A vérszipoly (Darren Shan regényes története 3.) 315 csillagozás

Darren Shan: A vérszipoly

Másfél év telt el azóta, hogy a vámpír társaságában elhagytam az otthonomat – folytatja a történetet Darren Shan. – Erősebb vagyok, mint bármelyik korombeli fiú, gyorsabban is futok, messzebbre tudok ugrani, és éles körmeimmel a téglafalat is kitudom vájni. A halásom, a látásom és a szaglásom rendkívüli módon kiélesedett… Szükségem is volt e mágikus képességekre, miután a városkában, ahol a közönséget ijesztgettük, megjelent a gonosz és gyilkos Mr. Murlough… a mindenre elszánt könyörtelen vérszipoly…

Eredeti mű: Darren Shan: Tunnels of Blood

Tinn könyve
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
stibor könyve

abstractelf P

Imádtam ezt a részt is, akárcsak az előző kettőt. Határozottan úgy érzem, hogy lassan fanatikus leszek, amit igazából egyáltalán nem bánok – ez a sorozat és persze Darren Shan is megérdemli a fanatikus rajongókat. :)
A történet megint nagyon-nagyon jól sikerült, bár a Mr. Crepsley rajongásom nem engedte, hogy bármikor is gyanúsítsam őt. Amúgy nagyon-nagyon jó szórakozást nyújtott, s örülök, hogy folytathatom tovább és tovább!

lena91 P

Darren, Mr. Crepsley és Evra elhagyják a cirkuszt és Crepsley szülővárosába utaznak.
Bár szerettem a cirkuszt, mint helyszínt, de azért örültem annak, hogy most egy másik helyet, másik várost is megismerhettem.
A cselekmény az előzőekhez hasonlóan izgalmas volt, kimondottan tetszett az őrült vérszipoly:))) Igaz a végén már sokszor nevetségessé is vált, de hát ezért is őrült:) Az tuti, hogy egy percet se lehet unatkozni rajta és letehetetlen.

Csillagvirágszál

Egyik kedvenc sorozatom volt anno még általános iskolás koromban. Most nagyon érdekes éppen ezért újra olvasnom a történetet, az összes könyvet. Rengeteg hibát vélek benne felfedezni. Asszem sok mindenben változtam, fejlődtem ízlésben.

– a könyv elején nagyon rossz, hogy az eddigi könyvek rövid tartalmát ismét el lehet olvasni. Kérem: ne tegyünk ilyet az olvasóval. E helyett inkább felírni: BEVEZETŐ és az egészet le kéne rendezni MAXIMUM 1 oldalban és pá. Köszönjük, elég lenne annyi!

Kedvenc szereplőim ebből a könyvből:
– Darren Shan
– Mr. Crepsley
– Evra
– Mr. Tall
Közüllük meg Crepsley a legtutibb szereplő, őt emelném ki a legjobban az egészből. Annyira karakteres, egyedi, hogy említésre méltó. Jó karakter. :)

Ami kicsit még ki verte nálam a biztosítékot, hogy a történet elején Evra és Darren egy fél erdőnyi állatot kinyírt, mondván kaja kell a „törpenépségnek”.

Erre a könyvre 3 és fél csillagot adnék. A föntiek nagyban meghatározták az egész hozzá állásomat a könyvhöz. Mindenn ellenére a történet maga nem volt rossz, sőt nagyon akció dúsra sikeredett ismét.

Lex

Méltó folytatása a sorozatnak. Imádtam minden sorát, annyira különleges és magával ragadó, ahogy Darren Shan ír. A sok titok, az előre utalások végig izgalomban tartottak. Ez is elég véres rész volt, de kevésbé durva, mint a második rész vége. Kíváncsi leszek, meddig megy el az író (lévén ifjúsági regényről van szó). Az biztos, hogy a vége felé csak annyit tudtam magamban mantrázni: „Csak Evrát ne! Csak Evrát ne!” Annyira csípem a karakterét, pedig eleinte elég unszimpatikus volt.
Jöhet a negyedik rész!

Brigi007

Váó! Komolyan nem értem, hogy tini koromban, amikor iszonyatosan nagy vámpír-fan voltam, miért nem találkoztam ezzel a sorozattal, mert imádtam volna. Most is imádom mondjuk, nagyon bejön a humora és ebben a részben különösen tetszett a terv, amit kitaláltak. Megvett magának, hamarosan folyt.köv. :)

Lilith

Nem hiszek benne, hogy valaki lehet túl öreg egy könyvhöz, de most határozottan mégis ezt éreztem.
Nagyon rövid, nagyon gyorsan haladnak a történtek, nincs mélysége, inkább csak felszíne. Egy mese az egész, ahol a gonosz is pont olyan, amilyen egy mesébe való.
Mondjuk azért a vérpisztoly név nekem annyira nem passzol :)

Viszont úgy érzem, hogy három résszel megtettem mindent, hogy megszerethessem a sorozatot, részemről azt hiszem ennyi volt. Talán 13-14 évesen tetszett volna, bár már akkor az Amerikai pszichot olvastam, szóval lehet mégsem :)

Bogas

Kisebb koromban talán féltem volna olvasás közben, így viszont ebből csak az maradt, hogy kíváncsi voltam, mit találtak ki a probléma megoldására.
Amúgy meg… piros és lila? Piros haj és lila bőr?! Semmi stílusérzéke nincs a vérszipolyoknak.

Merielle

Kedvenc a sorozatok közül, mert ebben tűnnek fel a gonosz vámpírok is. :D Nagyon jó könyv ez is, magával ragadó. A karakterek szerethetők, főleg a kígyófiú. :)

Juccimo

Most sem estem hasra a történettől :( Darren olyan butaaaa, tényleg egy idióta volt, hogy sikerült mindent elbaltáznia az elején, hogy aztán a változatosság kedvéért ismét valamelyik barátja szívjon helyette.
Debbie aranyos kiscsaj, a családját is bírtam, de ha valaki a házamban elkezdené felzabálni az evőeszközöket, azt lehet, hogy nyakon vágnám.
Mr. Crepsley-ben most sem csalódtam, bár elvártam volna, hogy kinyírja Darrent, amiért olyan elegánsan keresztülhúzta a számításait.
Evrát nagyon megkedveltem itt, jó beszólásai voltak :D Murlough-t viszont, hát, úgy kb. Hókuszpók szintjén lehetett komolyan venni. Azért elég randa véget ért, kíváncsi vagyok, lesz-e ennek következménye.
Ja, és amin még néztem egyet: hogy a vámpír hercegeket felszentelik :D :D

Loki

Ez a rész is nagyon jó volt. Télies és karácsonyi hangulatom lett tőle, megbolondítva egy kis borzongással. Már kezdem megkedvelni Mr. Creapsly-t, eddig nem tudtam őt hova tenni. Aranyos volt, hogy Darrennek barátnője lett. A vérszipoly pedig furcsa egy szerzet volt. A világfelépítés és maga a sorozat egyre jobb. Evra nagy kedvenc lett!

Életveszélyes_és_Tilos

– Amióta a cirkuszhoz kerültem, még egyszer sem gondoltam rá, hogy kéne egy tévé – vallottam be. – Ott annyi minden történt, hogy ez végképp nem hiányzott. De igazad van – jó lenne, ha volna, ha másért nem, hát A Simpson család miatt. – Ez volt a kedvenc sorozatunk.

takiko

(…) Föllépett a küszöbre. – Na?
– mi az, hogy na? – néztem rá értetlenül.
– Hát nem akarsz megkérni?
– Mire?
– Hogy menjek el veled moziba – mondta.
– De hiszen épp most mondtad…
– Darren… sóhajtotta Debbie. – A lányok sohasem hívják el a fiúkat.
– Nem? – kérdeztem zavartan.
– Nem érted, ugye? – kérdezte kuncogva. – Csak kérdezd meg tőlem, hogy elmegyek-e veled moziba, jó?
– Jó – sóhajtottam. – Debbie… eljössz velem moziba?
– Majd gondolkodom rajta – felelte, s a kulccsal kinyitotta az ajtót, és eltűnt.
Lányok!

Juccimo

Szerencsére az öltözékem nem okozott gondot: ez az egy ruhám volt, így nem kellett azon törnöm a fejem, hogy mit vegyek fel. Ennélfogva csak két órát töltöttem a fürdőszobában, hogy makulátlanul tiszta legyek.
– Nyugodj meg – szólt végül Evra –, nagyon jól nézel ki. Kezdek magam is kedvet kapni hozzá, hogy veled járjak.

Juccimo

Ökölbe szorított kézzel, dühömben szitkozódva járkáltam föl-alá a hotelszobában. Evra szótlanul figyelt.
– Megölöm. Megvárom a nappalt, széthúzom a függönyöket, nyársat döfök a szívébe, levágom a fejét, elégetem – morogtam.
– Esélyt sem adsz neki, ugye? – jegyezte meg savanyú képpel Evra. – Ha jól sejtem, az agyát is ki fogod kanalazni, és a helyét kitömöd fokhagymával.

splash

– Örülök, hogy megismertelek- mondta a vámpír, miközben kezet ráztunk.- Ugye Te nem hallottad, hogy jövök?
– Nem. -feleltem őszintén.
– Na, tessék! -kiáltotta büszkén Gavner. -Látod?
– Gratulálok! – jegyezte meg fanyarul Mr. Crepsley.- Ha valaha felkérnek rá, hogy lopózz be egy óvodába, gond nélkül megteheted.

Kapcsolódó szócikkek: Larten Crepsley
Leah

A kaja felséges volt. Meglátszott rajta Donna sokéves tapasztalata. A pulyka és a sonka szétomlott a számban, a sült krumpli ropogós volt, a zöldborsó pedig édes, mint a cukor. Minden gyönyörűen nézett ki, és az ízük még a látványon is túltett.
Jesse vicceket mesélt, Donna pedig előadta azt a mutatványát, amellyel a vendégeit szokta szórakoztatni: egy zsemlét egyensúlyozott az orrán. Debbie a szájába vett egy korty vizet, és elgargalizálta a Csendes éjt

Lex

– Csúnyán alábecsültelek, Darren. Nem fordul elő többé. Bölcsebben döntöttem, mint gondoltam, amikor téged választottalak inasomnak. Megtisztelve érzem magam, hogy magam mellett tudhatlak.

Juccimo

– Néha a meglepetés adja az igazi örömet – bizonygattam.
– Néha meg nem – mormolta Evra.

StAngela

Az életben mindnyájan kénytelenek vagyunk olyasmiket is csinálni,
amihez nem fűlik a fogunk.

Brigi007

A vámpír percre pontosan akkor kelt föl, amikor a nap lenyugodott. Ma este vidámabbnak tűnt, habár most sem rítt volna ki egy temetési menet résztvevői közül.

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!