azt hiszem rögtön kezdem is a következőt. :D csak ajánlani tudom.

++
>!
lengyeldavid I

Érdekesen kezdődött, és bár eleinte fura volt, most visszagondolva tetszett az a fajta kezdés. Mondhatjuk úgy is, hogy keretbe foglalta a történetet. Az, hogy mikor játszódik, elég hamar világossá válik, ami számomra pozitívum. Az is tetszett, hogy nagyon sokat megismerünk a mitológiából, illetve Grubbs családjának átkát is régebbre vezethetjük vissza, mint eddig gondoltuk. Talán leginkább az tetszik benne, hogy az író ügyelt arra, hogy mekkora a tudása az akkori kor emberének, és hogy az idők során ez a tudás hogyan változik; mi az, ami megmarad, mi az, ami elvész, mi az, ami módosul.
A szereplők nagyon szimpatikusak voltak, egy darabig még a beképzelt Connla-t is, a maga furcsa módján. Bec karaktere igazán összetett. Érződik benne a fiatal lány és a komoly papnő.
Tetszik, hogy fejlődnek a karakterek, illetve hogy a sorozat részeinek előrehaladtával egyre több és több karakter szerepel egy adott kötetben. És nem csak a mellékszereplők, a főszereplők is többen vannak, mint az eddigi kötetek bármelyikében.

+
>!
le_miserable

Nagyon tetszett, de ez most kivételesen nem megy kedvencek közé. Kezd egy kicsit sok lenni az eseményszál, de majd meglátjuk, mi lesz ennek a szerepe a végkifejletben, lehet, hogy még utólag kedvencelem. :)

+
>!
Tomey

Emlékszem, hogy miután elolvastam, alig tudtam elaludni. Vérfagyasztó lett a befejezése. :)

+
>!
Hangulattalan

Számomra a 4. rész egy csöppnyit vontatottabbá sikeredett a többi 3 részhez képest. Ettől függetlenül a könyvek újra olvasása sem teszi unalmassá a sorozatot, ugyanolyan hátborzongató és elképesztő, mint régen.

+
>!
Alumni

Bár a gördülékeny, lényegre törő, egyszerű dramaturgiájú, lineáris és minél kevesebb szálat szövő cselekménnyel bíró történeteket jobban favorizálom, mint az ellenkezőjét, „itt és most” kissé kidolgozatlannak éreztem ezt a Démonvilág-kötetet. Shan túl vázlatos mitológiát épített világa „köré”, sok mindent nem részletezett (a mágiahasználatot, a varázsigéket), és a dramaturgiába is csak a legfontosabb és legközérthetőbb elemeket vette bele mind események, mind karakterek és azok viszonyai terén. Talán csak aktuális hangulatom befolyásolja, de ez most kissé gyermeteg volt nekem. Ostobácska. Oké, pontosan ifjúságinak szánta, de akkor is.
Viszont a horrorisztikus részek és kiváltképp a befejezés igencsak tetszetős! :)

+
>!
puncsoscukor63

Mikor először olvastam, meglepődtem, hogy most mi van???:D
Már megint egy új sztori??? Össze-vissza van ez az egész sorozat…
De mikor már végigolvastam a sorozatot rájöttem, hogy minden összefügg mindennel, és a sorozatok is jó sorrendben íródtak:D
Ez a történet, hogy a falakban esik foglyul a lány nagyon tetszik:) A borítója is nagyon ötletes.
Már tervezem, hogy újraolvasom a sorozatot!:)

+
>!
Nikki92

Egyértelműen fekteti le számunkra a könyv az alapokat. Betekintést nyújt a múlt gyökerébe, Grady család átkába, és megismerkedhetünk a mitológiával is. Hihetetlenül elvarázsolt az író alapos történetszálai, szinte azonnal megérezted, hogy más időben játszódó történet részese lehetsz, de legbelül tudtad, ahogy haladtál a szereplők eseményeivel, hogy okkal olvastatja ezt velünk Shan.
Bec és a többiek karaktere összetett, szerethető. Egyedül talán Connla volt számomra unszimpatikus, végeredményben meg se lepődtem a sorsán. Még örültem is neki.
„Gyorsanfut” és Bec közötti kapcsolat megérintett a maga furcsaságával. Hihetetlenül a szívemhez nőtt ez a két karakter. Bár lényegében, mindenkié.

Jó történet volt, pihentető mégis érdekfeszítő. Megvolt a maga varázsa, bár nem éreztem olyan pörgősnek mint a harmadik részét, a maga módján mégis lekötött.


Népszerű idézetek

+
>!
Nikki92

Nem tehetek mást – felelem egyszerűen. – Egy élet semmi ezrekéhez képest. Tízszer is odaadnám, ha megmenthetném azokat, akik fontosak számomra.

187. oldal

+
>!
Amy_Lee

-Fiú! – vakkantja Conn, és egyik lábával meglöki a térdét. Az fel sem veszi. – Fiú! Ki vagy te? Mit keresel itt?
A fiú nem felel. Conn már nyitná a száját, hogy rákiáltson, de aztán nem teszi. Rám néz, és bólint. Idegesen megnyalom a szám szélét, és az idegen fiú mellé guggolok. Figyelem, ahogy a virággal játszik. Már nem gondolom, hogy egy druida segédje lenne. Conn nem tévedett – a fiú félnótás, de olyan félnótás, akit valamiképpen megáldottak az istenek.
-Szép ez a virág – mondom halkan.
A fiú tekintete megáll rajtam egy pillanatra, vigyorog, majd felém nyújtja a virágot. Amikor elveszem tőle, tép egy másikat, a feje fölé emeli és ráhunyorog.
– Tudsz beszélni? – kérdem. – Érted, amit mondok?
Semmi válasz. Már újra kérdezném, amikor hangosan felkiált:
– Virág!
Összerezzenek a hang hallatán. Körülöttem a férfiak úgyszintén. Aztán, kissé zavartan, elnevetjük magunkat. A fiú ránk néz, elégedett.
– Virág! – kiáltja újra. Aztán a mosoly eltűnik az ajkáról. – Démonok! Ölni! Gyertek! – Talpra ugrik. – Gyertek! Gyorsan fut!

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
Amy_Lee

– Bogyó! – kiáltja Gyorsanfut, és a pocakját dörzsölgeti. Bizonyos szavak eljutnak az agyáig, és azokat ismételgeti.
– Nemrég ettünk – mondom neki. – Várnod kell a va­csoráig.
– Bogyó! – mondja Gyorsanfut újra, ezúttal szomorúan. Aztán a jobb lábát többször a földhöz dobbantja, és reménykedve néz rám. – Gyorsan fut?
– Nem – nyögök fel. – Még nem. Velünk kell marad­nod.
– Gyorsan fut – sóhajtja, és egy utolsót dobbant a lábá­val, mintha azt tudatná velem, hogy a vihart is megelőzné, ha szabadjára engedném.

Kapcsolódó szócikkek: Bec McConn
+
>!
Lil9949

Lehet, hogy a világ tűzben vész el, de nekünk élnünk kell tovább az életünket. Nem hihetik azt a démonok, hogy fölénk kerekedtek. Nem árulhatjuk el nekik, milyen közel állunk az összeomláshoz.

A menekültek

+
>!
Lil9949

Elképzelhető, hogy én teremtettem meg a látomást magamnak, hogy legyen indokom távozni? Nem hiszem. Szinte biztos vagyok benne, hogy valódi volt. Persze az elme számos csalafintaságra képes. Lehet, hogy most vagyok ostoba, és elfutok a félelmeim elől oda, ahol nagyobb veszély leselkedik rám, mint otthon?

A folyó

+
>!
Lil9949

„A tiéd lehet az egész univerzum, ám mit sem ér, ha nem lehetsz azzal, akit szeretsz."

Az áldozat


A sorozat következő kötete

Démonvilág sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján